מצרכים להכנת לזניה תרד
- תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30
- 12 דפי לזניה
- 200 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק
- 250 גרם גבינה לבנה/קוטג’
- מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
- 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (200 גרם)
- כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים לזניה תרד?
- הכנת רוטב רוזה: מחממים את השמנת לבישול במחבת רחבה במשך 2 דקות על אש בינונית (אין צורך לשמן את המחבת). מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים במשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
- מחממים תנור ל190 מעלות.
- הרכבת הלזניה: מניחים בתבנית 3 דפי לזניה (עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני). יוצקים על דפי הלזניה באופן אחיד רבע מכמות הרוטב, מפזרים שליש מכמות עלי התרד הקצוצים, מעל שליש מכמות הגבינה הלבנה/קוטג’ ורבע מכמות הגבינה הצהובה. כך ממשיכים 4 שכבות דפי לזניה כאשר השכבה העליונה היא רוטב וגבינה צהובה. זה הסדר הנכון: 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, גבינה צהובה
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.
- מסירים את הנייר בזהירות ומחזירים לאפיה למשך 10-15 דקות, עד להזהבה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות

אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
91 תגובות
כניסה
91 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







