מצרכים להכנת ירקות מוקרמים בתנור
- תבנית מלבנית 20X30
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- חצי סלסלת פטריות טריות חצויות
- בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות (בגודל עד ס”מ וחצי)
- תפו”א גדול חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל כ1 ס”מ)
- 200 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
- 200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים
- מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ”ל)
- כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כ-100 גרם)
- כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור
איך מכינים ירקות מוקרמים בתנור?
- ממלאים סיר בינוני במים עד 2/3 גובה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).
- מוסיפים את קוביות הבטטה ותפו”א ומבשלים כ-10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- לאחר מכן מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים 5 דקות נוספות (זאת אומרת שזמן הבישול של הבטטה ותפו”א -15 דקות וזמן בישול הכרובית והברוקולי-5 דקות). מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.
- במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים כ-2 דקות. שופכים שמנת ומתבלים בכפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 נוספות עד שהשמנת מעט מסמיכה.
- יוצקים את רוטב שמנת הפטריות מעל תערובת הירקות ומערבבים קלות. מפזרים מעל גבינה צהובה באופן שווה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
104 תגובות
כניסה
104 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

