זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 בצלים בינוניים חצויים חתוכים לחצאי עיגולים דקים
2 כפות שמן לטיגון
300 גרם טופו חתוך לרצועות קטנות (באורך 3 ס”מ, עובי חצי ס”מ)
2 כפות רוטב סויה
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות דק
3-4 שיני שום כתושות
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית כמון, 2/3 כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור.
2 כפות שמן זית
2-4 כפות מים (*לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מניחים את רצועות הטופו בקערית ומתבלים ב-2 כפות רוטב סויה. מניחים בצד.
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את רצועות הטופו ומטגנים כ-2 דקות.
-מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 7-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות.
-מוסיפים שום כתוש ומערבבים 1-2 דקות. מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כפות שמן זית וכמה כפות מים לפי הצורך (רק אם התבשיל יבש). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש.
- סלט בריאות עם אבוקודו |
- ירקות מוקפצים עם טופו |
- מרק כתום עם עדשים |
- תבשיל בטטה ופירות יבשים |
- חטיף אגוזים |
- פאד תאי
וואי אפרת איך אני אוהבת את המתכונים שלך! קצרים ולעניין. פשוט טעים.
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון😊
אפרת היקרה.תודה על המתכונים הטעימים והמהירים שלך.
אני משתמשת קבועה באתר שלך ולא התאכזבתי מאף מתכון .
הכנתי את המתכון ..ועפתי עליו .
יצא טעיםם טעיםםם טעיםםםם
ממליצה בחום . תודה.
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על המילים החמות😊
מתכון מעולה! כל המתכונים מהאתר שלך מעולים וטעימים! את המתכון הזה צריך לעשות עם מכסה סגור?
לא, אין צורך😊
טעים מאוד! תודה על המתכון! צריך לעשות הכול עם מכסה?
היי חגי,
אין צורך לעשות עם מכסה:)
אני צימחונית הרבה שנים וחשבתי שאני יודעת לאכול טופו. באת והראת לי אחרת.
בחיים לא האמנתי שמטופו אפשר לעשות דברים כאלה.
אפילו במסעדות טיבעוניות לא ראיתי מנה כזאת.
עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון. התיבלון שלך תמיד נהדר.
יצא מעדן.
מומלץ מאד, תודה.
היי שרית, שמחה לשמוע שאת נהנית❤️
מתכון מושלם , ואנחנו בכלל לא צמחונים 🙂
שמחה שאהבתם 🙂
פעם ראשונה שמכינה משהו עם טופו..יצא מהמם .
טעים ממש. תודה את אלופה !
שמחה שאהבת 🙂
מעולה!!!!
נראה ממש טוב 🙂
תודה על השיתוף
אלופה! יצא טעים מאוד.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה, ממש מצויין!
שמחה שאהבת 🙂
יצא טעים מאוד.!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, הכנתי את זה והטופו יוצא קצת רך מידי.. זה אמור להיות כך?
הטופו הוא רך במרקמו. יצא לך לטעום טופו?
אפשר לשים במקום הטופו חזה עוף? ואם כן כל שאר המתכון אותו הדבר?
תודה רבה וחג שמח
כן אפשר. אין שינוי מעבר לזה.
חג שמח 🙂
היי,
באיזה טופו השתמשת?
היי לינוי,
אני משתמשת בטופו ליב אורגני.
חג שמח 🙂
היי,
תודה רבה על המתכון!
האם אפשר להשתמש בסייטן במקום טופו? והאם זה דורש שינוי במתכון?
תודה רבה:-)
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר באותו אופן.
היי אפרת! אז כבר הרבה זמן אני מנסה להכין שווארמה צמחונית, וזה יוצא לא רע אבל “חסר משהו”! היום הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך (רק עם רצועות סויה (ללא תיבול) כי זה מה שיש לי, ופשוט יצא מושלם!! מה אני אגיד לך, פשוט יש לך את זה! הולך להיות מתכון קבוע אצלי! תודה רבה 🙂
תודה אודליה, כיף לשמוע! 🙂
גם את זה הכנתי היום ופשוט אין מילים! נפלא. פעם הבאה אנסה עם עוף. תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע, תודה 🙂
שבוע נפלא!
מתכון מעולה.
ממש נהנינו ממנו.
תודה מיכל, שמחה שאהבתם 🙂
הי הכנתי לבני הטבעוני יצא מעולה.גם כל הלא טבעוניים התענכו על התבשיל.
כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך פשוט טעים.
תודה רבה
תודה חני, שמחה שנהניתם מהתבשיל 🙂
מתכון מעולה.
רוב תודות
היי ענת,
יכול להיות שאפשר להשרות בכף סילאן.
השילוב של טופו עם פטריות מוסיף ומשפר את הטעם אבל אם את לא אוהבת פטריות אז תכיני בלי.
איזה תחליף יש לרוטב סויה?
אם אני לא אוהבת פטריות אפשר לוותר?