זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: 14 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
50 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל (ניתן לשים במקום כפית תמצית וניל + כף סוכר)
כף (8 ג’) שמן קנולה
חלמון ביצה (הצהוב)
3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל
שליש כפית (2 ג’) אבקת אפיה
רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל (מומלץ לערבב במיקסר אבל אפשר גם עם כף). מוסיפים כף שמן וחלמון ביצה ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. בסוף מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים אליה את התערובת. משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב.
-בעזרת סכין חותכים את הבצק לריבועים קטנים בגודל כ- 3X3 ס”מ (משאירים את הבצק כמו שהוא בתבנית, אין צורך להפריד את הריבועים).
-אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.
-מוציאים מהתנור, מחלצים את הבצק האפוי מהתבנית בעזרת נייר האפיה ומצננים לגמרי (הבצק מתקשה ומתייצב לאחר קירור). לאחר מכן חותכים לריבועים לפי הסימונים.
*שומרים בקופסה אטומה במקום קריר ומוצל (מחוץ למקרר).
יצא מצוין, עם שמן קוקוס במקום חמאה.
שמחה מאד לשמוע🙂
היי אפרת האם חייבים במתכון את החלמון ביצה (הצהוב)
החלמון מוסיף למרקם ולצבע אבל אפשר גם להכין בלי ולהוסיף כמה כפות מים קרים לפני הצורך.
אפרת היקרה, הכנתי עכשיו את החיתוכיות למחר בערב לחג הסוכות, אך בני הבית כל כך התלהבו מהטעם וחיסלו את כולן! נאלצתי להכין עוד תבנית.
תודה רבה על המתכונים שתמיד מצליחים! חג שמח!
שמחה שיצא מוצלח והתחסל!
תודה על השיתוף, חג שמח🌺
הי אני מודה לך על המתכונים המושלמים!
רציתי לשאול אם יש לך מתכונים למלוחים ממוצרים פשוטים?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🥰
מלוחים הכוונה עוגיות מלוחות?
יש לך אולי דברים כמו בורקסים כדורי בשר קטנים וכו’…
מקווה שהבנת למה התכוונתי
הנה כמה מתכונים:
בורקס חזה עוף,
כדורי בשר,
בצק פילו ממולא חזה עוף,
כיסוני פטריות,
מאפה פטריות וגזר.
אפרת, דבר ראשון תודה ענקית על כל המתכונים המדהימים!
ורציתי לשאול אם אפשר להקפיא ארבעה-חמישה ימים לפני ההגשה?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להקפיא את החיתוכיות(:
אם אין לי תבנית אינגליש קיק, אפשר תבנית רגילה קטנה?
היי הודיה,
תבנית אנגליש קייק שווה בגודלה לתבנית עגולה 22 ס”מ.
אם תרצי להשתמש בתבנית רגילה קטנה הייתי מציעה להכפיל כמויות.
הי, הכנתי את החיתוכיות, הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית עגולה כי לא היתה לי מרובעת, יצא טעים מאד, אבל יום למחרת כבר היה יבש.
הכנתי עם שמן במקום חמאה, אולי זו הסיבה להתיבשות…
בכל אופן היה טעים וקל מאד להכנה, תודה רבה יקירה.
היי רנה,
נסי להכניס את זה לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 10-15 דקות. אח”כ תוציאי מהתנור והמתיני שזה יתקרר לגמרי.
היי.. תודה על שכתבת לי..🙂
בחרתי את המתכון הזה..
השאלה אם אפשר להקפיא ולהפשיר בראשון?
אגב-עשיתי עם שמן….
תודה, שבת שלום וחג שמח!🌻💛
כן אפשר.
שבת שלום וחג שמח 🌺
הי 🙂
אין לי שוקולד צ’יפס בבית, אך יש לי חפיסה/טבלת שוקולד מריר של עלית – האם ניתן להשתמש בה במקום הפצפוצי שוקולד ציפס הקלאסיים? במידה וכן, באיזו כמות להשתמש מהטבלת שוקולד?
