מצרכים להכנת שושני תפוחים
- חבילת בצק עלים מרודד (300 ג’)
- 5 תפוחים אדומים
- 6 כוסות (כ-1.5 ליטר) מים
- חצי (100 ג’) סוכר
לפיזור מעל הבצק:
- כפית אבקת קינמון, כף וחצי סוכר
לפיזור מעל השושנים:
- אבקת סוכר
איך מכינים שושני תפוחים?
- חותכים את תפוחי העץ לחצי (עם הקליפה) ופורסים לחצאי עיגול דקים.
- ממלאים סיר ב-6 כוסות מים וחצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פלחי התפוחים ומבשלים במשך 2-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ונעשים גמישים (אבל לא רכים מידי). מעבירים לייבוש על נייר מגבת.
- חותכים בצק עלים לרצועות ארוכות ברוחב 2.5 ס”מ. מפזרים מעל אבקת קינמון וסוכר.
- מניחים על כל רצועת בצק פרוסות תפוח זו לצד זו, כאשר החצי העליון של הפרוסות מבצבץ מעל הבצק (ראו בסרטון ההכנה). מגלגלים כל רצועת בצק לשושנה.

- משמנים היטב תבנית שקעים (רצוי מסיליקון) ומניחים בתוכה את השושנים. מברישים מעל שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-35 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
39 תגובות
כניסה
39 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות















