מצרכים להכנת קציצות עדשים כתומות
- כוס עדשים כתומות (אדומות) שטופות היטב
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 1 גזר בינוני קלוף
- כף שמן זית או קנולה
- 1 ביצה קטנה (*לגרסה טבעונית– ניתן לוותר על הביצה)
- 3-4 כפות פירורי לחם (*לגרסה ללא גלוטן– ניתן לוותר על פירורי הלחם)
- תיבול: כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- ציפוי (לא חובה): כחצי כוס פירורי לחם
- *תוספות מומלצות לתערובת הקציצות: שליש כפית כמון, בצל מטוגן, שן שום כתושה ורבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
איך מכינים קציצות עדשים כתומות?
- חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בינוניות ומבשלים במים רותחים עד שהם נעשים רכים (כאשר ניתן לנעוץ מזלג בקלות). מסננים מהמים ומועכים לפירה.
- במקביל, מניחים בסיר נפרד כוס עדשים כתומות וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות (העדשים אמורות להתפרק בבישול). מסננים וסוחטים היטב מעודפי המים.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מערבבים את הפירה עם העדשים ומוסיפים שמן, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.
- מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות.
- יוצרים קציצות בקוטר של 5-6 ס”מ ועובי כ 1.5 ס”מ. מצפים בפירורי לחם ומניחים על נייר האפיה המשומן.
- מרססים/מברישים מעל מעט שמן ואופים במשך 20 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- הופכים בזהירות צד ואופים כ-15 דקות נוספות.
- הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
228 תגובות
כניסה
228 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














