זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 בצלים בינוניים חצויים חתוכים לחצאי עיגולים דקים
2 כפות שמן לטיגון
300 גרם טופו חתוך לרצועות קטנות (באורך 3 ס”מ, עובי חצי ס”מ)
2 כפות רוטב סויה
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות דק
3-4 שיני שום כתושות
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית כמון, 2/3 כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור.
2 כפות שמן זית
2-4 כפות מים (*לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מניחים את רצועות הטופו בקערית ומתבלים ב-2 כפות רוטב סויה. מניחים בצד.
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את רצועות הטופו ומטגנים כ-2 דקות.
-מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 7-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות.
-מוסיפים שום כתוש ומערבבים 1-2 דקות. מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כפות שמן זית וכמה כפות מים לפי הצורך (רק אם התבשיל יבש). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש.
מתכון מנצח!!
מכינה כבר אינסוף פעמים
יישר כח.
תודה יפית ,שמחה לשמוע❤️
מתכון מושלם!!!!
מי צריך שווארמה בשרית כשיש מתכון כזה?
😋😋😋
תודה ברכה❤️
טעים ממששש!!
שמחה שיצא טעים🙂
וואו יצא ממש טעים, תודה אפרת.
נראה מעולה!
אפרת האלופה
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
אני מאד אוהב את הרוטב הזה אבל לאחרונה גיליתי שיש לי אי סבילות לשמרים, הכנתי מתכון עם רוטב סויה וזה עשה לי המון בעיות, לא הבנתי למה עד שגיליתי (ברשת) שברוטב סויה יש שמרים…
מה התחליף הקרוב ביותר אליו מבחינת הטעם?
היי,
בגדול טופו הולך מעולה עם רוטב סויה אבל אם אין אפשרות אז אפשר להשרות בכף שמן, מלח ופלפל שחור.
ודרך אגב אני חושבת שמישהי פעם אמרה לי שקנתה רוטב סויה ללא שמרים, בניצת הדובדבן אני חושבת. שווה לבדוק:)
כן בדיוק קראתי על זה היום (על רוטב הסויה ללא, כנראה של תמרי)
תודה לך ותודה על התשובה לכל שאלה
לא מובן מאליו בכלל 🙂
אגב הגיעו אלי למייל 3 תשובות ממך היום אבל כשאני פותח את הקישור בשלושתם הוא מביא אותי לדף מאד מסוים של מתכון ספציפי שבו שאלתי שאלה אחת ואינני יודע איפה ה 2 הנותרים
יש דרך לבדוק מה שאלתי או בכלל את רשימת ההתכתבות המלאה עד היום? נכנסתי לכאן גם עם הרשמה ואינני רואה אופציה כזאת…
זה לא אמור לקרות. היתה איזושהי תקלה זמנית שגרמה לזה.
האם אפשר במקום לחתוך את הטופו, לגרד בפומפייה?
והאם אפשר בתנור במקום ?
תודה
היי יהודית,
אפשר לגרד בפומפיה גסה (המרקם יהיה בהתאם).
לא ניסיתי, מניחה שאפשר גם לאפות בתנור.
אחד המתכונים האהובים עליי!!!
בתור צמחונית, זו המנה בה הטופו הכי מקבל ערך מכל המנות שאני מכינה ❤️
תודה רבה על הרעיון וההסבר הקל! אליפות🤩
איזה כיף לשמוע🙂
תודה אילה
היי, אפשא לשים פטריות משימורים? צריך לשים עוד סויה/ מים שלא יתייבש?
היי
עדיף להשתמש בפטריות טריות אבל אפשר גם שימורים. אין שינוי בכמויות האחרות.
היי
במה אפשר להחליף את הפטריות?
היי,
אפשר להוסיף כמעט כל ירק אחר (ברוקולי, כרובית, בטטה, אפונה, שעועית ירוקה…).
הי!
מתה להכין את המתכון הזה. נראה מעולה.
אם אני מספר עוד ירקות- באיזה שלב לטגן אותם? לפני או אחרי הטופו? יחד עם הפטריות?
תודה!
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
אפשר להוסיף עוד ירקות יחד עם הפטריות.
הכנו וזה יצא פשוט מעולה. הוספנו בטטה והכפלנו כמויות. מתכון אליפות
שמחה שאהבתם את המתכון ותודה על השיתוף❤
שלום אפרת.
אנא חלופה לפטריות, שאין לי עתה.
תודה
היי,
אפשר להוסיף כמעט כל ירק אחר (ברוקולי, כרובית, בטטה, אפונה, שעועית ירוקה…)
מה אגיד ומה אומר, פשוט תבורכי. אני לא יודעת עד כמה את מבינה איזה משמעות ותועלת לכלל, יש בך .
שמחה שאהבת את המתכון(:
תודה על המילים הטובות😊
ממש🙏
❤️
היי אפרת,
תודה על המתכונים, בינתיים כל מה שהכנתי יצא מעולה
לאחרונה גיליתי שיש לי רגישות לפלפל שחור ופפריקה.
האם ניתן להחליף במתכון את הפלפל שחור בתבלין אחר כך שיתקבל טעם דומה?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אין לפלפל שחור תבלין אחר שמהווה תחליף, אבל אפשר במקומו להוסיף תבלין שייתן טעם כמו תבלין שווארמה קנוי, מעט כמון, שליש כפית אבקת מרק וכו’.
טעיםםםם…. מכינה כבר כמה פעמים..מוסיפה מידי פעם קשיו.. בטטה.. משדרג ברמות
נראה משגע! שמחה שאהבת את המתכון(:
תודה שחזרת לשתף🌷
אפשר להוסיף בזה חציל או שיהרוס??
היי,
לטעמי חציל פחות יתאים כאן מבחינת המרקם, אבל את כמובן יכולה לנסות.
וואי אפרת איך אני אוהבת את המתכונים שלך! קצרים ולעניין. פשוט טעים.
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון😊
אפרת היקרה.תודה על המתכונים הטעימים והמהירים שלך.
אני משתמשת קבועה באתר שלך ולא התאכזבתי מאף מתכון .
הכנתי את המתכון ..ועפתי עליו .
יצא טעיםם טעיםםם טעיםםםם
ממליצה בחום . תודה.
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על המילים החמות😊
מתכון מעולה! כל המתכונים מהאתר שלך מעולים וטעימים! את המתכון הזה צריך לעשות עם מכסה סגור?
לא, אין צורך😊
טעים מאוד! תודה על המתכון! צריך לעשות הכול עם מכסה?
היי חגי,
אין צורך לעשות עם מכסה:)
אני צימחונית הרבה שנים וחשבתי שאני יודעת לאכול טופו. באת והראת לי אחרת.
בחיים לא האמנתי שמטופו אפשר לעשות דברים כאלה.
אפילו במסעדות טיבעוניות לא ראיתי מנה כזאת.
עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון. התיבלון שלך תמיד נהדר.
יצא מעדן.
מומלץ מאד, תודה.
היי שרית, שמחה לשמוע שאת נהנית❤️
מתכון מושלם , ואנחנו בכלל לא צמחונים 🙂
שמחה שאהבתם 🙂
פעם ראשונה שמכינה משהו עם טופו..יצא מהמם .
טעים ממש. תודה את אלופה !
שמחה שאהבת 🙂
מעולה!!!!
נראה ממש טוב 🙂
תודה על השיתוף
אלופה! יצא טעים מאוד.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה, ממש מצויין!
שמחה שאהבת 🙂
יצא טעים מאוד.!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, הכנתי את זה והטופו יוצא קצת רך מידי.. זה אמור להיות כך?
הטופו הוא רך במרקמו. יצא לך לטעום טופו?
אפשר לשים במקום הטופו חזה עוף? ואם כן כל שאר המתכון אותו הדבר?
תודה רבה וחג שמח
כן אפשר. אין שינוי מעבר לזה.
חג שמח 🙂
היי,
באיזה טופו השתמשת?
היי לינוי,
אני משתמשת בטופו ליב אורגני.
חג שמח 🙂
היי,
תודה רבה על המתכון!
האם אפשר להשתמש בסייטן במקום טופו? והאם זה דורש שינוי במתכון?
תודה רבה:-)
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר באותו אופן.
היי אפרת! אז כבר הרבה זמן אני מנסה להכין שווארמה צמחונית, וזה יוצא לא רע אבל “חסר משהו”! היום הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך (רק עם רצועות סויה (ללא תיבול) כי זה מה שיש לי, ופשוט יצא מושלם!! מה אני אגיד לך, פשוט יש לך את זה! הולך להיות מתכון קבוע אצלי! תודה רבה 🙂
תודה אודליה, כיף לשמוע! 🙂
גם את זה הכנתי היום ופשוט אין מילים! נפלא. פעם הבאה אנסה עם עוף. תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע, תודה 🙂
שבוע נפלא!
מתכון מעולה.
ממש נהנינו ממנו.
תודה מיכל, שמחה שאהבתם 🙂
הי הכנתי לבני הטבעוני יצא מעולה.גם כל הלא טבעוניים התענכו על התבשיל.
כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך פשוט טעים.
תודה רבה
תודה חני, שמחה שנהניתם מהתבשיל 🙂
מתכון מעולה.
רוב תודות
היי ענת,
יכול להיות שאפשר להשרות בכף סילאן.
השילוב של טופו עם פטריות מוסיף ומשפר את הטעם אבל אם את לא אוהבת פטריות אז תכיני בלי.
איזה תחליף יש לרוטב סויה?
אם אני לא אוהבת פטריות אפשר לוותר?