זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 16-18 שניצלים
סוג: פרווה
מצרכים:
300 גרם טופו חתוך לקוביות
חצי כוס (80 ג') גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)
שן שום כתושה
כף וחצי שמן זית/קנולה
3 כפות רוטב סויה
3 כפות מלאות פירורי לחם
כף קמח חומוס או קמח רגיל
3/4 כוס (130 ג') גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)
*פירורי לחם לציפוי (מומלץ מוזהבים)
אופן הכנה:
-מניחים במעבד מזון את קוביות הטופו, חצי כוס גרגירי תירס, שן שום, שמן ורוטב סויה. טוחנים עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, פירורי לחם וקמח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת שניתן ליצור ממנה קציצות (אם התערובת רכה מידי או מתפרקת יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם לפי הצורך).
-מחממים תנור ל- 200 מעלות.
-משמנים בנדיבות נייר אפיה, יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ, מהדקים היטב בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה.
-אופים בתנור במשך 15 דקות.
-הופכים בזהירות צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לשניצלים מעט להתקרר.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן – תוספות לשניצל.
- שניצל טבעוני |
- אורז מוקפץ עם טופו |
- שווארמה טבעונית |
- בולונז טבעוני |
- קציצות טופו ברוטב |
- מתכון לטופו עם ירקות
תגובות
שלום אפרת!
יש לי טופו שכתוב עליו שיש להשרותו במים 20 דק',
האם לעשות כך או לטחון מבלי להשרות?
אשמח לתשובה מהירה… אני רוצה להכין לארוחת צהריים.
תודה!
תשרה 5 דקות 🙂
האם טופו זה בשרי
לא, זה צמחוני פרווה.
היי אני טבח בצהל ואני רוצה להגדיל את הכמיות האם זה היצא אותו טעם כי זה מאוד טעים וחבל לי לפספס מתכון כזה
השמח לתשובה בבקשה
לא אמורה להיות בעיה להכפיל כמויות.
הטופו שפתחתי מסריח נורא. זה ככה ??
לא אמור להיות לו ריח כזה. יכול להיות שהוא מקולקל.
פירורי הלחם לא ככ החזיקו. איך אפשר לגרום להם להיראות כמו בתמונה?
תודה
אולי התערובת יצאה קצת יבשה? כי התערובת אמורה לצאת רכה ואפילו קצת דביקה.
האם נראה לך שילך טוב בהקפאה?
האמת לא ניסיתי אבל אפשר לנסות.
היי, במקרה של תירס קפוא האם צריך לבשל את התירס לפני או ניתן להכניס כפי שהוא ?
שבת שלום
כדאי לבשל קצת לפני עד לריכוך.
היי ניראה מתכון מקסים ,
האם ניתן להחליף את התירס באפונב יבשה מבושלת ?
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
*במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו"א קטן ולמעוך לפירה.
היי… אני רוצה להכין לבת שלי ואני ממש מתלבטת בין המתכונים ..
חושבת להכין את זאת רק להחליף באופנה, יש תחליף לדעתך לתפוח אדמה ?
היי אילנית,
במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שאפשר לבשל תפו"א קטן ולמעוך לפירה.
שבת שלום❤️
שכחתי לציין שאין לי רוטב סויה
אני משתמשת בטופו פיקנטי של תנובה. יש הכנה מוקדמת שצריך לעשות לטופו הזה? או ישר להתחיל מהמתכון?
היי אושי,
תכיני לפי המתכון.
היי
אם אין מעבד מזון בבית?
אפשר להכין עם בלנדר מוט ידני או בלנדר רגיל חזק.
היי, יצא טעים!
אבל התיבול היה לי טיפה מלוח.
יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
אפשר לשים 3 כפות מים במקום ואז לתבל רגיל במלח פלפל, פפריקה וכו?
יש לי גם רוטב צילי מתוק..
בקיצור אשמח להצעות, כי המתכון בהחלט מעולה 🙂
היי ליאור,
באיזה סוג רוטב סויה השתמשת? מוזר שיצא כל כך מלוח.
אני מניחה שאפשר להוסיף 3 כפות מים ולתבל רגיל. אולי אפשר להוסיף גם כף רוטב צ'ילי מתוק.
הי האם ניתן להקפיא?
תודה
לדעתי כן.
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
רוטב הסויה מוסיף טעם לטופו. בכל מקרה אני מניחה שאפשר לשים כף סילאן ושליש כפית מלח.
הכנתי ויצא לי טיפה יבש, מה יכולה להיות הסיבה?
אצלי הציפוי לא יצא זהוב כמו בתמונה שלך, אלא חום לא אטרקטיבי:), יש סוג מסויים של פירורי לחם שכדאי להשתמש בהם? תודה רבה
היי איילת,
השתמשתי בפירורי לחם מוזהבים.
יצא יבש מבחוץ או מבפנים? שימנת את נייר האפיה?
שלום.
אפשר להכין גם ללא הטופו ורק עם תירס? ואם כן, מה צריך להוסיף? או להוריד?
תודה ויו"ט.
מצרפת מתכון לשניצל תירס.
יצאו לי ממש טעימות!! השינויים שעשיתי: במקום פרורי לחם שמתי זרעי פשתן טחונים ושמתי קמח סויה במקום הקמח שהיצעת. דבר נוסף, לא הוספתי בכלל ציפוי של פרורי לחם.
מצוין 🙂
תודה אורה.
אפרת, מתכון מוצלח מאוד. תודה רבה. האם אפשר להחליף את התירס בירק אחר לצורך הגיוון?
היי מיכל,
אולי אפשר לשים אפונה קפואה אם אוהבים. במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו"א קטן ולמעוך לפירה.
יצא לי מאד טעים! השינויים שעשיתי: השתמשתי בתירס קפוא אותו הפשרתי עם מים רותחים וסחטתי, במקום פרורי לחם הוספתי לעיסה קוואקר, השארתי יותר זמן בתנור מהרשום במתכון. בהחלט אאמץ את המתכון. תודה אפרת!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתירס קפוא של סנפרוסט במקום מקופסה? מצאתי בסופר רק תירס מתוק ולכן אני מעדיפה שלא להשתמש בקופסה.
כן אפשר.
שבוע נפלא 🌷
נראה מעולה שאלה קטנה אפשר בלי קמח בכלל אני רוצה משהו לא מעובד, אז אולי במקום אפשר להשים ביצה שתחזיק את התערובת או משהו אחר. ועוד משהו במקום פירורי לחם אפשר אולי לטחון שומשום עם שקדים ולצפות? אני רוצה להכין לאחותי שכמט לא אוכלת מעובד
תודה
היי יערית,
נסי להכין בלי פירורי לחם. אם התערובת מתפרקת תוסיפי ביצה.
לגבי הציפוי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
נשמע מעולה!
בעלי מכור לשניצל תירס ואשמח להכין לו.
אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח עדשים?
תודה ויום טוב🌸
נראה לי שכן.
יום מקסים 🌷