זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ביצה
4 כפות גדושות (70 ג’) סוכר
שליש כוס (65 ג’) שמן
חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
2 כפות גדושות (20 ג’) קוקוס טחון (לא חובה)
רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה (בעזרת כף) ביצה עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה וקוקוס. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ונוחה לעבודה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים. אם הבצק יוצא דביק- יש להוסיף בהדרגה כמה כפות של קמח.
-מחממים תנור ל175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס”מ לפחות. קורצים צורות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על ניר אפיה.
-אופים בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).
-העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך 6-7 ימים.
*הערה: ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים ולהוסיף לחלק אחד כף שטוחה אבקת שוקולית.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
מושלםםם
הכנתי עם בנות דודות שלי והן נהנו!!!!!
שמחה שיצא טעים🧡
שלום אפרת
אוהבת מאוד את המתכונים שלך קלים ופשוטים
ובמיוחד את העוגיות האלו
אני עושה אותם המון
שמחה לשמוע💜
הכנתי את המתכון הזה הרבה פעמים בגרסאות שונות(שוקולד בפנים, צבעי מאכל, ועוד…) ותמיד מקבל מחמאות.
תודה רבה!!!
שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
תודה אפרת יקרה על מתכון מעולה 👌🏻👌🏻 הכנתי לחיילים האהובים שלנו 80 עוגיות ❤️ כל פעם גיוונתי בשוקולד צ’יפס פעם אחת רק חום, פעם לבן ופעם גם וגם 🩵💙 הלכתי לפי המתכון. יצא בצק נהדר 👍🏻 ועוגיות מושלמות גם אחייניות שלי אהבו ומי שטעם אז בטוח החיילים שלנו גם 🇮🇱
נראה מעולה ומרגש! תודה על השיתוף🩷
היי אפרת יקרה,
ניראה מתכון מעולה וקליל, רציתי לשאול האם אפשר לשלב בסוכר…
35 גרם סוכר לבן ו-35 סוכר חום בהיר ?
היי
כן, אפשר🙂
תודה רבה על המענה! ❤️
אצלם ואעדכן בעזרת ה’ 👌🏻
שיהיה שבוע טוב 🙏🏻
הי אפרת האלופה, אני עושה קייטנה לילדות ורוצה להכין את הבצק מראש, יום לפני. זה אפשרי? ואם כן – אז איך לשמור את הבצק – במקרר?
היי
אפשר להכין 6-8 שעות מראש ולשמור במקרר. פחות כדאי להכין יום קודם.
מתכון מומלץ ממש
בצק נוח וטוב בטירויצא מושלם
תודה!
שמחה לשמוע😊
אם אני רוצה שיצאו בצבע חום ,כמה קקאו עליי להוסיף?
תוסיפי כף ושליש קקאו.
כמה עוגיות יוצא?
היי,
כ-25-30 עוגיות.
היי אפרת,
האם אפשר לשים קורנפלור במקום קמח?
היי,
עם קורנפלור בלבד יצא פחות מוצלח.
אם את צריכה עוגיות ללא גלוטן אני ממליצה להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/כרגיל.
היי,
אני מכינה הרבה את המתכונים שלך ויוצא לי ממש טעים תודה רבה 😋😋
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף🌺
אפשר עם מיקסר יד את כל התהליך?
במקום ביד
היי,
אפשר(:
היי אפרת הבלוגרית והאגדה
אפשר לשים שמן קנולה בכבישה קרה במקום
והם במקום הביצה אפשר לשים רסק תפוחים?
היי חיים,
אפשר להשתמש בשמן בכבישה קרה.
לא ניסיתי בעצמי, אבל אפשר להמיר את הביצה ב1/4 כוס רסק תפוחים או להחליף את הסוכר ב-4 כפות מייפל ולוותר על הביצה.
בהצלחה(:
עם הסוכר יש לי תחליף סוכר מעולה SWEETANDGO
את הביצה אמיר ברסק תפוחים זה עבד לי מעולה עם עוגת השוקולד
אם אשים רסק אהיה חייב להחליף למייפל או שאפשר להשאר עם סוכר?
אפשר לשים סוכר.
