זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
4 תפו”א בינוניים (או 6 תפו”א קטנים) חתוכים לפלחים דקים
2 בטטות בינוניות (או 4 בטטות קטנות) חתוכות לפלחים דקים
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 כפיות עלי טימין (קורנית)
50 גרם גבינת פרמזן מפוררת (כשליש כוס)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מניחים את פלחי תפוחי האדמה בצלחת (רצוי מזכוכית), מכסים ומכניסים למיקרוגל למשך 6 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר (מתחילים ב-3 דקות. עושים הפסקה של 30 שניות ומפעילים ל-3 דקות נוספות). ניתן גם לבשל במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי. מנגבים את פלחי תפו”א משאריות נוזלים ומעבירים לתבנית.
-מוסיפים את פלחי הבטטה ומתבלים היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מפזרים מעל עלי טימין ואופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שהפלחים נעשים רכים.
-מפזרים מעל גבינת פרמזן ואופים במשך 5 דקות נוספות. אם תפוחי האדמה והבטטות עדיין לא רכים לגמרי, יש להמשיך לאפות 10-15 דקות נוספות עד לריכוך ורק אז לפזר את גבינת הפרזמן (הבדיקה- בעזרת נעיצת מזלג, אם הוא ננעץ בקלות בירקות).
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- מתכון לניוקי |
- פסטה ברוטב בטטה |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- קינואה עם בטטה
אני רוצה לכין את זב כתוספת למנה בשרית בלי פרמז’ן אלא רק בתיבול טעים .. מה את ממליצה איך לתבל?? והאם צריך לכסות באפיה שלא יתייבש??
מצרפת לך מתכון לתפוחי אדמה ובטטות פיקנטיים.
אין צורך לכסות.
מה לעשות עם אין לי מיקרוגל תלבי?
אפשר לותר על התימין?
היי,
אפשר גם לבשל על הגז במים. ואפשר לוותר על הטימין😊
היי אפרת 😊
האם יתאים להוסיף פטריות? ואם כן אז איך?
תודה רבה על אתר נפלא!
כן, אפשר. מומלץ לטגן את הפטריות קודם במחבת עם 1-2 כפות שמן, במשך 5-6 דקות ואז להוסיף לבטטה ולתפו”א.
היי תודה על המתכון! יכול להתאים עם אורגנו במקום טימין?
כן אפשר. מספיק לשים כחצי כפית.
אין על המתכונים שלך אליפות 2 דקות וזה מוכן
תודה מרים ❤️
יש לך אולי מתכון לתפו”א עם קוטג’?
לא, אין לי.
לא נשמע טוב
הי אפרת,
שוב מתכון קל למנה שיוצאת טעימה.
לטובת הטבעונים שבמשפחתי חילקתי לשתי תבניות, אחת עם פרמז׳ן ואחת ללא, וכולם נהנו.
תודה 😊
תודה לימור 🙂
הי אפרת,
כשאת כותבת עלי טימין את מתכוונת לתבלין של עלים יבשים?
תודה
היי לימור,
אני מתכוונת לעלים הטריים אבל אם אין לך אפשר להשתמש גם בתבלין ולשים כחצי כפית.
חוזרת לעדכן על מס מתכונים..
קודם כל זה לא 10 דקות זה הרבה פחות!
שתי דקות והכול בתנור..אין עלייך!!!!
רציתי לשאול לפעם הבאה אם אעשה בלי קליפה זה יפגע בפריכות..מפחדת שיתפרקו.. פשוט הבעל לא מחבב קליפה
תודה רבה על המענה המהיר והיחס הלבבי כיף להיכנס כל פעם מחדש:)
היי שלי,
אין בעיה לקלף, זה עדיין ייצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא!
אבל זו לא ארוחה ב10 דקות אם לוקח לתפוחי האדמה והבטטות יותר מ-20 דקות להיות מוכנים…
עוד מעט יצאו, הם מריחים נפלא! זה מנחם ואני לוקחת חזרה את התגובה הקודמת המאוכזבת שלי… תודה אפרת
תודה שרי 🙂
האם צריך לקלף את התפוח אדמה והבטטה או להשאיר עם קליפה?
היי גלית,
אני קילפתי אבל איך שאוהבים.
האם אפשר להחליף את פרמזן בגבינת בולגרית או במשהו אחר?
אני חושבת שאפשר לפזר מעל תערובת של גבינה צהובה מפוררת עם מעט בולגרית מפוררת.
חג שמח 🙂
כמה פשוט – ככה טעים.
אני דווקא חושבת שלא מומלץ לוותר על הפרמז’ן ולהסתפק בצהובה. יש משהו במליחות ובמרקם העדין של הפרמז’ן שמשדרג מאוד את המנה. גבינה צהובה סתם תכביד על המנה ותהפוך אותה למנה לא אלגנטית…
תודה יפעת 🙂
וואו עשיתי כמה פעמים ויצא ממש טעים .
בעלי מאד אוהב .
ובכלל האתר הזה מושלם . אני נשיאה טריה , ובזכותך אני מכינה המון דברים מפה וגם ממליצה לחברות .
תודה רבה רבה!!!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה תמר ויום נפלא
אפשר המקום פרמזן
ג צהובה רגילה?
כן שרית, אפשר.
שלום,
רציתי לדעת אם ומה ניתן לשים במקום טימין
תודה ☺
היי אילנית,
את יכולה לשים רוזמרין טרי או לפזר קצת תבלין יבש של בזיליקום או אורגנו.
חג שמח 🙂
ניסינו ונהנינו מאד, רק במקום פרמזן שלא היה לי באותו רגע פיזרתי מוצרלה מגוררת 🙂
שמחה לשמוע שולמית 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת
נראה לך שאפשר להקפיא (בלי הפרמזן כמובן) ואחרי ההפשרה להכניס קצת לתנור עם פרמזן?
היי דורית,
לא מומלץ להקפיא תפוחי אדמה בכלל. המרקם שלהם אחרי הפשרה נפגע והם לא טעימים.
יום נפלא 🙂