תודה רבה!
כן, אפשר לקצוץ עם סכין 50 גרם שוקולד מריר.
ערב טוב ❤
רציתי לשאול אם יש אפשרות לחתוך את החיתוכיות באמצא ולשים קרם קצפת או שזה עלול לפגוע בעוגה ולהרטיב אותה ?
היי אבישג,
זה פחות מתאים במתכון הזה.
היי, יש מצב להחליף את החמאה בשמן?
היי שיראל,
המרקם יהיה שונה עם שמן. בכל מקרה מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה עם שמן בלבד ויצא טעים.
אם שמים שמן יש לשים רבע כוס + כף שמן.
היי האם זה יוצא קשה?
לא קשה אבל פריך.
הכנתי את העוגיות שוקולד ציפס והם יצאו פשוט מעולה ומאוד טעים תודה על המתכון
תודה מרים, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
אפשר להחליף את הקמח לקמח מצה?:או קמח תפוא?
היי נעה,
אני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח.
אפשר להכין עם קמח מלא? או לפחות לשלב קמח מלא במתכון?
היי נורית,
אם משתמשים בקמח מלא מומלץ יותר לשלב עם קמח רגיל, ביחס של חצי חצי.
יום מקסים 🙂
הי,האם אפשר להשתמש בביצה שלמה במקום רק בחלמון?
כן שירן, אפשר.
תודה רבה
אפשר להשתמש בשוקולד ציפס לבן?
זה מה יש בבית……..
נראה לי שכן.
הכנתי,
יצא מ-א-ל-ף!!!!!!!!
נגמר תוך כמה שעות הכמות הכפולה!!!!
עשיתי עם שוקולד ציפס לבן ויצר מטטטטטטטטורף!!!!!!!!!
אין עליך!!!!
תודה דבורי! איזה כיף לשמוע! 🙂
יש מצב להוסיף חלווה?
אני אוהבת את הטעם הזה,
ומה הכמות לכמות כפולה?
אם לא קשה לך, אשמח גם לכמות משולשת,
תודה, אין מילים ולילה טוב!!
היי דבורי,
את יכולה להוסיף פירורי חלבה לתערובת.
לכמות כפולה:
100 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)
4 כפות גדושות סוכר
2 שקיות סוכר וניל (ניתן לשים במקום 2 כפיות תמצית וניל + 2 כפות סוכר)
2 כפות שמן קנולה
2 חלמונים של ביצה (הצהוב)
כוס וחצי קמח רגיל
שני שליש כפית אבקת אפיה
חצי כוס שוקולד צ’יפס
לא מומלץ לשלש כמויות כי זה גורם לשינוי במרקם והתוצאה הסופית יוצאת פחות פריכה וטעימה. אם תרצי להכין כמות משולשת אז כדאי להכין בפעמיים את הכמות הכפולה שרשמתי + הכמות במתכון.
אני גם ממליצה לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק אפילו שאת מכפילה כמויות ולא בתבנית אחת גדולה כי אז הריבועים יוצאים פריכים יותר.
בהצלחה 🙂
אני כבר הכנתי המון מתכונים לאיזו קיטנה ויצא חבל על הזמן זה יצא דלישס
תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂
סליחה, בתור ערביה אהבתי את זה
בתור ערבית אהבתי את זה
שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב,האם כדיי לקמח את שוקולד צ’יפס כדיי שלא ישקע לתחתית הבלילה?
היי יפעת,
בגלל שהתערובת לא נוזלית או דלילה זה פחות קריטי במקרה הזה ולא חובה לקמח.
אני פנאטית בענייני בריאות ולכן הכנתי עם שמן במקום מרגרינה… לא יודעת איך שלכם, שלי יצאו נפלאות!!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי איראלה כמה שמן שמת?
היי אני רוצה להכין כמות הרבה יותר גדול ולהשאיר את זה כעוגה בתבנית 24 עגולה זה אפשרי? ואם כן בכמה אני צריכה להכפיל את המצרכים?