היי אפרת,
אני בת 12 ואמא שלי שלחה אותי להכין עוגיות לחג, הכנתי מהאתר שלך, ויצא טעים ממש!
תודה רבה!
כל הכבוד, אלופה! שמחה שיצא מוצלח🌺
יצא מושלם.
תודה על מתכונים טעימים וקלים
שמחה מאד שנהנית מהמתכון, העוגיות נראות מעולה! תודה על השיתוף🌺
יצא מושלם!!
מתכון מושלם, ובכלל מתה על האתר אני ממש אוהבת לבשל ולאפות ויש לך מתכונים טעימים בטירוף, תמשיכי ככה, תודה רבה💞
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר😊 תודה על הפרגון(:
בוקר טוב ושבוע נפלא אפרת:)
אפשר בלי התמצית וניל ?
והאם יש לזה תחליף כלשהו ואם כן מה הכמות שלו?
היי,
אפשר לוותר על תמצית וניל.
יצא מושלם! תודה!
שמחה ממש שהמתכון יצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
מתכון מצויין. תודה רבה
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
היי אפרת,
יש לך מתכון לעוגיות על בסיס שמן שמשתטחות באפייה? כמו עוגיות רעידת אדמה
היי,
יש מתכון לעוגיות מושלגות וגם עוגיות שוקולית.
הכנתי יצא ממש טעים
צירפתי תמונה למרות שלא יצא כזה יפה🤭
נראה טעים ומזמין(: שמחה מאד שיצא מוצלח!
יש תחליף לאבקת אפייה?
היי,
יתכן ואפשר לשים רבע כפית אבקת סודה לשתייה במקום.
טעימות מאוד וקלות להפליא!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
הי,
יצא טעים מאד, והבן שלי ממש נהנה לקרוץ את הצורות…
אחלה תעסוקה לימות החורף…
תודה רבה.
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהניתם מהמתכון! תודה ששיתפת❤
הי, עשיתי את העוגיות
יצאו מושלמות!!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
הי אפרת ידידתי 🙂
יצא בצק מושלם ונח לעבודה
הילדים קרצו צורות ונהנו עד הגג!
שמחה כל כך לשמוע! איזה כיף(:
יצא טעים!!!!!!!!!
מעולה, שמחה לשמוע😊
על איזה טמפרטורה לעשות לתנור?
על 175 מעלות😊
האם אפשר להחליף את השמן בשמן זית ?
היי יוכבד,
מניחה שאפשר אבל הטעם ישתנה מעט.
אפרת יצאה אלוווף
תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה טלי
היי אפרת!!!
אם את זוכרת, אני בן 10 ואני ה”שף” בכיתה ובבית,המורה שלי ביקש שאולי אני אעביר מתכון לכיתה שלי דרך הזום, ניראלי שיהיה קצת קשה אבל בהצלחה לי!!!!
יש לך אולי עוגיות שאני אצליח להכין בלי יותר מדי עבודה ולתנור? יש לי חבר אלרגי לחלב אבל אם אפשר להשתמש בחלב סויה כתחליף אז לא משנה, סליחה אם אני מבקש בקשה גדולה מידי… תודה מראש….
אני בטוחה שתצליח!
אני אעבור על המתכונים ואחפש משהו קל במיוחד.
יש עוגיות שכבר ניסית מהאתר?
העוגיות שבעמוד האלה יכולות להתאים.
יש עוגיות שוקולד צ’יפס או עוגיות שוקולית.
יש עוגיות מייפל.
בכל מקרה אני ממליצה לך לנסות להכין את העוגיות לפני הזום, ואם תצטרך עזרה תכתוב לי.
בהצלחה 🙂
תודה רבה אנסה את העוגיות ואעדכן גם מה שהכנתי לפני וגם מה שהכנתי בזום תודה רבהההה(:
מחכה לעידכון😍
אפרת את מהממת!🤩
מתכון ממש קל טעים וכיף להכנה.
ממליצה לכולםםםם!!!!
תודה הודיה❤️
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
עוגיות טעימות וקלות להכנה
לרדד על נייר אפיה זה רעיון מוצלח במיוחד כשהבצק דביק מעט
תודה רבה
תודה זהבה! שמחה לקרוא שאהבת ❤️
שבוע נפלא🌸
שלום הבצק יצא לי נורא דביק והיה לי קשה מאוד לעבוד איתו מה הבעיה?
