זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 20-25 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כוס (140 ג’) קמח כוסמין
100 גרם חמאה (בטמפ’ החדר) *יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפייה
1 ביצה קטנה (S-M)
3 כפות אבקת “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3 כפות סוכר)
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד.
-מרדדים ומשטחים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים צורות.
-מסדרים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא סוכר
הי אפרת, הכנתי את העוגיות, היו ממש טעימות אך דביקות מאד.
נראה לי שזה בגלל שהמתקתי עם דבש – וזה הוסיף נוזל. יכול להיות?
מה ניתן לעשות? צריך להפחית את כמות הביצה? יש לך הערכה לכמה?
כן, זה כנראה בגלל הדבש.
במקרה כזה אפשר לשים פחות ביצה. להבא תטרפי את הביצה ותשתמשי רק בכ-3 כפות מהבלילה (תמיד ניתן להוסיף יותר אם הבצק פירורי).
יצא לי מושלם😍
שמחה לשמוע❤️
הי אפרת
הוצאתי את החמאה לפני כעשרים דקות מהמקרר.
אבל קולטת עכשיו שרשמת שצריך לחכות שעתיים ..
יש איך לקצר את זמן ההמתנה?
או לחילופין יש לך מתכון אחר לעוגיות עם חמאה וקמח כוסמין שאפשר להמיס את החמאה או משהו דומה?
היי,
כדי לקצר את זמן הריכוך אפשר להכניס את החמאה למיקרוגל ולהקפיד להפוך אותה כל כמה שניות עד שהיא מתרככת אבל לא מתחילה להתמוסס.
הי אפרת, תודה על התשובה!
הכנתי את העוגיות והן יצאו ממש טעימות והתחסלו….
אבל היה משהו לא ברור – הכנתי את הבצק, והוא יצא מעט דביק. הוספתי קמח ( כי קראתי שכתבת בתשובה אחרת שעודף נוזלים גורם לבצק להיות דביק) והבצק הפך להיות עוד יותר דביק… .
בסוף הסתדרתי איכשהו, ולא משנה הצורה, העיקר הטעם ויצא טוב. אבל מנסה להבין –
הבצק לא אמור להיות דביק בכלל?
למה הקמח גרם לבצק להיות יותר דביק?
תודה מראש..
הודיה
הבצק אמור להיות דביק מעט, אבל לא בלתי ניתן לעבודה.
יכול להיות שהמסת יותר מדי את החמאה?
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
שמת ביצה קטנה ולא גדולה?
קמח לא אמור לגרום לעוגיות להיות דביקות יותר בשום מקרה, כך שאין לי הסבר למה שקרה אצלך😊
טוב, תודה על התשובה!
מקווה להכין שוב בקרוב (בכמות כפולה) ולפתור את התעלומה.. תודה
לאיזה משהו מתכוונים “במקום סוכר”?
היי,
“כמו סוכר” הוא תחליף סוכר, אפשר להשתמש בכל ממתיק מלאכותי אחר (למשל סוויטאנגו, סטיביה…).
לקנות שקית סטיביה ,הוא ממש כמו סוכר
היי,
תוכלי להגיד כמה קלוריות פחות או יותר יש בעוגייה אחת?
היי,
להערכתי יש כ-80 קלוריות בעוגיה.
יצא לי דיי טןב אבל שתדעו זה מספיק ליותר מ15
תודה על השיתוף😊
שתי שאלות (:
1. הכוונה לקמח כוסמין לבן או מלא?
2. אפשר לשים מייפל טבעי כממתיק? ואם כן איזו כמות את ממליצה?
תודה!
היי,
1. אפשר גם וגם.
2. לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל את יכולה לנסות לשים 2 כפות מייפל.
בהצלחה😊
היי, נראה בדיוק המתכון שחיפשתי 🙂
אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?
היי בתיה,
המרקם ישתנה ולכן לא מומלץ, אבל אפשר לשים חצי כוס שמן. אם יש לך אפשרות לשים 4 כפות שמן קוקוס קר זה עדיף!
