מצרכים להכנת כדורי שוקולד
- 300 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים
- 8 קוביות שוקולד מריר (30 גרם)
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות אבקת קקאו
- 3-4 כפות סוכר גדושות
- חצי כוס חלב (לפרווה – מים)
- קוקוס לציפוי
איך מכינים כדורי שוקולד?
- מניחים בקערת זכוכית את החמאה וקוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה.
- מערבבים חצי כוס חלב (או מים) עם אבקת הקקאו והסוכר (הערה: מומלץ לערבב את הסוכר והקקאו בכמה כפות מים רותחים ולאחר מכן להוסיף חלב/מים עד חצי כוס). לאחר שהסוכר נמס שופכים לקערת השוקולד.
- מוסיפים לקערה את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב (אם במקרה התערובת יוצאת קצת יבשה או מתפוררת יש להוסיף מים או חלב לפי הצורך).
- בעזרת הידיים יוצרים כדורים וטובלים בתוך צלחת קטנה עם קוקוס.
- עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
כדורי שוקולד לילדים, מתכון כדורי שוקולד, כדורי שוקולד מתכון, כדורי שוקולד פרווה, כדורי שוקולד פשוטים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות נפוצות על מתכון לכדורי שוקולד
אם הבלילה יבשה או מתפוררת מדי, הוסיפו בהדרגה מעט חלב, מים, שמנת מתוקה או ממרח (כמו נוטלה) עד למרקם נוח. אם היא רטובה או דביקה מדי, הוסיפו עוד ביסקוויטים טחונים או קררו במקרר 15 דקות.
במתכון רגיל מתקבלים כ-25-30 כדורי שוקולד קטנים. בכל מקרה, אם רוצים כמות גדולה יותר אפשר להכפיל כמויות.
🗸 שמן קוקוס (כמות זהה לחמאה, עדיף מזוקק לטעם ניטרלי).
🗸 מחמאה או נטורינה (כמות זהה החמאה שבמתכון).
🗸 שמן רגיל (כ-2 כפות לכל 100 גרם חמאה).
כן, אך יש להפחית את כמות הסוכר כדי למנוע מתיקות מוגזמת.
כן, זה ייתן טעם שוקולדי עשיר יותר.
יש להכפיל את כל המרכיבים בהתאמה, כולל השוקולד, החלב והקקאו.
כן, ניתן להכין יום-יומיים מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה.
🗸 מקרר – עד 5 ימים.
🗸 מקפיא – עד חודשיים.
אפשר לגלגל את כדורי השוקולד בידיים מעט לחות או לרסס עליהם מעט מים לפני הציפוי.
🗸 סוכריות צבעוניות
🗸 אגוזים גרוסים
🗸 אבקת קקאו
🗸 פירורי ביסקוויטים
מומלץ לקרר לפחות 3 שעות במקרר או שעה במקפיא להאצת התהליך.
כן, חלב שקדים, סויה או קוקוס יתאימו למתכון.
ניתן להוסיף מעט חלב או שמנת וללוש מחדש. אם התקשות נובעת מהקפאה, יש להוציא מהמקרר 10 דקות לפני האכילה.
כן אפשר להכין כדורי שוקולד בגירסה טבעונית, החליפו את החלב בחלב צמחי ואת החמאה בשמן קוקוס או שמן צמחי.
בהחלט, אך מומלץ לצנן את הכדורים לפני הציפוי כדי למנוע התמוססות מהירה.
אפשר לשים שמן קוקוס במקום חמאה או טחינה גולמית כמו במתכון הזה- כדורי שוקולד ללא חמאה. אפשר להשתמש בקוואקר במקום פירורי ביסקוויטים כמו במתכון הזה- כדורי קוואקר ושוקולד.
אפשר גם להכין כדורי שוקולד תמרים.
אפשר להשתמש במוצרים ללא גלוטן. מצורף מתכון- כדורי שוקולד ללא גלוטן.














