מצרכים להכנת עוגה במילוי טחינה ואגוזים
- תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- שליש כוס (80 מ”ל) שמן
- חצי כפית תמצית וניל
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
- כוס קמח תופח (140 ג’) *אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה
- רבע כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
למילוי:
- 2 כפות טחינה גולמית + כף מלאה דבש או מייפל (לערבב יחד בקערית)
- 2 כפות גדושות אגוזי מלך טחונים
איך מכינים עוגה במילוי טחינה ואגוזים?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים בקערית 2 כפות טחינה גולמית עם כף מלאה דבש/מייפל ומניחים בצד.
- מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת סודה לשתיה ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
- יוצקים ¾ מהבלילה לתבנית משומנת. מוסיפים את תערובת הטחינה והדבש ומפזרים אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה (הבלילה לא אמורה לכסות את כל המילוי) ומערבבים קלות עם סכין (כמו שמערבבים עוגת שיש).
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
53 תגובות
כניסה
53 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

