זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 25-30 קרקרים
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח חומוס (140 ג’)
רבע כוס שומשום (32 ג’)
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון טחון
רבע כפית פלפל שחור
כוס (240 מ”ל) מים פושרים
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול).
-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.
-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.
-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.
-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.
מתכונים ללא גלוטן, קרקרים ללא גלוטן, מתכונים עם קמח חומוס
חבל שלא רשום גודל התבנית לכמות החומרים.
תשתמשי בתבנית ענקית בגודל של התנור.
*הבלילה לא חייבת להתפרס על כל התבנית.
תודה
יופי של מתכון
🌷
איזה כיף שאהבת❤
חברה אמרה לי שהיא טוחנת חומוס לקמח. את יודעת האם זה מומלץ? האם זה מתאים גם למתכונים כאלה?
אפשר להכין קמח חומוס ביתי (פשוט לטחון גרגירי חומוס יבש בבלנדר) במקום לקנות אותו.
ניתן להשתמש בו במתכונים שצריך בהם קמח חומוס, כמו המתכון הנוכחי.
היי אפרת
תמיד שמנסה על טורבו
לא הולך לי לא נאפה כמו שצריך
יש לך רעיון מה הסיבה? מאוד רוצה להצליח הפעם
תודה לך מראש
ושבת שלום ומבורך
היי עינת,
באופן כלל מומלץ לאפות מאפים, עוגיות וכדו’ על תכנית קו עליון ותחתון ולא טורבו (טורבו מייבש יותר את המאפים). נסי לאפות בתכנית קו עליון ותחתון במקום זאת.
באיזו תבנית צריך להשתמש? מה הגודל?
היי אסנת,
לקרקרים עדיף להשתמש בתבנית גדולה בגודל תבנית התנור אבל אם הבצק ייכנס לך בתבנית קטנה יותר, אין בעיה להשתמש בה.
האם אפשר להשתמש בזרעי צ’יה במקום בסומסום?
היי ליאור, לא ניסיתי..
אני מניחה שאפשרי
אנסה ואעדכן 🙂
תודה על מתכונים נהדרים!
היי ניראה ממש טעים… כמו כל המתכונים שלך …
את חושבת שאפשר להחליף את קמח חומוס הקמח עדשים אדומות ? אם כן התיבול נישאר אותו הדבר או יש שינוי ? והנוזלים
אפשר 🙂
אין כל שינוי, רק מבחינת נוזלים לשים בהדרגה עד לקבלת תערובת דלילה וחלקה
קודם כל, יצא טעים אש! תודה!
איך אפשר לשמר את זה שיישאר טעים לא רק בדקה שיוצא מהתנור?
מה שאכלתי מיד היה מעולה, מה שנשאר אפילו שעה בחוץ – כבר לא היה פריך אלא רך כזה ויבש קצת… מה הסוד? האתר שלך מקסים. תודה!
היי שירה,
שמחה שיצא טעים 🙂
את מניחה לקרקרים להתקרר לגמרי לפני שאת שמה בקופסה?
יכול להיות גם שזה היה בחוץ כשעה וספג לחות.
עדיין לא הכנתי, אבל סוף סוף מישהו כתב במתכון שלו מה זה תכנית טורבו!!!!! תבורכי!
❤️
אפשר לאפות על תכנית רגילה ולא טורבו? כי אין לי בתנור הזה
כן.
החלפתי חלק מהקמח בקמח עדשים אדומות, יצא מצויין ,תודה!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצאו מושלמים! קריספיים וטעימים. הוספתי זעתר ואבקת שום לבלילה.
תודה על המתכון
נראה מעולה! 🙂
הי אפרת
לא יצא לי קריספי כ”כ. אני מכינה אותם בטוסטר אובן ובעצם אין כאן כ”כ כפתור טורבו, את חושבת שזה בגלל זה? את ממליצה לי להעלות את החום?
שנית, מה גודל המגש שצריך לפי המתכון?
ושלישית ואחרון, האם עדיף לפזר את השומשום על הקרקרים כשמוציאים אותם לחיתוך במקום להכניס לתערובת? הרי בעצם זה אמור להיות מן סוג של ציפוי, לא? ככה זה נראה שהם לא כ”כ מורגשים
תודה רבה
יעל
כדי שהם ייצאו פריכים צריך לאפות על טורבו וגם צריך שהם יהיו דקים ולא עבים.
ניסית להחזיר אותם לחימום על 150 מעלות במשך כ-20 דקות?
גודל המגש צריך להיות בגודל של תנור סטנדרטי. אם שמת את כל הבלילה במגש קטן יותר אז בטח הם יצאו עבים.
במקרה הזה השומשום אמור להיות חלק מהמרקם ולא בציפוי.
אם אני רוצה יותר להכפיל את הכמות של כל המרכיבים ?
כן.
הכנתי בדיוק לפי המתכון. יצאו מצויינים.
תודה!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה
אין לי חותכן, באיזו סכין הכי מתאים להשתמש?
תודה
אשמח גם למתכונים למייל אם אפשר..
סכין חדה רגילה.
*צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
היי אפרת
כבר בדרך להכין
2 כפות השמן זה חלק מהתערובת נכון? נוסף על שימון התבנית?
פשוט הייתי שמחה להחליף את השמן או לוותר .
אשמח לתשובה.
תודה.
זה לתערובת. בנוסף יש לשמן.
לא כדאי לוותר כי זה תורם לפריכות.
יצא לי ממש מימי. לא מבינה
הבלילה אמורה לצאת דלילה.
היי
מה ניתן להמיר את הסומסום?
תודה.
אפשר לוותר על השומשום.
יש אפשרות לקבל מתכון של לחם ללא גלוטן טבעוני (בלי ביצים)
יש מתכון ללחמניות בננות טבעוניות. אני מניחה שבמקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס וחצי קמח כרגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
אפשר להכין את זה כלחם בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
אני לא אובבת כמון או זעתר. אםשר לוותר ולעשות קק עם מלח או משהו אחר?
כן אפשר.
נראה מעולה.באיזה כוס למדודהאת המים?תודה
בכוס של 240 מ”ל.
תודה רבה.
האם ניתן להוסיף עגבניות מיובשות לתערובת ועל ידי כך להגדיל כמות ולהפחית קלוריות לכל קרקר? זה יצא טעים? צריך להוסיף משהו למתכון אם מוסיפים עגבניות מיובשות?
היי רעות,
לדעתי זה פחות מתאים במקרה הזה.
הכנתי יצא מעולה השתמשתי בזרעי כמון, תודה רבה.
מעולה 🙂
תודה על העדכון.
איך מאחסנים וכמה זמן נשארת הטריות
היי אורלי,
יש לאחסן בתוך קופסה אטומה במקום קריר ומוצל (לא במקרר).
אני מניחה שהקרקרים מחזיקים מעמד בסביבות 5 ימים.
הי, הכנתי ויצא טעים וקריספי. הכנסתי לקופסת זכוכית אטומה של לוק ובבוקר זה היה רך כמו ספגטי. יש ניחוש מדוע ואיך ניתן למנוע?
תודה
היי עמית,
ממש מוזר, זה דווקא אמור להשאר פריך. היה בקופסה עוד משהו חוץ מהקרקרים?
בכל מקרה, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 10-15 דקות, להוציא ולהניח לזה להתקרר. זה אמור להחזיר את הפריכות.
יוצא מצוין, כדאי לשים בתבנית בינונית, לבדוק מדי פעם את המצב בתנור.
בהצלחה ותודה.
תודה על השיתוף דינה 🙂
יום נפלא!
וואו תודה על התשובה המהירה! אשמח לקבל עדכונים ומתכונים לכתובת המייל שלי
צירפתי אותך 🙂
שלום, אוהבת את האתר שלכם! 🙂
האם לדעתכם זה יעבוד בשילוב קמחים אחרים (אורז, קינואה, טף וכו’)?
תודה תמר 😉
לא ניסיתי אבל בגדול זה אמור לעבוד אך מאחר ולכל קמח יש מרקם שונה אני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא. אפשר להוסיף לתערובת מעט שומשום (עד 1/3 כוס) שמוסיף לטעם ולפריכות ואפשר להמיר את הכמון בתבלין זעתר (לפי הטעם האישי). אם ייצא לך לנסות נשמח אם תשתפי אותנו.
שבוע נפלא!
היי, רציתי לשאול באיזה קמח חומוס מדובר: הקלוי / הטבעי? אודה על תשובה
הי שי, מדובר בקמח חומוס הטבעי.