זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-42 דקות
מס’ מנות: 20 קציצות עוף
מצרכים:
קציצות עוף טחון:
כף שמן זית או קנולה
600 גרם חזה עוף טחון
בצל בינוני טחון או מגורד דק (יש לסנן מנוזלים)
שן שום כתושה
כוס עלי פטרוזיליה טחונים או קצוצים דק-דק
ביצה גדולה
רבע כוס פירורי לחם
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון וקמצוץ פלפל שחור
רוטב פטריות ופלפלים:
2 כפות שמן
בצל גדול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
שליש כפית מלח
2 שיני שום כתושות
3 כוסות מים רותחים
כפית שטוחה מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית כמון, רבע כפית כורכום, מעט פלפל שחור
כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים
אופן הכנה:
רוטב פטריות ופלפלים:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים פלפל אדום ופטריות קצוצות, ממליחים בשליש כפית מלח ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-12 דקות על אש בינונית-נמוכה.
-מוסיפים שום כתוש ו-3 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח, אבקת מרק, כמון, כורכום, פלפל שחור ומערבבים. מערבבים בכוס כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים.
-מכסים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
קציצות עוף טחון:
-מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה עד לתערובת אחידה.
-יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס”מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8 דקות מבלי לערבב, עד שהכדורים מתייצבים (אש בינונית-נמוכה).
-מערבבים את הכדורים בעדינות, מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות נוספות.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון בתנור במרינדה משגעת
היי אפרת
המתכונים שלך מושלמים אחד אחד
לפני כל דבר אני קודם כל אני מחפשת אצלך כי אצלך הכל יוצא לי מעולההההה
אז דבר ראשון תודה רבה
שאלה קטנה
יש אוצפיה להחליף את הביצה למשהו אחר כי אני רוצה להכין את זה למישהי שאלרגית לביצים
היי יעל🙂
תפקיד הביצה הוא לקשור את התערובת.
את יכולה להכין בלי ביצה ואם במקרה התערובת רכה מידי תכניסי אותה למקרר לכמה שעות להתייצבות.
יצא מעולה! בד”כ לא כל כך אוהבים קציצות עוף, אבל המתכון הזה שובר את השוק ויכנס לסבב הבישולים! תודה
שמחה שיצא טעים🙂
הכנתי ויצא ממש טעים, במקום פירורי לחם שמתי ציפוי לשניצל ללא גלוטן, הקפאתי חלק וגם לאחר ההקפאה נשאר מצוין,
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים💜
תודה לך שחזרת לשתף
היי אפרת, אפשר במקום פירורי לחם לשים בקציצות קמח לבן? אם כן כמה ואם לא אז מה כן אפשר? תודה רבה
קמח לבן פחות מומלץ בקציצות.
אפשר להרטיב במים פרוסת לחם, לסחוט ולפורר לתערובת (רצוי להסיר את החלק הקשה של הלחם).
הי אפרת, יש לי ביצים M כדאי לשים שתי ביצים על חצי קילו חזה עוף טחון? תודה
ביצה אחת מספיקה:)
האם אפשר להוסיף ערמונים ואם כן באיזה שלב?
כן אפשר להוסיף ערמונים רכים אחרי בישול הפלפלים והפטריות.
חזרתי לספר שהוספתי ערמונים ויצא מעולה
נראה מעולה!
תודה גלי
אני יכולה לשים במקום פרורי לחם ציפוי לשניצל?
אני מכינה את זה אגב הרבה ויוצא וואו
יש לך אחלה אתר שאני כל הזמן משתמשת בו.
היי
אפשר(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🩷
אני חייבת לכתוב לך – המתכון מעולה!! הרוטב נותן לקציצות טעם מיוחד!
הכנתי כבר הרבה פעמים והילדים (והמבוגרים כמובן) מלקקים את האצבעות!!
תודה רבה!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצאו טעימות מאוד. שינוי מרענן לקציצות עוף ברוטב אדום שאני מכינה בדרך כלל. רב תודות.
שמחה שיצא טעים🙂
וואו! כמה שהן יצאו טעימות! תודה!!! טעם מיוחד!
כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
היי אפרת אני רוצה להכין את הקציצות עם רוטב אדום. יש לך אולי מתכון לתת לי?
היי,
את יכולה להכין את הרוטב כמו במתכון לקציצות בשר לילדים(:
אין לי אבקת מרק ופטריות
אפשר גם בלי?
אפשר לוותר על אבקת מרק ועל פטריות.
אפשר להוסיף במקום הפטריות תפוחי אדמה או חומוס קפוא או ירק אחר(:
היי אפרת, האם אפשר קמח מצה במקום פירורי לחם?
ואם יש לי 500 גרם עוף טחון, האם לשנות את שאר המצרכים של הקציצות ואם כן, בכמה?
תודה!
היי,
פחות מומלץ לשים קמח מצה, אם אין ברירה אפשר.
ל-500 גרם עוף אפשר להכין את הכמות במתכון.
הכנתי אתמול לאורחת ערב- יצא מושלם!! כולם אהבו מגדול ועד קטן. אוכל מהיר בריא וכייפי מלא צבעים ומפוצץ בטעם. תודה!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
האם אפשר להכין רק את המרק בלי הפטריות והפלפלים?
ז”א להתחיל ישירות משלב המים החמים?
והאם צריך לשנות בתהליך בגלל זה?
היי,
אפשר להכין רוטב ‘ריק’ רק מים ותבלינים, אבל זה לא מוצלח במיוחד ודי תפל.
גם אם אתם לא אוהבים פטריות ופלפל ממליצה לא לוותר על הבצל לפחות, ולהוסיף ירק אחר שאוהבים כמו אפונה וגזר או תפוח אדמה.
אם אני מוסיף תפוח אדמה, איך לשלב אותו במתכון?
תודה רבה
את התפו”א יש לחתוך לקוביות קטנות, להוסיף לאחר השמן והבצל ולבשל כמה דקות, לאחר מכן להמשיך במתכון כרגיל.
היי אפרת,
הכנתי את המרק לפני מספר שבועות ועפו עליו! תודה לך.
אני רוצה להכין את המרק שוב, רק שהפעם יש מישהי שלא אוהבת ירקות בכלל.
את הקציצות אכין חלק עם ירק וחלק בלי, אבל איך אוכל להכין מרק טעים בלי ירקות שמתאים לקציצות עוף?
תודה.
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
בצל ופטריות גם בעייתי? מה עם חומוס? אפונה וגזר? זיתים? ומה לגבי רוטב עגבניות?
חומוס, זיתים ואפונה זה מעולה.
איך אני משלב אותם במרק?
לקציצות עם זיתים וחומוס:
תחילה יש לבשל את הזיתים במים רותחים למשך כ-20 דקות עם מלח על מנת להיפטר מהמרירות. לאחר מכן לסנן ולהכין את הרוטב- שמן, בצל, קופסת רסק אם אוהבים, את הזיתים ותבלינים. להרתיח כמה דקות ולהניח את הקציצות בתחתית הסיר. להוסיף מים רותחים בכמות שתכסה את רוב גובה הקציצות ולהרתיח כ10 דקות. לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל עוד כ-20 דקות או עד לצמצום הרוטב.
לקציצות עם אפונה וחומוס לעשות אותו דבר פשוט בלי הזיתים.
תודה רבה. סליחה על החפירות.
האם אני יכול לעשות את אותו המתכון פשוט במקום הפלפלים והפטריות לשים אפונה וחומוס? וללכת על פי אותן הנחיות?
והאם להשתמש באפונה מופשרת או קפואה?
וחומוס משימורים או חומוס רגיל שהושרה?
תודה רבהההה
הכל בסדר, בכלל לא חפרת(:
עדיף להשתמש באפונה קפואה ובחומוס קפוא או משימורים כדי לקצר תהליכים, קטניות יבשות מצריכות בישול מקדים.
אפשר להכין כמו שכתוב במתכון, זה בערך אותו דבר רק בלי רסק.
בהצלחה, מקווה שיצא מוצלח!
האם המתכון הזה מופיע בספר שלך? ובאיזה? לא מוצאת אותו ולא רוצה להדפיס מהאתר
תודה על מענה
היי,
המתכון הנוכחי לא מופיע בספרי המתכונים.
תוכלי למצוא מתכוני קציצות אחרים בספר מתכונים נבחרים(:
מה התחליף לביצה אם יש
למי שאלרגי?.
היי,
תכיני בלי הביצה. אם התערובת מתפרקת תכניסי אותה למקרר לחצי שעה-שעה.
יש הבדל בין עוף טחון לחזה עוף טחון?
מאוד מאוד חוששת להכין ושיצא לי צמיגי
היי,
החלק המומלץ לשימוש במתכון הוא חזה עוף(:
היי אפרת,
האם אפשר לשים חצי כפית אבקת אפייה במקום חצי כפית סודה לשתייה?
