שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 20-25 עוגיות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 כוס (140 ג’) קמח כוסמין

100 גרם חמאה (בטמפ’ החדר) *יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפייה

1 ביצה קטנה (S-M)

3 כפות אבקת “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3 כפות סוכר)




אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד.

-מרדדים ומשטחים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים צורות.

-מסדרים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכרעוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר
עוגיות שומשום ללא סוכר עוגיות שומשום ללא סוכר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
הודיה (09:12 12.08.2024)

הי אפרת, הכנתי את העוגיות, היו ממש טעימות אך דביקות מאד.
נראה לי שזה בגלל שהמתקתי עם דבש – וזה הוסיף נוזל. יכול להיות?

מה ניתן לעשות? צריך להפחית את כמות הביצה? יש לך הערכה לכמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 12.08.2024)

כן, זה כנראה בגלל הדבש.
במקרה כזה אפשר לשים פחות ביצה. להבא תטרפי את הביצה ותשתמשי רק בכ-3 כפות מהבלילה (תמיד ניתן להוסיף יותר אם הבצק פירורי).

avatar
נגה ניניו (13:18 23.02.2024)

יצא לי מושלם😍

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:24 23.02.2024)

שמחה לשמוע❤️

avatar
הודיה (16:21 7.08.2022)

הי אפרת
הוצאתי את החמאה לפני כעשרים דקות מהמקרר.
אבל קולטת עכשיו שרשמת שצריך לחכות שעתיים ..
יש איך לקצר את זמן ההמתנה?
או לחילופין יש לך מתכון אחר לעוגיות עם חמאה וקמח כוסמין שאפשר להמיס את החמאה או משהו דומה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 7.08.2022)

היי,
כדי לקצר את זמן הריכוך אפשר להכניס את החמאה למיקרוגל ולהקפיד להפוך אותה כל כמה שניות עד שהיא מתרככת אבל לא מתחילה להתמוסס.

avatar
הודיה (22:13 7.08.2022)

הי אפרת, תודה על התשובה!
הכנתי את העוגיות והן יצאו ממש טעימות והתחסלו….
אבל היה משהו לא ברור – הכנתי את הבצק, והוא יצא מעט דביק. הוספתי קמח ( כי קראתי שכתבת בתשובה אחרת שעודף נוזלים גורם לבצק להיות דביק) והבצק הפך להיות עוד יותר דביק… .
בסוף הסתדרתי איכשהו, ולא משנה הצורה, העיקר הטעם ויצא טוב. אבל מנסה להבין –
הבצק לא אמור להיות דביק בכלל?
למה הקמח גרם לבצק להיות יותר דביק?
תודה מראש..
הודיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:21 8.08.2022)

הבצק אמור להיות דביק מעט, אבל לא בלתי ניתן לעבודה.
יכול להיות שהמסת יותר מדי את החמאה?
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
שמת ביצה קטנה ולא גדולה?
קמח לא אמור לגרום לעוגיות להיות דביקות יותר בשום מקרה, כך שאין לי הסבר למה שקרה אצלך😊

avatar
הודיה (11:06 8.08.2022)

טוב, תודה על התשובה!
מקווה להכין שוב בקרוב (בכמות כפולה) ולפתור את התעלומה.. תודה

avatar
אביגיל (15:56 7.08.2022)

לאיזה משהו מתכוונים “במקום סוכר”?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 7.08.2022)

היי,
“כמו סוכר” הוא תחליף סוכר, אפשר להשתמש בכל ממתיק מלאכותי אחר (למשל סוויטאנגו, סטיביה…).

avatar
פנינה (10:04 22.11.2023)

לקנות שקית סטיביה ,הוא ממש כמו סוכר

avatar
אמליה (13:18 5.12.2021)

היי,
תוכלי להגיד כמה קלוריות פחות או יותר יש בעוגייה אחת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 5.12.2021)

היי,
להערכתי יש כ-80 קלוריות בעוגיה.

avatar
ענבר (12:54 16.06.2021)

יצא לי דיי טןב אבל שתדעו זה מספיק ליותר מ15

עוגיות חמאה ללא סוכר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 16.06.2021)

תודה על השיתוף😊

avatar
מעיין (17:11 9.06.2021)

שתי שאלות (:
1. הכוונה לקמח כוסמין לבן או מלא?
2. אפשר לשים מייפל טבעי כממתיק? ואם כן איזו כמות את ממליצה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:54 9.06.2021)

היי,
1. אפשר גם וגם.
2. לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל את יכולה לנסות לשים 2 כפות מייפל.
בהצלחה😊

avatar
בתיה (18:00 3.05.2021)

היי, נראה בדיוק המתכון שחיפשתי 🙂
אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 3.05.2021)

היי בתיה,
המרקם ישתנה ולכן לא מומלץ, אבל אפשר לשים חצי כוס שמן. אם יש לך אפשרות לשים 4 כפות שמן קוקוס קר זה עדיף!

avatar
קק (09:53 2.09.2021)

אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 2.09.2021)

כן, אפשר.

avatar
אלה (17:02 16.02.2021)

היי אפרת, פחות או יותר לאיזה עובי לרדד את הבצק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 16.02.2021)

כחצי ס”מ.

avatar
רחלי טויטו (17:54 16.11.2020)

עוגיות מעולות מעולות
שווה להכין
בצק נוח לעבודה
בפעם הראשונה הכפלתי ב2 ובעלי סיים אותם במקום לאכול א. צהרים
עכשיו למדתי ואני מכינה פי 4
איזה כיף שיש כזה אתר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 16.11.2020)

איזה כיף לקרוא!
תודה רבה רחלי, שמחה שנהנת
ערב נעים 🙂

avatar
הודיה (21:12 13.11.2020)

היי ניתן לשים 2 כפות סילאן ? במקום ממתיק

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:15 14.11.2020)

אני חושבת שכן. קחי שבחשבון שזה יצבע את העוגיות.

avatar
תמר (08:13 15.08.2020)

הי – האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 15.08.2020)

כן.

avatar
מאיה (18:41 16.02.2019)

היי, מעוניינת להכין לאבא שלי , סכרתי, אסור לו קמח כוסמין, מותר קמח שקדים האם ניתן להחליף? ואם כן האם זה משפיע על כמות הקמח? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 16.02.2019)

היי מאיה,
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר את הקמח בקמח שקדים.
מצרפת שני מתכונים מקמח שקדים שלדעתי יתאימו:
עוגה מקמח שקדים ללא סוכר
עוגיות שקדים טחונים ללא גלוטן (במקום סוכר אפשר לשים 2 כפות “כמו סוכר”).

avatar
שלי (10:55 7.01.2019)

היי
במה אני יכולה להחליף את הקמח כוסמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 7.01.2019)

על איזה קמח חשבת?
אפשר לשים קמח רגיל במקום.

avatar
ספיר (11:30 1.01.2019)

היי..
ניסית עם מים רק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 1.01.2019)

לדעתי רק עם מים ובלי ביצה הבצק לא יהיה גמיש מספיק.

avatar
ספיר (23:42 20.12.2018)

היי,
הבצק יצא לי מאוד קשה לעבודה נדבק ממש במערוך הייתי צריכה לשים נייר אפייה ולרדד לדעתי אולי בגלל שלא ניפיתי את הקמח לפני או בגלל שהוצאתי את הקמח מהמקפיא 4 שעות רק לפני וצריך לילה לפני לפי מה שאת רשמת בעבר..
או כי השתמשתי בביצה לארג’.
השתמשתי בכוס סטנדרטית לקמח 240 מ”ל.
ובמקום ביצה אמרת שאפשר לוותר אליה לשים משהו במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:07 21.12.2018)

היי ספיר,
זה בגלל שימוש בביצה גדולה.
במקום ביצה אפשר לשים כמה כפות מים לפי הצורך.

avatar
ספיר (15:48 21.12.2018)

תודה אנסה..
ומה עם הקמח אולי זה קשור גם לניפוי ולזה שהייתי צריכה להוציא את הקמח לילה לפני?

avatar
ספיר (15:50 21.12.2018)

ואת החמאה אני משאירה בעטיפה לא יודעת אם יש קשר..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 21.12.2018)

זה לא אמור לגרום למרקם דביק. רק עודף נוזלים (כמו ביצה או מים) יכולים לגרום למרקם דביק.

avatar
ספיר (10:28 4.09.2018)

שלום,
אפשרי ללא ביצה להחליף במשהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 4.09.2018)

אפשר במקום ביצה לשים כמה כפות מים, לפי הצורך.

avatar
ספיר (11:37 11.11.2018)

השאלה אם זה יוצא טוב רק מים בלי ביצה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 11.11.2018)

מבחינת מרקם (לפני ואחרי אפיה) עדיף להכין עם ביצה.

avatar
הדס (13:43 14.08.2018)

איך זה יצא לדעתך בלי ביצה (כדי שיהיה יותר פריך)
עם קמח כוסמין
סילאן במקום סוכר
שמן קוקוס במקום חמאה? (Uכמה שמן קוקוס צריך לשים במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 14.08.2018)

במקום ביצה אפשר לשים רק את החלמון (הצהוב). זה מעשיר את הבצק.
אפשר להכין עם קמח כוסמין ועם סילאן.
במקרה הזה 4 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק יספיקו. יש להכניס למקרר לפני השימוש כדי שיתקשה.

avatar
ספיר (20:39 10.11.2018)

השמן קוקוס צריך להתקשה ?או שאפשר להשתמש בו גם כשהוא מימי יותר?
בכללי בכל העוגיות שצריך שמן קוקוס לשים מימי או מוצק יותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 11.11.2018)

