מצרכים להכנת מאפינס שוקולד במילוי קצפת
- 2 ביצים
- שני שליש כוס (133 ג’) סוכר
- שני שליש (133 ג’) כוס שמן
- כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמים (לא רותחים)
- 2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)
- 4 כפות (40 ג’) אבקת שוקולית
- חומרים לקצפת:
- מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
- 3 כפות (30 ג’) אינסטנט פודינג וניל
- שליש כוס (80 מ”ל) חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או קוקוס או לוותר על החלב)
איך מכינים מאפינס שוקולד במילוי קצפת?
הכנת מאפינס שוקולד:
- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבניות שקעים.
- מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה והשוקולית.
- בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים. בסוף מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי).
- יוצקים את הבלילה לתבניות שקעים משומנות בגובה 3/4 מהשקע ואופים בתנור במשך 12-15 דקות (ניתן לנעוץ קיסם במרכז המאפינס ולבדוק האם יוצא יבש).
הפעל טיימר (12 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לו להתקרר לגמרי (אחרת הוא ימיס את הקצפת).
הכנת הקצפת:
- מקציפים בקערה את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקצפת במקפיא עד שהמאפינס מתקררים לגמרי.
הרכבת מאפינס שוקולד עם קצפת:
- חותכים את המאפינס באמצע באופן שווה. ממלאים חלק אחד בכף גדושה מהקצפת וסוגרים עם החלק השני.
- *מכסים ושומרים במקרר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
128 תגובות
כניסה
128 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

