שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 3 דקות

מס’ מנות: 20 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

3 תפוחים בינוניים קלופים

לבלילה:

כוס קמח תופח

2 כפות מלאות סוכר

1 ביצה

3/4 כוס מיץ תפוזים / חלב

חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה)

אופן הכנה:

-חותכים את התפוחים הקלופים לפרוסות עגולות בעובי של עד חצי ס”מ (לא מומלץ לחתוך עבה יותר). קורצים באמצע בעזרת חותכן עגול קטן או פקק של בקבוק (ניתן להעזר גם בסכין) לקבלת צורה של טבעת.

-מערבבים את חומרי הבלילה בקערה עד לקבלת בלילה חלקה (מומלץ להשתמש במטרפה ידנית).

-מחממים סיר קטן/בינוני בשמן עמוק (גובה השמן לפחות 3-4 ס”מ). טובלים כל טבעת תפוח בבלילה משני הצדדים וכשהשמן חם, מוסיפים בזהירות לשמן, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים כדקה וחצי-שתיים מכל צד, עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

הערה: מומלץ לטגן עד 3-5 יחידות בכל פעם (זה תלוי בגודל הסיר, צריך שיהיה מקום לכולם לצוף מעל השמן).

הצעות להגשה: לפזר מעל אבקת סוכר, לערבב כף סוכר עם חצי כפית אבקת קינמון ולטבול משני הצדדים מיד לאחר הטיגון, לזלף מעל סירופ מייפל.

איך בודקים אם השמן מספיק חם? זורקים חתיכה קטנה מהבלילה לשמן. אם החתיכה שוקעת – השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה- השמן חם מידי ואז רצוי להסיר את הסיר מהאש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או להוסיף קצת שמן קר.

טבעות תפוחים מטוגנות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לחמיןמתכון לחמין
תבשיל עדשים ועוף תבשיל עדשים ועוף

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אא (16:36 8.07.2021)

אפשר להקפיא

מתכונים ב-10 דקות (17:01 8.07.2021)

אפשר אבל לאחר הפשרה המרקם מאבד מהפריכות ומשתנה.

נאוה:)) (19:15 7.03.2021)

היי אפרת
הכנתי ויצא פשוט מושלםם
עשיתי שני תפוחים ושתי בננות ויצא מתווק מתוק אבל טעים נורא!! תודה רבה על המתכון😊

מתכונים ב-10 דקות (19:48 7.03.2021)

שמחה לשמוע! תודה נאוה😊

תהילה (16:30 30.09.2020)

היי אפרת
חייבת לך תודה ענקיתתתתת נשאר לנו מלא תפוחים שאם הייתי מחכה איתם עוד יום יומיים הם כבר לא היו רלוונטיים אז נכנסתי לאתר שלך וידעתי שאני ימצא משהו טוב לעשות מצאתי את המתכון הזה הכנתי וטרפו את זה בשניות אין עליך!!!!
רק מה שכן נשאר לי הרבה מהבלילה האם יש משהו לעשות עם זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 30.09.2020)

היי תהילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הבלילה, אני מניחה שאפשר לטגן אותה כמו שהיא ואז זה יהיה כמו חטיפי בצק מטוגנים.

תהילה (22:31 30.09.2020)

תודה רבה טיגנתי ויצא טוב!

רבקה ברק (18:33 23.12.2019)

היי …יצא טעיםםםםם עשיתי עם תפוחים שונים גם תפוח חמוץ .הכי טעים .
שמתי חלב שקדים במקום מיץ תפוזים .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 23.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג חנוכה שמח!