היי דורין,
אם את רוצה להכין בתבנית 24 את צריכה להכפיל כמויות ב-2.
יצאו לי עוגיות ממש מושלמות וטעימות
עוגיות פצצה אכין אותן שוב ..
עוגיות טעימות ופשוטות קלות להכנה
תודה אוראל, שמחה שיצא טעים 🙂
איזה אתר מעולה!
זו הפעם החמישית שאני מנסה משהו שלכם ויוצא מדהים!
יש לכם אפליקציה?
בהצלחה רבה!
תודה נעמה! כיף לשמוע.
עדיין אין אפליקציה. מקווה שתהיה בהמשך 🙂
המשך יום מקסים
הי, אני רוצה לשאול שאלה לידע כללי כאשר רוצים להחליף מרגרינה בחמאה? חבילה של מרגרינה 200 גרם חמאה 100 על כל חבילת מרגרינה מחליפים בשני חבילות חמאה? או מחליפים חבילה מול חבילה תודה מראש
היי שושי,
מחליפים מרגרינה בחמאה באותו יחס לכן חבילת מרגרינה (200 גרם) = 2 חבילות חמאה.
100 גרם חמאה = חצי חבילת מרגרינה.
50 גרם חמאה = רבע חבילת מרגרינה.
שבת שלום! 🙂
בוקר טוב, האם ניתן להמיר לקמח תופח?
היי חגי,
עדיף להשתמש במקרה הזה בקמח רגיל כדי שהעוגיות יהיו פריכות. בשימוש עם קמח תופח ייתכן והעוגיות יתפחו וכתוצאה מכך יעשו רכות יותר.
יום מעולה 🙂
אפרת שלום!
ערב שבת..ואני מנסה ברגע האחרון להכין טת העוגיות שוקולד ציפס (עשיתי כמות משולשת!)ומשום מה הבצק יצא פרורים ולא מוצק יש לך רעיון מה להוסיף?
היי טובה,
זה אומר שחסרים נוזלים בבצק. זאת אומרת שעל שתי כוסות ורבע קמח שמת 3 חלמונים, 150 גרם חמאה רכה ו-3 כפות שמן? אם כן, תוסיפי לבצק מעט מים עד שהוא יתגבש.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
הי, גיליתי את האתר המצוין שלך לפני כחודש, ומאז הכנתי כבר כעשרה מתכונים, ותמיד הכול ברור, קל וטעים!! אז קודם כל המון תודה וכל הכבוד על הקונספט.
לגבי החיתוכיות – כתבת “לצקת” לתבנית, ואצלי התערובת הייתה צפופה כזו, ממש לא נוזלית, שמקסימום יכולתי לשטח לתבנית. ותהיתי אם זו הכוונה או שהייתה בעיה. זאת גם בגלל שהתערובת לא הספיקה לכל התבנית (אינגליש קייק) חשבתי שאולי יש בעיה. כמו כן, לפני האפיה הגובה של התערובת היה מאד נמוך, וזה גם לא תפח כמעט בכלל לדעתי.
אני תוהה האם מה שאני מתארת יכול לנבוע מזה שהמסתי החמאה לרמה נוזלית במיקרוגל/ שהשתמשתי באבקת אפיה משקית שהייתה פתוחה כמה ימים/ או אולי אני לא יודעת למדוד נכון כוס קמח, כי כשמוזגים מהשקית לכוס זה יוצא אוורירי. השאלה אם צריך לדחוס.
העוגיות אגב יצאו טעימות ופריכות, עם הכול.
היי גלית,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
עשית הכל נכון. התערובת לא אמורה לצאת נוזלית אלא יותר מוצקה. אם יצקת את התערובת לתבנית אינגליש קייק זה בסדר. התערובת אמורה להיות נמוכה ולא אמורה לתפוח כמעט בכלל כדי שהמרקם יהיה פריך. אם התערובת הייתה תופחת המרקם היה יוצא יותר דומה לעוגה מאשר לעוגיות פריכות.
