מצרכים להכנת בצק עלים ממולא בחזה עוף
- 1 קילו בצק עלים
- 500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 גזר בינוני-גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה
- 1 קישוא בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
תיבול:
- שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.
לציפוי:
- ביצה טרופה ושומשום.
איך מכינים בצק עלים ממולא בחזה עוף?
- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).
- מוסיפים חזה עוף ומטגנים כ-2 דקות מכל צד (מומלץ לכסות את המחבת).
- מוסיפים גזר וקישוא מגורדים ומערבבים כ-3 דקות. מתבלים בכורכום, כמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם. שימו לב שהתיבול אמור להיות חזק ודי מלוח). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.
- פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והירקות (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).
- מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.
הפעל טיימר (45 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
מאפה חזה עוף מבצק עלים
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
201 תגובות
כניסה
201 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

