שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לשניצל צמחוני מטופו טחון וגרגירי תירס (ללא ביצה)

שניצל טופו ותירס

מצרכים (16-18 שניצלים):

300 גרם טופו חתוך לקוביות

חצי כוס (80 ג') גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)

שן שום כתושה

כף וחצי שמן זית/קנולה

3 כפות רוטב סויה

3 כפות מלאות פירורי לחם

כף קמח חומוס או קמח רגיל

3/4 כוס (130 ג') גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא נוזלים)

*פירורי לחם לציפוי

אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את קוביות הטופו, חצי כוס גרגירי תירס, שן שום, שמן ורוטב סויה. טוחנים עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים 3/4 כוס גרגירי תירס שלמים, פירורי לחם וקמח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת שניתן ליצור ממנה קציצות (אם התערובת רכה מידי או מתפרקת יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם לפי הצורך).

-מחממים תנור ל- 200 מעלות.

-משמנים בנדיבות נייר אפיה, יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ, מהדקים היטב בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה.

-אופים בתנור במשך 15 דקות, הופכים בזהירות צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לשניצלים מעט להתקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פילה דג עם פלפלים
עוגה בחושה עם פירות יער

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
ענת לוי (16:17 1.11.2019)

היי, במקרה של תירס קפוא האם צריך לבשל את התירס לפני או ניתן להכניס כפי שהוא ?

שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 2.11.2019)

כדאי לבשל קצת לפני עד לריכוך.

Avatar
אילנית (14:26 14.05.2019)

היי ניראה מתכון מקסים ,
האם ניתן להחליף את התירס באפונב יבשה מבושלת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 14.05.2019)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
*במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו"א קטן ולמעוך לפירה.

Avatar
אושי (13:01 12.02.2019)

אני משתמשת בטופו פיקנטי של תנובה. יש הכנה מוקדמת שצריך לעשות לטופו הזה? או ישר להתחיל מהמתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 12.02.2019)

היי אושי,
תכיני לפי המתכון.

Avatar
ספיר (23:18 8.01.2019)

היי
אם אין מעבד מזון בבית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 9.01.2019)

אפשר להכין עם בלנדר מוט ידני או בלנדר רגיל חזק.

Avatar
ליאור (13:02 21.11.2018)

היי, יצא טעים!
אבל התיבול היה לי טיפה מלוח.
יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
אפשר לשים 3 כפות מים במקום ואז לתבל רגיל במלח פלפל, פפריקה וכו?
יש לי גם רוטב צילי מתוק..
בקיצור אשמח להצעות, כי המתכון בהחלט מעולה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 21.11.2018)

היי ליאור,
באיזה סוג רוטב סויה השתמשת? מוזר שיצא כל כך מלוח.
אני מניחה שאפשר להוסיף 3 כפות מים ולתבל רגיל. אולי אפשר להוסיף גם כף רוטב צ'ילי מתוק.

Avatar
Ange la (07:23 18.10.2018)

הי האם ניתן להקפיא?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 18.10.2018)

לדעתי כן.

Avatar
רחלי (09:00 9.10.2018)

מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 9.10.2018)

רוטב הסויה מוסיף טעם לטופו. בכל מקרה אני מניחה שאפשר לשים כף סילאן ושליש כפית מלח.

Avatar
איילת (13:09 28.08.2018)

הכנתי ויצא לי טיפה יבש, מה יכולה להיות הסיבה?
אצלי הציפוי לא יצא זהוב כמו בתמונה שלך, אלא חום לא אטרקטיבי:), יש סוג מסויים של פירורי לחם שכדאי להשתמש בהם? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 28.08.2018)

היי איילת,
השתמשתי בפירורי לחם מוזהבים.
יצא יבש מבחוץ או מבפנים? שימנת את נייר האפיה?

Avatar
צופיה (13:02 16.08.2018)

שלום.
אפשר להכין גם ללא הטופו ורק עם תירס? ואם כן, מה צריך להוסיף? או להוריד?
תודה ויו"ט.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 16.08.2018)

מצרפת מתכון לשניצל תירס.

Avatar
אורה (17:33 12.08.2018)

יצאו לי ממש טעימות!! השינויים שעשיתי: במקום פרורי לחם שמתי זרעי פשתן טחונים ושמתי קמח סויה במקום הקמח שהיצעת. דבר נוסף, לא הוספתי בכלל ציפוי של פרורי לחם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:01 12.08.2018)

מצוין 🙂
תודה אורה.

Avatar
מיכל (10:25 13.06.2018)

אפרת, מתכון מוצלח מאוד. תודה רבה. האם אפשר להחליף את התירס בירק אחר לצורך הגיוון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 13.06.2018)

היי מיכל,
אולי אפשר לשים אפונה קפואה אם אוהבים. במקום לטחון חצי כוס אפונה אני חושבת שכדאי לבשל תפו"א קטן ולמעוך לפירה.

Avatar
אורה (14:15 3.06.2018)

יצא לי מאד טעים! השינויים שעשיתי: השתמשתי בתירס קפוא אותו הפשרתי עם מים רותחים וסחטתי, במקום פרורי לחם הוספתי לעיסה קוואקר, השארתי יותר זמן בתנור מהרשום במתכון. בהחלט אאמץ את המתכון. תודה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 3.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
אורה (11:00 3.06.2018)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתירס קפוא של סנפרוסט במקום מקופסה? מצאתי בסופר רק תירס מתוק ולכן אני מעדיפה שלא להשתמש בקופסה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 3.06.2018)

כן אפשר.
שבוע נפלא 🌷

Avatar
יערית (09:54 3.06.2018)

נראה מעולה שאלה קטנה אפשר בלי קמח בכלל אני רוצה משהו לא מעובד, אז אולי במקום אפשר להשים ביצה שתחזיק את התערובת או משהו אחר. ועוד משהו במקום פירורי לחם אפשר אולי לטחון שומשום עם שקדים ולצפות? אני רוצה להכין לאחותי שכמט לא אוכלת מעובד
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 3.06.2018)

היי יערית,
נסי להכין בלי פירורי לחם. אם התערובת מתפרקת תוסיפי ביצה.
לגבי הציפוי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

Avatar
ענבל (09:20 31.05.2018)

נשמע מעולה!
בעלי מכור לשניצל תירס ואשמח להכין לו.
אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח עדשים?
תודה ויום טוב🌸

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 31.05.2018)

נראה לי שכן.
יום מקסים 🌷

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.