מצרכים להכנת מרק עדשים כתומות
- 1.5 כוסות עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 5 שיני שום גדולות קצוצות
- 1 עגבניה גדולה מגורדת
- 6 כוסות מים רותחים
תיבול:
- 1 כפית מלח, 1 כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים מרק עדשים כתומות?
- מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן קנולה/זית עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב במשך כדקה (שימו לב שלא יישרף).
- מוסיפים את העגבניה המגורדת, ממליחים מעט ומערבבים במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים וכפית מלח ומבשלים על אש נמוכה במשך כ40 דקות. מתבלים באבקת מרק, כמון ופלפל שחור ומערבבים.
הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל
*מומלץ לטחון מעט את המרק במוט בלנדר בהתאם למרקם הרצוי ולבשל 5 דקות נוספות.
**ניתן להוסיף למרק קוביות גזר ו/או תפו”א.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
- לפני שמתחילים שוטפים את העדשים היטב במסננת עד שהמים יוצאים צלולים. זה מסיר עמילן עודף ומונע מרק עכור. אין צורך להשרות – עדשים כתומות מתרככות מהר גם בלי זה.
- בזמן הבישול: העדשים מוכנות כשהן מתחילות להתפרק מעצמן. אם אחרי 40 דקות הן עדיין שומרות על צורתן – פשוט המשיכו לבשל. לפעמים זה תלוי בטריות שלהן.
- את המלח מוסיפים רק לקראת הסוף – מלח בתחילת הבישול מעכב את ריכוך העדשים.
- סמיכות המרק: המרק מסמיך עוד יותר אחרי שהוא מתקרר – זה נורמלי. בחימום מחדש פשוט הוסיפו קצת מים. אם המרק יצא דליל מדי, בשלו עוד 10 דקות בלי מכסה.
- לטחון או לא: עניין של טעם אישי. אפשר להשאיר עם טקסטורה, לטחון חלקית, או לטחון לגמרי למרק חלק. אני אוהבת לטחון קצת ולהשאיר עדיין חתיכות.
- שדרוגים שעובדים: גזר מגורר או קוביות תפוח אדמה בתחילת הבישול מוסיפים מתיקות וסמיכות. סחיטת לימון בסוף מרעננת את הטעמים. כוסברה טרייה להגשה – למי שאוהב.
מרקים נוספים שכנראה תאהבו:
- מרק אפונה
- מרק עדשים ירוקות
- מרק שעועית
- מרק ירקות
- מרק כתום (בטטה/גזר/דלעת)
- מרק חרירה
- רעיונות למרקים חמים לחורף חם
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות נפוצות איך להכין מרק עדשים כתומות בקלי קלות
לא. עדשים כתומות מתרככות מהר ולא צריכות השרייה כמו קטניות אחרות. מספיק לשטוף היטב ולהתחיל לבשל.
כ-40 דקות על אש נמוכה. העדשים מוכנות כשהן מתחילות להתפרק ולהסמיך את המרק.
עדשים כתומות מתבשלות מהר יותר ומתפרקות לגמרי – מושלמות למרקים. עדשים ירוקות שומרות על צורתן ומתאימות יותר לסלטים ותבשילים עם טקסטורה.
אפשר, אבל העגבניה מוסיפה חמיצות שמאזנת את המתיקות של העדשים. תחליף טוב: כף רסק עגבניות או 2-3 כפות עגבניות מרוסקות.
בהחלט. הטעם עדין, המרקם חלק, והמרק מזין מאוד. אפשר להתחיל לתת עדשים כתומות כבר מגיל חצי שנה – הן העדינות מבין הקטניות.
כנראה יותר מדי מים או שהעדשים לא התפרקו מספיק. הפתרון: להמשיך לבשל בלי מכסה עד שהמרק מסמיך או להוסיף עוד קצת עדשים.
מאוד. עדשים כתומות עשירות בחלבון צמחי (כ-9 גרם לכוס), ברזל, סיבים ויטמינים מקבוצת B. המרק טבעוני, ללא גלוטן ודל בשומן – ארוחה מזינה ומשביעה.

