זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 3 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
3 תפוחים בינוניים קלופים
לבלילה:
כוס קמח תופח
2 כפות מלאות סוכר
1 ביצה
3/4 כוס מיץ תפוזים / חלב
חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה)
אופן הכנה:
-חותכים את התפוחים הקלופים לפרוסות עגולות בעובי של עד חצי ס”מ (לא מומלץ לחתוך עבה יותר). קורצים באמצע בעזרת חותכן עגול קטן או פקק של בקבוק (ניתן להעזר גם בסכין) לקבלת צורה של טבעת.
-מערבבים את חומרי הבלילה בקערה עד לקבלת בלילה חלקה (מומלץ להשתמש במטרפה ידנית).
-מחממים סיר קטן/בינוני בשמן עמוק (גובה השמן לפחות 3-4 ס”מ). טובלים כל טבעת תפוח בבלילה משני הצדדים וכשהשמן חם, מוסיפים בזהירות לשמן, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים כדקה וחצי-שתיים מכל צד, עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
הערה: מומלץ לטגן עד 3-5 יחידות בכל פעם (זה תלוי בגודל הסיר, צריך שיהיה מקום לכולם לצוף מעל השמן).
הצעות להגשה: לפזר מעל אבקת סוכר, לערבב כף סוכר עם חצי כפית אבקת קינמון ולטבול משני הצדדים מיד לאחר הטיגון, לזלף מעל סירופ מייפל.
איך בודקים אם השמן מספיק חם? זורקים חתיכה קטנה מהבלילה לשמן. אם החתיכה שוקעת – השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה- השמן חם מידי ואז רצוי להסיר את הסיר מהאש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או להוסיף קצת שמן קר.
יצא טעיםםםםםםםם!!! ממש קל להיכן, יוצא מהמם!!!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף🙂
אני רוצה לעשות ללא גלוטן, מה אני יכולה לשים במקום קמח רגיל?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להכין עם כוס קמח תמי או כרגיל ולערבב עם כפית אבקת אפיה.
וואו, יצא מושלם
גם טעים גם יפה….
חתכתי את התפוחים והכנתי את הבלילה מראש
ואז סמוך להגשה טיגנתי.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤
נראה מעולה!
האם ניתן לטגן בשמן לא עמוק?
אם חייבים שמן עמוק.. אפשר לשים ומעל שמן בסיר (כדי לחסוך בשמן.כידוע שמן צף על מים)?
תודה רבה רבה!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לטגן בשמן חצי עמוק.
לא ידוע לי על שיטת טיגון בשמן מעל מים כמו שהזכרת(:
הכנתי ויצא ממש ממש טעים, אבל לא יפה כמו שלך. מקווה שבחנוכה זה ייצא יותר ייצוגי…
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
אפשר לחורר את התפוח מלכתחילה עם גולען תפוחים?
היי,
אפשר להשתמש במגלען תפוחים.
הכנתי ויצא טעים…..
שמחה מאד שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף❤
איזה מתכון!
כל שנה כולם מחכים לו-מושלם מכל בחינה:)
מנסיון-הכי טעים עם תפוחים חמצמצים ירוקים, כי העיסה עצמה מתקתקה
אנחנו ניסינו גם פירות נוספים ויצא 😋👌
תודה אפרת וחנוכה שמח!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף וחנוכה שמח❤
אפשר להקפיא
אפשר אבל לאחר הפשרה המרקם מאבד מהפריכות ומשתנה.
היי אפרת
הכנתי ויצא פשוט מושלםם
עשיתי שני תפוחים ושתי בננות ויצא מתווק מתוק אבל טעים נורא!! תודה רבה על המתכון😊
שמחה לשמוע! תודה נאוה😊
היי אפרת
חייבת לך תודה ענקיתתתתת נשאר לנו מלא תפוחים שאם הייתי מחכה איתם עוד יום יומיים הם כבר לא היו רלוונטיים אז נכנסתי לאתר שלך וידעתי שאני ימצא משהו טוב לעשות מצאתי את המתכון הזה הכנתי וטרפו את זה בשניות אין עליך!!!!
