מצרכים להכנת לזניה פטריות ושמנת
- תבנית מלבנית בגודל 22X31 ס”מ
- 12 דפי לזניה
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 קופסאות פטריות טריות חתוכות (*מומלץ לשלב שמפיניון עם פורטבלו)
- שליש כפית מלח (לתיבול הפטריות)
- 2 מיכלי שמנת לבישול 15% (500 מ”ל)
- כוס (260 גרם) עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (200 גרם)
- כוס גבינת פרמז’ן (100 גרם)
- כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים לזניה פטריות ושמנת?
- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, שליש כפית מלח ומערבבים. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות (יש לערבב מידי פעם). מעבירים לצלחת בלי הנוזלים.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- לאותה מחבת שופכים 2 מיכלי שמנת לבישול ומוסיפים 4 שיני שום כתושות, כוס עגבניות מרוסקות, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים ומחממים על אש גבוהה-בינונית במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.
- מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה: מניחים בתבנית 3 דפי לזניה (עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני). יוצקים על דפי הלזניה באופן אחיד רבע מכמות הרוטב, מפזרים שליש מכמות הפטריות, מעל רבע מכמות הגבינות. כך ממשיכים 4 שכבות, כאשר השכבה העליונה היא רוטב, גבינה צהובה ופרמזן.סדר השכבות: (1) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, פטריות, גבינה צהובה, גבינת פרמז’ן (2) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, פטריות, גבינה צהובה, גבינת פרמז’ן (3) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, פטריות, גבינה צהובה, גבינת פרמז’ן (4) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, גבינה צהובה, גבינת פרמז’ן
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל
- מסירים את הנייר בזהירות ומחזירים לאפיה למשך 10-15 דקות, עד להזהבה.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
97 תגובות
כניסה
97 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







