מצרכים להכנת מרק קישואים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 5 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים גס (1 ק”ג)
- 1 גזר בינוני (ניתן לשים במקום תפו”א בינוני חתוך לקוביות קטנות או כוס דלעת/דלורית חתוכה לקוביות)
- כוס עלי שמיר קצוצים
- 5.5 (חמש וחצי) כוסות מים רותחים
תיבול:
- כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים מרק קישואים?
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוספים את השום ומערבבים דקה נוספת.
- מוסיפים את הקישואים והגזר ושופכים מים רותחים. מתבלים בכפית מלאה מלח ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- מוסיפים עלי שמיר ומתבלים באבקת מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה 5 דקות נוספות.
- טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק (אם נוצר קצף בחלק העליון של המרק- יש להסירו בעזרת כף גדולה).
- מבשלים על אש גבוהה ללא מכסה במשך 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
257 תגובות
כניסה
257 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

