מצרכים להכנת לביבות כרישה (קפואה)
- חצי חבילת כרישה חתוכה של סנפרוסט (300 גרם)
- תפוח אדמה גדול קלוף חתוכים לקוביות גדולות
- כוס עלי פטרוזיליה
- 2 שיני שום
- 2 ביצים
- 2 כפות גדושות קמח מצה
- כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים לביבות כרישה (קפואה)?
- מבשלים את הכרישה הקפואה (פרסה) במים רותחים במשך 5 דקות ומעבירים למסננת.
- מניחים במעבד מזון את הכרישה, קוביות תפוח אדמה, פטרוזיליה ושום וטוחנים לתערובת קצוצה דק.
- מוסיפים לתערובת ביצה, קמח מצה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
- יוצרים לביבות כרישה בקוטר כ-5 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות.
- הופכים צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
- ניתן גם לטגן את הקציצות במחבת כ-2 דקות מכל צד.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
לביבות כרישה אפויות – קלות, חגיגיות וכשרות לפסח
אם יש ירק שמרגיש ממש “של פסח”, זו הכרישה. אבל במקום להסתבך עם ניקוי, חיתוך ובישול ארוך – המתכון הזה הופך את המשימה לפשוטה במיוחד.הלביבות שלנו מבוססות על כרישה קפואה, כך שתוך דקות מתקבלת תערובת רכה, טעימה ונוחה לעבודה. הן נאפות בתנור (ללא טיגון), טעימות חמות או קרות, ומתאימות כתוספת לשולחן הסדר או כנשנוש קל לחול המועד.אם אתם מחפשים מתכון ללביבות כרישה שיש בו גם טעם חג וגם הכנה פשוטה – זה המתכון בשבילכם.
- כרישה קפואה של סנפרוסט חוסכת זמן קילוף, חיתוך וניקוי – פשוט שולפים, מרתיחים וממשיכים.
- שדרוג ירוק: הוסיפו לתערובת מעט שמיר קצוץ או עירית קצוצה.
- אוהבים קציצות עם קראנץ’? מרחו מעט שמן מעל הלביבות לפני הכניסה לתנור – תקבלו זהוב פריך במיוחד.
- אפשר להכין גם קציצות פרסה צימחוניות מהכרישה הטרייה, אבל כאן – הלביבות הקלות שלנו כבר מוכנות מראש תוך שימוש בכרישה קפואה. אם משתמשים בכרישה רגילה טריה יש להשתמש רק בחלק הלבן הירוק בהיר. יש לחתוך אותה לעיגולים ולבשל במשך 15-20 דקות במים רותחים.
- לשמירה על אווריריות: אל תעבדו את התערובת יתר על המידה – ערבוב קצר מספיק.
- רעיונות להגשה חגיגית אפשר להגיש לביבות פרסה עם טחינה ביתית, רוטב יוגורט עם נענע, או אפילו לצד סלט סלק ושקדים קלויים.
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות נפוצות להכנת לביבות כרישה
לביבות הכרישה במתכון הזה מבוססות על כרישה קפואה, שמקצרת משמעותית את זמן ההכנה. לעומת זאת, קציצות פרסה קלאסיות נעשות לרוב מכרישה טרייה ודורשות בישול ארוך יותר וסחיטה ידנית של הנוזלים. שתי הגרסאות טעימות, אבל זו – הרבה יותר פשוטה ומהירה להכנה!
לא לפסח – אבל אם אתם מכינים את הלביבות מחוץ לחג, אפשר בהחלט להחליף ל-2 כפות קמח רגיל או קמח שיבולת שועל. פשוט לעקוב אחרי המרקם, ואם צריך – להוסיף עוד מעט קמח עד שהבלילה יציבה.
אם ברשותכם כרישה טרייה, השתמשו רק בחלק הלבן והירוק בהיר. חתכו לעיגולים ובשלו כ־20 דקות עד לריכוך מלא. לאחר מכן סננו היטב והמשיכו כרגיל במתכון. שימו לב: המרקם של כרישה טרייה מעט שונה, אז ייתכן שתצטרכו להוסיף כף קמח מצה נוספת.
בהחלט! לביבות כרישה מחזיקות נהדר בקירור – ואפילו משתבחות יום למחרת. אפשר להכין יום או יומיים מראש, לשמור בקופסה אטומה במקרר ולחמם לפני ההגשה.
רוצים שיראו כמו תוספת לשולחן הסדר? השתמשו בקולפן כדי ליצור גבעולי כרישה דקיקים וקלויים לקישוט, או הגישו את הלביבות עם טחינה ירוקה בצד. אפשר גם להניח אותן במנג’טים אישיים ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.
כן. טיגון קל במחבת עם מעט שמן – כ־2 דקות מכל צד – ייתן תוצאה פריכה יותר. אבל האפייה הופכת את הלביבות לבריאות וקלילות יותר, מושלמות למי שמעדיפים פחות שמן.

