www.10dakot.co.il

מתכון לפחזניות

מתכון לפחזניות קלות להכנה : אנחנו נוטים לחשוב שהכנת פחזניות דורשת המון השקעה וזמן אבל תתפלאו לדעת שאת המתכון הזה ניתן להכין ב-10 דקות הכנה בלבד (אם מחשבים את זמן העבודה נטו, לא כולל זמן האפייה בתנור). הנה לכם מתכון פחזניות קל להכנה ואם תיצמדו לחומרים ולהוראות, ייצאו לכם פחזניות מוצלחות וטעימות, לא פחות מאלה שמוכרים בקונדיטוריות.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

מס׳ מנות

15-20 פחזניות ביס

כשר מסוג

/

מצרכים

מצרכים לפחזנייה:

  • 50 גרם חמאה/ מרגרינה
  • חצי כוס מים = 120 מ”ל
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס קמח לבן = 110 גרם
  • 2 ביצים (בגודל M) בטמפ’ החדר

מצרכים למילוי:

  • מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (250 גרם)
  • 1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס חלב רגיל או חלב קוקוס (פרווה)
  • 3 טיפות תמצית וניל

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
  2. מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
  3. מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש ומוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר.
  4. מעבירים את הבצק לקערה, ממתינים כחצי דקה ומערבבים עם מיקסר ידני במשך כדקה עד שמתקבל בצק חלק (בינתיים הבצק מעט מתקרר לפני שמוסיפים את הביצים).
  5. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה- מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי – רמת מוצקות דומה לחומוס למריחה.
  6. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ויוצקים פחזניות קטנות. ניתן לעשות זאת באמצעות שקית זילוף ולהשתמש בצנתר בעל פיה רחבה בלחיצה אחת, כף לגלידה או 2 כפיות (הפחזניות אמורות לצאת קטנות, הן תופחות במהלך באפייה).
  7. מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר בחוץ.
  8. שמים את כל חומרי המילוי בקערת המיקסר עם וו הקצפה ומקציפים על מהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
  9. לאחר שהפחזניות התקררו, חותכים אותן באמצע בעזרת סכין וממלאים בקרם.
  10. מפזרים אבקת סוכר לקישוט.
הערה: במידה שהבצק יוצא דליל מידי- נסו שנית עם ביצה אחת בלבד (ייתכן והביצים שהשתמשתם בהן גדולות מידי או בעלות מרקם דליל ונוזלי מידי). 

טיפים וכללים לפחזניות מוצלחות:

*יש לדייק בכמויות. ממליצה להשתמש במשקל אם יש לכם ואם לא, השתמשו בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית) בנפח של 240 מ”ל ולא בכוס חד פעמית.כוס סטנדרטית*אין להוסיף קמח לאחר שהוספתם את הביצים אחרת הפחזניות לא יתפחו!*הבצק לא אמור להיות דליל מידי ולא מוצק מידי.*יש לחמם את התנור מראש לחום גבוה.*אין לפתוח את התנור בזמן האפייה אחרת הפחזניות יצנחו.*חשוב להוציא את הפחזניות מהתנור בזמן.*אין לפתוח את הפחזניות עם סכין לפני שהן מתקררות לגמרי.*ניתן להכין את הפחזניות מראש ולהקפיא אותן כשהן ריקות (הן מפשירות מהר).*פחזניות מוכנות (עם מילוי) יש לשמור במקרר.

שאלות נפוצות:

איך יודעים אם הבצק טוב ומוכן ? הבצק צריך להיות חלק ולא גבשושי, לא דליל מידי ולא מוצק מידי. לבדיקת מרקם הבצק- אחזו חתיכה מהבצק בין האצבע לאגודל ומתחו מעט. הבצק אמור להמתח בין שתי האצבעות כמו חוט מבלי להקרע (מומלץ לצפות בדוגמא שבסרטון!).הפחזניות יצאו קשות או שרופות בחלק העליון – כנראה שהתנור שלכם חזק יחסית ולכן פעם הבאה כדאי לאפות ב190 מעלות. סיבה נוספת היא אפיה בטורבו ולא בתוכנית הרגילה של התנור (עליון ותחתון) או שהפחזניות לא הוצאו מהתנור בזמן.הפחזניות לא תפחו בכלל והשתטחו כמו “פיתות”– התנור לא היה חם מספיק כשהכנסתם את הפחזניות, הבצק היה רך ודליל, הוספתם קמח לאחר הוספת הביצים או שזילפתם בצורה לא נכונה- יש להשתמש בצנתר בעל פיה רחבה ולזלף כל פחזניה בלחיצה אחת ארוכה שתשחרר בצק בשכבה אחידה ולא בכמה לחיצות (זילוף פס בצק ועליו פס בצק נוסף יוצר כובד על הבצק וימנע את תפיחתו).הפחזניות תפחו יפה אך צנחו– הפחזניות הוצאו לפני הזמן ולא נאפו לגמרי מבפנים למרות שבחוץ הן נראו אפויות (זה יכול לקרות אם התנור שלכם חלש יחסית או שהכנתם פחזניות יחסית גדולות), מרקם הבצק היה רך מידי ולכן הפחזניות לא החזיקו, דלת התנור נפתחה באמצע האפיה.–
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
779 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

779 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות