זמן הכנה: 10 דקות
סוג: בשרי
מתכון לתינוקות מגיל 7 חודשים
2 שוקיים של עוף
1 גבעול של סלרי
1 בצל קלוף חתוך ל-4
1 כוס קוביות דלעת
1 זוקיני חתוך גס
1 גזר חתוך גס
1 ליטר מים ( או עד כיסוי הירקות)
חצי כוס עשבי תיבול לבחירתכם (פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי)
חצי כוס של פסטה קטנה לבחירתכם (ראו הערה בסוף)
– מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומוסיפים שוקיים. מטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את הירקות ומכסים במים.
– מבשלים את המרק במשך 45-60 דקות, עד לריכוך של הירקות.
– מסננים את הירקות וטוחנים אותם לבלנדר עד למחית (את מי הבישול שומרים בסיר לאחר כך). מחזירים את הירקות הטחונים למרק ומערבבים היטב.
-מוסיפים למרק כוס גדושה של פסטה (ראו הערות לגבי סוג הפסטה). מפרקים את השוקיים של העוף לחוטים דקים ומוסיפים לתוך המרק.
-מבשלים כמה דקות ומגישים.
סוגי פסטה שמתאימים לתינוקות:
פסטה ״כוכבים״ לתחילת הדרך
לאחר מכן ״אורזו״
וכשמתקדמים ״צדפים קטנים״
המתכון באדיבות אופיר בורגר | תזונאית קלינית B.Sc, MAN | תזונת תינוקות וילדים.
היי אפשר להחליף את שוקי העוף לקציצות עוף טחון?
אם כן איך?
נראה לי שכן
יש לי משפחתון בבית הילדים ממש אהבו מחכה לעוד מתכונים
שמחה שאהבו:)
את הפסטה מכינם כשהיא מבושלת?
סליחה, אני רואה שכבר שאלתי, קודם לא ראיתי את זה, זה מישום מה נעלם…. ועכשיו כשאני כותב אני פתאום רואה…
את הפסטה מכניסים כשהיא מבושלת? או שהיא מתבשלת במרק?
הפסטה מתבשלת במרק
לכמה מנות זה מספיק בערך? האם ניתן להכפיל כמויות ולהקפיא?
היי מיכל,
זה תלוי כמה התינוק אוכל.
אפשר לומר שזה מספיק לכ-10 מנות קטנות.
אפשר להקפיא עד חודש.