שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 25-30 קרקרים

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח חומוס (140 ג’)

רבע כוס שומשום (32 ג’)

חצי כפית מלח

חצי כפית כמון טחון

רבע כפית פלפל שחור

כוס (240 מ”ל) מים פושרים

2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול).

-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.

-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.

 

מתכונים ללא גלוטן, קרקרים ללא גלוטן, מתכונים עם קמח חומוס

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חטיפי תפוחי אדמה מטוגניםחטיפי תפוחי אדמה מטוגנים
קציצות ירק ללא גלוטן קציצות ירק ללא גלוטן
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
ניצנצ (11:38 2.02.2023)

תודה
יופי של מתכון
🌷

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 2.02.2023)

איזה כיף שאהבת❤

avatar
רעות (18:43 20.10.2022)

חברה אמרה לי שהיא טוחנת חומוס לקמח. את יודעת האם זה מומלץ? האם זה מתאים גם למתכונים כאלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:07 20.10.2022)

אפשר להכין קמח חומוס ביתי (פשוט לטחון גרגירי חומוס יבש בבלנדר) במקום לקנות אותו.
ניתן להשתמש בו במתכונים שצריך בהם קמח חומוס, כמו המתכון הנוכחי.

avatar
עינת (16:47 21.07.2022)

היי אפרת
תמיד שמנסה על טורבו
לא הולך לי לא נאפה כמו שצריך
יש לך רעיון מה הסיבה? מאוד רוצה להצליח הפעם
תודה לך מראש
ושבת שלום ומבורך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:28 21.07.2022)

היי עינת,
באופן כלל מומלץ לאפות מאפים, עוגיות וכדו’ על תכנית קו עליון ותחתון ולא טורבו (טורבו מייבש יותר את המאפים). נסי לאפות בתכנית קו עליון ותחתון במקום זאת.

avatar
אסנת (16:03 9.10.2021)

באיזו תבנית צריך להשתמש? מה הגודל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 9.10.2021)

היי אסנת,
לקרקרים עדיף להשתמש בתבנית גדולה בגודל תבנית התנור אבל אם הבצק ייכנס לך בתבנית קטנה יותר, אין בעיה להשתמש בה.

avatar
ליאור (09:16 1.12.2020)

האם אפשר להשתמש בזרעי צ’יה במקום בסומסום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:51 1.12.2020)

היי ליאור, לא ניסיתי..
אני מניחה שאפשרי

avatar
ליאור (15:53 1.12.2020)

אנסה ואעדכן 🙂

תודה על מתכונים נהדרים!

avatar
אילנית (20:12 16.11.2020)

היי ניראה ממש טעים… כמו כל המתכונים שלך …
את חושבת שאפשר להחליף את קמח חומוס הקמח עדשים אדומות ? אם כן התיבול נישאר אותו הדבר או יש שינוי ? והנוזלים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 17.11.2020)

אפשר 🙂
אין כל שינוי, רק מבחינת נוזלים לשים בהדרגה עד לקבלת תערובת דלילה וחלקה

avatar
שירה (18:04 20.08.2020)

קודם כל, יצא טעים אש! תודה!
איך אפשר לשמר את זה שיישאר טעים לא רק בדקה שיוצא מהתנור?
מה שאכלתי מיד היה מעולה, מה שנשאר אפילו שעה בחוץ – כבר לא היה פריך אלא רך כזה ויבש קצת… מה הסוד? האתר שלך מקסים. תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:06 20.08.2020)

היי שירה,
שמחה שיצא טעים 🙂
את מניחה לקרקרים להתקרר לגמרי לפני שאת שמה בקופסה?
יכול להיות גם שזה היה בחוץ כשעה וספג לחות.

avatar
cerbdct1 (13:46 28.07.2020)

עדיין לא הכנתי, אבל סוף סוף מישהו כתב במתכון שלו מה זה תכנית טורבו!!!!! תבורכי!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 28.07.2020)

❤️

avatar
שמחה (15:03 23.06.2020)

אפשר לאפות על תכנית רגילה ולא טורבו? כי אין לי בתנור הזה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 23.06.2020)

כן.

avatar
רחלי (12:17 18.05.2020)

החלפתי חלק מהקמח בקמח עדשים אדומות, יצא מצויין ,תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 18.05.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
אוריאנה (21:56 5.04.2020)

יצאו מושלמים! קריספיים וטעימים. הוספתי זעתר ואבקת שום לבלילה.
תודה על המתכון

קרקרים מקמח חומוס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 5.04.2020)

נראה מעולה! 🙂

avatar
יעל (10:14 3.10.2019)

הי אפרת
לא יצא לי קריספי כ”כ. אני מכינה אותם בטוסטר אובן ובעצם אין כאן כ”כ כפתור טורבו, את חושבת שזה בגלל זה? את ממליצה לי להעלות את החום?
שנית, מה גודל המגש שצריך לפי המתכון?
ושלישית ואחרון, האם עדיף לפזר את השומשום על הקרקרים כשמוציאים אותם לחיתוך במקום להכניס לתערובת? הרי בעצם זה אמור להיות מן סוג של ציפוי, לא? ככה זה נראה שהם לא כ”כ מורגשים
תודה רבה
יעל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 3.10.2019)

