זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
ניתן להכין עם כל סוגי הירקות לבחירתכם:
גמבה, בטטה, פלפל ירוק, גזר, קישוא, תפו”א, בצל, חציל.
תיבול: 4 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל גרוס גס.
*ניתן להכין עוד רוטב במידת הצורך.
אופן הכנה:
-חותכים את הירקות לקוביות/ עיגולים. מניחים בקערה ומתבלים.
-משפדים את הירקות ומטגנים במחבת פסים משני הצדדים או צולים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-20 דקות עד לריכוך והזהבה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
*אופצית “על האש”: ניתן גם לצלות על המנגל משני הצדדים.
שיפודי ירקות על האש, ירקות על האש, על האש צמחוני, על האש טבעוני
ראו גם
הכנתי על האש
אבל הבטטות יצאו קשות😣
מרינדה שמקפיצה את הטעם של הירקות. תודה!
שמחה מאד לשמוע😊
יצא לי קשה…😣 משום מה
למרות שאפיתי על 200 אפילו שעה
היי אטי,
הירקות במתכון הזה לא אמורים לצאת רכים אלא יותר פריכים. עם זאת, אם יצא לך ממש קשה כנראה שהם היו צריכים יותר זמן אפייה או שהיה צריך לחתוך אותם לחתיכות קטנות יותר (על מנת שיוכלו להתרכך).
עדיין זה יצא קשה, לא יכולנו לאכול את זה
הייתי צריכה לשים את זה ממש הרבה זמן בתנור
ודווקא חתכתי לחתיכות קטנות, כמו שאמרת ונשארו לי צימוקים😊
מה יכולה להיות הסיבה?
מעניין… איזה ירקות השתמשת? ולא הפחתת בכמויות של התיבול?
סילאן אולי שמתי כף אחת (כי לא היה לי מספיק) ושמן זית כמו שאמרת
פלפל ומלח-רגיל, לא גרוס.
שמתי תפו”א, בטטה, עגבניות ובצל
אוקי אז לגבי התפוחי אדמה- יש זנים ממש קשים ולכן לא מומלצים לאפייה אלא רק לבישול. יכול להיות שהשתמשת בזן כזה.
לגבי שאר הירקות אני באמת לא יודעת למה יצא ככה אם נתת הרבה זמן אפייה ותיבול מספיק(:
היי,
האם אפשר גם עגבניה?
היי ורד,
אפשר בהחלט🙂
אפרת יקרה, חג שמח, האם לקלף את הירקות( בטטה, קישוא, תפוח אדמה)?
אפשר לקלף ואפשר שלא, איך שאוהבים.
חג שמח 🌺
זה טעים כקר? אני רוצה למחר לעבודה…
לא קר מהמקרר אלא בטמפ’ החדר.
בוקר טוב
רוצה להכין בשישי ולהגיש בסעודה שלישית. האם אפשרי? יעבור חימום?
כן.
בוקר טוב ,
תודה על האתר – אני משתמשת בו המון ותמיד הכל יוצא לי טוב !:)
מה הכמות של הירקות בשביל הכמות של הרוטב במתכון בערך?
אני מארחת בערך 30 איש (מתוכם חצי ילדים) ומתלבטת כמה קילו ירקות סהכ אני צריכה .
המשך יום מדהים!
בוקר אור,
בסביבות 6-7 ירקות.
בהנחה ומוגשות מנות נוספות לצד מנה זו אני חושבת שהכמויות האלה מספיקות בהחלט: חציל גדול, פלפל אדום (גמבה), פלפל צהוב, 2 בצלים, 2 בטטות בינוניות, 2 גזרים, תפוח אדמה גדול, 2 קישואים.
את כמויות התיבול תכפילי ב-2.
יום נפלא
הי אפרת ותודה על אתר נפלא. האם אפשר להשאיר את הירקות בקערה מתובלים מהבוקר במקרר?
כן אפשר.
שיפודי ירקות הכי טעים זה חציל ופיטריות פורטובלו
נטעם כמו בשר. אחח יא רבי
שבת שלום!
לא צריך לרכך קודם את הבטטות ותפוחי האדמה?
תודה ושנה טובה!
היי רויטל,
אין צורך. בגלל שחותכים לקוביות יחסית קטנות הירקות מתרככים יחסית מהר באפיה.
שבת שלום ושנה טובה 🙂
תודה!!! נעשה הערב (על האש… 🙂 )
שלום רציתי לשאול כמה זמן לוקח לצלות על האש תודה על האתר המוצלח
היי אסף,
בסביבות 5-10 דקות, תלוי בעוצמת האש. ניתן לבדוק ע”י נעיצת מזלג אם הירקות התרככו.
אפרת היקרה, רציתי להגיד לך ממש תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים שאת מציעה לנו באתר. זה כבר הרבה זמן שאני נהנית מהאתר שלך וניסיתי כבר מספר מתכונים והכל פשוט יוצא מוצלח, והשיפודים האלה פשוט מעדן!! תודה רבה!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה לילך ושבת שלום 🙂
היי במה אפשר להחליף במקום סילאן?
היי ספיר,
אפשר לתבל ברוטב טריאקי או כף רוטב סויה + כף דבש.
אפשר גם לתבל רק במלח ופלפל שחור.
שבוע נפלא 🙂
ממש טעים יצא!
תודה שרית 🙂