שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 10 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

כוס (140 ג’) קמח רגיל (או קמח כוסמין מלא)

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

2 כפיות (10 ג’) אבקת שוקולית או אבקת קקאו

4 כפות (50 ג’) גדושות סוכר

5 כפות (40 ג’) שמן

20 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיר ב-2 כפות שמן קוקוס מומס)

בננה קטנה בשלה מעוכה (כ-80 גרם)

לקישוט: שוקולד צ’יפס מריר/ לבן (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה.

-בעזרת ידיים רטובות או כף יוצרים כדורים. מניחים על נייר האפיה במרווחים קלים ומשטחים לעיגול בקוטר של 5-6 ס”מ. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומהדקים לעוגיה בעזרת האצבעות.

-מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות אך מתקשות לאחר צינון).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

עוגיות שוקולד ובננה

עוגיות שוקולד טבעוניות, עוגיות שוקולד ללא ביצים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טורטיה אפויה במילויטורטיה אפויה במילוי
רוטב סלסה חריף רוטב סלסה חריף

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
קטי (10:55 22.11.2020)

היי אפרת,
הכנתי כמות כפולה והבצק יצא יותר מדי רך ודביק. איך אפשר לשפר אותו? הוספנו קמח ולא עזר.

מתכונים ב-10 דקות (13:47 22.11.2020)

היי קטי,
מזכירה שהבצק צריך להיות רך ודביק, תנסו להוסיף קמח בכל זאת עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה
אם יש לך תמונה תוכלי לשתף ונוכל לראות מה הייתה הבעיה

קטי (13:54 22.11.2020)

בסוף שמרתי קצת במקרר וזה נהיה פחות דביק והעוגיות יצאו מושלם!

מתכונים ב-10 דקות (13:57 22.11.2020)

מעולה!! איזה כיף לקרוא 🙂
תודה על העדכון קטי
שבוע נפלא♥

דנה (12:22 14.11.2020)

פשוטות ומאוד טעימות (גם עם כדורי קליק למעלה)!! תודה רבה על עוד מתכון מוצלח 🧡

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:45 14.11.2020)

מהמם 😍
תודה דנה

אילנית (01:33 6.10.2020)

היי העוגיות ניראות ממש טעימות .. אשמח לדעת האם ניתן להחליף את הסוכר במייפל ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:09 6.10.2020)

היי אילנית,
לדעתי זה ירטיב את הבצק ואולי הוא יהיה דביק מידי.
ממליצה להחליף רק 2 כפות מהסוכר במייפל.

דורין (16:25 23.08.2020)

יש אפשרות להוסיף שיבולת שועל? אם כן כמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:37 23.08.2020)

אני מניחה שאפשר לשים כרבע כוס.

מירב (18:08 7.06.2020)

פעלתי על פי ההנחיות ואף אפיתי פחות זמן והעוגיות יצאו רחוק מלהניח את הדעת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 8.06.2020)

היי מירב,
באיזה מרקם רצית שהן ייצאו?
אני רואה שהכנת אותן עבות מידי. אם כך אז הן לא ייצאו פריכות, במיוחד אם קיצרת את זמן האפיה.

שחר (15:31 24.05.2020)

עוגיות נהדרות!!
ממליצה להוסיך פקאנים \\ אגוזי מלך .. משדרג ממש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:55 24.05.2020)

תודה שחר 🙂

עינת (09:43 13.03.2020)

היי אפרת

עם חמאת גהי זה יעבוד?

תודה ושבת שלום.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 13.03.2020)

נראה לי שכן, אפשר לנסות.

Sara Rachel (16:13 28.02.2020)

אפרת יצא מושלםםםם (עשיתי רק עם שמן רגיל) תודה רבה רבה רבה על כל המתכונים הקלים והמוצלחים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 28.02.2020)

נראה מעולה! 😍
תודה ושבת שלום

טל (14:07 13.10.2019)

מהמם וטעים כרגיל! תודה וחג שמח:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 13.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחג שמח!

קטי (17:16 6.12.2018)

יצא מושלם!!! הכנתי עם הבנות שלי, נהנינו מההכנה ומהתוצאה! תודה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 6.12.2018)

שמחה לשמוע!
תודה קטי וחג שמח 🌷

ספיר (21:18 10.11.2018)

היי,
העוגיות יצאו לי פריכות מבפנים מדוע זה?
יכול להיות כי שמתי שמן קוקוס נוזלי וצריך מוצק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 11.11.2018)

היי ספיר,
במקרה הזה צריך שמן קוקוס מומס אז זה בסדר.
העוגיות יוצאות פריכות אם מכינים אותן דקות. אם את רוצה שיהיו רכות מבפנים אפשר להכין אותן יותר עבות.
דרך אגב באיזה כוס השתמשת?

ספיר (11:40 11.11.2018)

כוס סטנדרטית של 240 מ”ל
הם יצאו רכות מבפנים והם יתנפחו
שמן קוקוס מומס זה אומר שזה נוזלי כמו מים ולא מוצק נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 11.11.2018)

חשבתי שאמרת שהן יצאו פריכות. את בעצם מתכוונת שהן יצאו רכות.
פעם הבאה תכיני אותן דקות ותשאירי כ-25 דקות בתנור והן ייצאו יותר קשות ופריכות מבפנים (רק שימי לב שהן לא נשרפות בתנור).
שמן קוקוס מומס הכוונה לנוזלי.

ספיר (17:27 16.11.2018)

תודה .
הם יצאו שומניות כאלה ..עשיתי לפי התכון רכות יותר מבפנים ופריך זה יצא ומאוד שמנוני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 17.11.2018)

העוגיות יצאו שומניות לפני או אחרי אפיה?
כמה סה”כ שמן שמת? השתמשת רק בשמן קוקוס?

ספיר (18:23 18.11.2018)

שומניות גם מתי שהכנתי וגם אחרי שהוצאתי מהתנור
השתמשתי גם בשמן קנולה בכמויות שרשמת וגם שמן קוקוס בכמויות שרשמת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 18.11.2018)

אני לא יודעת למה זה יצא שומני גם לאחר האפיה. הבצק יכול להיות שומני קצת לפני אפיה אבל העוגיות לא אמורות לצאת שומניות בצורה מורגשת. פעם הבאה נסי לשים רק כף אחת של שמן קוקוס מומס + 5 כפות שמן קנולה.

אדוה (13:40 7.11.2018)

היי, אפשר להשתמש במרגרינה במקום בחמאה? ולוותר על הסודה לשתייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 7.11.2018)

במקום סודה לשתיה אפשר לשים אבקת אפיה.
אפשר לשים מרגרינה.

ענת (15:43 14.10.2018)

היי אפרת,
הכנתי את העוגיות אבל יצאו לי רכות ולא במרקם שביר כמו של עוגייה…
יש לך מושג למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 14.10.2018)

אולי הכנת אותן עבות? כמה זמן הן נאפו בתנור?

ענת (19:20 14.10.2018)

לדעתי לא היו ממש עבות, העוגיות אפילו תפחו מעט במהלך החימום…
שמתי למשך 20 דקות על חום 175 (התנור שלנו מעט חזק)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 14.10.2018)

השתמשת בקמח רגיל לא תופח נכון? ושמת בננה קטנה?
אם כן אז אני לא יודעת מדוע המרקם יצא רך.

סיגל (22:45 21.12.2017)

האם אפשר להכין עם העוגיות האלה כדורי שוקולד (במקום פתי בר)? תודה

מיכל (20:05 27.10.2017)

חזרתי לעדכן
עשיתי אתמול בערב נגלה נוספת, עשיתי אותן יותר קטנות ופחות זמן ויצאו 20 עוגיות ורכות
הבאתי היום לגן, הגננת אמרה שהילדים ממש אהבו אותם וטרפו
אז תודה על עוד מתכון מעולה 🙂
חוץ מזה יש לי בבית את הנגלה עם העוגיות הגדולות שאני בעצמי טוחנת בקצב
ורציתי לדעת כמה זמן הן יכולות להחזיק מעמד בקופסא סגורה בשביל אכילה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 28.10.2017)

היי מיכל,
שמחה שהילדים אהבו את העוגיות 🙂
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפ’ החדר כ-4 ימים. לפעמים אפילו יותר, תלוי בטמפרטורה (כשחם- פחות זמן, כשקר- יותר זמן).

מיכל (18:41 26.10.2017)

אם אני רוצה כמות כפולה של עוגיות
ואיך אני עושה שהן יהיו יותר קטנות ושהקצוות לא יהיו קשים
עשיתי נגלה אחת ושמתי 20 דקות ויצאו לי 11 עוגיות וענקיות והקצוות קצת קשים והאמצע פריך
אני צריכה את זה למחר לילדים בגן בני שנה עד שנה וחצי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 26.10.2017)

היי מיכל,
תכיני את העוגיות יותר קטנות (חצי מהגודל שהכנת בפעם הראשונה) ושימי פחות זמן בתנור. בסביבות 10-12 דקות, גם בגלל העוגיות קטנות וגם כדי שייצאו רכות.
לגבי כמות, את יכולה להכפיל כמויות אבל אני ממליצה לאפות בפעמיים כדי שתוכלי לשפר אפיה בפעם השניה במידת הצורך.

מירי (14:06 11.05.2017)

התכוונתי בלי שמן בכלל…

מתכונים ב-10 דקות (15:01 11.05.2017)

היי מירי,
בלי שמן בכלל העוגיות ייצאו יבשות. מומלץ לשים לפחות 6 כפות שמן רגיל (לדוג’ קנולה) סה”כ בכל המתכון.
על שמן קוקוס אפשר לוותר אם אין לך.

מירי (14:04 11.05.2017)

טעיםםםם! תודה! אפשר לעשות את זה פרווה אבל בלי שמן קוקוס? תודה!

מירי (10:14 11.05.2017)

תודה רבה רבה! רק לאחרונה נחשפתי לאתר המדהים ומאז אני מכינה הרבה דברים מכאן!!
רציתי לשאול האם כדאי דווקא שמן קוקוס במקום חמאה או שאפשר גם שמן רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (10:51 11.05.2017)

היי מירי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אם יש לך שמן קוקוס אז עדיף כי הוא משפר את המרקם. אם לא, שימי שמן רגיל.
יום מקסים

ספיר (17:46 19.03.2017)

היי שלום ! אשמח לדעת למה יצאו לי עוגיות קשות וקצת יבשות .ורציתי פריחות

מתכונים ב-10 דקות (19:59 19.03.2017)

היי ספיר,
העוגיות אמורות לצאת מעט יבשות אך פריכות. יכול להיות שהן נאפו קצת יותר מידי.
אם את רוצה שהן יהיו רכות יותר מבפנים ופריכות מבחוץ אפשר פעם הבאה לעשות אותן יותר עבות ולאפות כ-5 דקות פחות.

אורי (20:29 3.03.2017)

25 דקות זמן אפיה זה מוגזם. הכנתי ואפיתי לפי המתכון והן יצאו יבשות וקשות.
הלך לפח. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (16:26 4.03.2017)

היי אורי,
25 דקות הם המלצה בלבד. כמובן שזה יכול להשתנות בין תנור לתנור ויש לעקוב אחרי האפיה. אגב יכול להיות שאפית בתוכנית טורבו? כי האפיה היא תמיד בתוכנית הרגילה של קו עליון וקו תחתון.

אורי (07:35 5.03.2017)

היי. תודה על המענה.
לא אפיתי בטורבו אלא באפיה רגילה. בדרך כלל בתנור שלי אני צריך להוסיף זמן אפיה למתכונים שונים.
הפעם הייתי צריך להפחית זמן. אעשה כך בפעם הבאה.

מתכונים ב-10 דקות (09:47 5.03.2017)

אז אולי העוגיות היו קטנות יחסית ואז הן נאפו מהר? מהכמות שבמתכון אמורות לצאת כ-10 עוגיות גדולות.
בכל אופן, תיקנתי במתכון ל20-25 דקות.
שבוע נפלא 🙂

מור (15:20 19.02.2017)

הי
יש לך מתכון לעוגיות שלג?
או של כדורי שוקולד?
או של לחמניות?
יש לך גם עוגיות/עוגה שאת ממליצה לי למישלוחי מנות?
סליחה על כ”כ הרבה שאלות..
רק עכשיו התפניתי..
מור

מתכונים ב-10 דקות (19:14 19.02.2017)

היי מור,
מתכון לעוגיות מושלגות יהיה בהמשך.
כדורי שוקולד
לחמניות ללא שמרים
בקרוב אפרסם מתכוני עוגות ועוגיות שמתאימים למשלוח מנות.

