מצרכים להכנת מאפה גבינות ותרד
- תבנית עגולה 24
- 8 דפי פילו מופשרים
מלית גבינות ותרד
- 1 בצל קטן קצוץ
- 200 גרם עלי תרד טריים שטופים
- 250 גרם גבינה לבנה או קוטג’
- כוס וחצי גבינה בולגרית מפוררת (200 גרם)
- כוס גבינה צהובה מגורדת או 4 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לקוביות קטנטנות (100 גרם)
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
למריחה
תרסיס שמן זית/קנולה של פאם
לקישוט
שומשום
איך מכינים מאפה גבינות ותרד?
- מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך כ-2 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש.
- מערבבים בקערה: גבינה לבנה, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, שום כתוש, ביצה, מלח ומעט פלפל שחור. סוחטים את תערובת הבצל והתרד מנוזלים, קוצצים מעט עם סכין, מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים.
- מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24.
- מניחים דף פילו על משטח עבודה ומתיזים מעל תרסיס שמן של פאם. מניחים מעליו דף פילו נוסף וגם עליו מתיזים תרסיס שמן.
- מניחים בצד אחד של הדף (לאורך) 4 כפות גדושות מתערובת הגבינה ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים במרכז תבנית משומנת. כך ממשיכים להכין עוד 3 שבלולים (סה”כ 4 שבלולים) שאותם מלפפים סביב השבלול (ראו אופן הכנה בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון).
- מתיזים על השבלולים תרסיס שמן ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
103 תגובות
כניסה
103 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות


