זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
1/3 כוס חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
10 עוגיות אוראו (כפולות) שבורות גס
אופן הכנה:
-מקציפים את השמנת במשך כ-2 דקות (מומלץ שהשמנת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה).
-מוסיפים את החלב המרוכז והאינסטנט פודינג וממשיכים להקציף כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף מעט רך.
-מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת.
-מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה ושומרים במקפיא לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.
הערות:
-חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו.
-לאחר שהייה ארוכה במקפיא לעתים הגלידה מעט קופאת ולכן מומלץ להוציאה לטמפ’ החדר למספר דקות כדי שתתרכך.
מתכון לגלידה ביתית, הכנת גלידה ביתית, גלידה ביתית ללא מכונה
אין כמו המתכונים שלך!
עוד לא הכנתי את הגלידה שנראית ממש כמו בן אנד ג’ריס אבל יודעת שהיא תצא מוצלחת.
כל פעם שמתחשק לי להכין משהו אני תמיד בודקת כמה אתרים ובסוף חוזרת לפה.
מעולם לא התפשל לי מתכון שלך.
אם התפשל מתכון מאתר אחר אני חוזרת לפה ומחפשת מתכון זהה וזה תמיד יוצא מוצלח.
אמנם לא לוקח 10 דקות כמו הכותרת אבל בהחלט קצר, עם חומרים שלרוב יש בבית, עם הסברים ממוקדים.
גם מתכונים בריאים יותר כמו כדורי פלאפל אפויים הולכים מוצלח ביותר (ורשימת המתכונים שלך גם הלא בריאים שיוצאים מוצלחים ארוכה מאד)
בקיצור, תודה על אתר מושלם מכל הבחינות, תודה שאת עוזרת להאכיל את המשפחה שלי שתמיד משבחת(:
הם כבר שואלים אותי – זה מהאתר של ה10 דקות? כמה טעים…
ממש מבסוטים בבית שלי עליך
תודה רבה❤️
מושלם
❤️
גלידה ממש טעימה קלה להכנה השתמשתי באינסטנט פודינג וניל שוקולד ציפס ממש איכות תודה על מתכון מושלם
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש🙂
תודה שחזרת לשתף!
יצא טעים ממש!
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הקרם קוקוס שנשאר לי
במקרר זה מחזיק רק 3 ימים…
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא אבל בקופסה אחרת ולא בפחית.
ואוו אפרת אחלה מתכונים😀
ורציתי לשאול כמה יוצא הכמות?
אם אני צריכה כמות גדולה אז צריך להכפיל?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
יוצא כ-5 מנות. אם את רוצה כמות גדולה יותר אפשר להכפיל כמויות.
כן
מתכון מעולה. היה קל להכין וטעים בטירוףףף. תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
מתכון מצויין! הכנתי כמה פעמים וכל פעם מתחסל!!
רציתי לשאול, האם אפשר להכין בטעם לוטוס- ללא העוגיות🙈? אין לנו כרגע בבית. זאת אומרת- רק עם הממרח..
תודה רבה אפרת! (ובכללי כל המתכונים שלך מדהימים!)
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון(:
אפשר להוסיף כף-שתיים ממרח לוטוס וללא העוגיות, הטעם יצא פחות מודגש אבל עדיין טעים מאד…
תודה רבה💗
היי אפרת, תודה רבה על האתר המושלם שלך! אני רוצה להוסיף חמאת בטנים (טבעית) איך את ממליצה לעשות זאת באופן שלא יפגע בהקצפה ובמרקם?
היי אביטל,
חלק מסוגי חמאת בוטנים הם נוזליים ועשויים לגרום למרקם פחות יציב, יש לקחת זאת בחשבון.
אפשר להוסיף כף גדושה חמאת בוטנים לפני הוספת שברי העוגיות.
בהצלחה(:
וואו, מתכון ממש טעים!! ממליצה לכולם להכין! גלידה מצויינת 🙂
תודה אפרת על עוד מתכון שווה וטעים 🙂
(מי שאוהב את הגלידה וניל עוגיות של ‘בן אנד ג’ריס’ זה ממש דומה!)
שמחה שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף❤
פעם שניה השבוע שאני מכינה את הגלידה המושלמת הזאת!! (פעם ראשונה הכפלתי כמויות ופעם שניה שילשתי כמויות..)
וכל פעם מתחסל במהירות!!
תודה על מתכון מושלם:)
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
יצא טעים מאד!!!!
אני מאד נהנית מהמתכונים שלך, אחד אחד!!
איזה כיף לשמוע❤
שלום אפרת, אני רוצה להכין את הגלידה הזאת בגרסה פרווה- עם ריצ’ במקום שמנת מתוקה, השאלה במה אפשר להחליף את החלב מרוכז ממותק? ראיתי שכתבו חלב סויה- זה אפשרי? אם כן איזו כמות?
תודה רבה!
היי חני,
חלב סויה יגרום למרקם יותר קשה ופחות גלידתי, אבל אפשר להשתמש בו.
את גם יכולה להשקיע ולהכין חלב מרוכז ביתי מחלב סויה.😊
אז בחרתי להשקיע- והכנתי חלב מרוכז מחלב סויה- יצא מהמם! מענין לנסות פעם חלב אמיתי…
עכשיו אני מניחה לזה להתקרר בחוץ, השאלה אם אח”כ אני יכולה להכניס למקפיא ל10-15 דקות בשביל הגלידה או קודם להשהות את זה במקרר?
כל הכבוד על ההשקעה! את יכולה להכניס למקפיא לרבע שעה ואז להכין איתו את הגלידה.
יצא מוצלח ממש! מידי פעם הולכת להגניב טעימה…
ולמרות ששמתי אבקת סוכר במקום פודינג וניל- לצערי התבלבלתי בין הקופסאות..
תודה על הכל!
איזה יופי, שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת❤
רוצה להכין גלידת קפה עם אוראו, הולך טוב?
לא רואה אצלך מתכון כזה.יש?
היי, אפשר להוסיף כאן כפית אבקת נס קפה.😊
עדיף כך או עדיף להכניס בגלידת הקפה עם פקאנים את האוראו במקום פקאן
זה לא כ”כ משנה, לבחירתך😊
טוב תקשיבי עשיתי ניסיון טעים וטוב!!נראה כמות קטנה כי זה הולך להתחסל כשהילדים יחזרו מבית הספר והגן!
רוצה לעשות עוד טעם עם שוקולד מריר מגורד במקום אוראו כמה שוקולד לדעתך כדאי?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
לדעתי 50-70 גרם שוקולד מספיק.
שימי לב שלפעמים ילדים פחות אוהבים גלידות עם שוקולד מריר, ולכן כדאי אולי להשתמש בשוקולד חלב.
בהצלחה😊
חושבת שהטעם המריר יורגש? אני מגרדת בפומפיה אנסההקטנה בת שנה ותשעה בטוח תאכל המרקם עצמו מתוק אולי בגלל סוג החלב המרוכז שקניתי? ראיתי הרבה חברות של זה קניתי של פוליבה
יכול מאד להיות שהקטנטנים יאהבו, (ביחוד בגלל המתיקות בגלידה עצמה) רק רציתי שתדעי שיכול להיות שפחות יאהבו. שווה לנסות:)
היי אפרת, בימים חמים אלה יש לי רק גלידה טעימה בראש 🙂 קניתי צנצנת זכוכית של חלב מרוכז וכתוב עליו 300 גרם. אם אני רוצה להשתמש בכולו, בכמה להכפיל את שאר המצרכים? תודה רבה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
בהנחה ש-300 גרם חלב מרוכז= כוס וחצי, יש להכפיל כמויות פי 4.5:
4.5 מיכלי שמנת מתוקה (1.125 ליטר)
כוס וחצי חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
4.5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
45 עוגיות אוראו (כפולות) שבורות גס
בהצלחה😊
קודם כל תודה רבה על המענה!! פי 4.5 היה נראה לי הרבה, אז בסוף מדדתי 2/3 כוס והכפלתי את הכל ב2. נראה ממש מושלם ומחכה כבר לטעום מחר (אני כרגע בשרית חח)! נראה שנשאר סה”כ רק עוד 1/3 כוס, ומתכוונת להכין גם גלידת ריבת חלב בהמשך השבוע 🙂 תודה רבה רבה אפרת וערב נפלא!
איזה כיף שחזרת לעדכן😊 המשך שבוע מקסים!
האם הכמות שכתוב במתכון שלך לחלב מרוכז ממותק זה יהיה מספיק למתכון הזה או שצריך להכין כמות כפולה של החלב המרוכז ממותק
כן בטח.
אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל ולמתכון הזה צריך רק שליש כוס.
את היתר ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה במשך כחודש.
אם נשאר לי מה אפשר לעשות עם זה?
אפשר לשמור במקרר או להכין מתכונים אחרים – לחצי כאן לרעיונות.
תודה רבה!!❤
מתכון מוצלח ומצוין.
היות ורציתי שהמתכון יהיה פרווה ,שמתי חלב סויה בטעם וניל ופעלתי לפי הוראותיך שהיו כרגיל מדויקות כדי לקבל את החלב המרכז וכן קצפת צמחית 20 אחוז.
טעם ומרקם מנצחים
יצא מושלם ברוך ה
מצרפת תמונה של מה שנשאר….
תודה!!!!
שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלכי
היי,
אפשר להחליף חלק מהכמות של השמנת במשהו אחר? נגיד יוגורט 10% או שמנת חמוצה 15%? משהו קצת פחות שומני.
תודה,
דינה
היי דינה,
השמנת להקצפה מייצבת את הקרם.
אני מניחה שאפשר להשתמש רק בחצי מיכל שמנת ולהוסיף יוגורט/שמנת חמוצה אבל קחי בחשבון שהקרם ייצא פחות יציב.
ואווו טעים אש עכשיו למקפיא
נראה מצויין 😃
למקפיא….
נירא ממש טוב 17:30 טועמיםםם
תודה על המתכון
נראה מעולה בטוחה שגם הטעם!!
שבת שלום 🙂
זה יצא ככה מה עושים לזרוק
בטוח שהשמנת היתה טובה?
כן נראה לי הקצפתי יותר מידי כי הכנתי עוד זה יצא פצצה
שמחה שבסוף הצלחת ויצא טעים 🙂
האם שמנת מתוקה זה כמו קצפת צמחית ואם כן מה עדיף??.
כן, רק ששמנת מתוקה היא חלבית וקצפת צמחית היא פרווה.
חלבי יותר טעים.
תודה אין על האתר הזה
היי
אני מכינה עם עוגיות לוטוס וראיתי באחת התגובות שכתבת שאפשר להחליף בעוגיות לוטוס ולהוסיף כף ממרח לוטוס. אפשר בלעדיו? אין לי עכשיו.. יש לי חמאת בוטנים.
אפשר לוותר על ממרח הלוטוס.
יצא טעים באופן קיצוני!
תודה על מתכונים קלים ושווים.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הטעם של הגלידה מעולה !
רק רציתי לדעת איך אפשר להפוך את הגלידה לפחות מתוקה .
תודה מראש!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי המתיקות, עוגיות האוראו מאוד מתוקות. אפשר להשתמש בעוגיות פחות מתוקות.
*על החלב המרוכז לא מומלץ לוותר.
מה ניתן לשים במקום חלב מרוכז ??
תודה
היי טליה,
אפשר לשים חלב קר רגיל אבל קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
אשמח לדעת אם ניתן בשביל שיהיה פרווה לשים מים קרים במקום חלב מרוכז או כדאי רק חלב סויה/קוקוס
אפשר לשים מים קרים אבל קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן כדאי להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות לפני שאוכלים אותה כדי שתתרכך.
תודה רבה!! ותודה על מתכונים קלים ומאד טעימיםםםםםםםם
שלום.
הטעם של הגלידה מעולה.
יש לי בעיה שהטעם שלה שומני קצת מעבר למידה.
יש משהו שאפשר לשנות בשביל שהגלידה תהיה קצת פחות כבדה?
תודה
היי יעל,
השתמשת בשמנת מתוקה 38% או 32%?
אני חושבת שפעם הבאה אפשר לנסות להוסיף חצי כוס חלב רגיל קר להקצפה.
תודה רבה! אנסה בפעם הבאה.
שבת שלום.
היי אפרת!!
בלי גלידה אבל אין לי חלב ממותק ולא בלי לעשות עם ביצים לא מבושלות יש לך איזה מתכון מושלם וטעים תודה מראש!!!
היי שרה,
תכיני עם חלב רגיל. המרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה אבל אם תוציאי מהמקפיא כמה דקות לפני שאוכלים זה יתרכך.
תודה רבה אין אליך!!!!!!
הי אפרת
תודה על המתכונים הנהדרים! יש לי מכונת גלידה ביתית ואני מעוניינת להכין את המתכון הזה. האם עושים אותו דבר ומעבירים את התערובת למכונה?
תודה רבה, שגית.
אני חושבת שכן.
שלום תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים.
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון הזה עם חלב ולא חלב מרוכז והאם אני יכולה לשים את זה בתבנית מיוחדת לארטיקים(כמו של המגנום) ולהקפיא ואחר כך לצפות בשוקולד שיהיה ארטיק ולא גלידה?
