זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
חצי שקית ברוקולי קפואה (400 גרם)
1/2 בצל
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית/קנולה
תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), מלח ופלפל שחור
לציפוי – פירורי לחם
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל 200 מעלות.
– מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה. יוצרים כדורים ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים את הכדורים בתבנית משומנת ומרססים אותם במעט שמן.
– אופים בתנור 30 דקות
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
לאחר 30 דקות הופכים צד ואופים כ- 10 דקות נוספות עד שהכדורים נעשים זהובים ופריכים.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
טיפ לגיוון: אפשר להוסיף לתערובת גבינה צהובה וגבינה בולגרית/פטה (50-100 גרם).
היי אפרת.
האם צריך להפשיר את הברוקולי לפני ההכנה?
לא חייב.
היי אפרת
האם לא כדאי לצפות את הכדורים בביצה לפני החיבור עם פירורי הלחם? כמו שעושים בשניצל? זה לא יעזור לפירורים להידבק לכדורים?
אפשר:)
הי, יש לי שקית ברוקולי רפואה של 600 גרם. לשים ביצה נוספת? או שמספיק אחת?
אני חושבת שעדיף להוסיף ביצה.
היי אפרת
רציתי לשאול אם אפשר להוסיף צילי מתוק כמו שכתבת במתכון אחר של הברוקולי?\
אני לא יכולה פשוט להשתמש בברוקולי בלי לטחון דק (בגלל חרקים)
תודה רבה
היי
התכוונת במקום הברוקולי?
אפשר להוסיף צ’ילי אך לא במקום ברוקולי.
ברור התכוונתי שבמתכון אחר אצלך באתר רשמת להוסיף צילי אז שאלתי אם אפשר להוסיף כאן גם
תודה רבה בסוף עשיתי בלי (לא הספקתי לבדוק את בתגובה) וכבר הכל חוסל וביקשו עוד אבל לא נשאר לי ברוקולי 🙂
מעולה, שמחה לשמוע!
היי:) הכנתי לפני כמה ימים יצא מושלם
רוצה להכין שוב הברוקולי על האש כבר, את חושבת אפשר להוסיף גזר/קישוא יחד עם הברוקולי והבצל ? תודה :))
היי
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר לנסות להוסיף קישוא, אבל לא בטוחה איך יצא כי לא ניסיתי בעצמי…
שלום,
איך לדעתך זה יהיה בחימום פתוח על פלטה? (שבת)
תודה רבה מראש!!
היי,
אפשר לחמם על הפלטה, הכדורים עשויים להתייבש טיפה כתוצאה מכך.
האם אפשר להקפיא ?
היי,
אפשר להקפיא ואח”כ לחמם בתנור ב- 190 מעלות עד שהכדורים חוזרים להיות פריכים.
היי אפרת
אני משתמשת בברוקולי טרי
כמה כוסות בערך זה 400 גרם ברוקולי טרי?
והכמות 400 גרם היא עם הגבעולים(או גזע) או בלי?
בתודה מראש.
היי עינת,
400 גרם ברוקולי יוצא בערך 4 וחצי כוסות.
אפשר להשתמש גם בגבעולים, אבל רצוי שיהיו יותר ראשים מאשר גבעולים.
בהצלחה🙂
טיגנתי במעט שמן ויצא נדיר
מתכון מושלם!
נראה טעים! תודה על השיתוף שרון:)
ויתרתי על פירורי הלחם, ושמתי בולגרית בפנים גם..
יצא מאד טעים, תודה רבה על המתכון 🥰
היי אורטל,
תודה רבה על העידכון שמחה לשמוע שנהנית❤️
יש לי ברוקולי טרי. האם לתת לו 8 דקות במים רותחים? ואז להמשיך לפי המתכון?
כן 🙂
היי, נישמע טעים ברמות אבל אין לי פירורי לחם מה יכול להוות תחליף? נניח שבתוך התערובת אני מוותרת על פירורי הלחם אבל כן רוצה משהו אחר כציפוי.
היי
תוכלי להחליף את הפירורי לחם אולי בקורנפלקס מפורר דק או בקמח מצה
תודה רבה רבה🤩
היי
אין לי מעבד מזון עם קוצץ ירקות שווה לנסות ?
בתנאי כמובן שיהיה תערובת סמיכה וגרגרית כמובן.
תודה
אפשר לנסות.
יצא מושלם! תודה רבה! ♥
שמחה לשמוע 🙂
תודה דולב
וואו!! יצא פשוט מדהים
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורי
מתכון מנצח. הכנתי כמה פעמים ונהניתי מאוד
שמחה שאהבת ❤️
בוקר טוב אפרת
לטחון הכוונה לעיסה ממש? לא לחתיכות קטנות
תודה ויום נפלא
זה יוצא בין פירורים קטנים לעיסה. כל עוד את מצליחה ליצור כדורים יציבים מהתערובת זה בסדר.
יום מקסים 🙂
כמה כדורים זה יוצא? מספיק ל5 אנשים?
בסביבות 15-20 כדורים, תלוי בגודל שמכינים אותם.
הכנו עם ברוקולי נא ויצא מעולה. הילדים שבהתחלה לא היו מוכנים לשמוע על ברוקולי טרפו את הכדורים. תודה.
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי אפרתוש הברוקולי עשה לי את זה פשוט ביתי הפך למיזללה
שמחה שאהבת 🙂
היי. המתכונים שלך נהדרים, מנסה מידי פעם..במה ניתן להחליף את פירורי הלחם?
היי יפית,
את מחפשת תחליף שהוא ללא גלוטן?
היי, תודה על המתכון! הוא מעולה! יש לי שאלה. אני מכינה את זה למחר בצהריים. אני יכולה להכין את הכדורים ורק לאפות מחר? או עדיף לאפות היום ולשמור בקירור?
היי ליאת,
עדיף להכין כעת ולשמור בקירור ולאפות לפני ההגשה.
חנוכה שמח 🙂
שלום. מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
אפשר פשוט לוותר על אבקת המרק.
היי ממש מודה לך על המתכון הטעים התלקקנו מזה אתמול…..
שמחה שנהניתם 🙂
תודה חני ויום מקסים
היי,
האם צריך להשרות קודם את הברוקולי או לבשל אותו או שטוחנים אותו כשהוא קפוא?
אפשר לטחון כשהוא קפוא.
היי תודה על המתכון הכנסתי כבר ברוקולי טרי למים רותחים לכעשר דק’ עדיין יכולה להשתמש במתכון שלך? תודה רבה
כן, אין בעיה.
הי לך, ראשית תודה רבה על האתר! יצא לי להכין כבר כמה מתכונים מאוד מוצלחים ממנו.
גם כדורי הברוקולי יצאו ממש טעימים, הבעיה שהתערובת יצאה ממש דביקה, כך שלא יכולתי לעבוד איתה. מצאתי את עצמי מוסיפה עוד ועוד פירורי לחם.. מה התפקשש..
היי הילה,
אולי טחנת את התערובת יותר מידי? טחנת לתערובת פירורית או ממש למרקם של מחית/פירה? גם יכול להיות שהתערובת היתה נוזלית מידי כתוצאה משימוש בביצה גדולה או מהנוזלים של הברוקולי והבצל.
פעם הבאה אולי כדאי לטחון רק את הברוקולי והבצל לפירורים דקים, לסחוט מנוזלים ואז לערבב עם הביצה, פירורי הלחם ויתר החומרים.
נכון. תודה ! טחנתי למרקם של מחית 🙂 טעויות של מתחילים (או של אחת שמתלהבת מהבלנדר החדש שלה..)
בצל- לא מטוגן?
לא, אין צורך לטגן.
היי
כמה גבינה להוסיף? 50 או 100 גרם. האם מספיק רק סוג אחד?
היי נוי,
אם רוצים להוסיף גבינה לתערובת אפשר לשים כ-50 גרם גבינה צהובה מגורדת (זה יוצא כחצי כוס). אפשר גם לשים כ-2 כפות בולגרית מפוררת.
חג שמח 🙂
הי,
כמה שאלות:
1. יש לי מדליוני ברוקולי. אפשרי?
2.האם להפשיר לפני?
3. האם טעים גם למחרת?
תודה רבה ושבת שלום
היי אושרת,
את מתכוונת למדליוני תרד? כי המתכון הוא עם ברוקולי
אפשר להכין מראש ולחמם למחרת לפני ההגשה אבל יותר טעים כשאוכלים מיד.
אם אין לי ספריי שמן מה עושים?
אפשר להבריש/למרוח שמן רגיל.
יצא נהדר כמו כל המתכונים שלך שניסיתי. תודה
תודה גליה 🙂
אם אשים טחינה גולמית במקום ביצה זה אמור לחבר את התערובת כך שהכדור לא יתפרק.
אני יכולה להשתמש בפרורי פנקו במקום פרורי לחם?
היי אתי,
את יכולה לנסות לשים טחינה גולמית.
אפשר לשים פנקו.
בוקר טוב
הכנתי ויצא נפלא
ומוכרחה לספר שמן התנור יצאה עוגת גבינה שלך יפהפיה להפליא
אלפי תודות
תודה אריאלה 🙂
ועוד לחשוב שהייתי קונה את זה… אליפות של מתכון. מאמצת!!!!
תודה אורלי, שמחה שיצא טעים!
חג שמח 🙂
היי,
אין לי מעבד מזון.
נראה לך שאם אעשה בבלנדר זה יצא טוב?
היי רעות,
האמת שלא ניסיתי 🙂 אבל יכול להיות שכן, רק חשוב לרסק עד לקבלת תערובת סמיכה וגרגירית ולא לרסק יותר מידי אחרת התערובת עלולה לצאת רכה מידי או נוזלית.
בהצלחה!
שאלה – כשגלגלתי את הכדורים בפירורי לחם לא הצלחתי ליצור ציפוי טוב לכדורים. כלומר, ממש מעט פירורים נדבקו לכדורים. יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?
בנוסף, הכדורים מעט התפרקו לי (נוצרו בהם רווחים). אשמח לדעת כיצד למנוע את זה פעם הבאה.
תודה רבה (:
היי דנה,
יכול להיות שהברוקולי עדיין היה קפוא? או שהכדורים היו יבשים יחסית? בכל אופן בגלל שאין ביצה טרופה שמדביקה את הפירורים, הציפוי נדבק פחות טוב.
הרווחים שנוצרים בכדורים זו תופעה ידועה. כתוצאה ממכת החום הגבוה של התנור הציפוי כאילו “נשבר”. אפשר לאפות פעם הבאה ב190 מעלות. אני מניחה שזה יאריך את משך האפיה ב5-10 דקות נוספות.
מתכון פשוט ומוצלח מאוד, נחטף ברגע גם ע”י הקטנטנים(לא להאמין) הבולגרית והגבינה צהובה מאוד מוסיפים
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הוספתי כרובית , ויתרתי על הביצה (שמתי טחינה) ויצא מושלם!!!!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
מה אפשר לשים במקום ביצה אם אני טבעונית
היי חדוה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום 1-2 כפות טחינה גולמית.
היי. מתכון נהדר. הכנתי לפי הכמויות והכדורים חוסלו כמו פיצוחים.מכינה עכשיו כמות כפולה. תודה ושבת שלום
תודה סימה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
הי אפרת, כמה כדורים אמורים לצאת מהכמות הזו?
היי מיכל,
בסביבות 15-20 כדורים, תלוי בגודל שמכינים אותם.
שבת שלום 🙂
המתכון נהדר, אפילו ביתי בת ה 5 החליטה לנסות ורוצה עוד… וזו ילדה שלא ממש התקרבה לברוקולי לפני זה. אין לי מעבד מזון, אז ריככתי את הברוקולי במים ואז מעכתי אותם עם מועך תפו”א ואת הבצל קצצתי דק. עירבבתי הכל ויצא נהדר. תודה, זה נכנס למתכוני הבית 🙂
איזה כיף לשמוע יפעת!
תודה והמשך יום נפלא 🙂
שמתי הכל במעבד וזה לא עושה תערובת למה?
היי מור,
אז מה זה כן עושה? זה אמור לטחון את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
לא עשה כלום. יש מצב שצריך מים. לא הוספתי אבקת מרק כי אני אלרגית.מה אפשר במקום
אולי המעבד לא טוב יכול להיות?
אין צורך במים. יכול להיות שהמעבד לא טוב או לא מתאים.
אם יש לך בלנדר מוט ידני כדאי לטחון את החומרים איתו.
יצא טעים מאד מאד!
ובשבת אני ואחותי החלפנו רשמים על מתכונים שניסינו מפה. אני ממליצה לכולם על האתר.
תודה על מתכונים טעימים, מקווה שתמשיכי להביא עוד.
שבוע טוב
תודה פנינה! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה? איך לחמם אותם שוב לקראת ההגשה?
כן טל ומומלץ לא לכסות אותם לאחר שהם מוכנים כדי שהאדים לא ירככו אותם והם יאבדו את פריכותם. בכל מקרה, לפני ההגשה לחמם אותם מעט בתנור.
חג שמח 🙂
יש אפשרות להשתמש בקמח מצה במקום בפירורי לחם?
לא ניסיתי אבל לדעתי כן.
שבת שלום 🙂
הי ,
כשעשיתי את הבלילה בקושי הצלחתי לעשות כדורים, זה היה רך מדי ( הוספתי את הביצה ידנית אחרי
שטחנתי את כל שאר החומרים ) . עכשיו סיימתי לאפות את זה , הטעם טעים , אבל מבפנים המרקם
ממש ממש רך. ככה זה אמור להיות ?
