זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 11 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה (מופשרת משקית קפואה)
חצי סלסלת פטריות חתוכות גס
1 בצל בינוני קצוץ גס
אפשרות תיבול אחת (מתקתק-פיקנטי): 1 כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, 1 כף צ’ילי מתוק, מלח, פלפל שחור
אפשרות תיבול שנייה: 1 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.
-מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים כ-3 דקות.
-מתבלים ומערבבים כדקה נוספת.
ראו גם
1. כמה גרם שעועית?
2. איך להפשיר? להשאיר בחוץ?
3. אפשר עם שעועית צהובה?
1. 200-250 גרם.
2. להפשיר בחוץ.
3. אפשר.
תודה!
כמה שעועית להכין ל-40 אנשים? (יש גם דגים, מרק, בשר…)
בגלל שזו רק תוספת אני מציעה שתכיני חבילה שלמה של שעועית (800 גרם) ותכפילי את יתר הכמויות ב-4.
אפשר להוסיף ערמונים, ואם כן באיזה שלב ?
תודה על אתר מדהים, משתמשת בו המון.
היי
פחות מתאים כאן כי הבישול קצר, אבל אפשר לקלות את הערמונים בנפרד ולהוסיף לקראת סוף הבישול.
תודה על המתכונים המעולים
שואלת כמה זמן מומלץ להכין לפני
עדיף ממש לפני הגשה או שיומיים לפני זה לא קריטי?
היי
מומלץ להכין עד יום יומיים לפני, והכי טוב להכין ביום ההגשה.
תודה על המתכונים המוצלחים!
מה אפשר במקום סילאן?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים דבש במקום.
פשוטעים 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
אפרת שלום
הכנתי את המתכון ויצא מצוין!
רוצה להכין שוב אבל גיליתי שאין לי צ’ילי. אפשר להחליף במשהו אחר?
תודה רבה!
היי עידית,
שמחה שאהבת את המתכון! אפשר לוותר על הצ’ילי ואפשר להוסיף חצי כף רוטב טריאקי.
גם רוטב טריאקי אין לי.. אז ניסיתי בנתיים את השעועית בשום ולימון
נראה..
תודה אפרת!
יש אופציה להכין עם פטריות משימורים..? יהיה הבדל בטעם? או באופן ההכנה?
מתה על האתר המדהים שלך!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש בפטריות שימורים ללא שינוי נוסף.
תודה על אתר מעולה אפרת!
אם אני רוצה שהשעועית תצא רכה ולא קרספית צה צריך לעשות?
תודה רבה רבה!
היי עידית,
כדי לקבל שעועית רכה יש שתי אפשרויות: או לבשל בסיר מלא מים את השעועית לפני כן, או להוסיף לאחר טיגון הפטריות את השעועית עם 3 כפות מים ולטגן.
תודה רבה!
אם מבשלים לפני בסיר. כמה זמן צריך לבשל?
5-10 דקות מספיק(:
היי אפרת האם אפשר להכין עם שעועית ירוקה שלמה ? תודה
היי,
אם את מתכוונת לשעועית טרייה שלמה יש להסיר את הקצוות ולחתוך את השעועית לשניים-שלושה חלקים, להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.
אם התכוונת לשעועית קפואה שלמה- מומלץ לחצות לשניים לפני הבישול, משום שזמן הבישול כאן קצר.
בהצלחה😊
מתכון מושלם! תודה 💃
תודה דקלה 🙂
שבת שלום❤️
היי..
אני רוצה להוסיף גם קישואים וגם חתיכות חזה עוף וגם להכפיל את הכמות של המתכון..
אשמח אם תוכלי בבקשה לרשום לי כמה קישואים וחזי עוף לשים?
תודה רבה מראש!!!
נ.ב
האתר מקסים מושלם וטעים!!
כל יום נכנסת אליו!!!
אז תודה!
אם את מכפילה את הכמות את יכולה לשים 300-400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות ו-2 קישואים גדולים.
את כמות התיבול יכול להיות שתצטרכי להכפיל ב-3.
יופי של מתכון ,
ת ו דה !
הוספתי 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות ,ורצועות מחצי גמבה.
יצא ממש טעים.
הגשתי עם תוספת אורז.
מעולה 🙂
תודה שירן
תודה רבה על אתר עם מתכונים מהירים ובעיקר טעימים! אני פותחת את האתר כמעט כל יום! ואת הספר שלך נותנת מתנה לכלות…
תודהההה
תודה שרה, כיף לשמוע ❤️
איזה רוטב סויה לשים מלוח סגנון סיני מתקתק. יש המון סוגים
עדיף רוטב סויה בסגנון סיני.
מתכון מעולה,אני מכינה המון מהמתכונים , הם פשוט מעולים וטעימים, תודה רבה וחג שמח
תודה שרון, חג שמח 🙂
תודה על המתכונים המעולים. אני ממש אוהבת את האתר!
האם אפשר להקפיא את המנה?
אם לא- כמה ימים זה נשמר במקרר?
היי שרי,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
הייתי מנסה להמנע מהקפאה, למרות שזה אפשרי.
ניתן לשמור את זה במקרר בקופסה סוגרה כ-4 ימים.
יום מקסים
תודה רבה! פשוט וטעים!
שמתי בטעות סויה מתוקה אבל גם יצא טעים (קצת מתקתק…)
העיקר שיצא טעים 🙂
תודה אפרת.
היי. אני רוצה לומר לך תודה ענקית על האתר המדהים הזה!!!
בזכותך יש אוכל מושקע וטעים כל יום. הילדה ממש זוללת… הכל יוצא מעולה. תענוג.
תודה רבה רבה.
תודה מירב, כיף גדול לשמוע 🙂
מ ע ו ל ה
תודה רחל, שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה, פשוט קל וטעים מאוד! יוצא לי לעשות אותו הרבה והוא תמיד מצליח ומנצח!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ג’ני ויום מקסים
,היי, האם יש צורך לבשל את השעועית קודם אם היא טריה ולא משקית?, תודה..
היי עינב,
מומלץ להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.
בוקר טוב!!!! האם יש לך מתכון לבמיה מוקפאת מבושלת?
לא תמי, אין לי. אשתדל להעלות בהמשך.
יום נפלא 🙂
אפשר לשים סלסלה שלמה של פטריות, או שזה יקלקל את האיזון?
תודה רבה!
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה ממליצה בחום , תודה לך!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמי והמשך יום נפלא
המתכון מוצלח מאד טעים. מיוחד וכמובן בריא. מומלץ.
תודה מירי 🙂
שבת שלום
תודה אפרת הכנתי לשבת ומאד אהבו
גם את החמין עשיתי שוב ויצא מאד טוב
תודה דבי, שמחה לשמוע 🙂
היי המתכון נראה מעולה! רציתי לדעת אם יש לך המלצות לצד מה להגיש את התבשיל הזה, תודה ויום טוב!
היי נסטיה,
אפשר להגיש עם זה כל סוג של אורז. אני ממליצה על אורז צהוב.
כמובן שזה הולך עם כל מנה בשרית כמו עוף.
מה נשמע?
למה חשוב חיתוך הקצוות? אפשר לחתוך מהקפוא?
יש מצב (לא קשור למתכון הזה) שמבשלים את השעועית במים עד רך ויהיה טעים?
תודה רבה!
היי דבי,
חיתוך הקצוות זה רק אם את משתמשת בשעועית טריה, פשוט הקצוות הן חלק שלא אמורים לאכול.
בשעועית קפואה אין צורך לחתוך קצוות, רק אם השעועית היא שלמה ולא חתוכה (זה רשום על השקית הקפואה) אז מומלץ לחצות אותה לשניים.
אפשר לבשל שעועית במים עד לריכוך, להמליח מעט ולאכול.
יצא ממש טעים אתר מומלץ!
תודה אושרה 🙂
הי, ראשית תודה רבה על המתכונים, אני משתמשת באתר שלך הרבה, המתכונים ממש מצויינים וכייף שהם פשוטים וקלים.
