מצרכים להכנת אורז עם פרגיות, עדשים וגזר
- 2 כוסות אורז לבן
- 400-500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4 גזרים בינוניים מגורדים גס
- 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה
- 3 ורבע כוסות מים רותחים
תיבול:
- כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, כפית גדושה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור.
איך מכינים אורז עם פרגיות, עדשים וגזר?
- מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל את עד להזהבה קלה.
- בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומוסיפים את הפרגיות. ממליחים ומפלפלים מעט בעזרת המלחייה ומטגנים כדקה מכל צד עד שהפרגיות משנות צבען ללבן.
- מוסיפים את הגזר, ממליחים ומערבבים. מבשלים עם מכסה במשך כדקה.
- מוסיפים את העדשים והאורז ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה (כשהתבשיל מעט מבעבע). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
111 תגובות
כניסה
111 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