כליל (19:09 4.02.2017)

רציתי לשאול איך לדעתך יצא המתכון אם מהתחלה אני יערבב את השוקולד צ’יפס עם שאר החומרים היבשים, במקום לפזר מעל בסיום ההכנה המלאה?

מתכונים ב-10 דקות (22:18 4.02.2017)

היי כליל,
מבחינת טעם זה ייצא אותו דבר.

רותי (10:30 26.01.2017)

אני תוהה מתי כבר אוכל לקנות את הספרים שלך
הרעיונות הכי טובים והכי קלים נמצאים אצלך

מתכונים ב-10 דקות (10:32 26.01.2017)

תודה רותי!
בקרוב.. 🙂
יום מקסים

מזל ס (16:18 21.01.2017)

הכנתי אתמול ויצאו לי 13 יח זה היה כל כך טעים שזה נגמר באותו היום השתגענו רק מהריח שזה עשה בבית והטעם עוד יותר אז הכנתי היום עוד באותה הדרך רק לא כפות גדושות של סוכר ומקום שוקולד צ׳יפס גירדתי עם קולפן, אפשר גם פומפיה, שוקולד מריר ותבנית שנייה רידדתי עם מערוך את הבצק והכנתי צורות מספרים (-: יאמיייי תודה על מתכון מוצלח

מתכונים ב-10 דקות (18:17 21.01.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב

אלי (08:51 11.12.2016)

העוגיות הכי מדהימות, טעימות ופשוטות להכנה שיש! הכנתי לשבת ומאז מבקשים בבית להכין כל יום !! תודה פשוט תודה על האתר הזה ועל השיתוף שלך המתכונים פשוט מדהים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:08 11.12.2016)

תודה אלי, כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא!

ירדנה (11:21 6.12.2016)

אפשרי במקום השמן הרגיל להוסיף עוד שמן קוקוס במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:35 6.12.2016)

היי ירדנה,
במקום שמן רגיל אפשר לשים 5 כפות שמן קוקוס מומס (סה”כ 7 כפות שמן קוקוס מומס בכל המתכון)

עידית (12:06 21.11.2016)

עוגיות מדהימות!הכנתי פעם שלישית היום. הילדים מתים עליהם. במקום חמאה שמתי עוד כף שמן קנולה. היו מוכנות תוך רבע שעה. מושלמות

מתכונים ב-10 דקות (12:19 21.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה עידית ויום מקסים

אופיר (15:03 19.11.2016)

אני חושב ש 25 דקות הן המון זמן לעוגיות כאלה – אולי זה משהו אצלי אבל הן יצאו יבשות לגמרי, ובעוגיות דומות שהכנתי היה זמן אפיה נמוך יותר. אני ממליץ לבדוק את הרכות שלהן מוקדם יותר.

חסויה (09:21 10.11.2016)

היי
אני לא כל כך מבינה בעות ואני רוצה להכין
אפשר להחליף בקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (09:40 10.11.2016)

היי,
אם זה קמח מלא רגיל אני ממליצה לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן רגיל.
יום נפלא 🙂

אתי כהן (12:23 24.10.2016)

הי האם אפשר להכין מאותו בצק עוגיות מלוחות רק להוסיף מלח ולהוריד את הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (13:13 24.10.2016)

היי אתי,
אני לא יודעת אם זה מתאים כי יש את הבננה שהיא מתקתקה ועוגיות שהן עם קקאו או שוקולית יותר מתאים שיהיו מתוקות.
אם בא לך להכין עוגיות מלוחות אני ממליצה על מתכון הזה- כעכים מלוחים.

צ (10:32 16.09.2016)

מעוניינת בגרסא פרווה, ואין לי שמן קוקוס. עדיף שמן רגיל, מחמאה או מרגרינה? וכמה?

מתכונים ב-10 דקות (10:35 16.09.2016)

היי,
את יכולה לשים 20 גרם מחמאה/מרגרינה.
שבת שלום 🙂

SVETA (09:47 12.09.2016)

אני כבר פעמיים עשיתי אותם והם לא יצאו שטוחות!!! למה?

מתכונים ב-10 דקות (09:52 12.09.2016)

היי,
את אמורה לשטח אותן לפני האפיה. רשום במתכון.
יום נפלא 🙂

אנונימי (17:18 4.09.2016)

מכין כרגע מריח מעולה ונראה מעולה ! מחכה כבר לטעום למרות שהורדתי קצת את כמות הבוכר והשמן לטובת הבריאות בכל זאת…

מתכונים ב-10 דקות (19:36 4.09.2016)

מעולה, בהצלחה 🙂

מיה (13:46 7.08.2016)

היי,
האם אפשר לשים משהוא במקום הבננה?

מתכונים ב-10 דקות (14:33 7.08.2016)

היי מיה,
הבננה מחברת בין החומרים ומשמשת במקום ביצה. אפשר לשים במקום ביצה קטנה או שאפשר לנסות לשים כרבע כוס רסק תפוחים.

מיטל (17:20 22.07.2016)

האם אפשר עם קמח תופח?

מתכונים ב-10 דקות (17:25 22.07.2016)

היי מיטל,
יכול להיות שעם קמח תופח העוגיות יתפחו ויהיו פחות פריכות.

הלה (23:06 18.07.2016)

אפשר לוותר על הסודה לשתייה? או לשים משהו אחר במקום?

מתכונים ב-10 דקות (09:16 19.07.2016)

היי הלה,
אפשר לשים אבקת אפיה במקום סודה לשתיה.
יום מקסים 🙂

רונית (13:30 8.07.2016)

זאת פעם שלישית שאני מכינה ויצאו מעולות!
בדיוק מה שיושב טוב ליד הקפה. מתכון בתיק תק כך שגם אם באים אורחים, תוך שעה יש עודיות מוכנות. אחלה מתכון שבעולם!

מתכונים ב-10 דקות (13:42 8.07.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה רונית ושבת שלום 🙂

רונית (20:48 1.12.2016)

ועכשיו גם החברות מבקשות ונותנת לך את הקרדיט! לא יודעת מי את, ואיך המצאת את המתכון הזה, אבל זה אחד הדברים! זה עבר את האליפות!! זה מה שנקרא: אלוהי!
וזה מתכון קבוע בבית מאז שגיליתי אותו
וכל מי שטועם מבקש את המתכון.
הכי מוצלח שיש!!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:51 1.12.2016)

אחזה כיף לשמוע!
תודה רונית 🙂

חיה (10:43 27.05.2016)

הי.
אני רוצה להכין כמות כפולה. פשוט צריך להכפיל את כל המרכיבים?
ושאלה נוספת- אפשר במקוםהחמאה או השמן קוקוס לשים שמן רגיל ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:58 27.05.2016)

היי חיה,
נכון, לכמות כפולה יש להכפיל ב-2 את כל החומרים.
עדיף לא לוותר על החמאה כי היא מעניקה לעוגיות מרקם יותר פריך וטעים. אם בכל זאת את רוצה הכין משמן בלבד, שימי 2 כפות שמן במקום (סה”כ 7 כפות לכל כמות במתכון).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

גיל (16:29 20.05.2016)

יצאו עוגיות מעולות! אבל כמה קלוריות לעוגיה?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 20.05.2016)

היי גיל,
שמחה שיצא טעים 🙂
בסביבות 150 קלוריות לעוגיה גדולה אחת (בהנחה ויצאו מהכמות 10 עוגיות).
שבת שלום

בועז (13:01 25.04.2016)

מעולות!

מתכונים ב-10 דקות (13:13 25.04.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון

אנונימי (08:39 3.05.2016)

איך ממיסים בננות?.. :S
שמים עם שמן או חמאה ופשוט מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה?

מתכונים ב-10 דקות (10:23 3.05.2016)

היי,
אין צורך להמיס את הבננה, רק למעוך אותה היטב בעזרת מזלג ולערבב עם יתר החומרים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.