מצרכים להכנת חטיפי רויון
- 2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
- 2 כפיות (5 ג’) אבקת אפיה
- שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
- כף סוכר
- רבע כפית מלח
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן
- ⅔ כוס (160 מ”ל) רויון
לציפוי
ביצה טרופה, שומשוםלמילוי (לא חובה)
ריבהאיך מכינים חטיפי רויון?
- מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה (אם התערובת יוצקת דביקה יש להוסיף קצת קמח. אם התערובת יוצאת גבשושית, יש להניח את הבצק בצד במשך כ-10 דקות ולהמשיך ללוש אותו עד למרקם חלק).
- מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי של חצי ס”מ לפחות (רצוי 7 מ”מ) וקורצים עיגולים בעזרת כוס הפוכה. מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפיה.
- מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
32 תגובות
כניסה
32 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

