שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 25-30 קרקרים

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח חומוס (140 ג’)

רבע כוס שומשום (32 ג’)

חצי כפית מלח

חצי כפית כמון טחון

רבע כפית פלפל שחור

כוס (240 מ”ל) מים פושרים

2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול).

-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.

-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.

 

מתכונים ללא גלוטן, קרקרים ללא גלוטן, מתכונים עם קמח חומוס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חטיפי תפוחי אדמה מטוגניםחטיפי תפוחי אדמה מטוגנים
קציצות ירק ללא גלוטן קציצות ירק ללא גלוטן

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אסנת (16:03 9.10.2021)

באיזו תבנית צריך להשתמש? מה הגודל?

מתכונים ב-10 דקות (20:17 9.10.2021)

היי אסנת,
לקרקרים עדיף להשתמש בתבנית גדולה בגודל תבנית התנור אבל אם הבצק ייכנס לך בתבנית קטנה יותר, אין בעיה להשתמש בה.

ליאור (09:16 1.12.2020)

האם אפשר להשתמש בזרעי צ’יה במקום בסומסום?

מתכונים ב-10 דקות (09:51 1.12.2020)

היי ליאור, לא ניסיתי..
אני מניחה שאפשרי

ליאור (15:53 1.12.2020)

אנסה ואעדכן 🙂

תודה על מתכונים נהדרים!

אילנית (20:12 16.11.2020)

היי ניראה ממש טעים… כמו כל המתכונים שלך …
את חושבת שאפשר להחליף את קמח חומוס הקמח עדשים אדומות ? אם כן התיבול נישאר אותו הדבר או יש שינוי ? והנוזלים

מתכונים ב-10 דקות (10:42 17.11.2020)

אפשר 🙂
אין כל שינוי, רק מבחינת נוזלים לשים בהדרגה עד לקבלת תערובת דלילה וחלקה

שירה (18:04 20.08.2020)

קודם כל, יצא טעים אש! תודה!
איך אפשר לשמר את זה שיישאר טעים לא רק בדקה שיוצא מהתנור?
מה שאכלתי מיד היה מעולה, מה שנשאר אפילו שעה בחוץ – כבר לא היה פריך אלא רך כזה ויבש קצת… מה הסוד? האתר שלך מקסים. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:06 20.08.2020)

היי שירה,
שמחה שיצא טעים 🙂
את מניחה לקרקרים להתקרר לגמרי לפני שאת שמה בקופסה?
יכול להיות גם שזה היה בחוץ כשעה וספג לחות.

cerbdct1 (13:46 28.07.2020)

עדיין לא הכנתי, אבל סוף סוף מישהו כתב במתכון שלו מה זה תכנית טורבו!!!!! תבורכי!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 28.07.2020)

❤️

שמחה (15:03 23.06.2020)

אפשר לאפות על תכנית רגילה ולא טורבו? כי אין לי בתנור הזה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 23.06.2020)

כן.

רחלי (12:17 18.05.2020)

החלפתי חלק מהקמח בקמח עדשים אדומות, יצא מצויין ,תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 18.05.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אוריאנה (21:56 5.04.2020)

יצאו מושלמים! קריספיים וטעימים. הוספתי זעתר ואבקת שום לבלילה.
תודה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 5.04.2020)

נראה מעולה! 🙂

יעל (10:14 3.10.2019)

הי אפרת
לא יצא לי קריספי כ”כ. אני מכינה אותם בטוסטר אובן ובעצם אין כאן כ”כ כפתור טורבו, את חושבת שזה בגלל זה? את ממליצה לי להעלות את החום?
שנית, מה גודל המגש שצריך לפי המתכון?
ושלישית ואחרון, האם עדיף לפזר את השומשום על הקרקרים כשמוציאים אותם לחיתוך במקום להכניס לתערובת? הרי בעצם זה אמור להיות מן סוג של ציפוי, לא? ככה זה נראה שהם לא כ”כ מורגשים
תודה רבה
יעל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 3.10.2019)

כדי שהם ייצאו פריכים צריך לאפות על טורבו וגם צריך שהם יהיו דקים ולא עבים.
ניסית להחזיר אותם לחימום על 150 מעלות במשך כ-20 דקות?
גודל המגש צריך להיות בגודל של תנור סטנדרטי. אם שמת את כל הבלילה במגש קטן יותר אז בטח הם יצאו עבים.
במקרה הזה השומשום אמור להיות חלק מהמרקם ולא בציפוי.

מיכל (19:00 13.09.2019)

אם אני רוצה יותר להכפיל את הכמות של כל המרכיבים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 16.09.2019)

כן.

