שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

קציצות עוף טחון ברוטב פלפלים ופטריות- מומלץ להגיש על אורז לבן

קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים

מצרכים (20 קציצות עוף):

קציצות עוף טחון:

כף שמן זית או קנולה

600 גרם חזה עוף טחון

בצל בינוני טחון או מגורד דק (יש לסנן מנוזלים)

שן שום כתושה

כוס עלי פטרוזיליה טחונים או קצוצים דק-דק 

ביצה גדולה

רבע כוס פירורי לחם

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון וקמצוץ פלפל שחור

רוטב פטריות ופלפלים:

2 כפות שמן

בצל גדול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים

פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות

סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות

שליש כפית מלח

2 שיני שום כתושות

3 כוסות מים רותחים

כפית שטוחה מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית כמון, רבע כפית כורכום, מעט פלפל שחור

כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים

אופן הכנה:

רוטב פטריות ופלפלים:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל אדום ופטריות קצוצות, ממליחים בשליש כפית מלח ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-12 דקות על אש בינונית-נמוכה.

-מוסיפים שום כתוש ו-3 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח, אבקת מרק, כמון, כורכום, פלפל שחור ומערבבים. מערבבים בכוס כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים.

-מכסים ומבשלים במשך כ-5 דקות.

קציצות עוף טחון:

-מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה עד לתערובת אחידה.

-יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8 דקות מבלי לערבב, עד שהכדורים מתייצבים (אש בינונית-נמוכה). מערבבים את הכדורים בעדינות, מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות נוספות.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות מבצק פילו
סלט עגבניות שרי ובצל סגול

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מיכל (12:08 29.06.2020)

אם מה זה מתאים?????????????.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:18 29.06.2020)

אורז לבן או פירה תפו"א.

Avatar
שרון (20:38 7.04.2020)

חג שמח אפרת, האם ניתן להשתמש בפילה עוף שלמים במקום קציצות ? הרוטב נראה מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 7.04.2020)

כן. את פילה העוף כדאי לטגן במחבת עם מלח ופלפל שחור כדקה מכל צד ורק אח"כ להכניס לרוטב המוכן ולבשל 8-10 דקות.
מספיק להכין מחצית מכמות הרוטב.

Avatar
יעל (17:00 5.03.2020)

יצא פגז!! אני תמיד נמנעת ממתכונים עם עוף טחון וזה פשוט מעולה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 5.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
שני (10:27 28.02.2020)

היי אפרת, מה אפשר לשים במקום קורנפלור ואבקת סודה לשתייה? תודה ושבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:54 28.02.2020)

היי שני,
הסודה לשתיה מעניקה קצת אווריריות לקציצות אבל אם אין אפשר לוותר.
הקורנפלור מסמיך את הרוטב. אפשר להשתמש בקמח תפוח אדמה.
שבת שלום 🙂

Avatar
חוה (00:39 26.02.2020)

ממש ממש טעים!! בעלי והילדים מאוד נהנו! רציתי רק לדעת למה הם הם יצאו מרקם שקצת דומה לגומי? לא השפיעה על הטעם אך אשמח לדעת אם אפשר למנוע את זה. אני טחנתי חזה עוף במעבד מזון במקום לקנות חזה עוף טחון. אולי לכן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 26.02.2020)

היי חוה,
קודם כל שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי המרקם, זה בדר"כ קשור לסוג הבשר/חלק של העוף ולאופן הטחינה.
במעדניות/סופרים בדר"כ מעבירים את העוף פעמיים במכונה ואז הוא יוצא במרקם אחר, רך יותר.

Avatar
Tami (00:09 12.02.2020)

Hi Efrat, can I use beef instead of chicken? Love your recipes and thank you

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:03 12.02.2020)

Yes you can 🙂

Avatar
אריאל (18:56 30.01.2020)

בלילת העוף רטובה האם כך צריכה להיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 30.01.2020)

לא בטוחה שהבנתי. התערובת של הקציצות יצאה נוזלית? היא אמורה לצאת יציבה.

Avatar
bosmat0012 (21:23 21.01.2020)

היי אפרת,אפשר בלי פירורי לחם וקרונפלור?
תודההההההההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 21.01.2020)

הקורנפלור מסמיך את הרוטב אבל אפשר להכין גם בלי.
פירורי הלחם מרככים קצת את הקציצות אבל אפשר לוותר עליהם.

Avatar
נירה (20:51 12.12.2019)

הי אפרת,
רוצה להכין. חשבתי להמיר חלק מחזה העוף בחזה הודו ואת פירורי הלחם בקמח שקדים כדי להוריד פחמימה.
האם יתקבל טוב לדעתך?

האם אפשר להוסיף מעט חריפות לרוטב? חתיכות פלפל צ'ילי חריף נניח ..

תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 12.12.2019)

היי נירה,
אפשר לשלב חזה הודו עם חזה עוף.
לא ניסיתי עם קמח שקדים כך שאני לא יודעת. פירורי הלחם מעניקים רכות ואווריריות.
אפשר להוסיף חתיכות פלפל צ'ילי לרוטב.

Avatar
אורה (14:16 8.11.2019)

יצא ממש טעים תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 8.11.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה אורה ושבת שלום 🌺

Avatar
דורית (21:34 2.11.2019)

כל הכבוד אמא שלי אומרת, הכי טעים שיש בעלי אומר.
וכל זה בזכותך האתר המדהים הזה.
תודה לך על כל המתכונים המופלאים,
שבוע טוב ❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 2.11.2019)

תודה דורית, שמחה לשמוע ❤️
שבוע טוב!

Avatar
אור (21:15 28.10.2019)

היי
האם ניתן לוותר על אבקת הסודה לשתייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 28.10.2019)

כן.

Avatar
שירה (11:10 19.01.2020)

למה הוא מוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 19.01.2020)

אווריריות לקציצות.

Avatar
יעלה (20:04 26.10.2019)

היי אני עוקבת אחרי המתכונים שלך , ואני רואה שרוב המתכונים זה למנות גדולות .. לדוגמא המתכון הזה . 20 קציצות .. הייתי רוצה להכין רק 10 . אני גרה עם בן זוגי בלבד ואין לנו צורך במנות כלכך גדולות כי זה יזרק לפח ..
איך אני אמורה להכין את זה בכמות קטנה ?
תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 27.10.2019)

אפשר להכין מחצית מכמות הקציצות. לגבי הרוטב אפשר להשאיר באותה כמות.

Avatar
אורית (01:59 27.08.2019)

יצא מעולה,הפעם טחנתי קצת אצ הירקות במערבל ידני ויצא אפילו עוד יותר טעים,תודה לאלופה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 27.08.2019)

תודה אורית 🙂

Avatar
תמרה (16:13 8.08.2019)

תודה, טעים 🙂 לא היה לי קורנפלור אז שמתי קמח תפוחי אדמה במקום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 8.08.2019)

מעולה 🙂
תודה

Avatar
ויקטור (23:23 27.07.2019)

תודה רבה
יצא מושלם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 28.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך ושבוע נפלא

Avatar
גילה (09:04 25.07.2019)

שלום רב.
אני עוקבת זמן רב אחרי המתכונים שלך ונהנית מאוד להשתמש ברבים מהם. תודה רבה!
לגבי המתכון הנוכחי יש לי שאלה: כתבת "מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-12 דקות על אש בינונית-נמוכה" לפני הוספת המים. האם המצרכים לא נחרכים ו/או נשרפים?
שוב תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 25.07.2019)

היי גילה,
אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין בעיה כזאת. בכל מקרה, אם את רואה שזה מתייבש אז כדאי להוסיף קצת מים.

Avatar
אפרת פרנקנשטיין (08:49 25.07.2019)

היי מה שלומך? המתכון נראה מעולה, האם אפשר לוותר על הביצה או להחליף במשהו שלא יתפרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 25.07.2019)

היי אפרת,
תכיני בלי הביצה. אם התערובת מתפרקת תכניסי אותה למקרר לחצי שעה-שעה.

Avatar
חנית (18:59 24.07.2019)

אפשרי להקפיא את הקציצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:58 25.07.2019)

כן.

Avatar
מירי (17:02 23.07.2019)

שלום אפרת, האתר שלך מהמם ונוח
אם אני משתמשת בפטריות משימורים, כמה צריך?
ואת הקציצות מבשלים בתוך הרוטב, נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 23.07.2019)

קופסת שימורים אחת.
וכן, את הקציצות מבשלים בתוך הרוטב.

Avatar
ברכה כהן (00:52 23.07.2019)

בהסבר להכנת רוטב הפטריות כתבת בהתחלה שמחממים מחבת, ואחר כך פתאום זה הפך לסיר… נראה לי מתאים יותר לסיר, באמת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 23.07.2019)

מדובר בסיר. תיקנתי, תודה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.