מצרכים להכנת מתכון ללוביה
- 3.5 כוסות שעועית מסוג לוביה (*יש להשרות את הלוביה במים לילה לפני)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1-2 כוסות מים
תיבול:
- חצי כפית כמון, כף פפריקה מתוקה, כף מלאה אבקת מרק, מלח (כ-2 כפיות, לפי הטעם), פלפל שחור לפי הטעם
*אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.
איך מכינים מתכון ללוביה?
- מניחים את הלוביה בסיר גדול. מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (מומלץ שהמים יעברו את גובה הלוביה בכ-10 ס”מ) . לאחר שהמים רתחו, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך שעה-שעה וחצי עד שהשעועית מתרככת (מומלץ לטעום). לאחר מכן מעבירים את השעועית למסננת. למי שיש סיר לחץ – הבישול מתקצר ל 17-20 דקות (אחרי שהסיר שורק).
הפעל טיימר (60 דק’)+טיימר פועל - *ייתכן ובמהלך הבישול יווצר קצף בחלק העליון. יש להסיר את הקצף בעזרת כף גדולה. כדי למנוע גלישת מים מהסיר אני ממליצה לכסות את הסיר עם מכסה אך לעשות פתח קטן ליציאת האדים (זאת אומרת לא לכסות לגמרי).
- מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השעועית ומתבלים בכמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים לפני הצורך (מי שמעדיף תבשיל יבש שיוסיף כוס מים, לתבשיל עם רוטב- 2 כוסות מים). מבשלים עם מכסה במשך כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
לוביה, אחד הסימנים המסורתיים בשולחן ראש השנה, היא לא רק טעימה אלא גם מלאה במשמעות סמלית עמוקה. בשפה העברית, המילה לוביה מזכירה את המילה “לב” ואת הפועל “להרבות” – וזו בדיוק הברכה שאנו מבקשים כשאוכלים אותה: “שירבו זכויותינו”.
כשאני מכינה, אני תמיד חושבת על המסורת העשירה שעוברת במשפחה כבר דורות. הסבתא שלי הייתה מתעקשת שלוביה חייבת להיות על השולחן והיא הכרחית במתכונים לראש השנה , יחד עם סימני ראש השנה כמו תפוח בדבש, רימון, ראש דג ועוד.
מה שמיוחד בלוביה היא היכולת שלה לספוג טעמים, המתכון ללוביה משלב את המסורת עם טוויסט מודרני שמתאים לכל שולחן חג.
לוביה זו תוספת מזינה ומשביעה שמתאימה בדיוק לארוחת החג העמוסה שלנו.
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

