שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

4 תפו”א בינוניים (או 6 תפו”א קטנים) חתוכים לפלחים דקים

2 בטטות בינוניות (או 4 בטטות קטנות) חתוכות לפלחים דקים

4 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

2 כפיות עלי טימין (קורנית)

50 גרם גבינת פרמזן מפוררת (כשליש כוס)




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

מניחים את פלחי תפוחי האדמה בצלחת (רצוי מזכוכית), מכסים ומכניסים למיקרוגל למשך 6 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר (מתחילים ב-3 דקות. עושים הפסקה של 30 שניות ומפעילים ל-3 דקות נוספות). ניתן גם לבשל במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי. מנגבים את פלחי תפו”א משאריות נוזלים ומעבירים לתבנית.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את פלחי הבטטה ומתבלים היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מפזרים מעל עלי טימין ואופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שהפלחים נעשים רכים.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מפזרים מעל גבינת פרמזן ואופים במשך 5 דקות נוספות. אם תפוחי האדמה והבטטות עדיין לא רכים לגמרי, יש להמשיך לאפות 10-15 דקות נוספות עד לריכוך ורק אז לפזר את גבינת הפרזמן (הבדיקה- בעזרת נעיצת מזלג, אם הוא ננעץ בקלות בירקות).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
באגט ממולא גבינותבאגט ממולא גבינות
עוגת טריקולד עוגת טריקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
efrat (10:51 19.12.2022)

אני רוצה לכין את זב כתוספת למנה בשרית בלי פרמז’ן אלא רק בתיבול טעים .. מה את ממליצה איך לתבל?? והאם צריך לכסות באפיה שלא יתייבש??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:52 19.12.2022)

מצרפת לך מתכון לתפוחי אדמה ובטטות פיקנטיים.
אין צורך לכסות.

avatar
תמר (22:11 15.05.2021)

מה לעשות עם אין לי מיקרוגל תלבי?
אפשר לותר על התימין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:52 15.05.2021)

היי,
אפשר גם לבשל על הגז במים. ואפשר לוותר על הטימין😊

avatar
דנה (12:55 26.08.2020)

היי אפרת 😊
האם יתאים להוסיף פטריות? ואם כן אז איך?
תודה רבה על אתר נפלא!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:04 26.08.2020)

כן, אפשר. מומלץ לטגן את הפטריות קודם במחבת עם 1-2 כפות שמן, במשך 5-6 דקות ואז להוסיף לבטטה ולתפו”א.

avatar
נועה (11:02 3.08.2020)

היי תודה על המתכון! יכול להתאים עם אורגנו במקום טימין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 3.08.2020)

כן אפשר. מספיק לשים כחצי כפית.

avatar
מרים (00:43 25.05.2020)

אין על המתכונים שלך אליפות 2 דקות וזה מוכן

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 25.05.2020)

תודה מרים ❤️

avatar
ציפי (20:34 30.08.2018)

יש לך אולי מתכון לתפו”א עם קוטג’?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 30.08.2018)

לא, אין לי.

avatar
מרים (00:43 25.05.2020)

לא נשמע טוב

avatar
לימור (18:02 22.05.2018)

הי אפרת,
שוב מתכון קל למנה שיוצאת טעימה.
לטובת הטבעונים שבמשפחתי חילקתי לשתי תבניות, אחת עם פרמז׳ן ואחת ללא, וכולם נהנו.
תודה 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 22.05.2018)

תודה לימור 🙂

avatar
לימור (01:00 12.05.2018)

הי אפרת,
כשאת כותבת עלי טימין את מתכוונת לתבלין של עלים יבשים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 12.05.2018)

היי לימור,
אני מתכוונת לעלים הטריים אבל אם אין לך אפשר להשתמש גם בתבלין ולשים כחצי כפית.

avatar
שלי אבלי (12:37 3.12.2017)

חוזרת לעדכן על מס מתכונים..
קודם כל זה לא 10 דקות זה הרבה פחות!
שתי דקות והכול בתנור..אין עלייך!!!!
רציתי לשאול לפעם הבאה אם אעשה בלי קליפה זה יפגע בפריכות..מפחדת שיתפרקו.. פשוט הבעל לא מחבב קליפה
תודה רבה על המענה המהיר והיחס הלבבי כיף להיכנס כל פעם מחדש:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 3.12.2017)

היי שלי,
אין בעיה לקלף, זה עדיין ייצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא!

avatar
שרי (19:30 29.10.2017)

אבל זו לא ארוחה ב10 דקות אם לוקח לתפוחי האדמה והבטטות יותר מ-20 דקות להיות מוכנים…

avatar
שרי (20:45 29.10.2017)

עוד מעט יצאו, הם מריחים נפלא! זה מנחם ואני לוקחת חזרה את התגובה הקודמת המאוכזבת שלי… תודה אפרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 29.10.2017)

תודה שרי 🙂

avatar
גלית (08:47 26.10.2017)

האם צריך לקלף את התפוח אדמה והבטטה או להשאיר עם קליפה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 26.10.2017)

היי גלית,
אני קילפתי אבל איך שאוהבים.

avatar
אסתר (20:39 29.05.2017)

האם אפשר להחליף את פרמזן בגבינת בולגרית או במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 29.05.2017)

אני חושבת שאפשר לפזר מעל תערובת של גבינה צהובה מפוררת עם מעט בולגרית מפוררת.
חג שמח 🙂

avatar
יפעת (22:03 25.01.2017)

כמה פשוט – ככה טעים.
אני דווקא חושבת שלא מומלץ לוותר על הפרמז’ן ולהסתפק בצהובה. יש משהו במליחות ובמרקם העדין של הפרמז’ן שמשדרג מאוד את המנה. גבינה צהובה סתם תכביד על המנה ותהפוך אותה למנה לא אלגנטית…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:07 25.01.2017)

תודה יפעת 🙂

avatar
תמר (22:42 23.11.2016)

וואו עשיתי כמה פעמים ויצא ממש טעים .
בעלי מאד אוהב .
ובכלל האתר הזה מושלם . אני נשיאה טריה , ובזכותך אני מכינה המון דברים מפה וגם ממליצה לחברות .

תודה רבה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:01 24.11.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה תמר ויום נפלא

avatar
שרית (15:26 29.08.2016)

אפשר המקום פרמזן
ג צהובה רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:38 29.08.2016)

כן שרית, אפשר.

avatar
אילנית חכם (13:50 6.06.2016)

שלום,
רציתי לדעת אם ומה ניתן לשים במקום טימין
תודה ☺

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 6.06.2016)

היי אילנית,
את יכולה לשים רוזמרין טרי או לפזר קצת תבלין יבש של בזיליקום או אורגנו.
חג שמח 🙂

avatar
שולמית (18:56 2.06.2016)

ניסינו ונהנינו מאד, רק במקום פרמזן שלא היה לי באותו רגע פיזרתי מוצרלה מגוררת 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 2.06.2016)

שמחה לשמוע שולמית 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
דורית (10:06 2.06.2016)

היי אפרת
נראה לך שאפשר להקפיא (בלי הפרמזן כמובן) ואחרי ההפשרה להכניס קצת לתנור עם פרמזן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 2.06.2016)

היי דורית,
לא מומלץ להקפיא תפוחי אדמה בכלל. המרקם שלהם אחרי הפשרה נפגע והם לא טעימים.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות