מצרכים להכנת בורקיטס גבינה
- 2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
- חצי כפית מלח
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן קנולה
- מיכל שמנת חמוצה (200 ג’)
מלית גבינות
- 60 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- , רצוי רכה (כשליש כוס דחוסה)
- 40 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כשליש כוס דחוסה)
- כף שטוחה קוטג’ או גבינה לבנה
- חצי ביצה טרופה
- רבע כפית מלח
לציפוי
חצי ביצה טרופה, שומשוםאיך מכינים בורקיטס גבינה?
- מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה ומערבבים. ממשיכים ללוש מעט עם הידיים עד לקבלת בצק רך ואחיד (הבצק אמור להיות מעט שמנוני).
- מערבבים בקערית נפרדת את חומרי מלית הגבינות עד לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים עיגולים בעזרת כוס הפוכה (קוטר כ-7 ס”מ).
- מניחים כחצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת האצבעות. מעטרים את הקצוות בעזרת שיני המזלג ומניחים על נייר אפיה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
151 תגובות
כניסה
151 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

