שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 16-18 שניצלים

סוג: פרווה

מצרכים:

300 גרם טופו חתוך לקוביות

חצי כוס (80 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)

שן שום כתושה

כף וחצי שמן זית/קנולה

3 כפות רוטב סויה

3 כפות מלאות פירורי לחם

כף קמח חומוס או קמח רגיל

3/4 כוס (130 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)

*פירורי לחם לציפוי (מומלץ מוזהבים)

אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את קוביות הטופו, חצי כוס גרגירי תירס, שן שום, שמן ורוטב סויה. טוחנים עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, פירורי לחם וקמח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת שניתן ליצור ממנה קציצות (אם התערובת רכה מידי או מתפרקת יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם לפי הצורך).

-מחממים תנור ל- 200 מעלות.

-משמנים בנדיבות נייר אפיה, יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס”מ, מהדקים היטב בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה.

-אופים בתנור במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לשניצלים מעט להתקרר.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן –  תוספות לשניצל.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פילה דג עם פלפלים
עוגה בחושה עם פירות יער

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורטל (13:33 26.02.2021)

יצא מאד טעים. תודה רבה!
הוספתי קארי שיהא פיקנטי וזה משתלב טוב !
הלוואי שתעלי עוד מתכונים עם טופו 🙏🏻

מתכונים ב-10 דקות (14:25 26.02.2021)

היי אורטל, שמחה שאהבת! לוקחת לתשומת ליבי😉

אילי (23:09 3.02.2021)

היי אפרת …
האם השום מורגש?
הבת שלי לא אוהבת שום

מתכונים ב-10 דקות (07:38 4.02.2021)

היי, השום פחות מורגש, אם זאת בעיה אפשר לשים חצי שן שום.

אלי7 (12:13 7.01.2021)

שלום אפרת!
יש לי טופו שכתוב עליו שיש להשרותו במים 20 דק’,
האם לעשות כך או לטחון מבלי להשרות?
אשמח לתשובה מהירה… אני רוצה להכין לארוחת צהריים.
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:46 7.01.2021)

תשרה 5 דקות 🙂

חי ה (23:32 31.12.2020)

האם טופו זה בשרי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:03 1.01.2021)

לא, זה צמחוני פרווה.

Doron Turgeman (17:52 29.10.2020)

היי אני טבח בצהל ואני רוצה להגדיל את הכמיות האם זה היצא אותו טעם כי זה מאוד טעים וחבל לי לפספס מתכון כזה
השמח לתשובה בבקשה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:30 30.10.2020)

לא אמורה להיות בעיה להכפיל כמויות.

חני (19:22 22.09.2020)

הטופו שפתחתי מסריח נורא. זה ככה ??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 22.09.2020)

לא אמור להיות לו ריח כזה. יכול להיות שהוא מקולקל.

רעות (13:43 23.06.2020)

פירורי הלחם לא ככ החזיקו. איך אפשר לגרום להם להיראות כמו בתמונה?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:06 23.06.2020)

אולי התערובת יצאה קצת יבשה? כי התערובת אמורה לצאת רכה ואפילו קצת דביקה.

נ.ה (13:25 17.06.2020)

האם נראה לך שילך טוב בהקפאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:58 17.06.2020)

האמת לא ניסיתי אבל אפשר לנסות.

ענת לוי (16:17 1.11.2019)

היי, במקרה של תירס קפוא האם צריך לבשל את התירס לפני או ניתן להכניס כפי שהוא ?

שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 2.11.2019)

כדאי לבשל קצת לפני עד לריכוך.

אילנית (14:26 14.05.2019)

היי ניראה מתכון מקסים ,
האם ניתן להחליף את התירס באפונב יבשה מבושלת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 14.05.2019)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
*במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו”א קטן ולמעוך לפירה.

אילנית (06:23 27.11.2020)

היי… אני רוצה להכין לבת שלי ואני ממש מתלבטת בין המתכונים ..
חושבת להכין את זאת רק להחליף באופנה, יש תחליף לדעתך לתפוח אדמה ?

מתכונים ב-10 דקות (11:05 27.11.2020)

היי אילנית,
במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שאפשר לבשל תפו”א קטן ולמעוך לפירה.
שבת שלום❤️

אילנית (06:24 27.11.2020)

שכחתי לציין שאין לי רוטב סויה

אושי (13:01 12.02.2019)

אני משתמשת בטופו פיקנטי של תנובה. יש הכנה מוקדמת שצריך לעשות לטופו הזה? או ישר להתחיל מהמתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 12.02.2019)

היי אושי,
תכיני לפי המתכון.

ספיר (23:18 8.01.2019)

היי
אם אין מעבד מזון בבית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 9.01.2019)

אפשר להכין עם בלנדר מוט ידני או בלנדר רגיל חזק.

ליאור (13:02 21.11.2018)

היי, יצא טעים!
אבל התיבול היה לי טיפה מלוח.
יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
אפשר לשים 3 כפות מים במקום ואז לתבל רגיל במלח פלפל, פפריקה וכו?
יש לי גם רוטב צילי מתוק..
בקיצור אשמח להצעות, כי המתכון בהחלט מעולה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 21.11.2018)

היי ליאור,
באיזה סוג רוטב סויה השתמשת? מוזר שיצא כל כך מלוח.
אני מניחה שאפשר להוסיף 3 כפות מים ולתבל רגיל. אולי אפשר להוסיף גם כף רוטב צ’ילי מתוק.

Ange la (07:23 18.10.2018)

הי האם ניתן להקפיא?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 18.10.2018)

לדעתי כן.

רחלי (09:00 9.10.2018)

מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 9.10.2018)

רוטב הסויה מוסיף טעם לטופו. בכל מקרה אני מניחה שאפשר לשים כף סילאן ושליש כפית מלח.

איילת (13:09 28.08.2018)

הכנתי ויצא לי טיפה יבש, מה יכולה להיות הסיבה?
אצלי הציפוי לא יצא זהוב כמו בתמונה שלך, אלא חום לא אטרקטיבי:), יש סוג מסויים של פירורי לחם שכדאי להשתמש בהם? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 28.08.2018)

היי איילת,
השתמשתי בפירורי לחם מוזהבים.
יצא יבש מבחוץ או מבפנים? שימנת את נייר האפיה?

צופיה (13:02 16.08.2018)

שלום.
אפשר להכין גם ללא הטופו ורק עם תירס? ואם כן, מה צריך להוסיף? או להוריד?
תודה ויו”ט.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 16.08.2018)

מצרפת מתכון לשניצל תירס.

אורה (17:33 12.08.2018)

יצאו לי ממש טעימות!! השינויים שעשיתי: במקום פרורי לחם שמתי זרעי פשתן טחונים ושמתי קמח סויה במקום הקמח שהיצעת. דבר נוסף, לא הוספתי בכלל ציפוי של פרורי לחם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:01 12.08.2018)

מצוין 🙂
תודה אורה.

מיכל (10:25 13.06.2018)

אפרת, מתכון מוצלח מאוד. תודה רבה. האם אפשר להחליף את התירס בירק אחר לצורך הגיוון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 13.06.2018)

היי מיכל,
אולי אפשר לשים אפונה קפואה אם אוהבים. במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו”א קטן ולמעוך לפירה.

אורה (14:15 3.06.2018)

יצא לי מאד טעים! השינויים שעשיתי: השתמשתי בתירס קפוא אותו הפשרתי עם מים רותחים וסחטתי, במקום פרורי לחם הוספתי לעיסה קוואקר, השארתי יותר זמן בתנור מהרשום במתכון. בהחלט אאמץ את המתכון. תודה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 3.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אורה (11:00 3.06.2018)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתירס קפוא של סנפרוסט במקום מקופסה? מצאתי בסופר רק תירס מתוק ולכן אני מעדיפה שלא להשתמש בקופסה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 3.06.2018)

כן אפשר.
שבוע נפלא 🌷

יערית (09:54 3.06.2018)

נראה מעולה שאלה קטנה אפשר בלי קמח בכלל אני רוצה משהו לא מעובד, אז אולי במקום אפשר להשים ביצה שתחזיק את התערובת או משהו אחר. ועוד משהו במקום פירורי לחם אפשר אולי לטחון שומשום עם שקדים ולצפות? אני רוצה להכין לאחותי שכמט לא אוכלת מעובד
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 3.06.2018)

היי יערית,
נסי להכין בלי פירורי לחם. אם התערובת מתפרקת תוסיפי ביצה.
לגבי הציפוי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

ענבל (09:20 31.05.2018)

נשמע מעולה!
בעלי מכור לשניצל תירס ואשמח להכין לו.
אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח עדשים?
תודה ויום טוב🌸

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 31.05.2018)

נראה לי שכן.
יום מקסים 🌷

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.