היי,
אבקת אפייה לא מתאימה כאן, אפשר לוותר על סודה לשתייה אם אין לך(:
היי אפרת
הייתי רוצה להכין את המתכון הזה אבל אני רואה שאין פה מספיק רוטב? אני אוהבת הרבה ונוזלי. האם זה יוצא הרבה?
היי,
יוצא יחסית הרבה רוטב, לא כמו מרק אבל כן בכמות נדיבה(:
שלום, ותודה על המתכון המצויין, (כבר “מכרתי” אותו לכמה אנשים…)
מה אפשר לעשות כדי שהקציצות לא יקבלו מירקם צמיגי?
לפעמים יצא לי צמיגי ולפעמים לא, אין לי מושג מה השפיע על הטעם….
היי רחל,
שמחה שאהבת את המתכון!
צמיגות בדר”כ קשורה לסוג הבשר/חלק של העוף ולאופן הטחינה.
במעדניות/סופרים בדר”כ מעבירים את העוף פעמיים במכונה ואז הוא יוצא במרקם רך יותר.
סיבה פחות שכיחה היא שלא מדייקים בכמויות ואז יוצא שיש יותר מדי עוף ביחס לשאר המרכיבים.
עוד סיבה שאני יכולה לחשוב עליה היא בישול זמן קצר מהדרוש או יצירת הקציצות בגודל גדול יחסית.
מתכון מדהים כמו תמיד, שהצלחתי להכין עם טופו 😃
יצא מדהים.
חילקתי את המתכון לחצי, חבילת טופו, 300 גרם, מנוקז לגמרי מנוזלים.
טחנתי בבלנדר מוט יחד עם כל מרכיבי מתכוני הקציצות בדיוק כמו במתכון חלקי חצי, מלבד העוף כמובן.
כתחליף לביצה הוספתי 2 כפות שטוחות קמח עדשים ושלוש כפות פירורי לחם לייצוב התערובת.
ממליצה לשים במקרר מינימום שעתיים להתקשות.
מכינים את הרוטב אחד לאחד כמו במתכון, רק לא מוסיפים את הקציצות בשלב המצוייין במתכון.
את קציצות הטופו לא מבשלים ברוטב, הן נאפות.
20 דקות אפייה, 180 מעלות. עדיף להשפריץ מעט שמן זית מתרסיס על כל קציצה ולהפוך את הקציצות אחרי עשר דקות.
לא היית מאמינה שזה לא קציצות עוף. גם לא במראה.
מכניסים לסיר רק 2 דקות לפני סיום הרוטב, ללא ערבוב, ניענוע של הסיר לעירבוב.
רק שהקציצות יספגו את התבלינים. לשים את הרוטב עם כף על הקציצות, שיספגו את הרוטב, כמה פעמים, ללא עירבוב. עירבוב עלול לסדוק ולפרק. זה עדיין טופו.
הטעם יצא מעולה וגם המראה. לא התפרק בכלל. יציב. טעים.
הרוטב סמיך ומעולה.
מקווה שהצלחתי לעזור למישהו
המון תודה על עוד מתכון מדהים
היי שרית,
תודה על הפירוט ועל השיתוף! בטוחה שבזכותך הרבה צמחוניים יתנסו במתכון(:
שמחה מאד שיצא מוצלח❤
אפשר לשים עלי סלרי במקום פטרוזליה?
היי שרית,
סלרי דומיננטי יחסית בטעמו, לכן אם אוהבים אפשר לשים ממנו, אבל רק מעט(:
תודה
אפשר להקפיא את הקציצות?
היי ברכה,
אפשר להקפיא(:
היי אפרת
נעים להכיר
אני לראשונ ה פה באתר ונהנית לדפדף בין המתכונים ולחלום חלומות… אני חובבת אוכל ובישול ומכירה הרבה אתרים/ ספרים אבל שלך מנצח בעיקר בקטע של זמן ההכנה אבל ממש לא רק
המתכון פשוט גאוני!! בחיי שעד היום חשבתי שקציצות זה מילה נרדפת לרוטב אדום…
תמשיכי להפתיע
ותודה רבה
היי דבורה וברוכה הבאה לאתר(:
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון, גמר חתימה טובה🌺
ניתן לוותר על האבקת מרק או שהוא הכרחי?