שבוע טוב 🙂
תודה 🙂
סיימתי, שוב יצא ממש מעולה 🙂
תודה רבה רבה!!!
מעולה! כיף שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂
וואי תודה רבה רבה לך!
הכנתי בצום גדליה (לסוף הצום) ויצא ממש ממש טעים, ועכשיו אני מכינה פעם שניה
זה מתכון קליל, פשוט וממש ממש טעים!
שוב, תודה רבה (אני מקווה שיצא לי להכין אותו עוד כמה שיותר כי הוא ממש ממכר…)
אפרת (בת 15)
היי אפרת,
אני ממש שמחה לשמוע! כל הכבוד לך
תמשיכי להכין דברים טעימים 🙂
היי
הכפלתי את הכמות ויצא מעולה
קל מהיר וטעים
תודה רבה על המתכונים המעולים
שמחה לשמוע רחלי!
חג שמח 🙂
רציתי לשאול אם עדיף את זה או תעוגיות שוקולד ציפס?
היי אפרת,
שני המתכונים טעימים. אני אישית אוהבת יותר את עוגיות השוקולד צ’יפס 🙂
אבל אם עושים בכף אז להמיס את החמאה ?
ואחכ זה ייצא אותו דבר ?
היי דפי,
עדיף להשתמש בחמאה בטמפ’ החדר ולא להמיס אותה כי זה משנה את המרקם הסופי. כדאי להוציא את החמאה מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה ואז לא תהיה בעיה לערבב עם כף. לאחר שהתערובת הופכת לבצק אפשר גם ללוש מעט את הבצק עם הידיים כדי שיהיה אחיד.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
אם אני רוצה להחליף לשמן,מה הכמות המדויקת של זה ?
היי,
לא מומלץ להשתמש בשמן כי המרקם ישתנה. אם את בכל זאת רוצה לנסות יש לשים רבע כוס שמן + כף שמן.
אהלןיצא טעים אבל לצערי יצא לא הכי פריך בחלק התחתון של כל עוגייה יצא קצת רטוב …שמנו סתנור לבערך 26 דקות, הייה צריך עוד
היי משה,
מוזר שיצא רטוב. באיזו תבנית השתמשתם? שמתם נייר אפיה? אני מניחה שהיה צריך לשים יותר זמן כי אולי העוגיות לא היו אפויות לגמרי.
כדי לייבש עוגיות צריך להוציא אותן מהתבנית ולסדר אותן על רשת התנור, כאשר רשת התנור מונחת קרוב לתחתית התנור ואז להפעיל את התנור על 180 מעלות ורק לשים לב שהעוגיות לא נשרפות או משחימות יותר מידי. אם כן, יש להנמיך את המעלות. חבל לאכול את העוגיות ככה, הן אמורות לצאת פריכות לגמרי 🙂
החלפתי את החמאה במרגרינה כדי שיצא פרווה ויצא מעולה!!
תודה על המתכון:)
שמחה לשמוע רותי!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להשים בימקום החמאה משהו אחר?
אשמח לתשובה מהירה
היי, רק עכשיו ראיתי…
לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן רגיל מאחר וזה ישנה את המרקם ויפגע בפריכות.
אם יש לך שמן קוקוס את יכולה להשתמש בו במצבו המוצק.
הכפלתי את הכמות …יצא טעים מאוד
אוהבת את המתכונים שלך ….ישר כ’ח
תודה יוכי! כיף לשמוע 🙂
אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר?
היי שרה,
בגדול אפשר להמיר 50 גרם חמאה ברבע כוס שמן אבל זה ישנה את מרקם העוגיות והפריכות שלהן תפגע.
ואוו יצא ממש טעים!!! תודה על עוד מתכון מוצלח.
שמחה שאהבת 🙂
כמה קמח שמים ?
היי מירית,
שלושת רבעי כוס קמח לבן.