מצרכים להכנת כרובית צלויה בתנור
- כרובית בינונית מפורקת לפרחים (500-600 גרם)
- עגבניה קטנה קצוצה
- 3 שיני שום קצוצות
- חצי בצל בינוני קצוץ (סגול או לבן)
- 4 כפות שמן זית
- כפית סילאן
- שליש כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- טחינה: 6 כפות מלאות טחינה גולמית, שן שום כתושה, 4 כפות מיץ לימון, שליש כוס מים קרים, כרבע כפית מלח.
לפיזור מעל:
- 1-2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
איך מכינים כרובית צלויה בתנור?
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את פרחי הכרובית, עגבניה, בצל ושום.
- מערבבים בקערית שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כשעה, עד שהכרובית מזהיבה ומשחימה מעט בקצוות.
- הפעל טיימר (60 דק’)+טיימר פועל
- מערבבים את כל חומרי הטחינה עד למרקם חלק (אם רוצים לדלל את המרקם אפשר להוסיף עוד קצת מים קרים).
- לפני הגשה- מזלפים מעל קצת טחינה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
View this post on InstagramA post shared by 10dakot | מתכונים ב-10 דקות (@10dakot)
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
26 תגובות
כניסה
26 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

