זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
תבנית עגולה בקוטר 24-26
5-6 טורטיות גדולות
רוטב פיצה קנוי
400 גרם מוצרלה/גבנ”צ מגורדת
תוספות שאוהבים: טבעות זיתים, תירס, עגבניות שרי, פטריות וכדו’
חצי כפית תבלין אורגנו (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
-מורחים על כל טורטייה כף רוטב פיצה ומפזרים מעל גבינה מגורדת. מוסיפים תוספות שאוהבים ומגלגלים בעדינות לגליל.
-חותכים כל טורטייה ל-6 חלקים, משמנים תבנית עגולה בתרסיס שמן זית של פאם ומניחים בתבנית באופן צפוף (שיהיו צמודים ככל הניתן).
-לאחר שהתבנית מלאה בגלילות הטורטייה, מתיזים על החלק העליון תרסיס שמן (כדי ליצור מרקם קראנצ’י) ומפזרים עוד גבינה מגורדת בחלק העליון.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 12-15 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה מעט. מגישים חם.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגה בחושה עם לוטוס |
- עראיס מפרגית |
- סמבוסק דפי אורז |
- מניפת פילו ובולגרית |
- קונוס אבוקדו |
- פיצה בטאבון נינג’ה
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
מה אפשר במקום רוטב פיצה??
האתר שלך פשוט כל פעם מחדש מציל לי החיים…
קשטופ או רסק עגבניות:)
אפשר גם להכין רוטב פיצה
היי את מגלגלת וחותכת תשבלולי פיצה כמו במתכון עם השוקולד והטורטיה
כן:)
היי אפרת על איזה חום לחמם את התנור?
200 מעלות:)
הי.האם זה חום תחתון עליון או טורבו?
חום עליון ותחתון.
היי אפרת בא לי להכין את זה חלבי מושחת, עם רוטב שמנת. מה דעתך? איך עושים?
היי מוריה,
לא ניסיתי אבל נשמע מעניין. נראה לי שאפשר לשפוך שמנת מעל כמו שעושים עם פסטה מוקרמת.
כדאי לבשל קודם את השמנת במחבת כדי להסמיך אותה ואז לשפוך מעל הכל ולפזר גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת.
איך אוכלים את זה? כל גליל נשלף בנפרד?
כן
איזו אלופה את ממש עונה מהר
יש לך גם תמונה מקרוב?
צירפתי תמונה נוספת:)
נראה פגז