שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 11 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה (מופשרת משקית קפואה)

חצי סלסלת פטריות חתוכות גס

1 בצל בינוני קצוץ גס

אפשרות תיבול אחת (מתקתק-פיקנטי): 1 כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, 1 כף צ’ילי מתוק, מלח, פלפל שחור

אפשרות תיבול שנייה: 1 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים כ-3 דקות.

-מתבלים ומערבבים כדקה נוספת.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כרובית מוקרמת
עוגיות פרג

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עידית (13:09 29.08.2021)

תודה על אתר מעולה אפרת!
אם אני רוצה שהשעועית תצא רכה ולא קרספית צה צריך לעשות?
תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:21 29.08.2021)

היי עידית,
כדי לקבל שעועית רכה יש שתי אפשרויות: או לבשל בסיר מלא מים את השעועית לפני כן, או להוסיף לאחר טיגון הפטריות את השעועית עם 3 כפות מים ולטגן.

עידית (14:54 29.08.2021)

תודה רבה!
אם מבשלים לפני בסיר. כמה זמן צריך לבשל?

מתכונים ב-10 דקות (16:25 29.08.2021)

5-10 דקות מספיק(:

Atzmona (18:25 31.05.2021)

היי אפרת האם אפשר להכין עם שעועית ירוקה שלמה ? תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:41 31.05.2021)

היי,
אם את מתכוונת לשעועית טרייה שלמה יש להסיר את הקצוות ולחתוך את השעועית לשניים-שלושה חלקים, להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.
אם התכוונת לשעועית קפואה שלמה- מומלץ לחצות לשניים לפני הבישול, משום שזמן הבישול כאן קצר.
בהצלחה😊

דקלה (00:00 18.12.2020)

מתכון מושלם! תודה 💃

מתכונים ב-10 דקות (07:51 18.12.2020)

תודה דקלה 🙂
שבת שלום❤️

מיכל (19:15 30.05.2019)

היי..
אני רוצה להוסיף גם קישואים וגם חתיכות חזה עוף וגם להכפיל את הכמות של המתכון..
אשמח אם תוכלי בבקשה לרשום לי כמה קישואים וחזי עוף לשים?
תודה רבה מראש!!!
נ.ב
האתר מקסים מושלם וטעים!!
כל יום נכנסת אליו!!!
אז תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 31.05.2019)

אם את מכפילה את הכמות את יכולה לשים 300-400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות ו-2 קישואים גדולים.
את כמות התיבול יכול להיות שתצטרכי להכפיל ב-3.

שירן ג. (09:35 7.06.2019)

יופי של מתכון ,
ת ו דה !
הוספתי 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות ,ורצועות מחצי גמבה.
יצא ממש טעים.
הגשתי עם תוספת אורז.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 9.06.2019)

מעולה 🙂
תודה שירן

שרה זילברמן (09:59 21.03.2019)

תודה רבה על אתר עם מתכונים מהירים ובעיקר טעימים! אני פותחת את האתר כמעט כל יום! ואת הספר שלך נותנת מתנה לכלות…
תודהההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 21.03.2019)

תודה שרה, כיף לשמוע ❤️

אסתי עשת (13:59 4.12.2018)

איזה רוטב סויה לשים מלוח סגנון סיני מתקתק. יש המון סוגים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 4.12.2018)

עדיף רוטב סויה בסגנון סיני.

שרון (22:24 5.04.2018)

מתכון מעולה,אני מכינה המון מהמתכונים , הם פשוט מעולים וטעימים, תודה רבה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 6.04.2018)

תודה שרון, חג שמח 🙂

שרי (10:16 20.03.2018)

תודה על המתכונים המעולים. אני ממש אוהבת את האתר!
האם אפשר להקפיא את המנה?
אם לא- כמה ימים זה נשמר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 20.03.2018)

היי שרי,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
הייתי מנסה להמנע מהקפאה, למרות שזה אפשרי.
ניתן לשמור את זה במקרר בקופסה סוגרה כ-4 ימים.
יום מקסים

אפרת (15:11 19.01.2018)

תודה רבה! פשוט וטעים!
שמתי בטעות סויה מתוקה אבל גם יצא טעים (קצת מתקתק…)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 19.01.2018)

העיקר שיצא טעים 🙂
תודה אפרת.

מירב (20:14 25.10.2017)

היי. אני רוצה לומר לך תודה ענקית על האתר המדהים הזה!!!
בזכותך יש אוכל מושקע וטעים כל יום. הילדה ממש זוללת… הכל יוצא מעולה. תענוג.

תודה רבה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 25.10.2017)

תודה מירב, כיף גדול לשמוע 🙂

רחל (09:34 5.10.2017)

מ ע ו ל ה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 5.10.2017)

תודה רחל, שמחה שאהבת 🙂

ג'ני (12:35 24.04.2017)

מתכון מעולה, פשוט קל וטעים מאוד! יוצא לי לעשות אותו הרבה והוא תמיד מצליח ומנצח!

מתכונים ב-10 דקות (12:50 24.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ג’ני ויום מקסים

עינב (14:52 3.04.2017)

,היי, האם יש צורך לבשל את השעועית קודם אם היא טריה ולא משקית?, תודה..

מתכונים ב-10 דקות (15:27 3.04.2017)

היי עינב,
מומלץ להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.

תמי מ (08:07 2.03.2017)

בוקר טוב!!!! האם יש לך מתכון לבמיה מוקפאת מבושלת?

מתכונים ב-10 דקות (10:07 2.03.2017)

לא תמי, אין לי. אשתדל להעלות בהמשך.
יום נפלא 🙂

דבי (22:16 23.02.2017)

אפשר לשים סלסלה שלמה של פטריות, או שזה יקלקל את האיזון?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:58 24.02.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

תמי מ (15:18 22.02.2017)

יצא מעולה ממליצה בחום , תודה לך!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:33 22.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תמי והמשך יום נפלא

מירי (15:13 27.01.2017)

המתכון מוצלח מאד טעים. מיוחד וכמובן בריא. מומלץ.

מתכונים ב-10 דקות (15:43 27.01.2017)

תודה מירי 🙂
שבת שלום

דבי (13:52 8.01.2017)

תודה אפרת הכנתי לשבת ומאד אהבו
גם את החמין עשיתי שוב ויצא מאד טוב

מתכונים ב-10 דקות (14:23 8.01.2017)

תודה דבי, שמחה לשמוע 🙂

נסטיה (17:59 3.01.2017)

היי המתכון נראה מעולה! רציתי לדעת אם יש לך המלצות לצד מה להגיש את התבשיל הזה, תודה ויום טוב!

מתכונים ב-10 דקות (19:48 3.01.2017)

היי נסטיה,
אפשר להגיש עם זה כל סוג של אורז. אני ממליצה על אורז צהוב.
כמובן שזה הולך עם כל מנה בשרית כמו עוף.

דבי (21:42 13.12.2016)

מה נשמע?

למה חשוב חיתוך הקצוות? אפשר לחתוך מהקפוא?

יש מצב (לא קשור למתכון הזה) שמבשלים את השעועית במים עד רך ויהיה טעים?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (00:20 14.12.2016)

היי דבי,
חיתוך הקצוות זה רק אם את משתמשת בשעועית טריה, פשוט הקצוות הן חלק שלא אמורים לאכול.
בשעועית קפואה אין צורך לחתוך קצוות, רק אם השעועית היא שלמה ולא חתוכה (זה רשום על השקית הקפואה) אז מומלץ לחצות אותה לשניים.
אפשר לבשל שעועית במים עד לריכוך, להמליח מעט ולאכול.

אושרה (13:24 9.12.2016)

יצא ממש טעים אתר מומלץ!

מתכונים ב-10 דקות (14:06 9.12.2016)

תודה אושרה 🙂

אילנית (07:41 7.11.2016)

הי, ראשית תודה רבה על המתכונים, אני משתמשת באתר שלך הרבה, המתכונים ממש מצויינים וכייף שהם פשוטים וקלים.
לגבי המתכון הזה, תוכלי לתת הנחיות להכנתו עם שעועית ירוקה טריה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:28 7.11.2016)

היי אילנית,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם את משתמשת בשעועית ירוקה טריה יש להסיר את הקצוות ולחתוך את השעועית לשניים-שלושה חלקים. יש להרתיח מים בסיר ולאחר שהמים רתחו לשים בפנים את השעועית ולבשל במשך 2-3 דקות. להסיר מהאש ולסנן מהמים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית ולהכין רגיל לפי המתכון.
יום מקסים

roni (08:39 29.10.2016)

כרגע ראיתי את אותו מתכון כולל התמונה אצל חלי ממן

מתכונים ב-10 דקות (09:22 29.10.2016)

תודה רוני, אבדוק את זה.

קרין (20:30 24.10.2016)

שלום.
אפשר להוסיף חזה עוף? ואם כן איך לבשל?
תודה על מתכונים מעולים וזריזים!

מתכונים ב-10 דקות (20:34 24.10.2016)

היי קרין,
לאחר טיגון הפטריות אפשר לטגן קוביות של חזה עוף במשך כ 1-2 דקות מכל צד ולאחר מכן להוסיף את השעועית הירוקה ולהמשיך כרגיל.

