מצרכים להכנת לחם בירה
- תבנית אינגליש קייק
- 2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
- שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- חצי כף שטוחה שמרים יבשים (לא חובה- השמרים מוסיפים מעט אווריריות ללחם)
- כף גדושה סוכר / דבש
- כפית שטוחה מלח
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן זית / קנולה
- כוס ורבע (300 מ”ל) בירה שחורה או לבנה
לקישוט מעל:
- 2 כפות תערובת של גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, שיבולת שועל גסה.
איך מכינים לחם בירה?
- מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפיה ושמרים יבשים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים כוס ורבע בירה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתקבלת תערובת דביקה ודומה במרקמה לממרח חומוס).

- משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים באופן שווה ומפזרים מעל תערובת. מניחים בצד למנוחה של 10 דקות ובזמן זה מחממים תנור ל180 מעלות.

- מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים ומניחים ללחם להתקרר בחוץ לפחות 20 דקות לפני שפורסים אותו.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
רעיון להגשה:
לחם בירה הוא תוספת נהדרת לארוחות ומתאים במיוחד להגשה לצד מטבלים וממרחים. נסו להגיש אותו עם מתכון מהיר לחומוס ביתי – הטעם העשיר והמעט מתקתק של הלחם משתלב נהדר עם המרקם הקרמי והטעמים העמוקים של החומוס. חומוס טרי ב-10 דקות מוכן במהירות בזמן שהלחם נאפה או מתקרר, והשילוב של השניים יוצר חוויית אכילה מושלמת לארוחה או כנשנוש משביע.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
64 תגובות
כניסה
64 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

