מצרכים להכנת אורז מלא עם תרד ועגבניות
- 1 כוס אורז מלא (*השתמשתי באורז מלא עגול)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 150 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
- 1 שן שום קצוצה
- 1 עגבניה גדולה קצוצה (או 2 עגבניות קטנות)
- 2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
תיבול:
- כפית שטוחה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים אורז מלא עם תרד ועגבניות?
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן קנולה/זית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים, השום והעגבניה הקצוצה, ממליחים מעט בעזרת המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שעלי התרד מצטמצמים והעגבניות מעט מתרככות.
- מוסיפים את האורז ומתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. מוזגים מים חמים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
58 תגובות
כניסה
58 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