באיזו כוס השתמשת?
תוסיפי עוד קמח ותכניסי את הבצק להתייצבות במקפיא כרבע שעה.
הי אפרת זאת תפארת מעריצה מספר🥇 שלך אני אוהבת את המתכונים שלך
ולא מזמן הכנתי גם לשבת
שמחה לשמוע ❤️
תודה תפארת
יצא לי מעולה, הערה קטנה, לא היה לי אבקת אפיה אז חיפשתי באינטרנט תחליפים ומצאתי שאם שמים רבע כפית מיץ לימון ורבע כפית סודה לשתייה זה יוצא אבקת אפיה ממש מומלץ לנסות עשה לי את העוגיות ממש תפוחות.
תודה נהוראי 🙂
בכיף(:
וואי אפרת תודה רבה זה ממש טעים😋
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת אין לי תמצית וניל מה לעשות?
אפשר להכין בלי.
היי אפרת!
תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
שאלה – האם אפשר לעשות את העוגיות עם קמח מלא ולהוסיף סולת?..
אפשר אבל רצוי לשלב גם קמח לבן כדי שהמרקם ייצא מוצלח יותר (נגיד לשים כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן).
לדעתי פחות מתאים לשים סולת.
יום מקסים 🙂
החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין 80% והעוגיות יצאו טעימות אבל הבצק יצא דביק ולא הצלחתי כמעט לעבוד איתו, הוא נדבק נורא. האם זו הסיבה? ואם יש אפשרות בכל אופן לעשות עם קמח כוסמין? אולי לשים יותר קמח / להפחית מהנוזלים?
תודה
בוקר טוב,
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
כשמשתמשים בקמח כוסמין לעיתים נדרש לשים פחות נוזלים. להבא רצוי להשתמש בביצה קטנה ואם הבצק יוצא דביק להוסיף כמה כפות קמח לפי הצורך.
תודה אפרת,
אכן השתמשתי בכוס בעלת נפח קטן יותר. להבא אעשה לפי ההמלצות שלך.
תודות, ומספר מילים חמות כתבתי בדף הראשי של האתר- שכולם יראו.
תודה רבה 💖
אפשר לוותר על השוקולד ציפס ?
כן אפשר.
כן אני עושה בלי שוקולד ציפס וזה סופר טעים
מכינה כבר מספר פעמים ללא השוקלד…. יוצא מושללללםםם ואני מאותגרת אפייה!! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
אני רוצה להכין היום את המתכון הזה עם הילדים, אך אני צריכה לקמח תחליף ללא גלוטן. יש לי מבחר קמחים בבית… מה נראה לך הכי טוב(קמח תמי/קונדיטור+קמח אורז וכו’)
תודה!
היי תהילה,
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי. דרך אגב יש את המתכון הזה- עוגיות לא גלוטן.
מה הכמויות אמ אני מכינה עם 16 ילדות ואני רוצה שכל אחת תצא עם תבנית בינונית?
אפשר לעשות צורות בידיים מהבצק?
כמה עוגיות את רוצה שכל אחת תכין?
אפשר לעשות צורות בידיים.
בערך 15 עוגיות לבת.
עדיף להכין כמות כפולה בכמה פעמים כי אם מכינים כמות גדולה מידי מרקם הבצק נפגע. כל כמות כזאת אמורה להספיק ל-4 בנות. ל-16 בנות תכיני 4 פעמים את הכמות הזו.
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
כפית תמצית וניל
3 כוסות (420 ג’) קמח לבן
כפית אבקת אפיה
4 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
חצי כוס (100 ג’) שוקולד צ’יפס
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית
היי , רוצה להכין אחהצ עם הילדות , באיזה כוס להשתמש?
כוס בנפח 240 מ”ל שזה כוס זכוכית רגילה עם ידית.
יצא מושלם !!!בצק כיפי לעבודה וטעים ממש !!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי, תודה על המתכונים. הבצק יצא ממש דביק – אפילו אחרי שהוספתי כמעט חצי כוס קמח. מה יכולה להיות הסיבה?