אין בעיה לוותר על אבקת מרק. אפשר להוסיף קצת יותר מלח לפי הטעם😊
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים, אף פעם אני לא מאוכזבת :),
ניתן למתכון הזה לשים פטריות משימורים,
אודה לתשובתך
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
לשאלתך- אפשר להשתמש כאן בפטריות משימורים.
תודה רבה
יצא מעולה!!!!
שמחה מאד לשמוע❤
היי אין לי פטרוזיליה ולא עלים דומים מה אני יכולה לשים במקום?
אשמח לתשובה מהירה…
אפשר לוותר או לשים מעט כוסברה😊
תודה רבה
יצא מממממש טעים בלי הפטרוזיליה!!!!!!!!
מעולה, תודה שחזרת לעדכן😊
היי, כמה קלוריות זה יוצא לקציצה/למנה?
היי,
בהנחה שיוצא 20 מנות- כ85 קלוריות למנה. 100 קלוריות ל100 גרם.
היי אפרת,
אפשר עם בשר טחון?
תודה רבה
היי נטע,
אפשר. מצרפת לך גם מתכון לקציצות בשר😊
הי אפרת,
שאלה כללית על קציצות, אפשר לשים בתערובת פרות חיים במקום ירקות?
תודה!
האמת שאין לי מושג. לא ניסיתי ולא שמעתי על שילוב כזה.
היי, יצא טעים מאד, תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח יפעת 🌸
טעים מאד מאד!
תודה לך:)
היי ליבי,
שמחה שאהבת יקירה💕
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
מעולה,יצא טעים מאוד
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף 🙂
הי, אם אני מכפילה יש צורך להכפיל גם את הרוטב?
מספיק להכין כמות וחצי. הכוונה להכפיל את כל מרכיבי הרוטב ב1.5 (זה יוצא 4.5 כוסות כוסות מים).
הי אפרת, מתכון מושלם בטירוף!!!!
זו פעם חמישית שאני עושה את המתכון וכל פעם יצא אליפות!!!
אני באמצע להכין את בלילת הקציצות ורואה שנגמר לי הפטרוזיליה טריה.
ניתן להשתמש בפטרוזילה יבשה? ואם כן, כמה?
תודה על עוד מתכון שמככב אצלינו במטבח!!!!!
שימי חצי כפית פטרוזיליה יבשה 🙂
לא כולם אוהבים פטריות אצלינו. יש תחליף בלי לפגוע בטעם?
תודה רבה!
אפשר לשים קישוא או גזר או אפונה משקית קפואה.
תודה רבה רבה אפרת, יצא טעיייים!! לקח לי יותר מ 10 דקות אבל היה שווה בגדול. אני משתמשת המון במתכונים שלך וזה אחד הטובים!
בסוף השתמשתי בפטריות, פשוט קצצתי אותם דק-דק והכנסתי בסודי סודות. הם לא ידעו שהם א ו כ ל י ם פ ט ר י ו ת וזה עבר בשלום…
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי! חולה על המתכונים שלך…
אפשר להשתמש בפטיות בשימורים ולא טרי? משה משהו את ההכנה?
תודה!!!
אפשר 🙂 אין שינוי.
אם מה זה מתאים?????????????.
אורז לבן או פירה תפו”א.
חג שמח אפרת, האם ניתן להשתמש בפילה עוף שלמים במקום קציצות ? הרוטב נראה מעולה
כן. את פילה העוף כדאי לטגן במחבת עם מלח ופלפל שחור כדקה מכל צד ורק אח”כ להכניס לרוטב המוכן ולבשל 8-10 דקות.
מספיק להכין מחצית מכמות הרוטב.
יצא פגז!! אני תמיד נמנעת ממתכונים עם עוף טחון וזה פשוט מעולה!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום קורנפלור ואבקת סודה לשתייה? תודה ושבת שלום
היי שני,
הסודה לשתיה מעניקה קצת אווריריות לקציצות אבל אם אין אפשר לוותר.
הקורנפלור מסמיך את הרוטב. אפשר להשתמש בקמח תפוח אדמה.
שבת שלום 🙂
אין לי גם קמח תפוחי אדמה
אז שימי קמח רגיל
ממש ממש טעים!! בעלי והילדים מאוד נהנו! רציתי רק לדעת למה הם הם יצאו מרקם שקצת דומה לגומי? לא השפיעה על הטעם אך אשמח לדעת אם אפשר למנוע את זה. אני טחנתי חזה עוף במעבד מזון במקום לקנות חזה עוף טחון. אולי לכן?
