מצרכים להכנת אושפלאו פרגית בנינג'ה
- 2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
- בצל קטן קצוץ
- 4 גזרים גדולים מגורדים גס
- 4 שיני שום שמנות קצוצות
- 1 כוס גרגירי חומוס משימורים
- 500 גרם פרגיות חצויות
- 3 כוסות מים רותחים
- תיבול לאורז: 3 כפות שמן, חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור.
- תיבול לפרגית: כף שמן, כף סילאן, חצי כפית מלח, שליש כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור.
איך מכינים אושפלאו פרגית בנינג'ה?
- פותחים את מכשיר הנינג’ה ספידי ומניחים בתחתית את האורז. מתבלים ב 3 כפות שמן ומערבבים. מוסיפים בצל, שום, גזר, וגרגירי חומוס. מתבלים בכורכום, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים.
- פותחים את הרגליים של צלחת הטיגון ומניחים אותה במיקום העליון. מתבלים את הפרגיות במרינדה ומניחים על צלחת הטיגון.
- מפעילים את המכשיר ומזיזים את המתג החכם למצב תכניות ספידי.
- בוחרים בתכנית ארוחה מהירה, מכוונים את הטמפ’ ל-170 מעלות, את הטיימר ל-13 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה.
- לאחר שזה סיים, ממתינים 5 דקות ואז פותחים את המכשיר, מסירים בזהירות את צלחת הטיגון עם הפרגיות ומערבבים את האורז. מגישים את האורז יחד עם הפרגיות.
View this post on InstagramA post shared by 10dakot | מתכונים ב-10 דקות (@10dakot)
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
רעיון להגשה:
האושפלאו הארומטי עם הפרגית העסיסית הוא מנה שמשתלבת נהדר עם מגוון תוספות. לחוויה קולינרית מושלמת, נסו להגיש לצד צלחת חומוס ביתי קרמי. השילוב בין התבלינים העשירים של האושפלאו והמרקם הרך של החומוס יוצר ארוחה חגיגית במיוחד. לחיסכון בזמן, אפשר להכין חומוס מקופסת שימורים ב-10 דקות בלבד, כך שתוכלו להתרכז בהכנת האושפלאו בזמן שהנינג’ה עושה את העבודה. הוסיפו פיתות חמות וסלט ירקות טרי לארוחה מושלמת ברוח המטבח המזרח תיכוני.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
9 תגובות
כניסה
9 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