היי תהילה,
החלב המרוכז מרכך את המרקם ועושה אותו “גלידתי”. אם אין לך חלב מרוכז אז אפשר לשים חלב רגיל.
אפשר לשים בתבנית אבל כדאי שהיא תהיה תבנית חצי פתוחה כדי שיהיה קל לחלץ בקלות. אפשר לצפות בשוקולד לאחר שזה קפא.
שלום תגידי מה זה חלב מרוכז ממותק?
חלב מרוכז ממותק הוא חלב משומר שהוצאו ממנו המים והוסיפו לו סוכר. הוא סמיך ומתוק מאוד.
הוא בדר”כ נארז בקופסת שימורים או בצנצנת זכוכית.
היי האם אפשר להחליף את החלב המרוכז במיץ תפוזים או במים?
היי יפעת,
החלב המרוכז מרכך את המרקם ועושה אותו “גלידתי”. אם אין לך חלב מרוכז אז אפשר לשים חלב רגיל (או חלב קוקוס/סויה).
מיץ תפוזים או מים פחות כדאי.
שאני מכין גלידה אני שם: 2 מיכלים של שמנת מתוקה סך הכול 500 מ”ל, ו 397 גרם חלב מרוכז. ולפעמים גם חצי כוס חלב.
ברוב המתכונים לא כתוב איסטנט פודינג וניל?!
לא חובה להוסיף אינסטנט פודינג וניל אבל זה מוסיף טעם.
איזה קצפת מתוקה?
32%?
38%?
ושל השף הלבן?
לא משנה הסוג והאחוז. העיקר שזו תהיה שמנת מתוקה להקצפה.
שלום אפרת,
אפשר במקום אוריאו עוגיות לוטוס.?
ובמקום חלב מרוכז קרם קוקוס..?
תודה לבנת.
כן לשתי השאלות 🙂
היי, אני רוצה שהגלידה תהיה פרווה אך עדיין טעימה 😊. במה יותר מומלץ להשתמש – חלב קוקוס/חלב סויה/ חלב אורז?
חלב קוקוס.
יותר טעים מגלידריה. קל להכנה. תודה!!!
תודה ספיר, שמחה שאהבת 🙂
כמה מנות יוצא?
כ-5 מנות.
יצא ממש ממש מתוק , מה אפשר לעשות שלא יצא כך ?
באיזה שמנת השתמשת?
שמנת מתוקה
אז אני לא יודעת למה יצא כל כך מתוק. פעם הבאה אפשר לוותר על פודינג הוניל ואולי לשקול להשתמש בעוגיות פחות מתוקות מאוראו כמו פתי בר בטעם שוקולד.
מה אפשר לשים במקום חלב מרוכז צריך משהו פרווה, קרם או חלב קוקוס מתאים?
אפשר לשים חלב קוקוס.
שלום אפרת יקרה,
האם אפשר להשתמש גם בקרם קוקוס?
כן, אפשר לשים קרם קוקוס במקום חלב מרוכז.
ומבחינת כמות זה אותו דבר?
כן.
שלום רתיתי לדעת כמה זמן הגלידה תחזיק במקפיא בטריות ?
לדעתי בסביבות 3 שבועות. חשוב רק שתהיה סגורה היטב בקופסה.
האם זה אפשרי לעשות את הערבוב בלי בלנדר?
צריך להשתמש במיקסר לצורך להקצפת החומרים.
אפשר לעשות פרווה??\
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית. במקום חלב מרוכז אפשר לשים חלב קוקוס או חלב סויה. להשתמש בעוגיות אוראו פרווה (הבנתי שיש כאלה). המרקם יהיה פחות גלידתי אבל עדיין ייצא טעים.
היי, אפשר לשים חלב רגיל במקום חלב מרוכז???
אפשר אבל קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה.
יום מקסים 🙂
היי ,
האם אפשר להכין את הגלידה עם עוגיות שוקולד צ’יפס? ואם כן, כמה עוגיות לשים?
תודה על כל המתכונים המעולים והתשובות המהירות
כן, אפשר לשים 8-10 עוגיות.
עכשיו קלטתי שהיה רשום את התשובה במתכון, סליחה 🙂
מעולה 🙂
שבת שלום
היי, רציתי לשאול אם את פחית החלב המרוכז צריך לשים במקרר לפני השימוש ואם כן אז כמה זמן?