היי שני,
יכול להיות שטחנת קצת יותר מידי את החומרים ולכן הם קיבלו מרקם רך מידי. פעם הבאה אם זה קורה אפשר להוסיף עוד פירורי לחם (באופן ידני, אין צורך לטחון שוב עם התערובת) עד שהתערובת נעשית יותר יציבה. אפשרות נוספת היא להכניס את התערובת למקפיא לחצי שעה ואז היא מתקשה מעט ויותר קל ליצור ממנה כדורים.
המרקם של הכדורים אמור לצאת פריך מבחוץ ורך מבפנים. פעם הבאה פשוט תטחני פחות זמן את החומרים ואז המרקם בפנים לא ייצא רך מידי.
שבת שלום 🙂
אפשר להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל?
הי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר (עדיף קוואקר דק)
שבת שלום 🙂
יצא מעולה!! תודה!
שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
מתכון קל טעים ומנצח עשיתי וכולם לא הפסיקו להגיד שזה מדהים
תודה אירית, שמחה לשמוע 🙂
כרגיל,כמו שאר המתכונים שלך, יצא מעולה,קל וטעים!!!!
תודה עדי! 🙂
היי, האם קיימת איזושהי דרך לעשות את המתכון ללא מעבד המזון? אין ברשותי..
תודה!
היי,
אפשר לנסות לקצוץ מאוד דק אך אני לא בטוחה אם הכדורים יחזיקו ויהיו יציבים.
כמה לשים גבינה?
הי שירה,
אפשר להוסיף כ-2 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת וכ-2 כפות גבינת פטה/בולגרית מפוררת.
שלום.כמה קלרויות יש במנה זו?
היי, כמה מלח צריך להוסיף לתערובת? תודה.
היי,
לפי הטעם, בערך 1/2 כפית שטוחה.
אתר מצויייןן!!!! כל כך הרבה מתכונים טובים וקלים פשוט נפלא תודה רבה!!
תודה רוסלנה!
האם אפשרל הקפיא..ואם לא..כמה זמן אפשר להשאיר במקרר עד ההגשה
היי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא ואח”כ לחמם בתנור ב- 190 מעלות עד שהכדורים חוזרים להיות פריכים.
זה היה ניסיון ראשון..והתגובות של המתבגרים היו: מה זה?? ובסוף כולם התענגו.טעים .זריז בריא ומדוייק.חן חן.
תודה אתי, איזה כיף לשמוע 😉
1/3 כוס פירורי לחם זה לתערובת, ובנוסף לצפות בפירורי לם, נכון?
נכון 🙂
הצעתי, לא לבשל את הברוקולי הקפוא או הטרי, אלא, לאדות אותו. מתקבלת תוצאה הרבה יותר טעימה.
בתיאבון
תודה על הטיפ דפנה 🙂
יש לכם אתר מקסים. בזכותכם למדתי לבשל המון מאכלים טעימים.
יש אפשרות להחליף את הפירורי לחם בקורפלקס ללא גלוטן?
תודה אלישבע, כיף לשמוע 🙂
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה אם את משתמשת בקורנפלקס מפורר דק.
בכל אופן אם תנסי, נשמח אם תעדכני אותנו.
שבת שלום!
רק עכשיו נפגשתי עם המתכון, נראה סוף, בהחלט שווה לנסות
הכנתי אתמול והוספתי גבינה בולגרית וצהובה, יצא מעדדןןן!
יש לי ברוקולי חי שנקנה במרכול. כמה זמן צריך לבשל אותו כדי שיהיה מוכן לשלב הבא במתכון?????
היי בילי, חתכי את הברוקולי לפרחים קטנים (כדי לזרז את משך הבישול) ותבשלי במים עד שהברוקולי מתרכך מעט, זאת אומרת עד שאת מצליחה לנעוץ בקלות יחסית את המזלג בברוקולי. זה יכול לקחת בין 15 ל-25 דקות בישול.
האם אפשר במקום ברוקולי כרובית…. לשלוק אותה לפני …
היי שירן, אפשר בהחלט להכין את הכדורים מכרובית מבושלת.
מתכון נפלא, טעים ובריא! פשוט תענוג!!
תודה 🙂
יצא מהתנור ומייד חוסל! מתכון מצוין והכי חשוב בריא.
יצא מעולה!! ממש ממש טעים.
את הברוקולי יש צורך להעביר בישול של 10 דקות או לעבד אותו קפוא?
היי אירית, מספיק לטבול את הברוקולי הקפוא בקערה עם מים פושרים כ-2 דקות ואז להעביר למעבד המזון.