שולמית (14:36 20.05.2016)

היי אפרת,
מתכון קליל וטעים. אני מאוד נהנת ממתכוני האתר.
לא ממליצה להשתמש בפטריות מהקופסא בשום אופן. רק פטריות טריות בסלסלה, ההבדל פשוט עצום.

תודה ושבת נפלאה
שולמית

מתכונים ב-10 דקות (14:49 20.05.2016)

תודה שולמית ושבת שלום!

מורן (11:33 30.12.2015)

היי יש לי שאלה
לא צריך להוסיף מים?

מתכונים ב-10 דקות (11:38 30.12.2015)

היי מורן,
הפטריות מגירות נוזלים בזמן הטיגון ולכן אין צורך.
אם במקרה התבשיל מתייבש כן יש להוסיף מעט מים.
בהצלחה 🙂

טלי (18:03 29.12.2015)

רציתי להגיד תודה על מתכון מהמם וקליל 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:08 29.12.2015)

תודה טלי, שמחה שיצא טעים 🙂

רז (14:43 5.11.2015)

רציתי לשאול האם מגישים את זה חם או קר?

מתכונים ב-10 דקות (14:57 5.11.2015)

היי רז,
מגישים את זה חם.

רז (17:52 5.11.2015)

תודה.
ועוד שאלה פשוט אני לא כ״כ מבינה בזה..
פשוט הכנתי עכשיו וזה קצת קשה זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (18:03 5.11.2015)

מה הכוונה קשה? השעועית הירוקה קשה? אם כן תבשלי אותה עוד קצת עד שהיא תהיה מעט רכה אבל לא רכה מידי.

שרון (17:56 6.10.2015)

מתכוונת לשים רק 1/4 כפית אבקת מרק – כמה מלח ופלפל לשים?

מתכונים ב-10 דקות (18:29 6.10.2015)

אם את רוצה להכין את התיבול השני ממליצה לשם לפחות חצי כפית אבקת מרק, כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. אח”כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח במידת הצורך.

שרון (18:49 6.10.2015)

תודה רבה!כמה זמן מספיק להפשיר את השעועית הירוקה?

מתכונים ב-10 דקות (18:50 6.10.2015)

מספיק כמה דקות.

שי (14:02 16.08.2015)

יצא פשוט מעולה, הילדים ליקקו את האצבעות..
אני כמעט כל יום גולשת באתר זה מבשלת מתכונים שתמיד יוצאים נהדרים.
שווה לנסות את כל המתכונים באתר.

מתכונים ב-10 דקות (14:44 16.08.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שי והמשך יום נפלא 🙂

מור אדיקמן יוסף (15:43 10.07.2015)

האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (15:45 10.07.2015)

כן אפשר. עדיף פטריות שלמות אם יש לך ואז חוצים כל אחת לשניים.
שבת שלום 🙂

שרון (17:55 6.10.2015)

צריך קופסה אחת או חצי(מתכוונת לזו של 230 גר’)?

מתכונים ב-10 דקות (18:27 6.10.2015)

שימי בערך 2/3 קופסת שימורים וכן הכוונה ל230 גרם (לאחר סינון).

שרון (18:52 6.10.2015)

שכחתי לשאול – איך שומרים את השליש הנותר?

מתכונים ב-10 דקות (19:23 6.10.2015)

במקרר בתוך קופסה סגורה.

קריסטינה (10:09 5.05.2015)

טוב, כצפוי…טעים מאוד! תודה רבה לך !

מתכונים ב-10 דקות (10:58 5.05.2015)

תודה קריסטינה 🙂

קריסטינה (16:56 4.05.2015)

קציצות ברוטב אדום מתבשלות להן והניחוח עוטף את הבית…מממ. השעועית מפשירה, עדכוני בהמשך.
תודה והמשך שבוע טוב

מתכונים ב-10 דקות (17:43 4.05.2015)

איזה כיף 🙂
המשך שבוע נפלא!

שיראל (18:36 24.02.2015)

יאוו הכנתי עכשיו יצא פצצה מתכונים 10 שווה להיכנס

מתכונים ב-10 דקות (20:55 24.02.2015)

שמחה שאהבת! תודה שיראל 🙂

מיכל (07:53 18.02.2015)

מצטערת על השאלה אולי המעט … אבל האם לא צריך לבשל ראשית את השעועית..? או שמשקית של סנפרוסט לא צריך?

מתכונים ב-10 דקות (09:24 18.02.2015)

היי מיכל,
אין צורך לבשל את השעועית לפני. מספיק להפשיר אותה מעט בחוץ או לשטוף אותה במים פושרים ולסנן.

פנינה (13:53 17.02.2015)

המתכונים נראים טעימים אשמח לקבל מתכונים למייל .תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:02 17.02.2015)

היי פנינה,
הוספתי את כתובת המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.