רחלי (12:26 22.12.2019)

הי אפרת
איזה סוג של תפוחים מומלצים

ותודה על המתכונים הטעימים
כיף לי להכין
וכיף לי להגיש
תמשיכי להפתיע

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 22.12.2019)

עדיף תפוחים אדומים או צהובים.
חג חנוכה שמח 💖

לירון (12:28 7.12.2018)

יצא מוצלח ומדהים!! ניסיתי עם פירות נוספים,כמו בננה,ויצא הכי טעים שיש!!!
תודה רבה וחנוכה שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 7.12.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חנוכה שמח ❤️

ענבל (16:56 30.11.2018)

המתכונים שלך אליפות!! וזה בפרט
אני אחת ששונאת לבשל ובזכותך הכל פשוט כל כך..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 1.12.2018)

תודה ענבל

חן (19:17 29.11.2018)

אכין בע”ה לחנוכה.. אני בטוחה שיצא טעיםםםםם!! אף פעם לא התאכזבתי משום מתכון שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 29.11.2018)

תודה חן 🙂

ortkiss (20:31 21.08.2018)

יא האנימציה ממש עוזרת

יצחק (17:06 27.06.2018)

הכנתי הרגע עם מיץ ענבים לקידוש במקום מיץ תפוזים יצא מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 27.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

יעל ב. (11:39 11.06.2018)

בסוף עשיתי את המתכון הזה וזה יצא פשוט טעיםםםםם!!!!!
אז שוב תודה אפרת
והיכן עדיף לשמור אותן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 11.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אם זה להיום בערב אפשר לשמור בחוץ עטוף בנייר כסף.
אם זה למחר, מחרתיים אז לשמור במקרר.

אודליה (10:45 14.12.2017)

היי אפרת, הכנתי אתמול ויצא מאוד טעים! אהבתי 🙂 חנוכה שמח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:48 14.12.2017)

תודה אודליה 🙂

קריסטינה (10:32 13.12.2017)

יקירתי! חג שמח! יצאו טעימות ביותר!!!
טבלתי אותו בסוכר עם קינמון…מממ תענוג!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:38 13.12.2017)

שמחה שיצאו טעימות!
תודה יקירה וחג שמח 💛

ג (19:10 1.10.2017)

יצא מדהים! חטפו אותו, אפילו הקטנים שהם אף פעם לא רוצים אפילו לטעום בקשו עוד,
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 1.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

גליה (18:14 1.09.2018)

ניסיתי את המתכון עם תפוח עץ ועם תפוח אדמה ואני חייבת להגיד שהרבהההההה יותר טעים התפוח אדמה. אפילו אחותו של חבר שלי שלא אוהבת כלום ואף פעם לא טועמת דברים, טרפה את זה לגמרי.
ממליצה לנסות עם תפוח אדמה בלי הקינמון יוצא מושלם!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 1.09.2018)

נשמע מעולה עם תפוח אדמה. שווה לנסות 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אלה לי (16:03 24.08.2017)

היי,זה נראה מדהים!! אבל נגמרו לי הביצים אפשר לשים משהו אחר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 24.08.2017)

היי,
יכול להיות שאפשר לוותר על הביצה. חייבת רק לציין שלא ניסיתי.

אילנית (09:05 8.12.2020)

היי רציתי לדעת האם הכנת את המתכון בלי ביצה ואיך יצא ?
ואפרת היקרה האם ניתן להחליף את הסוכר במייפל ?

מתכונים ב-10 דקות (09:15 8.12.2020)

היי אילנית,
כן יקירה אפשר 🙂

מורן סולומון (19:46 14.07.2017)

חייבת לומר שעד שלא הכרתי את האתר שלך שנאתי אפייה לא הייתי בכלל יצירתית חשבתי שכל הדבר הזה שקוראים לו מטבח ממש אבל ממש לא בשבילי כי הייתי נזק…אבל אז נכנסתי במקרה לאתר שלך כי חיפשתי משהו לא זוכרת מה ומאז התמכרתי הכל מופשט ומוסבר מאוד יפה ויש גם סירטונים ואין יותר טוב מזה! בשביל מי שהייתה נזק ולא ראתה את עצמה במקום שקוראים לו מטבח גרמת לי להתאהב מחדש ואני ממש נהנת
תודה לך ביג ביג לייק.

מתכונים ב-10 דקות (00:43 15.07.2017)

כיף גדול לשמוע!
תודה מורן 🙂

גליה (18:17 1.09.2018)

וואו גם אני את לא מבינה כמה

שולי (09:37 17.05.2017)

יש לך מושג איך זה באפיה?

מתכונים ב-10 דקות (13:18 17.05.2017)

פחות מוצלח

אסתי (14:11 18.01.2017)

היי,

חייבים קמח טופח? אפשר להכין עם קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (14:18 18.01.2017)

אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.

