www.10dakot.co.il

מרק פטריות

מתכון למרק פטריות פרווה פשוט וטעים

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
מרק פטריות
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

41-46 דקות

מס׳ מנות

4-5 מנות

כשר מסוג

/

מצרכים להכנת מרק פטריות

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס
  • סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס
  • 1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (מומלץ אבל לא חובה)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 7 כוסות מים רותחים
  • כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים)
  • 3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים)
  • כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
  • 4-5 גבעולי טימין (לא חובה)

איך מכינים מרק פטריות?

  1. מטגנים את הבצל והכרישה עם כף שמן זית עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
  3. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
    הפעל טיימר (10 דק’)
    +
    טיימר פועל
  4. מוזגים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבים קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים).
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות.
    הפעל טיימר (20 דק’)
    +
    טיימר פועל
-לאחר מכן טוחנים עם מוט בלנדר באופן חלקי (שעדיין יישארו חתיכות של פטריות). מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים 5-10 דקות נוספות. לקבלת מרק פטריות חלבי– ניתן להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (זאת אומרת 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ”ל). את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלנו את המרק במשך כ-20 דקות וטחנו אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות. *מי שמעדיף מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים. אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות. במקום אבקת מרק פטריות אפשר להשתמש בפטריות מיובשות שמוסיפות המון טעם (לדוג’ מסוג מאי-טאקי, שי-טאקי, פורצ’יני וכו’). הן ארוזות בתוך שקית וניתן להשיג אותן בסופר. בדר”כ שקית מכילה 20 גרם. איך להשתמש בהן? מעבירים את הפטריות המיובשות לקערה ומוסיפים מים רותחים באופן שיכסה אותן. משאירים למשך 20 דקות. מוציאים את הפטריות, קוצצים אותן ומוסיפים למרק יחד עם הפטריות הטריות. את מי ההשריה שומרים! הם מכילים טעם רב ומוסיפים אותם למרק כחלק מהנוזלים (יש להשלים מים רותחים עד ל-7 כוסות). אם מוותרים על אבקת המרק יש להוסיף עוד כחצי כפית מלח (בנוסף לכפית), עדיף לטעום לפני ולהוסיף רק לפי הצורך.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
189 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

189 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות