זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: חלבי/פרווה
רכיבים
חבילת בצק עלים
שוקולד מריר או חלב (אפשר לשלב) *השתמשתי באלמנדוס
לציפוי: ביצה טרופה
*סוכריות בטעם שוקולד לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
-פותחים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים למשולשים ארוכים (ברוחב כ-6 ס”מ).
-מניחים שוקולד בקצה כל משולש (בחלק הרחב שלו) ומגלגלים. מניחים בתבנית על נייר אפיה.
-מורחים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים סוכריות בטעם שוקולד.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
View this post on Instagram
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לילדים
היי אפרת,מאד נהנית מהממתכונים הטובים והקלים שלך!!תודה!!
רציתי לדעת כמה קוראסונים יוצאים מחבילת בצק עלים אחד?
היי שני,
זה משתנה בין גודל החבילה (יש כמה גדלים וסוגים)🙂
בוקר טוב אפרת,
אני רוצה להכין קוראסון שקדים. יש מתכון לבצק בלי חמאה? שיהיה טעים ופרווה? גם במילוי- אפשר לוותר על החמאה לתחליף פרווה? איזה?
אשמח אם יש לך רעיון..
תודה רבה ויום טוב
סורי, אין לי מתכון לבצק קרואסון.
במילוי אני חושבת שאפשר לשים שמן קוקוס או מחמאה במקום החמאה.
שלום
אפשר לעשות ממלאווח?
וכן, האם אפשר להשתמש בשוקולד ציפס במקום שוקולד בחפיסה (לשים גבעה קטנה במקום קוביה)?
כן אפשר
היי! קודם כל תודה על המתכונים, אני ממש אוהבת לבשל מהם ויוצא תמיד טעים.
עכשיו לשאלה – אם אני רוצה להכין אחד גדול, במקום רגילים, האם המתכון יתאים? וכמה זמן אפייה? הרעיון הוא לעשות אותו בגודל של בערך 400 גרם בצק עלים…
כן את יכולה.
זמן האפיה יכול להתארך.
אחרי 25 דקות ב190 מעלות, תנמיכי ל-180 מעלות ותמשיכי לאפות עוד כ-15 דקות (פחות או יותר).
אוהב מאד את האתר ויש פה כמעט תמיד מתכון שקולע.. אישית, לא מתחבר לכל הבצקים המוכנים, מעבר לאותיות הקטנות ומדבקות האזהרה על האריזות, מוצא שיש לכל אלה שניסיתי, טעם לוואי לא נעים ומייאש.. מבין את הצורך במהירות הכנה בשימוש ממוצר מוכן.. אבל פשוט לא מתחבר ולא קונה.. יום מקסים לכולם
שלום אפרת
אני מחפשת מתכון למילוי קקאו שלא בורח באפיה כי כל סוגי השוקולד למריחה שניסיתי פשוט יצאו מהקרואסונים
היי
ממיסים במיקרוגל 200 גרם חמאה/ נטורינה, מוסיפים 1 כוס קקאו, 2/3 כוס סוכר לבן, 1/3 כוס סוכר חום בהיר. מערבבים עד למלית אחידה.
תודה על המתכונים המוצלחים!!
אפשר להכין את הקרואסון מבצק אחר?(אני לא מכניסה לבית בצק עלים)
תודה רבה!!
היי
אפשר להכין מבצק שמרים או (פחות מוצלח) בצק פריך.
שלום אפרת יקרה,
תודה על המתכונים המדהימים- אחד, אחד!
יכולה יותר לפרט את הכמויות?
תודה מראש!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
משתמשים חבילת בצק עלים אחת ושוקולד לפי הטעם (אני אוהבת שיש הרבה שוקולד אז בכל קרואסון אני שמה שורת שוקולד, כך שאני צריכה כ-2 חבילות שוקולד).