שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

ניתן להכין עם כל סוגי הירקות לבחירתכם:

גמבה, בטטה, פלפל ירוק, גזר, קישוא, תפו”א, בצל, חציל.

תיבול: 4 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל גרוס גס.

*ניתן להכין עוד רוטב במידת הצורך.

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות לקוביות/ עיגולים. מניחים בקערה ומתבלים.

-משפדים את הירקות ומטגנים במחבת פסים משני הצדדים או צולים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-20 דקות עד לריכוך והזהבה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*אופצית “על האש”: ניתן גם לצלות על המנגל משני הצדדים.

שיפודי ירקות על האש, ירקות על האש, על האש צמחוני, על האש טבעוני

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט טורקי
סלט בטטה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אטי (00:06 15.07.2021)

יצא לי קשה…😣 משום מה
למרות שאפיתי על 200 אפילו שעה

מתכונים ב-10 דקות (07:52 15.07.2021)

היי אטי,
הירקות במתכון הזה לא אמורים לצאת רכים אלא יותר פריכים. עם זאת, אם יצא לך ממש קשה כנראה שהם היו צריכים יותר זמן אפייה או שהיה צריך לחתוך אותם לחתיכות קטנות יותר (על מנת שיוכלו להתרכך).

אטי (16:52 15.07.2021)

עדיין זה יצא קשה, לא יכולנו לאכול את זה
הייתי צריכה לשים את זה ממש הרבה זמן בתנור
ודווקא חתכתי לחתיכות קטנות, כמו שאמרת ונשארו לי צימוקים😊
מה יכולה להיות הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (19:09 15.07.2021)

מעניין… איזה ירקות השתמשת? ולא הפחתת בכמויות של התיבול?

אטי (21:37 15.07.2021)

סילאן אולי שמתי כף אחת (כי לא היה לי מספיק) ושמן זית כמו שאמרת
פלפל ומלח-רגיל, לא גרוס.
שמתי תפו”א, בטטה, עגבניות ובצל

מתכונים ב-10 דקות (23:05 15.07.2021)

אוקי אז לגבי התפוחי אדמה- יש זנים ממש קשים ולכן לא מומלצים לאפייה אלא רק לבישול. יכול להיות שהשתמשת בזן כזה.
לגבי שאר הירקות אני באמת לא יודעת למה יצא ככה אם נתת הרבה זמן אפייה ותיבול מספיק(:

ורד (11:24 15.04.2021)

היי,
האם אפשר גם עגבניה?

מתכונים ב-10 דקות (11:50 15.04.2021)

היי ורד,
אפשר בהחלט🙂

המלכה (10:45 13.04.2020)

אפרת יקרה, חג שמח, האם לקלף את הירקות( בטטה, קישוא, תפוח אדמה)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:09 13.04.2020)

אפשר לקלף ואפשר שלא, איך שאוהבים.
חג שמח 🌺

NS3334 (19:07 19.02.2020)

זה טעים כקר? אני רוצה למחר לעבודה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 19.02.2020)

לא קר מהמקרר אלא בטמפ’ החדר.

מיכל (15:03 13.06.2019)

בוקר טוב
רוצה להכין בשישי ולהגיש בסעודה שלישית. האם אפשרי? יעבור חימום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 13.06.2019)

כן.

בת7 (09:13 1.11.2018)

בוקר טוב ,
תודה על האתר – אני משתמשת בו המון ותמיד הכל יוצא לי טוב !:)
מה הכמות של הירקות בשביל הכמות של הרוטב במתכון בערך?
אני מארחת בערך 30 איש (מתוכם חצי ילדים) ומתלבטת כמה קילו ירקות סהכ אני צריכה .
המשך יום מדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 1.11.2018)

בוקר אור,
בסביבות 6-7 ירקות.
בהנחה ומוגשות מנות נוספות לצד מנה זו אני חושבת שהכמויות האלה מספיקות בהחלט: חציל גדול, פלפל אדום (גמבה), פלפל צהוב, 2 בצלים, 2 בטטות בינוניות, 2 גזרים, תפוח אדמה גדול, 2 קישואים.
את כמויות התיבול תכפילי ב-2.
יום נפלא

אתי (13:22 2.05.2018)

הי אפרת ותודה על אתר נפלא. האם אפשר להשאיר את הירקות בקערה מתובלים מהבוקר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 2.05.2018)

כן אפשר.

אחמד (17:44 28.04.2017)

שיפודי ירקות הכי טעים זה חציל ופיטריות פורטובלו
נטעם כמו בשר. אחח יא רבי

רויטל (12:22 23.09.2016)

שבת שלום!
לא צריך לרכך קודם את הבטטות ותפוחי האדמה?
תודה ושנה טובה!

מתכונים ב-10 דקות (12:34 23.09.2016)

היי רויטל,
אין צורך. בגלל שחותכים לקוביות יחסית קטנות הירקות מתרככים יחסית מהר באפיה.
שבת שלום ושנה טובה 🙂

רויטל (12:39 23.09.2016)

תודה!!! נעשה הערב (על האש… 🙂 )

אסף (22:56 8.05.2016)

שלום רציתי לשאול כמה זמן לוקח לצלות על האש תודה על האתר המוצלח

מתכונים ב-10 דקות (23:19 8.05.2016)

היי אסף,
בסביבות 5-10 דקות, תלוי בעוצמת האש. ניתן לבדוק ע”י נעיצת מזלג אם הירקות התרככו.

לילך (16:02 6.05.2016)

אפרת היקרה, רציתי להגיד לך ממש תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים שאת מציעה לנו באתר. זה כבר הרבה זמן שאני נהנית מהאתר שלך וניסיתי כבר מספר מתכונים והכל פשוט יוצא מוצלח, והשיפודים האלה פשוט מעדן!! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (16:44 6.05.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה לילך ושבת שלום 🙂

ספיר (14:10 20.09.2015)

היי במה אפשר להחליף במקום סילאן?

מתכונים ב-10 דקות (14:59 20.09.2015)

היי ספיר,
אפשר לתבל ברוטב טריאקי או כף רוטב סויה + כף דבש.
אפשר גם לתבל רק במלח ופלפל שחור.
שבוע נפלא 🙂

שרית ק (10:01 1.06.2015)

ממש טעים יצא!

מתכונים ב-10 דקות (10:34 1.06.2015)

תודה שרית 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.