היי ספיר,
אם רשום במתכון “בטמפ’ החדר” שמן הקוקוס צריך להיות מוצק.
אם רשום “מומס” הוא צריך להיות נוזלי.
זה כן משפיע על המרקם הסופי. אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר שיתקשה ואז להשתמש בו.
שבוע מקסים 🙂

avatar
פיקצו (17:33 20.05.2018)

הייי כולם כרגע העוגיות בתנור ואין לי שום בעיה בינתיים אין על עוגיות חמאה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 20.05.2018)

מעולה 🙂

avatar
אורית (09:48 11.03.2018)

יש לי רק ביצה גדולה, מה עושים???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 11.03.2018)

היי אורית,
פשוט תטרפי אותה בקערה בעזרת מזלג ותוסיפי רק כמות של כ-3/4 מהבלילה.

avatar
ברק (12:52 17.02.2017)

היי,
הכנתי את הבצק לפי ההוראות ונתתי לו לנוח כשעה במקרר, אבל הבצק יצא לי דביק מאוד ואני לא מצליח לעבוד איתו בכלל…..
מה לא עשיתי כמו שצריך?
האם אני יכול לתקן זאת עכשיו? איך אני גורם לבצק להיות פחות דביק? ניסיתי להוסיף עוד טיפה קמח, אבל זה לא ממש עזר.
תודה מראש וסופ”ש נעים,
ברק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 17.02.2017)

היי ברק,
יכול להיות שהמסת את החמאה? אם כן זאת הסיבה שהבצק יצא כל כך דביק.
באיזה גודל כוס השתמשת? אולי שמת ביצה גדולה?
אני ממליצה להוסיף עוד קמח עד שהתערובת תתייצב. שים לב שיכול להיות שיהיה צורך להמתיק קצת יותר את התערובת.

avatar
ברק (18:30 18.02.2017)

היי, תודה רבה על התשובה המהירה. החמאה הייתה בטמפרטורות החדר. החמאה צריכה להיות קרה? השתמשתי בכוס מדידה ושמתי ביצה בינונית. בכל זאת בפעם הבאה לשים קצת יותר קמח? בלי קשר, חייב לציין שהאתר הזה מעולה. תודה ושבוע טוב, ברק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 18.02.2017)

היי ברק,
זה בסדר גמור שהחמאה היתה בטמפ’ החדר. למעשה נראה שהכל עשית בצורה נכונה כך שמוזר לי שזה יצא כל כך דביק. בכל מקרה, פעם הבאה תשים יותר קמח או שתפחית את כמות החמאה ל80 גרם.
שבוע טוב 🙂

avatar
ברק (11:49 19.02.2017)

תודה רבה.
אני אנסה להכין שוב בקרוב ואעדכן איך יצא.
“-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 19.02.2017)

בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

avatar
שרה (22:18 26.07.2016)

שלום ☺מאוד אוהבת את האתר שלך! הוא מקסים! רציתי לשאול אם אלו עוגיות בצק פריך? האם הן נמסות בפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:29 26.07.2016)

תודה שרה 🙂
כן, אלה עוגיות בצק פריך אבל בגלל שיש ביצה בתערובת, העוגיות הן קצת יותר יציבות. אם רוצים אותן ממש נמסות בפה, אפשר לוותר על הביצה.

avatar
נועה (22:10 16.07.2016)

חייב לשים במקרר למשך שעה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 16.07.2016)

לא, אפשר לוותר על זה וישר לרדד ולקרוץ עוגיות.

avatar
אופק (12:56 31.05.2016)

היי, אם אין לי ממתיק אחר ויש רק סוכר, האם זה בסדר? האם ניתן להשתמש בסוכר חום או חום כהה במקום? מה עדיף לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 31.05.2016)

היי אופק,
אפשר לשים 3 כפות מלאות סוכר חום בהיר (הסוכר החום פחות מתוק לכן שמים קצת יותר).
בהצלחה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 29.01.2015)

הי עדי,
אפשר אבל אין צורך להשתמש במיקסר, ניתן לערבב בעזרת כף ואח”כ מעט עם הידיים.

avatar
עדי (17:52 29.01.2015)

אפשר לערבב את החומרים במיקסר עם וו ?

avatar
yuval (19:05 8.01.2015)

יצא מדהים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 8.01.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
בני וייס (14:37 13.08.2014)

העוגיות יצאו להיט הצעה שלי תשימו סוכר וניל וגר סוכר רגיל לא סוכר חום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 13.08.2014)

תודה על ההמלצה 😉

avatar
Anabel (21:47 22.02.2014)

העוגיות יצאו מדהים בצורת לב על מגש תותים. איך הופכים אותם ליותר עסיסיות ופחות שבריריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:23 22.02.2014)

היי, בדר”כ עוגיות חמאה הן שבריריות ומתפוררות, זה המרקם של העוגיות האלו.
יש עוגיות אחרות שהן יותר עסיסיות ופחות שבריריות כמו עוגיות טחינה.
שבוע טוב 🙂

לקריאת כל התגובות