לגבי המתכון הזה, תוכלי לתת הנחיות להכנתו עם שעועית ירוקה טריה? תודה
היי אילנית,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם את משתמשת בשעועית ירוקה טריה יש להסיר את הקצוות ולחתוך את השעועית לשניים-שלושה חלקים. יש להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.
יום מקסים
כרגע ראיתי את אותו מתכון כולל התמונה אצל חלי ממן
תודה רוני, אבדוק את זה.
שלום.
אפשר להוסיף חזה עוף? ואם כן איך לבשל?
תודה על מתכונים מעולים וזריזים!
היי קרין,
לאחר טיגון הפטריות אפשר לטגן קוביות של חזה עוף במשך כ 1-2 דקות מכל צד ולאחר מכן להוסיף את השעועית הירוקה ולהמשיך כרגיל.
היי אפרת,
מתכון קליל וטעים. אני מאוד נהנת ממתכוני האתר.
לא ממליצה להשתמש בפטריות מהקופסא בשום אופן. רק פטריות טריות בסלסלה, ההבדל פשוט עצום.
תודה ושבת נפלאה
שולמית
תודה שולמית ושבת שלום!
היי יש לי שאלה
לא צריך להוסיף מים?
היי מורן,
הפטריות מגירות נוזלים בזמן הטיגון ולכן אין צורך.
אם במקרה התבשיל מתייבש כן יש להוסיף מעט מים.
בהצלחה 🙂
רציתי להגיד תודה על מתכון מהמם וקליל 🙂
תודה טלי, שמחה שיצא טעים 🙂
רציתי לשאול האם מגישים את זה חם או קר?
היי רז,
מגישים את זה חם.
תודה.
ועוד שאלה פשוט אני לא כ״כ מבינה בזה..
פשוט הכנתי עכשיו וזה קצת קשה זה בסדר?
מה הכוונה קשה? השעועית הירוקה קשה? אם כן תבשלי אותה עוד קצת עד שהיא תהיה מעט רכה אבל לא רכה מידי.
מתכוונת לשים רק 1/4 כפית אבקת מרק – כמה מלח ופלפל לשים?
אם את רוצה להכין את התיבול השני ממליצה לשם לפחות חצי כפית אבקת מרק, כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. אח”כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח במידת הצורך.
תודה רבה!כמה זמן מספיק להפשיר את השעועית הירוקה?
מספיק כמה דקות.
יצא פשוט מעולה, הילדים ליקקו את האצבעות..
אני כמעט כל יום גולשת באתר זה מבשלת מתכונים שתמיד יוצאים נהדרים.
שווה לנסות את כל המתכונים באתר.
איזה כיף לשמוע!
תודה שי והמשך יום נפלא 🙂
האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
כן אפשר. עדיף פטריות שלמות אם יש לך ואז חוצים כל אחת לשניים.
שבת שלום 🙂
צריך קופסה אחת או חצי(מתכוונת לזו של 230 גר’)?
שימי בערך 2/3 קופסת שימורים וכן הכוונה ל230 גרם (לאחר סינון).
שכחתי לשאול – איך שומרים את השליש הנותר?
במקרר בתוך קופסה סגורה.
טוב, כצפוי…טעים מאוד! תודה רבה לך !
תודה קריסטינה 🙂
קציצות ברוטב אדום מתבשלות להן והניחוח עוטף את הבית…מממ. השעועית מפשירה, עדכוני בהמשך.
תודה והמשך שבוע טוב
איזה כיף 🙂
המשך שבוע נפלא!
יאוו הכנתי עכשיו יצא פצצה מתכונים 10 שווה להיכנס
שמחה שאהבת! תודה שיראל 🙂
מצטערת על השאלה אולי המעט … אבל האם לא צריך לבשל ראשית את השעועית..? או שמשקית של סנפרוסט לא צריך?
היי מיכל,
אין צורך לבשל את השעועית לפני. מספיק להפשיר אותה מעט בחוץ או לשטוף אותה במים פושרים ולסנן.
המתכונים נראים טעימים אשמח לקבל מתכונים למייל .תודה
היי פנינה,
הוספתי את כתובת המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא!