מצרכים להכנת מאפה פילו עם גבינות
- תבנית מלבנית קטנה 20X30 או תבנית עגולה 24
- 10 דפי פילו
מלית גבינות
- 250 גרם גבינה לבנה/גבינת שמנת
- 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כוס וחצי)
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (כוס מלאה)
- 1 ביצה
- חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
תערובת ציפוי
- 1 ביצה
- רבע כוס חלב
- 50 גרם גבינה צהובה (חצי כוס)
- מעט שומשום/קצח
איך מכינים מאפה פילו עם גבינות?
- מערבבים בקערה: 250 גרם גבינה לבנה, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה, ביצה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
- משמנים תבנית מלבנית קטנה או עגולה בקוטר 24.
- פורשים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים אותו היטב.
- מניחים 3-4 כפות מתערובת הגבינה בצד אחד של הדף, לאורך, ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים בתבנית המשומנת. מברישים היטב את השבלול בשמן. כך ממשיכים להכין עוד 4 שבלולים (סה”כ 5 שבלולים).
- באותה קערה שהשתמשנו לתערובת הגבינות מערבבים ביצה ורבע כוס חלב ויוצקים על השבלולים. מפזרים 50 גרם גבינה צהובה מגורדת ומעט שומשום ו/או קצח ואופים בתנור במשך 35-40 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
155 תגובות
כניסה
155 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