תודה
תודה רבה. יצא פשוט פצצה. הכל חוסל מייד.
תודה נדיה, שמחה לשמוע 🙂
חד משמעית. גם אצלנו ככה!!
שמחה מאד לשמוע(:
היי אפרת,
כמה כמות גלידה יוצאת מהמתכון? כמה צריך לבערך 30 מנות בינוניות? (מנה בינונית- חצי כוס גלידה)
היי הדס,
לדעתי כדאי להכפיל כמויות ב-4 לפחות.
היי,
הכנתי את הגלידה ויצא מעולה (כמו עוד הרבה מתכונים באתר)!
כמה זמן נשמר החלב במרוכז במקרר? האם כדאי להקפיא אם אני לא משתמשת בו בקרוב?
היי לירון,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שזה יכול להשמר במקרר בתוך קופסה אטומה לפחות שבוע. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להקפיא.
יווווו איזה קטעעע.
גם אני חחחח
ניסיתי פעם להקציף שמנת מתוקה והיא פשוט יצאה לי מוזר כמו התפוררה. ואמרו לי שכנראה שהיא היתה מקולקלת. ואני לא חושבת שזו הסיבה . ואילו עם קצפת צמחית זה יוצא לי מעולה. אני
אמשיך להקציף עם קצפת צמחית וזהו פשוט אקציף לקצפת יציבה מאד.
תודה לך יקירתי.
ברורר הכי מגיע לך.
באמת אתר מדהים.
אפרת, יש הבדל אם אקציף בקצפת צמחית לבין שמנת מתוקה. אני שואלת בגלל שאני מעדיפה פחות אחוזי שומן. אבל אני מתארת לעצמי שאם קצפת צמחית הגלישה תצא פחות יציבה נכון?
דווקא אני אוהבת יותר להקציף עם קצפת צמחית, משום מה ההקצפות יוצאות לי יותר מוצלחות מאשר עם שמנת מתוקה 🙂
חשוב רק שמיכל הקצפת יהיה קר מאוד לפני ההקצפה.
היי אפרתי,
וואוו כמה תגובות 🙂
פשוט אלופה.
שאלונת קטנה…
אם אני רוצה לשים את כל החלב המרוכז כי אין לי מה להשאיר אותו פתוח. אז זה 4 פעמים כמות של המתכון שפה?
ז”א 4 כפות אינסטנט פודינג וניל? ו 40 עוגיות אוראו?
תודוש
היי נועה,
קודם כל תודה 🙂
כן, זה יוצא כל הכמויות כפול 4. בכל מקרה, אני ממליצה להכין בפעמיים כדי לוודא שההקצפה תצא מוצלחת (כלומר להכפיל כל פעם ב-2).
בהצלחה!
שמתי קצפת צמחית שזה 20 אחוז שומן ולא שמנת מתוקה. אז חשוב לי לציין זאת.
ערב טוב.
אני רוצה להכין גלידה כזו ליום העצמאות.
הכנתי בעבר אבל היא לא יוצאת קשה ושאוכלים ממנה הן לא הרגשה של גלידה אמיתית כמו שקונים, ואני השארתי אותה יומיים שלמים במקפיא במעלות של 21 שזה ממש קור.
והקצפתי כפי שרשום.
מה עליי לעשות על מנת שהגלידה תצר כמו גלידה שקונים . כמו שנראה בתמונה ששמת פה.?
האם להקציף ממש לקצפת יציבה?
והאם אפשר “להציל” גלידה שכבר הקצפתי וסייימתי להכין והיא בהקפאה כבר 7 שעות. והיא דיי רכה. כמו קצפת לא יציבה.
תודה.
היי גיל,
אין בעיה להקציף עם קצפת צמחית 20% רק חשוב לקרר היטב את מיכלי הקצפת לפני השימוש (מומלץ להכניס אותם למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה). אפילו הייתי ממליצה לקרר גם את החלב הממותק. יש להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה. אם הקצפת לא יציבה זה לא טוב.
לגבי הגלידה שהקצפת, אם הקרם עדיין רך אפשר לנסות להקציף אותו בשלב זה ולהוסיף לו כ-2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
בהצלחה 🙂
ושכחתי לשאול. אחרי כמה זמן בהקפאה גלידת אוראו מוכנה לאכילה? שמתי לב שאחרי 4 שעות בהקפאה היא עדיין לא מוכנה. היא רכה.
זה תלוי בעוצמת הקירור במקפיא ואני גם מניחה שמאחר וזו כמות גדולה לוקח לזה יותר זמן להתקרר. תן לזה עוד כמה שעות טובות.