רק מה שכן נשאר לי הרבה מהבלילה האם יש משהו לעשות עם זה?
היי תהילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הבלילה, אני מניחה שאפשר לטגן אותה כמו שהיא ואז זה יהיה כמו חטיפי בצק מטוגנים.
תודה רבה טיגנתי ויצא טוב!
היי …יצא טעיםםםםם עשיתי עם תפוחים שונים גם תפוח חמוץ .הכי טעים .
שמתי חלב שקדים במקום מיץ תפוזים .
שמחה שיצא טעים 🙂
חג חנוכה שמח!
הי אפרת
איזה סוג של תפוחים מומלצים
ותודה על המתכונים הטעימים
כיף לי להכין
וכיף לי להגיש
תמשיכי להפתיע
עדיף תפוחים אדומים או צהובים.
חג חנוכה שמח 💖
יצא מוצלח ומדהים!! ניסיתי עם פירות נוספים,כמו בננה,ויצא הכי טעים שיש!!!
תודה רבה וחנוכה שמח
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חנוכה שמח ❤️
המתכונים שלך אליפות!! וזה בפרט
אני אחת ששונאת לבשל ובזכותך הכל פשוט כל כך..
תודה ענבל
אכין בע”ה לחנוכה.. אני בטוחה שיצא טעיםםםםם!! אף פעם לא התאכזבתי משום מתכון שלך!
תודה חן 🙂
יא האנימציה ממש עוזרת
הכנתי הרגע עם מיץ ענבים לקידוש במקום מיץ תפוזים יצא מושלם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
בסוף עשיתי את המתכון הזה וזה יצא פשוט טעיםםםםם!!!!!
אז שוב תודה אפרת
והיכן עדיף לשמור אותן?
שמחה שיצא טעים 🙂
אם זה להיום בערב אפשר לשמור בחוץ עטוף בנייר כסף.
אם זה למחר, מחרתיים אז לשמור במקרר.
היי אפרת, הכנתי אתמול ויצא מאוד טעים! אהבתי 🙂 חנוכה שמח 🙂
תודה אודליה 🙂
יקירתי! חג שמח! יצאו טעימות ביותר!!!
טבלתי אותו בסוכר עם קינמון…מממ תענוג!
תודה
שמחה שיצאו טעימות!
תודה יקירה וחג שמח 💛
יצא מדהים! חטפו אותו, אפילו הקטנים שהם אף פעם לא רוצים אפילו לטעום בקשו עוד,
תודה רבה.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
ניסיתי את המתכון עם תפוח עץ ועם תפוח אדמה ואני חייבת להגיד שהרבהההההה יותר טעים התפוח אדמה. אפילו אחותו של חבר שלי שלא אוהבת כלום ואף פעם לא טועמת דברים, טרפה את זה לגמרי.
ממליצה לנסות עם תפוח אדמה בלי הקינמון יוצא מושלם!!!!
נשמע מעולה עם תפוח אדמה. שווה לנסות 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי,זה נראה מדהים!! אבל נגמרו לי הביצים אפשר לשים משהו אחר במקום?
היי,
יכול להיות שאפשר לוותר על הביצה. חייבת רק לציין שלא ניסיתי.
היי רציתי לדעת האם הכנת את המתכון בלי ביצה ואיך יצא ?
ואפרת היקרה האם ניתן להחליף את הסוכר במייפל ?
היי אילנית,
כן יקירה אפשר 🙂
חייבת לומר שעד שלא הכרתי את האתר שלך שנאתי אפייה לא הייתי בכלל יצירתית חשבתי שכל הדבר הזה שקוראים לו מטבח ממש אבל ממש לא בשבילי כי הייתי נזק…אבל אז נכנסתי במקרה לאתר שלך כי חיפשתי משהו לא זוכרת מה ומאז התמכרתי הכל מופשט ומוסבר מאוד יפה ויש גם סירטונים ואין יותר טוב מזה! בשביל מי שהייתה נזק ולא ראתה את עצמה במקום שקוראים לו מטבח גרמת לי להתאהב מחדש ואני ממש נהנת
תודה לך ביג ביג לייק.