היי חוה,
קודם כל שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי המרקם, זה בדר”כ קשור לסוג הבשר/חלק של העוף ולאופן הטחינה.
במעדניות/סופרים בדר”כ מעבירים את העוף פעמיים במכונה ואז הוא יוצא במרקם אחר, רך יותר.
Hi Efrat, can I use beef instead of chicken? Love your recipes and thank you
Yes you can 🙂
בלילת העוף רטובה האם כך צריכה להיות?
לא בטוחה שהבנתי. התערובת של הקציצות יצאה נוזלית? היא אמורה לצאת יציבה.
היי אפרת,אפשר בלי פירורי לחם וקרונפלור?
תודההההההההה
הקורנפלור מסמיך את הרוטב אבל אפשר להכין גם בלי.
פירורי הלחם מרככים קצת את הקציצות אבל אפשר לוותר עליהם.
הי אפרת,
רוצה להכין. חשבתי להמיר חלק מחזה העוף בחזה הודו ואת פירורי הלחם בקמח שקדים כדי להוריד פחמימה.
האם יתקבל טוב לדעתך?
האם אפשר להוסיף מעט חריפות לרוטב? חתיכות פלפל צ’ילי חריף נניח ..
תודה רבה.
היי נירה,
אפשר לשלב חזה הודו עם חזה עוף.
לא ניסיתי עם קמח שקדים כך שאני לא יודעת. פירורי הלחם מעניקים רכות ואווריריות.
אפשר להוסיף חתיכות פלפל צ’ילי לרוטב.
יצא ממש טעים תודה רבה
נראה מעולה 🙂
תודה אורה ושבת שלום 🌺
כל הכבוד אמא שלי אומרת, הכי טעים שיש בעלי אומר.
וכל זה בזכותך האתר המדהים הזה.
תודה לך על כל המתכונים המופלאים,
שבוע טוב ❤️
תודה דורית, שמחה לשמוע ❤️
שבוע טוב!
היי
האם ניתן לוותר על אבקת הסודה לשתייה?
כן.
למה הוא מוסיף?
אווריריות לקציצות.
היי אני עוקבת אחרי המתכונים שלך , ואני רואה שרוב המתכונים זה למנות גדולות .. לדוגמא המתכון הזה . 20 קציצות .. הייתי רוצה להכין רק 10 . אני גרה עם בן זוגי בלבד ואין לנו צורך במנות כלכך גדולות כי זה יזרק לפח ..
איך אני אמורה להכין את זה בכמות קטנה ?
תודה .
אפשר להכין מחצית מכמות הקציצות. לגבי הרוטב אפשר להשאיר באותה כמות.
יצא מעולה,הפעם טחנתי קצת אצ הירקות במערבל ידני ויצא אפילו עוד יותר טעים,תודה לאלופה.
תודה אורית 🙂
תודה, טעים 🙂 לא היה לי קורנפלור אז שמתי קמח תפוחי אדמה במקום
מעולה 🙂
תודה
תודה רבה
יצא מושלם.
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך ושבוע נפלא
שלום רב.
אני עוקבת זמן רב אחרי המתכונים שלך ונהנית מאוד להשתמש ברבים מהם. תודה רבה!
לגבי המתכון הנוכחי יש לי שאלה: כתבת “מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-12 דקות על אש בינונית-נמוכה” לפני הוספת המים. האם המצרכים לא נחרכים ו/או נשרפים?
שוב תודה.
היי גילה,
אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין בעיה כזאת. בכל מקרה, אם את רואה שזה מתייבש אז כדאי להוסיף קצת מים.
היי מה שלומך? המתכון נראה מעולה, האם אפשר לוותר על הביצה או להחליף במשהו שלא יתפרק?
היי אפרת,
תכיני בלי הביצה. אם התערובת מתפרקת תכניסי אותה למקרר לחצי שעה-שעה.
אפשרי להקפיא את הקציצות?
כן.
שלום אפרת, האתר שלך מהמם ונוח
אם אני משתמשת בפטריות משימורים, כמה צריך?
ואת הקציצות מבשלים בתוך הרוטב, נכון?
קופסת שימורים אחת.
וכן, את הקציצות מבשלים בתוך הרוטב.
בהסבר להכנת רוטב הפטריות כתבת בהתחלה שמחממים מחבת, ואחר כך פתאום זה הפך לסיר… נראה לי מתאים יותר לסיר, באמת.
מדובר בסיר. תיקנתי, תודה 🙂