שום דבר לא נמצא

שיפודי ירקות – ניתן להכין כמנה צמחונית או להגיש כתוספת לצד בשר.

שיפודי ירקות

מצרכים:

ניתן להכין עם כל סוגי הירקות לבחירתכם:

גמבה, בטטה, פלפל ירוק, גזר, קישוא, תפו"א, בצל, חציל.

תיבול: 4 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל גרוס גס.

*ניתן להכין עוד רוטב במידת הצורך.

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות לקוביות/ עיגולים. מניחים בקערה ומתבלים.

-משפדים את הירקות ומטגנים במחבת פסים משני הצדדים או צולים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-20 דקות עד לריכוך והזהבה.

*אופצית "על האש": ניתן גם לצלות על המנגל משני הצדדים.

שיפודי ירקות על האש, ירקות על האש, על האש צמחוני, על האש טבעוני

ראו גם
סלט טורקי
סלט בטטה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
NS3334 (19:07 19.02.2020)

זה טעים כקר? אני רוצה למחר לעבודה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 19.02.2020)

לא קר מהמקרר אלא בטמפ' החדר.

Avatar
מיכל (15:03 13.06.2019)

בוקר טוב
רוצה להכין בשישי ולהגיש בסעודה שלישית. האם אפשרי? יעבור חימום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 13.06.2019)

כן.

Avatar
בת7 (09:13 1.11.2018)

בוקר טוב ,
תודה על האתר – אני משתמשת בו המון ותמיד הכל יוצא לי טוב !:)
מה הכמות של הירקות בשביל הכמות של הרוטב במתכון בערך?
אני מארחת בערך 30 איש (מתוכם חצי ילדים) ומתלבטת כמה קילו ירקות סהכ אני צריכה .
המשך יום מדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 1.11.2018)

בוקר אור,
בסביבות 6-7 ירקות.
בהנחה ומוגשות מנות נוספות לצד מנה זו אני חושבת שהכמויות האלה מספיקות בהחלט: חציל גדול, פלפל אדום (גמבה), פלפל צהוב, 2 בצלים, 2 בטטות בינוניות, 2 גזרים, תפוח אדמה גדול, 2 קישואים.
את כמויות התיבול תכפילי ב-2.
יום נפלא

Avatar
אתי (13:22 2.05.2018)

הי אפרת ותודה על אתר נפלא. האם אפשר להשאיר את הירקות בקערה מתובלים מהבוקר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 2.05.2018)

כן אפשר.

Avatar
אחמד (17:44 28.04.2017)

שיפודי ירקות הכי טעים זה חציל ופיטריות פורטובלו
נטעם כמו בשר. אחח יא רבי

Avatar
רויטל (12:22 23.09.2016)

שבת שלום!
לא צריך לרכך קודם את הבטטות ותפוחי האדמה?
תודה ושנה טובה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:34 23.09.2016)

היי רויטל,
אין צורך. בגלל שחותכים לקוביות יחסית קטנות הירקות מתרככים יחסית מהר באפיה.
שבת שלום ושנה טובה 🙂

Avatar
רויטל (12:39 23.09.2016)

תודה!!! נעשה הערב (על האש… 🙂 )

Avatar
אסף (22:56 8.05.2016)

שלום רציתי לשאול כמה זמן לוקח לצלות על האש תודה על האתר המוצלח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:19 8.05.2016)

היי אסף,
בסביבות 5-10 דקות, תלוי בעוצמת האש. ניתן לבדוק ע"י נעיצת מזלג אם הירקות התרככו.

Avatar
לילך (16:02 6.05.2016)

אפרת היקרה, רציתי להגיד לך ממש תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים שאת מציעה לנו באתר. זה כבר הרבה זמן שאני נהנית מהאתר שלך וניסיתי כבר מספר מתכונים והכל פשוט יוצא מוצלח, והשיפודים האלה פשוט מעדן!! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:44 6.05.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה לילך ושבת שלום 🙂

Avatar
ספיר (14:10 20.09.2015)

היי במה אפשר להחליף במקום סילאן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:59 20.09.2015)

היי ספיר,
אפשר לתבל ברוטב טריאקי או כף רוטב סויה + כף דבש.
אפשר גם לתבל רק במלח ופלפל שחור.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
שרית ק (10:01 1.06.2015)

ממש טעים יצא!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:34 1.06.2015)

תודה שרית 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.