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס
כן, אפשר.
היי אפרת, פחות או יותר לאיזה עובי לרדד את הבצק?
כחצי ס”מ.
עוגיות מעולות מעולות
שווה להכין
בצק נוח לעבודה
בפעם הראשונה הכפלתי ב2 ובעלי סיים אותם במקום לאכול א. צהרים
עכשיו למדתי ואני מכינה פי 4
איזה כיף שיש כזה אתר
איזה כיף לקרוא!
תודה רבה רחלי, שמחה שנהנת
ערב נעים 🙂
היי ניתן לשים 2 כפות סילאן ? במקום ממתיק
אני חושבת שכן. קחי שבחשבון שזה יצבע את העוגיות.
הי – האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?
כן.
היי, מעוניינת להכין לאבא שלי , סכרתי, אסור לו קמח כוסמין, מותר קמח שקדים האם ניתן להחליף? ואם כן האם זה משפיע על כמות הקמח? תודה
היי מאיה,
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר את הקמח בקמח שקדים.
מצרפת שני מתכונים מקמח שקדים שלדעתי יתאימו:
עוגה מקמח שקדים ללא סוכר
עוגיות שקדים טחונים ללא גלוטן (במקום סוכר אפשר לשים 2 כפות “כמו סוכר”).
היי
במה אני יכולה להחליף את הקמח כוסמין?
על איזה קמח חשבת?
אפשר לשים קמח רגיל במקום.
היי..
ניסית עם מים רק?
לדעתי רק עם מים ובלי ביצה הבצק לא יהיה גמיש מספיק.
היי,
הבצק יצא לי מאוד קשה לעבודה נדבק ממש במערוך הייתי צריכה לשים נייר אפייה ולרדד לדעתי אולי בגלל שלא ניפיתי את הקמח לפני או בגלל שהוצאתי את הקמח מהמקפיא 4 שעות רק לפני וצריך לילה לפני לפי מה שאת רשמת בעבר..
או כי השתמשתי בביצה לארג’.
השתמשתי בכוס סטנדרטית לקמח 240 מ”ל.
ובמקום ביצה אמרת שאפשר לוותר אליה לשים משהו במקום?
היי ספיר,
זה בגלל שימוש בביצה גדולה.
במקום ביצה אפשר לשים כמה כפות מים לפי הצורך.
תודה אנסה..
ומה עם הקמח אולי זה קשור גם לניפוי ולזה שהייתי צריכה להוציא את הקמח לילה לפני?
ואת החמאה אני משאירה בעטיפה לא יודעת אם יש קשר..
זה לא אמור לגרום למרקם דביק. רק עודף נוזלים (כמו ביצה או מים) יכולים לגרום למרקם דביק.
שלום,
אפשרי ללא ביצה להחליף במשהו אחר?
אפשר במקום ביצה לשים כמה כפות מים, לפי הצורך.
השאלה אם זה יוצא טוב רק מים בלי ביצה
מבחינת מרקם (לפני ואחרי אפיה) עדיף להכין עם ביצה.
איך זה יצא לדעתך בלי ביצה (כדי שיהיה יותר פריך)
עם קמח כוסמין
סילאן במקום סוכר
שמן קוקוס במקום חמאה? (Uכמה שמן קוקוס צריך לשים במקום?
במקום ביצה אפשר לשים רק את החלמון (הצהוב). זה מעשיר את הבצק.
אפשר להכין עם קמח כוסמין ועם סילאן.
במקרה הזה 4 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק יספיקו. יש להכניס למקרר לפני השימוש כדי שיתקשה.
השמן קוקוס צריך להתקשה ?או שאפשר להשתמש בו גם כשהוא מימי יותר?
בכללי בכל העוגיות שצריך שמן קוקוס לשים מימי או מוצק יותר?
היי ספיר,
אם רשום במתכון “בטמפ’ החדר” שמן הקוקוס צריך להיות מוצק.
אם רשום “מומס” הוא צריך להיות נוזלי.
זה כן משפיע על המרקם הסופי. אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר שיתקשה ואז להשתמש בו.
שבוע מקסים 🙂
הייי כולם כרגע העוגיות בתנור ואין לי שום בעיה בינתיים אין על עוגיות חמאה
מעולה 🙂
יש לי רק ביצה גדולה, מה עושים???
היי אורית,
פשוט תטרפי אותה בקערה בעזרת מזלג ותוסיפי רק כמות של כ-3/4 מהבלילה.
היי,
הכנתי את הבצק לפי ההוראות ונתתי לו לנוח כשעה במקרר, אבל הבצק יצא לי דביק מאוד ואני לא מצליח לעבוד איתו בכלל…..
מה לא עשיתי כמו שצריך?
האם אני יכול לתקן זאת עכשיו? איך אני גורם לבצק להיות פחות דביק? ניסיתי להוסיף עוד טיפה קמח, אבל זה לא ממש עזר.
תודה מראש וסופ”ש נעים,
ברק.
היי ברק,
יכול להיות שהמסת את החמאה? אם כן זאת הסיבה שהבצק יצא כל כך דביק.
באיזה גודל כוס השתמשת? אולי שמת ביצה גדולה?
אני ממליצה להוסיף עוד קמח עד שהתערובת תתייצב. שים לב שיכול להיות שיהיה צורך להמתיק קצת יותר את התערובת.
היי, תודה רבה על התשובה המהירה. החמאה הייתה בטמפרטורות החדר. החמאה צריכה להיות קרה? השתמשתי בכוס מדידה ושמתי ביצה בינונית. בכל זאת בפעם הבאה לשים קצת יותר קמח? בלי קשר, חייב לציין שהאתר הזה מעולה. תודה ושבוע טוב, ברק.
היי ברק,
זה בסדר גמור שהחמאה היתה בטמפ’ החדר. למעשה נראה שהכל עשית בצורה נכונה כך שמוזר לי שזה יצא כל כך דביק. בכל מקרה, פעם הבאה תשים יותר קמח או שתפחית את כמות החמאה ל80 גרם.
שבוע טוב 🙂
תודה רבה.
אני אנסה להכין שוב בקרוב ואעדכן איך יצא.
“-)
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
שלום ☺מאוד אוהבת את האתר שלך! הוא מקסים! רציתי לשאול אם אלו עוגיות בצק פריך? האם הן נמסות בפה?
תודה שרה 🙂
כן, אלה עוגיות בצק פריך אבל בגלל שיש ביצה בתערובת, העוגיות הן קצת יותר יציבות. אם רוצים אותן ממש נמסות בפה, אפשר לוותר על הביצה.
חייב לשים במקרר למשך שעה??
לא, אפשר לוותר על זה וישר לרדד ולקרוץ עוגיות.
היי, אם אין לי ממתיק אחר ויש רק סוכר, האם זה בסדר? האם ניתן להשתמש בסוכר חום או חום כהה במקום? מה עדיף לעשות?
היי אופק,
אפשר לשים 3 כפות מלאות סוכר חום בהיר (הסוכר החום פחות מתוק לכן שמים קצת יותר).
בהצלחה 🙂
הי עדי,
אפשר אבל אין צורך להשתמש במיקסר, ניתן לערבב בעזרת כף ואח”כ מעט עם הידיים.
אפשר לערבב את החומרים במיקסר עם וו ?
יצא מדהים!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
העוגיות יצאו להיט הצעה שלי תשימו סוכר וניל וגר סוכר רגיל לא סוכר חום
תודה על ההמלצה 😉
העוגיות יצאו מדהים בצורת לב על מגש תותים. איך הופכים אותם ליותר עסיסיות ופחות שבריריות?
היי, בדר”כ עוגיות חמאה הן שבריריות ומתפוררות, זה המרקם של העוגיות האלו.
יש עוגיות אחרות שהן יותר עסיסיות ופחות שבריריות כמו עוגיות טחינה.
שבוע טוב 🙂