אהלן אפרת.
קודם כל תודה על המתכונים המעולים.
דבר שני אני יכול להמיר את העוגיות אוראו בדובדנים מסוכרים?
איך זה ייצא לדעתך?
דבר נוסף אני מכפיל את הכמות שלך 4 פעמים. זא 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל וחלב נרוכז ממוצק קופסת שימורים שלימה. וכן הלאה…
ההקצפה במיקסר ידני אני מקציף זה גם עוד 3 דקות? כי זה לא נראה מזפיק מוקצף. אז הקצפתי במקום 3 דקות כפי שרשמת 8 דקות.
היי אלון,
יש להקציף עד שמתקבל קרם יציב ורך. יכול להיות שמאחר וזאת כמות גדולה לקח לך 8 דקות.
לגבי דובדבנים מסוכרים, זה יכול להשתלב אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם. אני ממליצה להוסיף לכמות קטנה של קרם ולטעום, אם לדעתך זה טעים תוסיף לכל כמות הקרם. אפשר גם לגוון ולהכין חצי כמות עם דובדבנים וחצי כמות עם אוראו.
בהצלחה 😉
הייי אפרת
קניתי חלב מרוכז ואני רוצה להכין רק לגבי המירקם האם יוצא כמו גלידה קנויה?
היי נועה,
שימוש בחלב מרוכז נותן מרקם הכי דומה לגלידה קנויה.
הי הכנתי יצא פצצה!!!!!!!!!!!!
אני מקפיאה ליום שני כמה זמן לפני להוציא למקרר?
היי נועה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין צורך להעביר למקרר אבל כן כדאי להוציא את זה החוצה 10-15 דקות לפני ההגשה, כדי שיתרכך מעט.
שבוע טוב
במקום עוגיות אוריאו אפשר להכניס עוגיות שוקו צ’יפס? ואם כן כמה?
כן רון. בסביבות 10 עוגיות שבורות גס.
היי,הגלידה יצאה פשוט מדהים! אני רוצה לעשות בטעם קינדר,כמה צריך?
היי אוראל,
שמחה שיצא טעים.
אני מניחה שיש לך שוקולד קינדר. אם כן, אפשר להכין באותו אופן רק במקום לשים עוגיות אוראו לשים חתיכות של שוקולד קינדר בתוך התערובת. בנוסף לחתיכות קינדר, אפשר גם להמיס במיקרוגל במשך כמה שניות חלק משוקולד הקינדר (יש להוסיף לו 3-4 כפות חלב ממותק ולהמיס) ואז לצנן את התערובת ולהקציף עם יתר החומרים. מומלץ להשתמש בלפחות 100 גרם שוקולד קינדר. 50 גרם להמיס ו50 גרם לחתוך לחתיכות ולהוסיף לתערובת לאחר שהיא מוכנה.
בהצלחה 🙂
הי,אני בדיוק מכינה את בגלידה..בקצף השני אחרי שמוסיפים את החלב ואת האינסטנט,יצא לי מאוד נוזלי עם גושים כאלו..מה לעשות?
היי,
יכול להיות שהשמנת או החלב לא בסדר? כי לא אמורים להיות גושים.
השמנת והחלב היו קרים מאור לפני ההקצפה?
השמנת והחלב היו בסדר,השמנת כבר כמה ימים במקרר אבל היא די קרה.
אפשר לנסות להכניס את התערובת למקפיא ל20-30 דקות (לא יותר אחרת התערובת תקפא) ולנסות להמשיך להקציף במהירות הגבוהה ביותר עד שהתערובת מסמיכה ומתייצבת. אם זה לא מצליח, לא תהיה ברירה אלא להכין מחדש עם מוצרים חדשים.
היי,מה לעשות אם אין לי קופסא מפלסטיק?
היי נועם,
אפשר לשים את זה בכל קופסה אחרת, גם מזכוכית. אם אין קופסה, אפשר לשים בתוך קערת פלסטיק/זכוכית/מתכת ולעטוף היטב בניילון נצמד.
היי,אני רוצה להכין את הגלידה הזו ואני רוצה גם להכין גלידת לוטוס. אני צריכה לשנות משהו?
היי אור,
לגלידת לוטוס יש להשתמש בעוגיות לוטוס (כ-15 עוגיות), כף גדושה אינסטנט פודינג וניל, כף גדושה ממרח לוטוס וכמובן מיכל שמנת ושליש כוס חלב ממותק.
הכנתי את הגלידה אתמול היא יצאה ממש טעימה אתם לא מבינים יותר מכל רשתות הגלידריות שאני מכירה אבל איך אפשר להכין בטעמים אחרים?
היי תהל,
שמחה שיצא טעים 🙂
גלידות בטעמים נוספים:
קרם וניל עוגיות וקרם פצפוצי שוקולד
גלידת שוקולד-מוקה
עוגת גלידה
שבוע מעולה!
סליחה תיקונים של אייפון , אני הכנתי כגלידת תות וכגלישת אוריאו אבל גלידת תות קפאה ממש כמו אבן וגלידת אוריאו יצאה יותר טוב , למה ???
תודה הכנתי אבל אני לא מבינה תמה זה ממש קפוא במקפיא כגלידת וכגלידה בטעם אחר זה יצא יותר טוב
היי אלונה,
איך הכנת את גלידת התות? מה היו המצרכים בהם השתמשת?
האם אפשר להכין חלב מרוכז ושמנת מתוקה בלי פודינג ורק לחתוך תותים ולשים בפנים ??
כן אפשר 🙂
מומלץ שגם החלב המרוכז וגם השמנת יהיו קרים מאוד לפני ההקצפה.
היי ממש בא לי על הגלידה הזאת… איך מכינים אותה פרווה? ואם זה יצא טעים פרווה..
יש לי עוגיות אוראו פרווה שהם בלי חלב נכרי..
היי טלי,
אפשר וזה ייצא טעים 🙂 במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית. במקום חלב מרוכז אפשר לשים חלב קוקוס או חלב סויה.
גמר חתימה טובה 🙂
הכנתי בפרווה ויצא סוף!
שמתי חלב אורז בטעם וניל.
הגשתי את זה עם הסופלה המעולה שבאתר . הצלחות הריקות הוכיחו..
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
שמחה שכולם נהנו. שיהיה יום נפלא!
הי, קניתי בטעות חלב כחוש ממותק ומרוכז( זה בפחית שימורים ונראה אותו דבר.)
השאלה אם העובדה שהוא כחוש תפריע למתכון או שאפשר להשתמש בו במתכון הזה?
תודה מראש. פזית
היי פזית,
לא מכירה כחוש אבל אני מניחה שאפשר.
שלום , האם אפשר להשתמש גם בחלב רגיל?
היי רוי,
החלב המרוכז מעניק מרקם יותר דומה לגלידה, רך יותר, אבל אפשר להשתמש גם בחלב רגיל ואם הגלידה מתקשה מאוד לאחר הקפאה, פשוט להפשיר אותה כמה דקות בטמפ’ החדר והיא תתרכך.
שלום, האם אוכל להחליף את הכף גדושה אינסטנט פודינק וניל בכף תרכיז וניל?
היי אנה,
אבקת אינסטנט פודינג וניל עוזרת להקצפה יותר טובה אבל את יכולה להשתמש גם בכפית תמצית וניל במקום (לא מכירה תרכיז וניל, האם התכוונת לתמצית וניל?)
כן התכוונתי לתמצית וניל, תודה רבה(:
שלום,
מה את ממליצה לעשות עם מה שנשאר מהחלב המרוכז?
האם צריך לשמור אותו במקרר לאחר שפתחתי?
היי רן,
כן, צריך להעביר לקופסה סגורה ולשמור במקרר.
אפשר להכין מהחלב שנשאר פאדג’ שוקולד קל וטעים:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%90%D7%93%D7%92-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
או ממתק שוקולד קפוא: ממיסים 1/3 כוס חלב מרוכז + 80 גרם שוקולד מריר/חלב במיקרוגל. לאחר שהתערובת מתקררת מוסיפים 2/3 כוס קורנפלקס או עוגיות שבורות ומערבבים היטב. מגלגלים לכדורים או מניחים בתבנית קרח מסיליקון ומקפיאים.
אחלה,
תודה רבה! 🙂
-מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה ושומרים במקפיא לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
באיזה קופסה צריך לשמור במקפיא??
הי לימור,
כל קופסה מפלסטיק שיש לך ואם אין לך מפלסטיק, את יכולה לשמור בכל כלי אחר סגור.
אפשר גם עוגיות לוטוס והממרח שלו זה נשמע מעניין מאוד
היי אפרת.
איזו גלידה סוף הדרך!
הכנתי אחת עם עוגיות אוראו ואחת עם אגוזים.