כיף גדול לשמוע!
תודה מורן 🙂
וואו גם אני את לא מבינה כמה
יש לך מושג איך זה באפיה?
פחות מוצלח
אפיתי ויצא טעים מאוד, אם אפרת כותבת שפחות טעים באפייה אז אני לא יכולה להתווכח … פשוט שבא לך משהו מתוק… :-), לפחות בעיני התפוחים “עומדים במשימה הזו”.
היי,
חייבים קמח טופח? אפשר להכין עם קמח רגיל?
אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.
תודה רבה 🙂
יש לך אחלה מתכונים!!!!
שלום,
האם אפשר להכין את הטבעות הללו לפני שבת, ולהגיש בשבת?
נראה לי מאד מוצלח להגיש לכיבוד שאחרי הסעודה.
היי רותי,
האמת שהן הכי טעימות מיד לאחר ההכנה אבל אם את מכינה אותן באותו יום כמה שעות לפני, אני מניחה שזה בסדר. רק כדאי יהיה להוציא אותן מהנייר הסופג ולהניח אותן על רשת או לפחות על צלחת רגילה כדי שהאדים לא ירככו אותן יותר מידי.
האם אפשר לטגן גם בננות בבלילה הזאת?
כן, אפשר בהחלט.
אני מהנות לקבל מתכונים כל שבוע ,ניסיתי כמה פעמים מהמתכונים ,יצא טוב וטעים ,אין עליכם .
תודה! כיף לשמוע.
יום מקסים 🙂
ראשית תודה על המתכונים המושלמים והקלים שלך כל הכבוד!
רציתי לשאול עם חייב קמח תופח או שאני יכול לטגן את התפוחים גם עם קמח רגיל?
היי זיו,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה. אם אין לך אבקת אפיה, אני מניחה שאפשר להכין רק עם קמח רגיל אבל אז הציפוי יהיה פחות תפוח.
חג שמח 🙂
רציתי לעדכן שהכנתי אתמול ושמתי מיץ ענבים במקום מיץ תפוזים שלא היה לי והשתמשתי בקמח מלא
יצא מושלםםםםם
ממש טעים וטוב
הכיף שזה בריא
תודה ענקית
מצוין 🙂
שמחה שיצא טעים.
תודה אפרת וחג שמח!
היי
אם אני רוצה את המתכון פרווה ואין לי מיץ תפוזים- האם יש משהו אחר לשים במקום?
תודה מראש!
היי אסתי,
את יכולה לשים 3/4 כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון + כפית סוכר.
תודה רבה רבה!!!
תודה על אישור ההרשמה
האם אפשר להכין את טבעות התפוחים מראש ורק לחמם לפני ההגשה? תודה
היי שרית,
זה יוצא פחות טעים מאשר מכינים סמוך להגשה.
חג שמח 🙂
מתכון שנראה כל כך פשוט ושונה כאחד!
את חושבת שיש אפשרות “להבריא” אותו? (אפייה במקום טיגון, סוכר חום במקום סוכר רגיל וכו’…) ואם כן אשמח להמרת כמויות ביחס לחומרים הנוכחיים.
תודה. (:
היי אור,
אני לא בטוחה אם זה יוצא מוצלח באפיה. זה בטוח לא יוצא כמו בטיגון אבל היה מעניין לנסות (חבל באמת שלא ניסיתי 😐 ).
לגבי הסוכר, אין בעיה להמיר בסוכר חום ולשים 2 כפות גדושות.
יכול להיות שאפשר גם להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמח הלבן, באותה כמות.
טבעות תפוחים במקום לטרוח עם בצק שמרים דביק?!מבריקה. את פשוט מבריקה. כייף לקבל השראה ממך.
תודה כלנית, חג שמח 🙂