שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 16-18 שניצלים

סוג: פרווה

מצרכים:

300 גרם טופו חתוך לקוביות

חצי כוס (80 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)

שן שום כתושה

כף וחצי שמן זית/קנולה

3 כפות רוטב סויה

3 כפות מלאות פירורי לחם

כף קמח חומוס או קמח רגיל

3/4 כוס (130 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)

*פירורי לחם לציפוי (מומלץ מוזהבים)




אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את קוביות הטופו, חצי כוס גרגירי תירס, שן שום, שמן ורוטב סויה. טוחנים עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, פירורי לחם וקמח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת שניתן ליצור ממנה קציצות (אם התערובת רכה מידי או מתפרקת יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם לפי הצורך).

-מחממים תנור ל- 200 מעלות.

-משמנים בנדיבות נייר אפיה, יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס”מ, מהדקים היטב בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה.

-אופים בתנור במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לשניצלים מעט להתקרר.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן –  תוספות לשניצל.

ראו גם
פילה דג עם פלפליםפילה דג עם פלפלים
עוגה בחושה עם פירות יער עוגה בחושה עם פירות יער
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
‫יובל (11:30 11.08.2023)

מתכון מצויין השניצלים יצאו קריספיים, כיף שזו הכנה קלילה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:13 11.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אסנת (18:30 3.01.2023)

יצאו לי קצת קשים, מרקם של דיקט, הקטן לא התמודד איתם. מה עשיתי לא נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 3.01.2023)

היי,
יכול להיות שהשתמשת בטופו קשה (ולא בטופו רגיל/משי)?
שימנת היטב את נייר האפייה?
מרקם קשה עלול להתקבל אם שמים הרבה מדי מהקמח ופירורי לחם.
עוד סיבה אפשרית היא אפייה בחום גבוה מהדרוש או למשך ארוך מהדרוש.

avatar
Nofar Shasha (18:15 28.12.2022)

היי, אם אין לי מעבד מזון, יש דרך אחרת בה אפשר להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 28.12.2022)

היי,
אפשר להכין גם עם בלנדר מוט (רגיל או ידני).

avatar
יעל (09:18 8.09.2022)

הי אפרת, הכנתי אתמול ויצא טעים מאד, אבל הציפוי לא נדבק לי טוב. במידה ואוסיף ביצה לתערובת או לחליפין אטבול את התערובת בביצה לפני פירורי הלחם, זה יסייע לציפוי להידבק? איזו מהאופציות עדיפה? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 8.09.2022)

היי,
חשוב להדק ממש בחוזקה את הפירורים לשניצלים כדי שיידבקו. בנוסף, חשוב שהתערובת תצא לחה כי אם היא יבשה הפירורים לא יידבקו.
אפשר לטבול בביצה לפני הציפוי בפירורים, זה יכול לעזור מעט.

avatar
אריק (15:00 18.01.2022)

הכנתי ויצא מ ע ו ל ה! הילדה טרפה 😍
רציתי לשאול אם כדאי לנסות עם ברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 18.01.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! אני מניחה שאפשר להוסיף חצי כוס ברוקולי טחון גס.

avatar
קורל (21:43 13.10.2021)

שלום,
האם אפשר להחליף את התירס במשהו יותר בריא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 13.10.2021)

היי קורל,
אני חושבת שאפשר לבשל תפו”א קטן ולמעוך לפירה במקום חצי כוס התירס שטוחנים, ולשים חצי-3/4 כוס אפונה קפואה (או יבשה מבושלת) במקום גרגירי התירס.
אשמח לשמוע איך יוצא(:

avatar
אורטל (13:33 26.02.2021)

יצא מאד טעים. תודה רבה!
הוספתי קארי שיהא פיקנטי וזה משתלב טוב !
הלוואי שתעלי עוד מתכונים עם טופו 🙏🏻

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 26.02.2021)

היי אורטל, שמחה שאהבת! לוקחת לתשומת ליבי😉

avatar
אילי (23:09 3.02.2021)

היי אפרת …
האם השום מורגש?
הבת שלי לא אוהבת שום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:38 4.02.2021)

היי, השום פחות מורגש, אם זאת בעיה אפשר לשים חצי שן שום.

avatar
אלי7 (12:13 7.01.2021)

שלום אפרת!
יש לי טופו שכתוב עליו שיש להשרותו במים 20 דק’,
האם לעשות כך או לטחון מבלי להשרות?
אשמח לתשובה מהירה… אני רוצה להכין לארוחת צהריים.
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:46 7.01.2021)

תשרה 5 דקות 🙂

avatar
חי ה (23:32 31.12.2020)

האם טופו זה בשרי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:03 1.01.2021)

לא, זה צמחוני פרווה.

avatar
Doron Turgeman (17:52 29.10.2020)

היי אני טבח בצהל ואני רוצה להגדיל את הכמיות האם זה היצא אותו טעם כי זה מאוד טעים וחבל לי לפספס מתכון כזה
השמח לתשובה בבקשה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:30 30.10.2020)

לא אמורה להיות בעיה להכפיל כמויות.

avatar
חני (19:22 22.09.2020)

הטופו שפתחתי מסריח נורא. זה ככה ??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 22.09.2020)

לא אמור להיות לו ריח כזה. יכול להיות שהוא מקולקל.

avatar
רעות (13:43 23.06.2020)

פירורי הלחם לא ככ החזיקו. איך אפשר לגרום להם להיראות כמו בתמונה?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:06 23.06.2020)

אולי התערובת יצאה קצת יבשה? כי התערובת אמורה לצאת רכה ואפילו קצת דביקה.

avatar
נ.ה (13:25 17.06.2020)

האם נראה לך שילך טוב בהקפאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:58 17.06.2020)

האמת לא ניסיתי אבל אפשר לנסות.

avatar
ענת לוי (16:17 1.11.2019)

היי, במקרה של תירס קפוא האם צריך לבשל את התירס לפני או ניתן להכניס כפי שהוא ?

שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 2.11.2019)

כדאי לבשל קצת לפני עד לריכוך.

avatar
אילנית (14:26 14.05.2019)

היי ניראה מתכון מקסים ,
האם ניתן להחליף את התירס באפונב יבשה מבושלת ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 14.05.2019)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
*במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו”א קטן ולמעוך לפירה.

avatar
אילנית (06:23 27.11.2020)

היי… אני רוצה להכין לבת שלי ואני ממש מתלבטת בין המתכונים ..
חושבת להכין את זאת רק להחליף באופנה, יש תחליף לדעתך לתפוח אדמה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:05 27.11.2020)

היי אילנית,
במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שאפשר לבשל תפו”א קטן ולמעוך לפירה.
שבת שלום❤️

avatar
אילנית (06:24 27.11.2020)

שכחתי לציין שאין לי רוטב סויה

avatar
אושי (13:01 12.02.2019)

אני משתמשת בטופו פיקנטי של תנובה. יש הכנה מוקדמת שצריך לעשות לטופו הזה? או ישר להתחיל מהמתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 12.02.2019)

היי אושי,
תכיני לפי המתכון.

avatar
ספיר (23:18 8.01.2019)

היי
אם אין מעבד מזון בבית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 9.01.2019)

אפשר להכין עם בלנדר מוט ידני או בלנדר רגיל חזק.

avatar
ליאור (13:02 21.11.2018)

היי, יצא טעים!
אבל התיבול היה לי טיפה מלוח.
יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
אפשר לשים 3 כפות מים במקום ואז לתבל רגיל במלח פלפל, פפריקה וכו?
יש לי גם רוטב צילי מתוק..
בקיצור אשמח להצעות, כי המתכון בהחלט מעולה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 21.11.2018)

היי ליאור,
באיזה סוג רוטב סויה השתמשת? מוזר שיצא כל כך מלוח.
אני מניחה שאפשר להוסיף 3 כפות מים ולתבל רגיל. אולי אפשר להוסיף גם כף רוטב צ’ילי מתוק.

avatar
Ange la (07:23 18.10.2018)

הי האם ניתן להקפיא?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 18.10.2018)

לדעתי כן.

avatar
רחלי (09:00 9.10.2018)

מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 9.10.2018)

רוטב הסויה מוסיף טעם לטופו. בכל מקרה אני מניחה שאפשר לשים כף סילאן ושליש כפית מלח.

avatar
איילת (13:09 28.08.2018)

הכנתי ויצא לי טיפה יבש, מה יכולה להיות הסיבה?
אצלי הציפוי לא יצא זהוב כמו בתמונה שלך, אלא חום לא אטרקטיבי:), יש סוג מסויים של פירורי לחם שכדאי להשתמש בהם? תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 28.08.2018)

היי איילת,
השתמשתי בפירורי לחם מוזהבים.
יצא יבש מבחוץ או מבפנים? שימנת את נייר האפיה?

avatar
צופיה (13:02 16.08.2018)

שלום.
אפשר להכין גם ללא הטופו ורק עם תירס? ואם כן, מה צריך להוסיף? או להוריד?
תודה ויו”ט.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 16.08.2018)

מצרפת מתכון לשניצל תירס.

avatar
אורה (17:33 12.08.2018)

יצאו לי ממש טעימות!! השינויים שעשיתי: במקום פרורי לחם שמתי זרעי פשתן טחונים ושמתי קמח סויה במקום הקמח שהיצעת. דבר נוסף, לא הוספתי בכלל ציפוי של פרורי לחם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:01 12.08.2018)

מצוין 🙂
תודה אורה.

avatar
מיכל (10:25 13.06.2018)

אפרת, מתכון מוצלח מאוד. תודה רבה. האם אפשר להחליף את התירס בירק אחר לצורך הגיוון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 13.06.2018)

היי מיכל,
אולי אפשר לשים אפונה קפואה אם אוהבים. במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו”א קטן ולמעוך לפירה.

avatar
אורה (14:15 3.06.2018)

יצא לי מאד טעים! השינויים שעשיתי: השתמשתי בתירס קפוא אותו הפשרתי עם מים רותחים וסחטתי, במקום פרורי לחם הוספתי לעיסה קוואקר, השארתי יותר זמן בתנור מהרשום במתכון. בהחלט אאמץ את המתכון. תודה אפרת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 3.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
אורה (11:00 3.06.2018)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתירס קפוא של סנפרוסט במקום מקופסה? מצאתי בסופר רק תירס מתוק ולכן אני מעדיפה שלא להשתמש בקופסה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 3.06.2018)

כן אפשר.
שבוע נפלא 🌷

avatar
יערית (09:54 3.06.2018)

נראה מעולה שאלה קטנה אפשר בלי קמח בכלל אני רוצה משהו לא מעובד, אז אולי במקום אפשר להשים ביצה שתחזיק את התערובת או משהו אחר. ועוד משהו במקום פירורי לחם אפשר אולי לטחון שומשום עם שקדים ולצפות? אני רוצה להכין לאחותי שכמט לא אוכלת מעובד
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 3.06.2018)

היי יערית,
נסי להכין בלי פירורי לחם. אם התערובת מתפרקת תוסיפי ביצה.
לגבי הציפוי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

avatar
ענבל (09:20 31.05.2018)

נשמע מעולה!
בעלי מכור לשניצל תירס ואשמח להכין לו.
אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח עדשים?
תודה ויום טוב🌸

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 31.05.2018)

נראה לי שכן.
יום מקסים 🌷

לקריאת כל התגובות