באיזה כוס השתמשת?
בכוס חד פעמי
אז זאת הסיבה.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
שאלה דחופה, כדי להכין חצי כמות, אפשר לשים ביצה שלמה?
תודה
אפשר לטרוף את הביצה ולשים מחצית מהבלילה.
שלום אפרת!
המתכון הזה מתאים לילדים שיעשו צורות בעצמם?
כן.
היי…אפשר להכין את העוגיות בצורה הקלאסית?
תודה
כן אפשר.
איך אפשר להכין בכמות גדולה [עבור 30 ילדים] בלי שהמתכון ייהרס? בעבר בצקים פריכים בכמויות גדולות לא יצאו לי טוב… תודה על המתכונים המעולים!!!
אני מציעה להכין בפעמיים במקום להכפיל כמויות.
האם אפשר להקפיא את הבצק לפני האפייה? אם כן, לכמה זמן? תודה!
כן. עד שבועיים. יש לעטוף היטב בניילון נצמד.
כפית וכפית לכל הכמות או לחצי?
קצת דחוף!
הרבה תודה!
ראיתי רק עכשיו.
כפית לכל הכמות. חצי כפית לחצי כמות.
מה אפשר במקום שוקולית שאין לי?
תודה!
ערב טוב אפרת,
אפשר לשטח כדורים או מה? העיקר לו לרדד ולצור צורות!
יוצאות פריך פריך?
תודה רבה!
היי דבי,
אפשר לשטח כדורים רק כדאי שיהיו בעובי עד חצי ס”מ כדי שייצאו במרקם פריך.
אם את רוצה להכין עוגיות חומות אז אפשר להוסיף כפית קקאו (לא מלאה). כדאי יהיה להוסיף כפית סוכר (בגלל המרירות של הקקאו).
ייצא מהמם,וזה פעם ראשונה שהכנתי עוגיות…
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן
ממש יפה תודת!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת העוגיות יצאו מאוד שומניות אבל גם מתפוררות שמתי מלא קמח והעוגיות נהיו מאוד מתפוררות
באיזה כוס השתמשת?
ממש תודה אפרת.
האם אני יכולה להשתמש בבצק זה לכל עוגה על בסיס בצק פריך?
אם הכוונה לעוגות ששמים מעל מלית, כמו עוגות גבינה אז אני מניחה שכן.
שלום אפרת.
העוגיות נהדרות!! הטעם והמרקם – נפלא!
תודה על עוד מתכון מוצלח בכלום עבודה!
פנינה
שמחה שאהבת 🙂
תודה פנינה
תודה רבה!
אני מעוניינת גם איכשהו לקשר את זה להלווין אבל לא מצאתי צורות מתאימות בחנויות.
את יכולה אולי להציע משהו?
תודה מראש
היי ניקה,
אין לי רעיון אבל את יכולה לחפש בגוגל רעיונות לעוגיות ולנסות להכין משהו דומה.
שלום!
אני חוגגת הלווין זה חג שלא ממש חוגגים בישראל.
אני מעוניינת להכין עוגיות וניל טעימןת בסגנון האם את יכולה להציע לי משהו?
תודה
היי ניקה,
את יכולה להכין את העוגיות האלה ולהגדיל את כמות תמצית הוניל לכפית (במקום חצי כפית). לא חייבים להוסיף שוקולד צ’יפס.
שלום,אני קצת בורה בנושא עוגיות…
איך מוסיפים את החמאה כך שתתערבב עם הביצים? יש צורך להמיס אותה קודם?
תודה!
היי תחיה,
במקרה הזה אין חמאה במתכון אבל אם את שואלת באופן כללי אז תלוי מה רשום במתכון. אם רשום חמאה מומסת אז מערבבים את החמאה המומסת עם הביצים. אם רשום חמאה קרה או בטמפ’ החדר אז בדר”כ מערבבים קודם עם הקמח.
איך??? איך כל פעם המתכונים המושלמים שלך מצליחים להכניס אותי למטבח??!!
נס נס נס!!!!! שהכפלתי כמויות מראש, כי העוגיות הפריחות והטעימות האלה התחסלו!!!!!!
אגב הכנתי עם חמאה במקום השמן כמו שכתבת בתגובות וזה מושלם!
