www.10dakot.co.il

מק אנד צ'יז

מק אנד צ׳יז (פסטה בגבינה) עם רוטב חלבי סמיך וגבינה מוקרמת. מתכון פשוט, קל להכנה וטעים שכל המשפחה תאהב.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
מק אנד צ'יז
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

12-14 דקות

מס׳ מנות

5-6 מנות

כשר מסוג

מצרכים להכנת מק אנד צ'יז

  • 500 גרם פסטה קצרה (השתמשתי בפסטה קרניים בינוניות)
  • 25 גרם חמאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כוס (120 מ”ל) חלב + כף קמח/קורנפלור
  • ¾ כוס (180 מ”ל) חלב
  • מיכל שמנת לבישול (250 מ”ל)
  • חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
  • כוס דחוסה גבינה מגורדת מסוג צ’דר או קשקבל או גאודה או מוצרלה (אפשר לשלב)

לפיזור מעל:

  • חצי כוס דחוסה גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר לשלב עם גבינת פרמז’ן)
  • 2-3 כפות פירורי לחם מוזהבים

איך מכינים מק אנד צ'יז?

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה ומעבירים למסננת.
  2. מחממים סיר קטן ומוסיפים חמאה ושום כתוש. מערבבים עד שהחמאה נמסה.
  3. מערבבים חצי כוס חלב עם כף קמח (או קורנפלור) עד למרקם חלק. מוסיפים לסיר ומערבבים.
  4. מוסיפים לסיר ¾ כוס חלב, מיכל שמנת לבישול, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 1-2 דקות עד שזה מעט מסמיך.
  5. מוסיפים לסיר את הגבינה ומערבבים עד להמסה. מסירים מהאש.
  6. שופכים לתבנית את הפסטה המבושלת ומעל יוצקים את הרוטב. מערבבים קלות.
  7. מפזרים מעל גבינת מוצרלה ופירורי לחם.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בתוכנית טורבו ואופים במשך 12-14 דקות, עד להזהבה.
    הפעל טיימר (12 דק’)
    +
    טיימר פועל
 
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
83 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

83 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות