זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

ניתן להכין עם כל סוגי הירקות לבחירתכם:

גמבה, בטטה, פלפל ירוק, גזר, קישוא, תפו”א, בצל, חציל.

תיבול: 4 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל גרוס גס.

*ניתן להכין עוד רוטב במידת הצורך.




אופן הכנה:

-חותכים את הירקות לקוביות/ עיגולים. מניחים בקערה ומתבלים.

-משפדים את הירקות ומטגנים במחבת פסים משני הצדדים או צולים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-20 דקות עד לריכוך והזהבה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*אופצית “על האש”: ניתן גם לצלות על המנגל משני הצדדים.

שיפודי ירקות על האש, ירקות על האש, על האש צמחוני, על האש טבעוני

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט טורקיסלט טורקי
סלט בטטה סלט בטטה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אטי (00:06 15.07.2021)

יצא לי קשה…😣 משום מה
למרות שאפיתי על 200 אפילו שעה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:52 15.07.2021)

היי אטי,
הירקות במתכון הזה לא אמורים לצאת רכים אלא יותר פריכים. עם זאת, אם יצא לך ממש קשה כנראה שהם היו צריכים יותר זמן אפייה או שהיה צריך לחתוך אותם לחתיכות קטנות יותר (על מנת שיוכלו להתרכך).

avatar
אטי (16:52 15.07.2021)

עדיין זה יצא קשה, לא יכולנו לאכול את זה
הייתי צריכה לשים את זה ממש הרבה זמן בתנור
ודווקא חתכתי לחתיכות קטנות, כמו שאמרת ונשארו לי צימוקים😊
מה יכולה להיות הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:09 15.07.2021)

מעניין… איזה ירקות השתמשת? ולא הפחתת בכמויות של התיבול?

avatar
אטי (21:37 15.07.2021)

סילאן אולי שמתי כף אחת (כי לא היה לי מספיק) ושמן זית כמו שאמרת
פלפל ומלח-רגיל, לא גרוס.
שמתי תפו”א, בטטה, עגבניות ובצל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:05 15.07.2021)

אוקי אז לגבי התפוחי אדמה- יש זנים ממש קשים ולכן לא מומלצים לאפייה אלא רק לבישול. יכול להיות שהשתמשת בזן כזה.
לגבי שאר הירקות אני באמת לא יודעת למה יצא ככה אם נתת הרבה זמן אפייה ותיבול מספיק(:

avatar
ורד (11:24 15.04.2021)

היי,
האם אפשר גם עגבניה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:50 15.04.2021)

היי ורד,
אפשר בהחלט🙂

avatar
המלכה (10:45 13.04.2020)

אפרת יקרה, חג שמח, האם לקלף את הירקות( בטטה, קישוא, תפוח אדמה)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:09 13.04.2020)

אפשר לקלף ואפשר שלא, איך שאוהבים.
חג שמח 🌺

avatar
NS3334 (19:07 19.02.2020)

זה טעים כקר? אני רוצה למחר לעבודה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 19.02.2020)

לא קר מהמקרר אלא בטמפ’ החדר.

avatar
מיכל (15:03 13.06.2019)

בוקר טוב
רוצה להכין בשישי ולהגיש בסעודה שלישית. האם אפשרי? יעבור חימום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 13.06.2019)

כן.

avatar
בת7 (09:13 1.11.2018)

בוקר טוב ,
תודה על האתר – אני משתמשת בו המון ותמיד הכל יוצא לי טוב !:)
מה הכמות של הירקות בשביל הכמות של הרוטב במתכון בערך?
אני מארחת בערך 30 איש (מתוכם חצי ילדים) ומתלבטת כמה קילו ירקות סהכ אני צריכה .
המשך יום מדהים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 1.11.2018)

בוקר אור,
בסביבות 6-7 ירקות.
בהנחה ומוגשות מנות נוספות לצד מנה זו אני חושבת שהכמויות האלה מספיקות בהחלט: חציל גדול, פלפל אדום (גמבה), פלפל צהוב, 2 בצלים, 2 בטטות בינוניות, 2 גזרים, תפוח אדמה גדול, 2 קישואים.
את כמויות התיבול תכפילי ב-2.
יום נפלא

avatar
אתי (13:22 2.05.2018)

הי אפרת ותודה על אתר נפלא. האם אפשר להשאיר את הירקות בקערה מתובלים מהבוקר במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 2.05.2018)

כן אפשר.

avatar
אחמד (17:44 28.04.2017)

שיפודי ירקות הכי טעים זה חציל ופיטריות פורטובלו
נטעם כמו בשר. אחח יא רבי

avatar
רויטל (12:22 23.09.2016)

שבת שלום!
לא צריך לרכך קודם את הבטטות ותפוחי האדמה?
תודה ושנה טובה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 23.09.2016)

היי רויטל,
אין צורך. בגלל שחותכים לקוביות יחסית קטנות הירקות מתרככים יחסית מהר באפיה.
שבת שלום ושנה טובה 🙂

avatar
רויטל (12:39 23.09.2016)

תודה!!! נעשה הערב (על האש… 🙂 )

avatar
אסף (22:56 8.05.2016)

שלום רציתי לשאול כמה זמן לוקח לצלות על האש תודה על האתר המוצלח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 8.05.2016)

היי אסף,
בסביבות 5-10 דקות, תלוי בעוצמת האש. ניתן לבדוק ע”י נעיצת מזלג אם הירקות התרככו.

avatar
לילך (16:02 6.05.2016)

אפרת היקרה, רציתי להגיד לך ממש תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים שאת מציעה לנו באתר. זה כבר הרבה זמן שאני נהנית מהאתר שלך וניסיתי כבר מספר מתכונים והכל פשוט יוצא מוצלח, והשיפודים האלה פשוט מעדן!! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 6.05.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה לילך ושבת שלום 🙂

avatar
ספיר (14:10 20.09.2015)

היי במה אפשר להחליף במקום סילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:59 20.09.2015)

היי ספיר,
אפשר לתבל ברוטב טריאקי או כף רוטב סויה + כף דבש.
אפשר גם לתבל רק במלח ופלפל שחור.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שרית ק (10:01 1.06.2015)

ממש טעים יצא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 1.06.2015)

תודה שרית 🙂

לקריאת כל התגובות