תודה תודה תודה!!!
תודה יקירה ❤️
כיף לשמוע!
היי אפרת
דבר ראשון ת6דה על המתכונים הנפלאים שלך בזכותך יש לי סיכוי לאפות אפי שאין זמן…
אני רוצה לדעת אם אפשר לשים שמן במקום חמאה ואם כן כמה.
ובכללי כמה שמן שמים על 200 גר’חמאה?
היי חיה,
במתכון הזה יש רק שמן.
באופן כללי אפשר להמיר 200 גרם חמאה בכוס שמן אבל צריך לקחת בחשבון שיש מתכונים שבהם זה עלול לשנות את המרקם, במיוחד אם מדובר בעוגיות.
פשוט תסתכלו על השם שלי…
עוגיות ממש קלות להכנה וטעימות בטירוף!!!
לעוגיה יש ממש קרנצ’יות בביס הראשון ואחרי כמה שניות היא פשוט נמסה בפה… 😋
ממליץ לכולם!!!!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
העוגיות יצאו ריחניות וטעימות בטרוףףףף יש לי כמה מתכונים של שוקולד ציפס וזה מכניס את כולם בכיס הקטן.
תודה רבה.
איזה כיף לשמוע!
תודה אסתר ויום נפלא 🌷
יצא מדהים ומהממם אבל החלפתי את השמן בחמאה ויצא רך וטעים!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
כמה חמאה שמת?
אפשר להמיר ב- 65 גרם חמאה.
תודה על המתכון. הילדים ממש נהנו… רק ש… הבצק התפורר המון והיה מאוד קשה לעבוד איתו אבל עדיין נהנינו. אני מניחה שטעיתי איפשהו… 🙄?!
היי אסתר,
נראה שהיו חסרים נוזלים בבצק. השתמשת במקרה בביצה קטנה או בכוס גדולה?
הוספת 2 כפות שמן ואח”כ מים?
אפשר לשים את הבצק לכמה שעות במקרר?
אפשר. לפני ההכנה כדאי לתת לבצק להתרכך מעט בחוץ לפני שעובדים איתו.
עשיתי זה עכשיו בתנור נראה פצצה. מתכון מעולה קל ומהיר פשוט מושלם
תודה איילה 🙂
תודה היה מעולה את יכולה לשלוח עוד מתכונים
שמחה שאהבת 🙂
יצא ממש טעים!הבנת מאוד נהנו להכין אותן.תודה!
שמחה לשמוע! נראה מעולה 🙂
תודה עדי ושבוע נפלא
היי אפרת האלופה!
יש אפשרות להקפיא את העוגיות, או שלאחר הפשרה הן פחות מוצלחות?
אין בעיה להקפיא.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת, הכנתי אתמול ויצאו טעימות אבל קצת קשות. כפי שאת רואה, העדפתי לפזר את השוקולד צ’יפס מלמעלה (וגם השתמשתי בקמח כוסמין מלא – ללא שוקולית). מה עלי לעשות בפעם הבאה (ובכלל בכל מתכון של עוגיות) כך שיצאו יותר “נמס בפה” כמו שאנחנו אוהבים? תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
קודם כל העוגיות נראות מעולה 🙂
עוגיות שהן על בסיס שמן יותר קשות מעוגיות שהן על בסיס חמאה. אם את לא רוצה להמיר את השמן בחמאה/מרגרינה אז אפשר לאפות אותן פחות זמן בתנור (3-5 דקות פחות ממה שאפית) וגם להוסיף 2 כפות קורנפלור לתערובת ולהפחית את כמות הקמח בהתאם.
שבוע טוב ומבורך 🌺
תודה רבה על התשובה המהירה!! ואם אין לי בעיה להשתמש במחמאה/תחליף מרגרינה של שמרית/שמן קוקוס, כמה לשים? גם 65ג’? ושמים אותו מומס? שוב תודה!
כן מומס, 65 גרם. ואם את רוצה ממש נימוח אז תשלבי גם קורנפלור.
תודה רבה! אנסה גם עם קורנפלור בפעם הבאה 🙂
היי אפרת חוזרת לעדכן.
יצא טעים טעים. הילדים התלהבו.
