מצרכים להכנת מתכון ללחם ללא גלוטן
- 2+1/3 כוסות (300 ג’) קמח תמי למאפי שמרים
- כפית מלאה (5 ג’) שמרים יבשים
- כף שטוחה סוכר
- 1 ביצה
- ⅔ כוס (160 מ”ל) מים פושרים
- 3 כפות שמן
- כפית מלח
לפיזור מעל:
- מעט שמן, שומשום, פרג, קצח
איך מכינים מתכון ללחם ללא גלוטן?
- מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 45 דקות.
- יוצרים מהבצק צורה של כיכר, מניחים בתבנית על נייר אפיה ומכסים במגבת. מתפיחים כ-30 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלק העליון בשמן ומפזרים מעל שומשום. עושים בחלק העליון שלושה חתכים בעזרת הסכין, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50-55 דקות.
הפעל טיימר (45 דק’)+טיימר פועל
- מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה ואופים 10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר לגמרי.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*הלחם מאבד מטריותו די מהר לכן אם לא אוכלים אותו באותו יום מומלץ לחתוך לפרוסות, לשים בשקית אטומה ולהקפיא.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
12 תגובות
כניסה
12 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