בפעם הבאה אנסה עם פקאנים מסוכרים, בטוחה שיצא טעיםםם.
🙂
מעולה! אהבתי את הגיוונים והאמת שעם פקאנים מסוכרים נשמע ממש טוב 😉
היי.
אני לא אוהבת גלידה עם תוספת עוגיות.
יש לך רעיון לתוספות אחרות שיתאימו למתכון הזה?
יום טוב
הי אורנה,
תוספות אפשריות במקום עוגיות: פירות יער (קפואים או טריים), שברי מקופלת, אגוזים שבורים, פצפוצי שוקולד, צימוקים.
אני מחר עושה את הגלידה ואני לא יודעת איפה קונים את החלב הזה …
ואני רוצה לדעת נגיד אני רוצה לעשות את הגלידה בכמות גדולה אז כמה להוסיף?
אהה וגם רציתי לשאול את רשמת למעלה במתכון שלא משתמשים במכונה…
ואת רשמת שמקציפים את השמנת ועדו כמה דבריםם ]:
מסכנה חפרתי לך חחחחחח
ותמשיכי להביא מתכונים טעימים ומגרים אני עוד שנייה אוכלת את המחשב חחחחחחח
יש לך מתכון של גלידת אוראו בטעם שוקולד אני מתה על זה .
ביי נהנתי מהמתכון {ומהגלידה כמובןןן}
שוב פעם אני …
חח שכחתי אני רציתי לשאול אם אני ישתמש בחלב רגיל זה יצא טעים או פחות טעים או אותו הדבר?
הי אליאנה,
חלב מרוכז ממותק אפשר למצוא בכל סופר, זה מגיע בקופסת שימורים.
אם את רוצה להכין בכמות גדולה פשוט תכפילי כמויות, זאת אומרת 2 מיכלי שמנת, 2/3 כוס חלב מרוכז, 2 כפות גדושות א.וניל ו-20 עוגיות.
לגבי המכונה התכוונתי למכונת גלידה ביתית שלא לכולם יש בבית אבל כן צריך להשתמש במיקסר כדי להקציף את החומרים.
אם תשתמשי בחלב רגיל זה גם ייצא טעים אבל כדי לשמור על מרקם של גלידה לאורך זמן (גם אחרי כמה ימים במקפיא) מומלץ להשתמש בחלב ממותק.
ולגבי מתכון לגלידת שוקולד, אני מצרפת קישור לגלידת שוקולד-מוקה ואת יכולה להוסיף לזה עוגיות אוראו:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA/
מקווה שלא פספסתי אף שאלה ואם כן את מוזמנת לשאול 😉
ערב נעים ולילה טוב!
יש לי שאלה מהי הכמות שיוצאת מהמתכון הזה?
מספיקה ל-5 אנשים?
הי לי,
הכמות מספיקה בערך ל 5-6 כדורים.
“1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל” = האבקה או הפודינג המוכן ממנה ?
הי ערן, הכוונה לאבקה.
במה אפשר להחליף את האוריאו?
הי עדן,
אפשר לשים במקום סוג אחר של עוגיות מתוקות או מקופלת מפוררת.
שבת שלום 🙂
היוש
ניראה מענייין מה זה חלב מרוכז????
הי, חלב מרוכז הוא חלב שהוציאו לו את המים והוסיפו לו סוכר לכן הוא מאוד סמיך ומתוק. הוא נשמר בטמפ’ החדר (ולא המקרר) ובדר”כ נארז בקופסת שימורים.
שלום, הגלידה יצאה ממש ממש טעימה. רק יש בעיה אחת והיא שאני לא מפסיקה לאכול אותה 🙂
שאלה- מה אפשר להכין עם החלב המרוכז שנשאר לי בקופסא?
הי ליאן, את יכולה להכין פאדג’ שוקולד קל וטעים:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%90%D7%93%D7%92-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
או ממתק שוקולד קפוא: ממיסים 1/3 כוס חלב מרוכז + 80 גרם שוקולד מריר/חלב במיקרוגל ומערבבים עם 2/3 כוס קורנפלקס או עוגיות שבורות. מגלגלים לכדורים או מניחים בתבנית קרח מסיליקון ומקפיאים.
זאת הגלידה הכי טעימה שאכלתי, בחיי. אחד המתכונים השווים.
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
אפשר בכול זאת לוותר על חלב מרוכז ?
הי סופיה, אפשר להכין עם חלב רגיל אבל אם רוצים מרקם של גלידה מומלץ להשתמש בחלב מרוכז.