אורנה (13:23 31.07.2019)

הכנתי בדיוק לפי המתכון. יצאו מצויינים.
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 31.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה

טל (12:56 20.05.2019)

אין לי חותכן, באיזו סכין הכי מתאים להשתמש?
תודה
אשמח גם למתכונים למייל אם אפשר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 20.05.2019)

סכין חדה רגילה.
*צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.

עינת (12:43 4.03.2019)

היי אפרת

כבר בדרך להכין

2 כפות השמן זה חלק מהתערובת נכון? נוסף על שימון התבנית?

פשוט הייתי שמחה להחליף את השמן או לוותר .

אשמח לתשובה.

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 4.03.2019)

זה לתערובת. בנוסף יש לשמן.
לא כדאי לוותר כי זה תורם לפריכות.

שרית (17:54 7.01.2019)

יצא לי ממש מימי. לא מבינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 7.01.2019)

הבלילה אמורה לצאת דלילה.

כלנית (01:09 8.12.2018)

היי
מה ניתן להמיר את הסומסום?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 8.12.2018)

אפשר לוותר על השומשום.

מזל רחיפור (19:39 27.11.2018)

יש אפשרות לקבל מתכון של לחם ללא גלוטן טבעוני (בלי ביצים)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 27.11.2018)

יש מתכון ללחמניות בננות טבעוניות. אני מניחה שבמקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס וחצי קמח כרגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
אפשר להכין את זה כלחם בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.

דנה (03:27 14.08.2018)

אני לא אובבת כמון או זעתר. אםשר לוותר ולעשות קק עם מלח או משהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 14.08.2018)

כן אפשר.

ענת (18:12 19.06.2018)

נראה מעולה.באיזה כוס למדודהאת המים?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 19.06.2018)

בכוס של 240 מ”ל.

ענתי (09:41 20.06.2018)

תודה רבה.

רעות קדמי (16:17 29.10.2017)

האם ניתן להוסיף עגבניות מיובשות לתערובת ועל ידי כך להגדיל כמות ולהפחית קלוריות לכל קרקר? זה יצא טעים? צריך להוסיף משהו למתכון אם מוסיפים עגבניות מיובשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 29.10.2017)

היי רעות,
לדעתי זה פחות מתאים במקרה הזה.

אלפונזו (00:19 11.09.2017)

הכנתי יצא מעולה השתמשתי בזרעי כמון, תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 11.09.2017)

מעולה 🙂
תודה על העדכון.

אורלי (17:06 21.09.2016)

איך מאחסנים וכמה זמן נשארת הטריות

מתכונים ב-10 דקות (20:33 21.09.2016)

היי אורלי,
יש לאחסן בתוך קופסה אטומה במקום קריר ומוצל (לא במקרר).
אני מניחה שהקרקרים מחזיקים מעמד בסביבות 5 ימים.

עמית טל (21:41 17.01.2018)

הי, הכנתי ויצא טעים וקריספי. הכנסתי לקופסת זכוכית אטומה של לוק ובבוקר זה היה רך כמו ספגטי. יש ניחוש מדוע ואיך ניתן למנוע?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 18.01.2018)

היי עמית,
ממש מוזר, זה דווקא אמור להשאר פריך. היה בקופסה עוד משהו חוץ מהקרקרים?
בכל מקרה, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 10-15 דקות, להוציא ולהניח לזה להתקרר. זה אמור להחזיר את הפריכות.

דינה (12:55 1.06.2015)

יוצא מצוין, כדאי לשים בתבנית בינונית, לבדוק מדי פעם את המצב בתנור.
בהצלחה ותודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:59 1.06.2015)

תודה על השיתוף דינה 🙂
יום נפלא!

אורלי (21:49 21.09.2016)

וואו תודה על התשובה המהירה! אשמח לקבל עדכונים ומתכונים לכתובת המייל שלי

מתכונים ב-10 דקות (22:02 21.09.2016)

צירפתי אותך 🙂

תמר (15:18 22.06.2014)

שלום, אוהבת את האתר שלכם! 🙂

האם לדעתכם זה יעבוד בשילוב קמחים אחרים (אורז, קינואה, טף וכו’)?

מתכונים ב-10 דקות (15:32 22.06.2014)

תודה תמר 😉
לא ניסיתי אבל בגדול זה אמור לעבוד אך מאחר ולכל קמח יש מרקם שונה אני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא. אפשר להוסיף לתערובת מעט שומשום (עד 1/3 כוס) שמוסיף לטעם ולפריכות ואפשר להמיר את הכמון בתבלין זעתר (לפי הטעם האישי). אם ייצא לך לנסות נשמח אם תשתפי אותנו.
שבוע נפלא!

שי (11:46 3.03.2014)

היי, רציתי לשאול באיזה קמח חומוס מדובר: הקלוי / הטבעי? אודה על תשובה

מתכונים ב-10 דקות (11:58 3.03.2014)

הי שי, מדובר בקמח חומוס הטבעי.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.