מצרכים להכנת אורז עם עדשים, פטריות וגזר
- בצל בינוני קצוץ
- 2 כוסות אורז לבן (*רצוי להשרות כשעה במי ברז ולסנן)
- סלסלת פטריות טריות פרוסות
- 2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים גס
- כוס עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה
- 3 כוסות מים רותחים
תיבול:
- כפית שטוחה כמון, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
איך מכינים אורז עם עדשים, פטריות וגזר?
- מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות והגזר, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
- מוסיפים אורז, עדשים ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
63 תגובות
כניסה
63 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