הכפלנו כמויות ויצא מספיק לכולם, את הנותרים גם חילקנו לילדים המצטיינים בגן;-)
הסייעת שלי גם לקחה את המתכון:-)
ואגב-
מצאתי שוקולד צ’יפס מיני בסופר. ממש קטנטנים – שהיה קל לצרף אותם לבצק ולרדד! ממש נוח.
תודה רבה
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה יקירה.
אפרת היי אני יכולה להכין את העוגיות ללא קוקוס? זה לא יחסיר מהטעם?
אפשר לוותר על הקוקוס. זה עדיין ייצא טעים.
הי אפרת, מה שלומך?
אני יודעת שהמרכיב העיקרי כאן זה שוקולד צ’יפס, אבל בהנחה שהחלטתי להכין את זה בגן ילדים, כמות כפולה כמובן, אפשר לוותר על השוקולד צ’יפס? נראה לך שזה ממש יחסיר מהטעם?
תודה
היי 🙂
אפשר להכין בלי אבל לדעתי ילדים יעדיפו הרבה יותר עם שוקולד צ’יפס. אפשר להכפיל כמויות אבל את כמות השוקולד צ’יפס להשאיר כמו שהיא (רבע כוס).
מצוין, נכין מחר. תודה!
תודה רבה מתכון מהיר וקל הכנתי עם הבנות יצא ממש טעים!!
הקוקוס ממש משדרג אהבתי!
תודה רחלי, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,
מתכון מצויין אני מקווה. אשתי אמרה לי להכין לירב כי באים חברים של הילדים.
עכשיו זה בתנור. אם לא יצא טעים אני אשלם בראשי….
אדווח בהמשך
בהצלחה! 🙂
היי אתר מעולה,תודה רבה על מתכונים נפלאים ומהירים 🙂
רציתי לדעת איך אפשר ,אם,להפוך את העוגיות לטיבעוניות,במה להחליף את הביצה?
תודה רבה ושבת שלום
היי,
אני חושבת שאם תשימי סירופ מייפל במקום הסוכר זה ידביק את החומרים ואז יהיה אפשר לוותר על הביצה.
שבת שלום 🙂
האם אפשר לעשות את הבצק בלילה ולאפות ביום המחרת?
נראה לי שכן. יש לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד.
לפני האפיה יש להניח לו כמה דקות להתרכך בחוץ ואז אפשר להכין עוגיות ולאפות.
הי אפרת יקרה,
בדיוק לפני שבוע שעה לפני שבת החלטתי להכין את העוגיות האלו!
שמתי חצי סוכר חום, וגילגלתי כדורים קטנים עם ידיים רטובות ושמתי במנגטים קטנים.
שמתי גם שוקו ציפס לבן וחום .
בקיצור העוגיות לא נמרחו לי בתנור כמו תמיד , ויצא מדהים!!!! הכל נגמר כמובן ומיד במוצש הכנו שוב. ועכשיו אנחנו שוב מכינים לשבת….
תודה רבה !!!
מצוין 🙂
תודה רחלי.
שבת שלום!
מתכון אדיר! יוצא פשוט מושלם! מדהים וטעים 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר קקאו במקןם שוקולית?
השוקולית מעניקה טעם יותר מעודן אבל אם אין לך אפשר לשים קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר (בגלל המרירות של הקקאו).
אם את מחלקת את הבצק לשני חלקים, שימי בחלק אחד כף שטוחה קקאו + 2 כפות סוכר מלאות (בנוסף למה שרשום במתכון).
היי, אני רוצה להכין עוגיות שחורות עם נטיפי שוקולד לבו, מה בתפריט צריך להשתנות?
היי מעיין,
אם רוצים להכין את כל הכמות שבמתכון כעוגיות בטעם שוקולד עם שוקולד צ’יפס לבן יש להוסיף לתערובת הבצק 2 כפות שטוחות אבקת שוקולית ורבע כוס שוקולד צ’יפס לבן.
היי!
אם אין לי תמצית וניל וגם לא סוכר וניל כתחליף אפשר לוותר על זה ?
כן, אפשר לוותר.
