מצרכים להכנת תבשיל בשר עם פטריות
- 1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 8 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות
- 2 סלסלות פטריות טריות חתוכות גס (מומלץ לשלב פטריות שמפיניון עם פורטבלו)
- כוס יין אדום יבש
- 3 כוסות מי בשר (*הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)
- כף רסק עגבניות
תיבול:
- כף וחצי דבש, כף פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
- *6-7 גבעולי עלי טימין (מומלץ- לא חובה)
איך מכינים תבשיל בשר עם פטריות?
- מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון יש להסירו בעזרת כף גדולה). מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
- מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כ2 דקות. מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהפטריות מעט מצטמצמות (יש לערבב מידי פעם).
- מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים כוס יין אדום ו-3 כוסות ממי הבשר. מתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (עד שהמים מבעבעים). לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי.
הפעל טיימר (180 דק’)+טיימר פועל - מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 20-30 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
צלי כתף בשר בקר
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
1,081 תגובות
כניסה
1.1K תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

