מצרכים להכנת בורקס פטריות
- 7 יח’ בצק מלוואח מופשר בקוטר 18 ס”מ (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)
- בצל גדול קצוץ דק
- 2 סלסלות פטריות טריות קצוצות
- תיבול
- כפית אבקת פטריות מרק
- חצי כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
לציפוי
- ביצה טרופה
- פרג/שומשום
איך מכינים בורקס פטריות?
- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות.
- מתבלים באבקת פטריות/מרק, מלח ופלפל שחור. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים כל מלוואח לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הפטריות ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים.
- מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל פרג או שומשום.
- מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.
*אפשר להכין מבצק עלים או פילאס ולחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס”מ.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
22 תגובות
כניסה
22 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