העוגיות האלה פשוט אליפות אין על האתר הזה כל פעם שמתחשק משהוא מיוחד אני נכנסת לאתר המדהים הזה ומוצאת דברים מאלפים תודה רבה רבה 🙂
תודה שירה, כיף לשמוע 🙂
אלופה,מהממת של החיים,איזה מתכונים מעלפים יש לך ובקלי קלות,מתאים גם לעצלניות שבנינו 🙂
שליחת אור מהממת שאת.
הודייה מקרב הלב <3
תודה אורנה! ❤
הי, מעדכנת: עכשיו יצא מהתנור!!! כמובן שטעמתי כשזה עדיין חם…(וגם כשיתקרר:-))טעים טעים! ניסיתי גם בקמח כוסמין כמו שאחת הגולשות כאן המליצה (זה מתכון ראשון שלי עם כוסמין) ויצא באמת טעים, הילדים יתלהבו!
שמחה לשמוע!
תודה 🙂
ביום שישי הבת שלי בת 10 הכינה, כמות כפולה מקמח כוסמין ומיני שוקולד ציפב’ס יצא מעולה בייתי צריכה להחביא לשבת בבוקר כדי שלא יגמרו הכל ביום שישי…
תודה רבה!!!
שמחה לשמוע, כל הכבוד לה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים
היי
מתכון מעולה. יופי של עוגיות. טעימות להפליא. בהחלט כדאי לשבץ את השוקולד ציפס על העוגיות לאחר רידוד הבצק ויצירת הצורות. פשוט נוח יותר לעבודה.
תודה אורי 🙂
שלום ושוב תודה על המתכונים המדהימים! אפשר להכין את העוגיות הללו גם עם קמח מלא או כוסמין?
לדעתי כן ועדיף קמח כוסמין.
הי!
אי אפשר לכדורים והשטחה?
במקור, שמים את השוקו’ציפס לפני יצירת הצורות?
תודה רבה!
אפשר להכין כדורים ולשטח לעובי של לפחות חצי ס”מ.
את השוקולד צ’יפס שמים בתוך התערובת אלא אם כן את מעדיפה להדביק אותם לאחר יצירת העוגיות.
וואו אפרת תודה רבה! נראה לי שאנסה את זה.
הקטנצ’יק נם לו את שנת הבוקר, ואני מתלבטת כבר שעה (!) מול המחשב מה להכין לילדים כשיחזרו מהגן, וגם לשבת..כל כך הרבה אפשרויות פרקטיות כבר לא יודעת מה להחליט..חחח..למזלי זמן ההכנה קצר, כשאחליט -אריץ את זה.
אגב, הכנתי את המאפינס גזר , כי היה לי גזר רך כזה, אז ניצלתי זאת – ויצא ממש ממש טעים! הילדים ממש אהבו! וגם אנחנו:-)
תבורכי, את מצילה אותנו:-)
לפעמים ההתלבטות לוקחת הכי הרבה זמן, מכירה את זה 🙂
שמחה שאהבתם את המאפינס גזר.
תודה יקירה! ❤
אתם מטריפים אותי עם המתקונים שלכם רוצה לעשות הכל תודה לכם על ההסברים הפשוטים ומתכונים קצרים ומהירים מאוהבת
תודה מרים, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
הי,
תודה לך על כל המתכונים המעולים.
אני ממש נהנית לבקר באתר, (וכמובן להתנסות..)
שלבי ההכנה מוסברים היטב!, ובעיקר מתכונים קלים להכנה.
לגבי הקוקוס- יש אפשרות לקוקוס לא טחון?
שאלה נוספת- יש אפשרות את הפיצפוצי שוקולד להוסיף אחרי קריצת העוגיות? כי לרדד את הבצק עם הפצפוצים לא יתקבל בצק דק (הפצפוצים מפריעים), וגם הפצפוצים ישברו.
אשמח למענה.
יום טוב.
היי מרים,
קודם כל תודה, אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מה הכוונה לקוקוס לא טחון? אפשר בכלל לוותר על הקוקוס.
אפשר להוסיף את השוקולד צ’יפס לאחר קריצת הצורות. יש להדק אותם היטב בחלק העליון. מומלץ לרדד לעובי של חצי ס”מ לפחות ולא דק יותר כי אז העוגיות יכולות להשחים במהירות.
יום מקסים