אסתי (14:22 18.01.2017)

תודה רבה 🙂
יש לך אחלה מתכונים!!!!

רותי (13:00 12.01.2017)

שלום,
האם אפשר להכין את הטבעות הללו לפני שבת, ולהגיש בשבת?
נראה לי מאד מוצלח להגיש לכיבוד שאחרי הסעודה.

מתכונים ב-10 דקות (13:54 12.01.2017)

היי רותי,
האמת שהן הכי טעימות מיד לאחר ההכנה אבל אם את מכינה אותן באותו יום כמה שעות לפני, אני מניחה שזה בסדר. רק כדאי יהיה להוציא אותן מהנייר הסופג ולהניח אותן על רשת או לפחות על צלחת רגילה כדי שהאדים לא ירככו אותן יותר מידי.

רויטל ש. (11:56 29.12.2016)

האם אפשר לטגן גם בננות בבלילה הזאת?

מתכונים ב-10 דקות (12:11 29.12.2016)

כן, אפשר בהחלט.

לוי לילי (09:49 29.12.2016)

אני מהנות לקבל מתכונים כל שבוע ,ניסיתי כמה פעמים מהמתכונים ,יצא טוב וטעים ,אין עליכם .

מתכונים ב-10 דקות (10:34 29.12.2016)

תודה! כיף לשמוע.
יום מקסים 🙂

זיו (20:32 28.12.2016)

ראשית תודה על המתכונים המושלמים והקלים שלך כל הכבוד!
רציתי לשאול עם חייב קמח תופח או שאני יכול לטגן את התפוחים גם עם קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (20:42 28.12.2016)

היי זיו,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה. אם אין לך אבקת אפיה, אני מניחה שאפשר להכין רק עם קמח רגיל אבל אז הציפוי יהיה פחות תפוח.
חג שמח 🙂

אפרת (13:44 28.12.2016)

רציתי לעדכן שהכנתי אתמול ושמתי מיץ ענבים במקום מיץ תפוזים שלא היה לי והשתמשתי בקמח מלא
יצא מושלםםםםם

ממש טעים וטוב
הכיף שזה בריא

תודה ענקית

מתכונים ב-10 דקות (13:47 28.12.2016)

מצוין 🙂
שמחה שיצא טעים.
תודה אפרת וחג שמח!

אסתי (16:19 26.12.2016)

היי
אם אני רוצה את המתכון פרווה ואין לי מיץ תפוזים- האם יש משהו אחר לשים במקום?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (17:05 26.12.2016)

היי אסתי,
את יכולה לשים 3/4 כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון + כפית סוכר.

אסתי (17:24 26.12.2016)

תודה רבה רבה!!!

שרה (13:18 26.12.2016)

תודה על אישור ההרשמה

שרית (11:38 26.12.2016)

האם אפשר להכין את טבעות התפוחים מראש ורק לחמם לפני ההגשה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:24 26.12.2016)

היי שרית,
זה יוצא פחות טעים מאשר מכינים סמוך להגשה.
חג שמח 🙂

אור (19:56 25.12.2016)

מתכון שנראה כל כך פשוט ושונה כאחד!
את חושבת שיש אפשרות “להבריא” אותו? (אפייה במקום טיגון, סוכר חום במקום סוכר רגיל וכו’…) ואם כן אשמח להמרת כמויות ביחס לחומרים הנוכחיים.

תודה. (:

מתכונים ב-10 דקות (23:15 25.12.2016)

היי אור,
אני לא בטוחה אם זה יוצא מוצלח באפיה. זה בטוח לא יוצא כמו בטיגון אבל היה מעניין לנסות (חבל באמת שלא ניסיתי 😐 ).
לגבי הסוכר, אין בעיה להמיר בסוכר חום ולשים 2 כפות גדושות.
יכול להיות שאפשר גם להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמח הלבן, באותה כמות.

כלנית (15:45 25.12.2016)

טבעות תפוחים במקום לטרוח עם בצק שמרים דביק?!מבריקה. את פשוט מבריקה. כייף לקבל השראה ממך.

מתכונים ב-10 דקות (17:50 25.12.2016)

תודה כלנית, חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.