כדי שהם ייצאו פריכים צריך לאפות על טורבו וגם צריך שהם יהיו דקים ולא עבים.
ניסית להחזיר אותם לחימום על 150 מעלות במשך כ-20 דקות?
גודל המגש צריך להיות בגודל של תנור סטנדרטי. אם שמת את כל הבלילה במגש קטן יותר אז בטח הם יצאו עבים.
במקרה הזה השומשום אמור להיות חלק מהמרקם ולא בציפוי.

avatar
מיכל (19:00 13.09.2019)

אם אני רוצה יותר להכפיל את הכמות של כל המרכיבים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 16.09.2019)

כן.

avatar
אורנה (13:23 31.07.2019)

הכנתי בדיוק לפי המתכון. יצאו מצויינים.
תודה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 31.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה

avatar
טל (12:56 20.05.2019)

אין לי חותכן, באיזו סכין הכי מתאים להשתמש?
תודה
אשמח גם למתכונים למייל אם אפשר..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 20.05.2019)

סכין חדה רגילה.
*צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.

avatar
עינת (12:43 4.03.2019)

היי אפרת

כבר בדרך להכין

2 כפות השמן זה חלק מהתערובת נכון? נוסף על שימון התבנית?

פשוט הייתי שמחה להחליף את השמן או לוותר .

אשמח לתשובה.

תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 4.03.2019)

זה לתערובת. בנוסף יש לשמן.
לא כדאי לוותר כי זה תורם לפריכות.

avatar
שרית (17:54 7.01.2019)

יצא לי ממש מימי. לא מבינה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 7.01.2019)

הבלילה אמורה לצאת דלילה.

avatar
כלנית (01:09 8.12.2018)

היי
מה ניתן להמיר את הסומסום?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 8.12.2018)

אפשר לוותר על השומשום.

avatar
מזל רחיפור (19:39 27.11.2018)

יש אפשרות לקבל מתכון של לחם ללא גלוטן טבעוני (בלי ביצים)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 27.11.2018)

יש מתכון ללחמניות בננות טבעוניות. אני מניחה שבמקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס וחצי קמח כרגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
אפשר להכין את זה כלחם בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.

avatar
דנה (03:27 14.08.2018)

אני לא אובבת כמון או זעתר. אםשר לוותר ולעשות קק עם מלח או משהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 14.08.2018)

כן אפשר.

avatar
ענת (18:12 19.06.2018)

נראה מעולה.באיזה כוס למדודהאת המים?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 19.06.2018)

בכוס של 240 מ”ל.

avatar
ענתי (09:41 20.06.2018)

תודה רבה.

avatar
רעות קדמי (16:17 29.10.2017)

האם ניתן להוסיף עגבניות מיובשות לתערובת ועל ידי כך להגדיל כמות ולהפחית קלוריות לכל קרקר? זה יצא טעים? צריך להוסיף משהו למתכון אם מוסיפים עגבניות מיובשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 29.10.2017)

היי רעות,
לדעתי זה פחות מתאים במקרה הזה.

avatar
אלפונזו (00:19 11.09.2017)

הכנתי יצא מעולה השתמשתי בזרעי כמון, תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 11.09.2017)

מעולה 🙂
תודה על העדכון.

avatar
אורלי (17:06 21.09.2016)

איך מאחסנים וכמה זמן נשארת הטריות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 21.09.2016)

היי אורלי,
יש לאחסן בתוך קופסה אטומה במקום קריר ומוצל (לא במקרר).
אני מניחה שהקרקרים מחזיקים מעמד בסביבות 5 ימים.

avatar
עמית טל (21:41 17.01.2018)

הי, הכנתי ויצא טעים וקריספי. הכנסתי לקופסת זכוכית אטומה של לוק ובבוקר זה היה רך כמו ספגטי. יש ניחוש מדוע ואיך ניתן למנוע?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 18.01.2018)

היי עמית,
ממש מוזר, זה דווקא אמור להשאר פריך. היה בקופסה עוד משהו חוץ מהקרקרים?
בכל מקרה, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 10-15 דקות, להוציא ולהניח לזה להתקרר. זה אמור להחזיר את הפריכות.

avatar
דינה (12:55 1.06.2015)

יוצא מצוין, כדאי לשים בתבנית בינונית, לבדוק מדי פעם את המצב בתנור.
בהצלחה ותודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 1.06.2015)

תודה על השיתוף דינה 🙂
יום נפלא!

avatar
אורלי (21:49 21.09.2016)

וואו תודה על התשובה המהירה! אשמח לקבל עדכונים ומתכונים לכתובת המייל שלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 21.09.2016)

צירפתי אותך 🙂

avatar
תמר (15:18 22.06.2014)

שלום, אוהבת את האתר שלכם! 🙂

האם לדעתכם זה יעבוד בשילוב קמחים אחרים (אורז, קינואה, טף וכו’)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 22.06.2014)

תודה תמר 😉
לא ניסיתי אבל בגדול זה אמור לעבוד אך מאחר ולכל קמח יש מרקם שונה אני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא. אפשר להוסיף לתערובת מעט שומשום (עד 1/3 כוס) שמוסיף לטעם ולפריכות ואפשר להמיר את הכמון בתבלין זעתר (לפי הטעם האישי). אם ייצא לך לנסות נשמח אם תשתפי אותנו.
שבוע נפלא!

avatar
שי (11:46 3.03.2014)

היי, רציתי לשאול באיזה קמח חומוס מדובר: הקלוי / הטבעי? אודה על תשובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:58 3.03.2014)

הי שי, מדובר בקמח חומוס הטבעי.

לקריאת כל התגובות