שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 25-30 קרקרים

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

כוס קמח חומוס (140 ג')

רבע כוס שומשום (32 ג')

חצי כפית מלח

חצי כפית כמון טחון

רבע כפית פלפל שחור

כוס (240 מ"ל) מים פושרים

2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול).

-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.

-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.

 

מתכונים ללא גלוטן, קרקרים ללא גלוטן, מתכונים עם קמח חומוס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חטיפי תפוחי אדמה מטוגנים
קציצות ירק ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שמחה (15:03 23.06.2020)

אפשר לאפות על תכנית רגילה ולא טורבו? כי אין לי בתנור הזה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 23.06.2020)

כן.

Avatar
רחלי (12:17 18.05.2020)

החלפתי חלק מהקמח בקמח עדשים אדומות, יצא מצויין ,תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 18.05.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
אוריאנה (21:56 5.04.2020)

יצאו מושלמים! קריספיים וטעימים. הוספתי זעתר ואבקת שום לבלילה.
תודה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 5.04.2020)

נראה מעולה! 🙂

Avatar
יעל (10:14 3.10.2019)

הי אפרת
לא יצא לי קריספי כ"כ. אני מכינה אותם בטוסטר אובן ובעצם אין כאן כ"כ כפתור טורבו, את חושבת שזה בגלל זה? את ממליצה לי להעלות את החום?
שנית, מה גודל המגש שצריך לפי המתכון?
ושלישית ואחרון, האם עדיף לפזר את השומשום על הקרקרים כשמוציאים אותם לחיתוך במקום להכניס לתערובת? הרי בעצם זה אמור להיות מן סוג של ציפוי, לא? ככה זה נראה שהם לא כ"כ מורגשים
תודה רבה
יעל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 3.10.2019)

כדי שהם ייצאו פריכים צריך לאפות על טורבו וגם צריך שהם יהיו דקים ולא עבים.
ניסית להחזיר אותם לחימום על 150 מעלות במשך כ-20 דקות?
גודל המגש צריך להיות בגודל של תנור סטנדרטי. אם שמת את כל הבלילה במגש קטן יותר אז בטח הם יצאו עבים.
במקרה הזה השומשום אמור להיות חלק מהמרקם ולא בציפוי.

Avatar
מיכל (19:00 13.09.2019)

אם אני רוצה יותר להכפיל את הכמות של כל המרכיבים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 16.09.2019)

כן.

Avatar
אורנה (13:23 31.07.2019)

הכנתי בדיוק לפי המתכון. יצאו מצויינים.
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 31.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה

Avatar
טל (12:56 20.05.2019)

אין לי חותכן, באיזו סכין הכי מתאים להשתמש?
תודה
אשמח גם למתכונים למייל אם אפשר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 20.05.2019)

סכין חדה רגילה.
*צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.

Avatar
עינת (12:43 4.03.2019)

היי אפרת

כבר בדרך להכין

2 כפות השמן זה חלק מהתערובת נכון? נוסף על שימון התבנית?

פשוט הייתי שמחה להחליף את השמן או לוותר .

אשמח לתשובה.

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 4.03.2019)

זה לתערובת. בנוסף יש לשמן.
לא כדאי לוותר כי זה תורם לפריכות.

Avatar
שרית (17:54 7.01.2019)

יצא לי ממש מימי. לא מבינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 7.01.2019)

הבלילה אמורה לצאת דלילה.

Avatar
כלנית (01:09 8.12.2018)

היי
מה ניתן להמיר את הסומסום?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 8.12.2018)

אפשר לוותר על השומשום.

Avatar
מזל רחיפור (19:39 27.11.2018)

יש אפשרות לקבל מתכון של לחם ללא גלוטן טבעוני (בלי ביצים)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 27.11.2018)

יש מתכון ללחמניות בננות טבעוניות. אני מניחה שבמקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס וחצי קמח כרגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
אפשר להכין את זה כלחם בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.

Avatar
דנה (03:27 14.08.2018)

אני לא אובבת כמון או זעתר. אםשר לוותר ולעשות קק עם מלח או משהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 14.08.2018)

כן אפשר.

Avatar
ענת (18:12 19.06.2018)

נראה מעולה.באיזה כוס למדודהאת המים?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 19.06.2018)

בכוס של 240 מ"ל.

Avatar
ענתי (09:41 20.06.2018)

תודה רבה.

Avatar
רעות קדמי (16:17 29.10.2017)

האם ניתן להוסיף עגבניות מיובשות לתערובת ועל ידי כך להגדיל כמות ולהפחית קלוריות לכל קרקר? זה יצא טעים? צריך להוסיף משהו למתכון אם מוסיפים עגבניות מיובשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 29.10.2017)

היי רעות,
לדעתי זה פחות מתאים במקרה הזה.

Avatar
אלפונזו (00:19 11.09.2017)

הכנתי יצא מעולה השתמשתי בזרעי כמון, תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 11.09.2017)

מעולה 🙂
תודה על העדכון.

Avatar
אורלי (17:06 21.09.2016)

איך מאחסנים וכמה זמן נשארת הטריות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:33 21.09.2016)

היי אורלי,
יש לאחסן בתוך קופסה אטומה במקום קריר ומוצל (לא במקרר).
אני מניחה שהקרקרים מחזיקים מעמד בסביבות 5 ימים.

Avatar
עמית טל (21:41 17.01.2018)

הי, הכנתי ויצא טעים וקריספי. הכנסתי לקופסת זכוכית אטומה של לוק ובבוקר זה היה רך כמו ספגטי. יש ניחוש מדוע ואיך ניתן למנוע?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 18.01.2018)

היי עמית,
ממש מוזר, זה דווקא אמור להשאר פריך. היה בקופסה עוד משהו חוץ מהקרקרים?
בכל מקרה, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 10-15 דקות, להוציא ולהניח לזה להתקרר. זה אמור להחזיר את הפריכות.

Avatar
דינה (12:55 1.06.2015)

יוצא מצוין, כדאי לשים בתבנית בינונית, לבדוק מדי פעם את המצב בתנור.
בהצלחה ותודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:59 1.06.2015)

תודה על השיתוף דינה 🙂
יום נפלא!

Avatar
אורלי (21:49 21.09.2016)

וואו תודה על התשובה המהירה! אשמח לקבל עדכונים ומתכונים לכתובת המייל שלי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:02 21.09.2016)

צירפתי אותך 🙂

Avatar
תמר (15:18 22.06.2014)

שלום, אוהבת את האתר שלכם! 🙂

האם לדעתכם זה יעבוד בשילוב קמחים אחרים (אורז, קינואה, טף וכו')?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:32 22.06.2014)

תודה תמר 😉
לא ניסיתי אבל בגדול זה אמור לעבוד אך מאחר ולכל קמח יש מרקם שונה אני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא. אפשר להוסיף לתערובת מעט שומשום (עד 1/3 כוס) שמוסיף לטעם ולפריכות ואפשר להמיר את הכמון בתבלין זעתר (לפי הטעם האישי). אם ייצא לך לנסות נשמח אם תשתפי אותנו.
שבוע נפלא!

Avatar
שי (11:46 3.03.2014)

היי, רציתי לשאול באיזה קמח חומוס מדובר: הקלוי / הטבעי? אודה על תשובה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:58 3.03.2014)

הי שי, מדובר בקמח חומוס הטבעי.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.