זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 15 שניצלים קטנים
סוג: פרווה
מצרכים:
300 גרם טופו חתוך למלבנים דקים בעובי כחצי ס”מ ובגודל 3X6 ס”מ
משרה לטופו:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
חצי כף רוטב צ’ילי מתוק
שן שום כתושה
*פירורי לחם לציפוי
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את חומרי המרינדה (סויה, סילאן, צ’ילי מתוק ושום) ומוסיפים את הטופו. מערבבים היטב ומשרים לפחות ל-15 דקות (עדיף כמה שיותר).
-מחממים תנור ל- 200 מעלות.
-משמנים בנדיבות נייר אפיה, מהדקים כל מלבן טופו בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה.
-אופים בתנור במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן – תוספות לשניצל.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים טבעוניים
אפרת את מצילת נפשות! איזו מנה טעימה
תודה אור🙂
פעם שניה שהכנתי יצא ממש טעים.
הכנתי הפעם עם טופו בזיליקום. מוסיף המון- ממש מוצלח. תודה רבה על עוד מתכון מעולה.
היי, האם אפשר להשרות ללילה ולאפות למחרת?
תודה, מיכל
כן
היי אפרת, האם ניתן לטגן במחבת במקום לאפות בתנור?
כן אפשר.
היי אפרת
לכמה ימים זה אכיל וטעים כשזה שמור במקרר (מכינה בלי סויה ובלי רוטב צ’ילי)
תודה מראש על התגובה ושבת שלום לך.
היי
מומלץ לשמור יום יומיים במקרר.
שלום, אפשר גם עם טופו קשה?
תודה!
היי,
אפשר אבל עדיף טופו רגיל.
לא רע בכלל!ֶטיגנתי אותם, אולי פעם הבאה באמת להשרות יותר זמן שיהיה יותר טעם
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף😊
יום שישי בצהריים ושוב האתר הזה הציל אותי!!!! כל מה שאני מכינה תמיד טעים והשניצל הזה גם יצא מעולה! שבת שלום
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ושבת שלום❤
היי אפרת, הכנתי את השניצל טופו בתנור, אבל כשהפכתי אותם אחרי 15 דקות נעלמו בצד הזה הפירורי לחם. יש לך מושג למה? השרתי 15 דקות
היי דנה,
מה הכוונה נעלמו? את מתכוונת שהציפוי ירד ולא נשאר דבוק לטופו?
כדי למנוע את התופעה חשוב להדק ממש בחוזקה את הפירורים לטופו.
חיפשתי הרבה זמן מתכון מוצלח לשניצל טופו ובאמת ה”שניצלים” יצאו מעולה!
לא היה לי סילאן אז השתמשתי בכף שטוחה של סוכר חום ויצא מעולה.
מקווה לראות עוד מתכונים טבעוניים ממך 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף❤
תוכלי למצוא עוד מתכונים טבעוניים בקישור הבא: https://www.10dakot.co.il/?s=%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99
הי אפרת, אני רוצה להכין לילדים קטנים. נראה לך שהם יאהבו את המרינדה (בכל מקרה חשבתי להכין בלי צילי מתוק). תודה, מיכל
היי,
כן, גם ילדים מחבבים את המרינדה הזו. אפשר להמיר את הצ’ילי בכף קטשופ שנותן מתיקות קלה(:
היי אפרת לפני שאני מכינה .. האם אין צורך לתבל גם את פרורי הלחם? האם ההשריה במרינדה מספיקה?
היי,
לא חובה, אבל אפשר לתבל במעט מלח ופלפל שחור את הפירורים.
תודה רבה, יצא מעולה!! וכלכך פשוט, וואו! הכנתי את זה היום לצהריים, בטיגון, לא האמנתי שיכולה לצאת מנה כלכך טעימה בכלכך מעט זמן והשקעה 🙂 . אפילו בעלי שאינו טבעוני ממש עף על זה!
עניין קטן שרציתי לשאול אותך לגביו: יש איזשהי דרך לגרום לכך שהפירורים יותר ידבקו בזמן הטיגון/אפייה?
שוב, המון המון תודה על מתכונים קלים שתמיד מצליחים!
היי נופר,
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון!
כדי שהפירורים ידבקו ככל האפשר לטופו חשוב להדק אותם משני הצדדים היטב לטופו. אם את מטגנת חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק וגדול מספיק כדי להפחית את נשירת הציפוי מהטופו.
בהצלחה😊
תערביי חצי כוס קמח עדשים עם מיים. מירקם כמו טחינה.
ללא גושים.
זה יהיה הביצה ואחרי זה יתפסו הפירורים.
מקווה דעזרתי.
תודה שרית🌻
דבש במקום סילאן
כן, אפשר.
מתכון טעים מאוד! ממליץ להכין.
תודה חגי:)
היי אפרת.
תודה על המתכונים המעולים
אני מחפשת מתכון למשהו מתוק עם טופו, יש כזה דבר?
אני חושבת על תחליף ללביבות גבינה וכו’
היי,
אני חושבת שבחלק המתכונים אפשר להחליף גבינה לבנה/ גבינת שמנת בטופו רך טחון למחית חלקה, אבל לא ניסיתי בעצמי.
וואלה
אנסה ואדווח:)
אני חדשה בתחום
ומה שקשה לילדה שלי זה המתוקים החלביים.
במתוקים חלביים אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב,
בחלק המוצק של קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה לקצפת ובמקום חמאה,
ובתחליף גבינה על בסיס סויה/שקדים במקום גבינה.
בהצלחה😊
הנה, ניסיתי, ויצא פשוט פצצה!!!
עזרת לי מאוד עם הטיפ של לטחון את הטופו. הוספתי ביצים, קמח, סוכר וטיפה אבקת אפיה. אם בא לך לעבוד על כמויות מדויקות זה יעזור לי מאוד.
כוווולם אהבו
וואו נראה ממש מעולה! טוב לדעת שיוצא מוצלח גם בגרסה כזו. תודה על השיתוף😊
מעולה! הצמחונית שבמשפחה היתה מרוצה
שמחה לשמוע 🙂
יש מצב להחליף את פירורי הלחם בקוואקר?
אפשר אבל יותר מוצלח עם פירורי לחם.
היי אפרת אני רוצה לעשות את השניצלים עם ציפוי של פירורי מצה במקום לחם ולטגן במקום לאפות האם זה יצא טוב??
אולי זה ייצא קצת חיוור מבחינת צבע אבל זה אפשרי.
האם אפשר להשתמש במתכון הזה ובמקום טופו לשים שניצלים אמיתיים?
כן אפשר.
יש לאפות במשך 10-15 דקות צד אחד. אח”כ להפוך צד ולאפות במשך 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
מתכון נהדר, תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
אפרת היקרה שלום,
האם חייב לסחוט את הטופו מנוזלים. נאמר לי שהטופו מאוד נוזלי ויכול לצאת עם מרקם רטוב .הכוונה לנוזלים שבתוכו כמובן לא אלה שיוצאים עם הפתיחה. כמו-כן שאלה נוספת באופן עקרוני איך מוציאים נוזלים בדרך מהירה.
היי תהלה,
מספיק לספוג את נוזלי הטופו עם נייר סופג. זה לא אמור לצאת עם מרקם נוזלי.
ניראה ממש טעיםם😄
באיזה טופו השתמשת? חברה וסוג? אני יודעת שיש כל מיני סוגים רך , קשה וכל מיני חברות ובחיים לא הכנתי משהו עם טופו אז לא יודעת מה מתאים
תודה😀
היי ליטל,
השתמשתי בטופו בטעם טבעי של חב’ ליב.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת ניראה מתכון מעולה .. כמו כל המתכונים המיוחדים שלך .
במה ניתן להחליף את הרוטב סויה ואת הצי’לי ?
היי אילנית,
הסויה והצ’ילי מוסיפים טעם אבל אם אין לך תכיני רק עם סילאן ושום ותוסיפי מלח.
היי אפרת.. חשבתי להכין את המתכון לבת שלי לערב שבת .. אם הכין כמה שעות מראש זה יאבד מהטעםשלו ?
שאלה האם השום מורגש ממש ? אני רוצה להכין לביתי בת 3 .( ולא לי עדיין רוטב סויה חצילים)
היי אילנית,
אין סיבה שיאבד מהטעם שלו, תכניסי קצת לתנור אולי לפני האכילה.
והשום לא כל כך מורגש אבל זה עדיין שום, תוכלי לוותר במידה ולא תרצי
שבת שלום ❤️
היי,האם לדעתך ניתן להכין כמות ורק את חלק לאפות, וחלק להקפיא לא אפוי?
היי שירן,
לא ניסיתי להקפיא אבל שמעתי שטופו משנה את המרקם שלו לאחר הפשרה לכן אני לא בטוחה אם כדאי.
מתכון מעולה! תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
הייתי אפרת היקרה והמוכשרת! קודם כל תודה רבה על המתכונים המושלמים♥️
האם אפשר לטגן את השניצלים?
תודה ויום נעים
כן אפשר 🙂
שלום אפרת, האם אפשר להחליף את הצילי המתוק במשהו אחר?
(מאד אוהבת את האתר שלך תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים)
היי ליסה,
את יכולה לוותר על הצ’ילי המתוק.
היי אפרת! תקשיבי! הכנתי את השניצלים אתמול לצהריים והיה (אני מודה!) הרבה הרבה יותר טעים ממה שציפיתי 🙂 🙂 מאמצת את המתכון הזה, אני מניחה שגם יתאים על מצא של “סלט חם” או אפילו קר, נכון? יש לך אולי ראיון לסלט חם דיאטטי?? אולי משהו שכולל פטריות / שעועית ירוקה? תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
שבוע טוב 🙂
שמחה שהשניצלים יצאו טעימים.
זה מתאים להגשה עם סלט חם או קר.
רעיונות עם פטריות או שעועית ירוקה:
שעועית ירוקה עם ירקות
שעועית ירוקה ופטריות
סלט מבושל של פטריות וגמבה
וואו איזה מענה מהיר 🙂 כל המתכונים נראים מעולים! אבחר אחד מהם ואכין בע”ה השבוע. תודה רבה אפרת, את שדרגת לי את המטבח ברמות שלא חלמתי עליהם 🙂 ערב טוב יקירה!
שלום אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח מצות במקום פירורי לחם?
תודה מראש, חוה
אפשר אבל זה ייצא קצת יבש במיוחד בגלל שאופים את זה. אם תמצאי “פירורית זהב מקמח מצה” (של אסם) זה הכי מומלץ.
חג שמח 🙂
מעולה! תודה רבה, עשיתי עם סוליות סוייה, יצא נפלא.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחלי ויום מקסים
יששש חיכיתי לזה, תודה רבה!!❤️❤️
שאלה קטנה, איך לדעתך אפשר לשלב עם זה תירס? או שאת חושבת שזה לא שילוב טוב (?)
היי שלי,
אפרסם בקרוב מתכון גם לשניצל טופו עם תירס. מכינים את זה בדרך קצת אחרת.
שבת שלום 🙂