שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 15-20 קציצות

מצרכים:

500 גרם בשר הודו טחון

1 בצל קטן מגורד דק

1 גזר בינוני מגורד דק

2 פרוסות לחם (אפשר להשתמש בלחם מלא, שחור, חלה וכו’)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

חצי כוס גרגירי תירס משימורים (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מסירים מפרוסות הלחם את החלק הקשה וטובלים כל פרוסה בקערה עם מים. סוחטים ומפוררים לתוך קערה.

-מוסיפים לקערה את כל החומרים, מערבבים היטב ויוצרים קציצות.

קציצות מטוגנות: מחממים מחבת רחבה עם שמן (לא שמן עמוק) ומטגנים את הקציצות 4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה (בזמן הטיגון מומלץ להנמיך מעט את האש ולאחר שהופכים צד כמומלץ לכסות את המחבת). מוציאים וממניחים על נייר סופג.

קציצות אפויות בתנור: מוסיפים לתערובת הקציצות 2 כפות שמן ומערבבים. יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים/מברישים כל קציצה במעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים עוד כ-10 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סופלה שוקולד
נאצ’וס אפויים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נטע (04:16 15.07.2021)

היי אפרת,
האם ניתן להחליף את הגזר בקישוא?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (07:58 15.07.2021)

היי נטע,
יתכן שהמרקם יצא שונה מעט, אבל אפשר. כדאי לסחוט את הקישוא מנוזלים לפני ההוספה שלו.
בהצלחה😊

לירון שירה (14:53 25.05.2021)

היי 🙂 ראיתי שאמרת שאפשר להכין רוטב לאחר האפיה ולבשל, אפשר מתכון לרוטב בבקשה?

מתכונים ב-10 דקות (17:24 25.05.2021)

היי,
אפשר להכין רוטב עגבניות לפי המתכון לקציצות ברוטב.

מיכל (10:10 3.03.2021)

הי אפרת, האם לסחוט מנוזלים את הבצל והגזר? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:25 3.03.2021)

היי מיכל,
לא חייב לסחוט כי אלו ירקות שפחות מוציאים נוזלים:)

רויטל (08:47 29.01.2021)

תודה רבה על מתכונים טעימים קלים ומעולים!

מתכונים ב-10 דקות (09:09 29.01.2021)

בשמחה😃 תודה רבה לך❤️

חגית (16:53 31.12.2020)

מעולה! טעים ומוצלח! אלופה ואתר מקסים

מתכונים ב-10 דקות (20:30 31.12.2020)

תודה חגית 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

רחלי לגאי (01:18 22.11.2020)

האם אפשר להכין מהודו אדום?

מתכונים ב-10 דקות (09:14 22.11.2020)

כן אין בעיה 🙂

שירה (22:51 21.11.2020)

היי אפרת,
האם ניתן להכין את הקציצות ללא גזר?

מתכונים ב-10 דקות (22:54 21.11.2020)

אפשר ❤️

מוניקה (11:34 19.10.2020)

הי אפרת,
אני רוצה להכין בגרסה שמתאימה לתינוקות ואולי בתוך מרק כדי לטחון אחר כך. יש פורמט מתאים לקציצות האלה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:45 19.10.2020)

היי מוניקה,
תוותרי על גרגירי התירס ומומלץ לבשל את הגזר ולמעוך (במקום לגרד טרי בפומפיה).

אביטל (11:29 15.09.2020)

אין לי גזר, בצה אפשר להחליף אותו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 15.09.2020)

אפשר להכין בלי הגזר.

שיר (17:16 3.09.2020)

יצא מעולההה
הכנתי כבר פעמיים את הקציצות אפיתי בתנור
הכל התחסל !
מתכון מעולה וקל, תודה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:05 3.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שיר

נחמה (17:25 26.05.2020)

יצא לי קצת טפל. מה יכול להיות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 26.05.2020)

תיבלת כמו שרשום במתכון?

Corrine Dovev (20:18 11.04.2020)

חג פסח שמח,
מהי הגרסה לפסח? אני זקוקה לגרסה ללא חשש קטניות.
אודה לעזרתך!

קורין

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 11.04.2020)

אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות קמח מצה או קמח תפו”א.

גילי (12:24 6.04.2020)

יצא מעולה! תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:09 6.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

מרים חיים (11:46 31.03.2020)

מה ניתן לשים במקום אבקת מרק עוף ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:53 31.03.2020)

אפשר להגדיל את כמות המלח לכפית במקום חצי כפית.

itzik30 (14:12 18.03.2020)

תודה רבה, לנמנעים מגלוטן מה ניתן לשים במקום פרוסות הלחם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 18.03.2020)

אפשר לגרד תפוח אדמה בפומפיה דקה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת הקציצות. אם הקציצות עדיין לא יציבות אפשר להוסיף 1-2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן או קמח אורז או קמח תפו”א.

itzik30 (17:39 18.03.2020)

תודה קמח חומוס גם אפשרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:42 18.03.2020)

כן אפשר.

itzik30 (18:31 18.03.2020)

תודה, אתר מצוין עם מתכונים טובים

עינת (20:38 11.03.2020)

היי אפרת
אם אשים רסק תפוחים (תחליף לשמן ) כחלק מהתערובת לקציצות אפויות או שחצי מכמות השמן בשמן וחצי כמות השמן ברסק תפוחים?

איך יצא המרקם?

האם יש תחליף לשמן?

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 12.03.2020)

בוקר טוב,
אני לא חושבת שרסק תפוחים מתאים לקציצות הודו. עדיף כבר לוותר על השמן או להפחית לכף אחת.
לגבי שימון נייר האפיה, אין תחליף לשמן.

אושרת (11:24 21.12.2019)

יצאו פשוט מעולות. הכנתי את הגרסה האפויה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 21.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה אושרת

רויטל כהן (06:10 21.12.2019)

האם יש צורך לשמן את הקציצה לאחר שהופכים אותה? האם כדי לשטח אותה מעט או ליצור כדורים?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 21.12.2019)

אין צורך לשמן לאחר שהופכים.
כדאי ליצור עיגול ולשטח מעט לקציצה.

חופית (14:33 20.11.2019)

היי,
הודו טחון – הכוונה להודו נקבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 20.11.2019)

כן, גם.

שרה (15:35 31.10.2019)

היי,

אפשרי להוסיף/לחלק חצי עם עוף טחון יצא טוב וטעים?
יש לך מתכונים מעולים.
תודה שרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 31.10.2019)

כן אפשר.

כרמי (23:43 26.09.2019)

שלום אפרת היקרה,

האם ניתן להקפיא את הקציצות האלו לאחר אפייתם בתנור ? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 27.09.2019)

כן אפשר.

דבי (14:01 23.09.2019)

תודה על התשובה הסופר מהירה!

דבי (13:17 23.09.2019)

שלום לך אפרת!

אולי תוכלי לעזור לי כי זה קצת דחוף.

אני רוצה להכין קציץ מבשר הודו ורציתי לדעת כיצד למנוע הצטברות נוזלית סמיכה על הקציץ

בסיום האפיה.

תודה רבה ושנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 23.09.2019)

היי דבי,
בדר”כ בשר קפוא מופשר מפריש יותר נוזלים מבשר טרי.
לא ניסיתי אבל שמעתי שציפוי הקציץ בפירורי לחם יכול לעזור.
שנה טובה ❤️

מיכל (19:11 8.08.2019)

הי אפרת, קצת דחוף (מכינה עכשיו)-
אני מכינה בתנור עם בשר בקר. האם בכל זאת להוסיף שמן? בנוסף, חשבתי להוסיף לגזר גם קישוא. האם לסחוט נוזלים? תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 8.08.2019)

כן, לפחות כף שמן אחת.
ולגבי הקישוא, כדאי לסחוט מנוזלים.

מיכל (21:13 8.08.2019)

תודה על התגובה המהירה. יצא מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 8.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂

מוריה (10:17 25.06.2019)

נגמרו לי הביצים, אפשר להכין בלי? יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 25.06.2019)

כן.

מיכל (16:20 28.05.2019)

הי אפרת, האם אפשר להמיר את הלחם בשיבולת שועל? או לחלופין- קמח עדשים? ואם כן, כמה לשים? תודה! מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 28.05.2019)

אפשר לשים שליש כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר).

ניצן (18:10 1.05.2019)

הכנתי קציצות אפויות ללא התירס ועם פירורי לחם
תיבלתי בשמיר קצוץ, פטרוזיליה, כמון, כורכום מלח ופלפל, ללא א. מרק
יצא מצוין!!!
תודה על המתכון!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 1.05.2019)

מעולה 🙂
תודה ניצן

זיוה דוידוב (15:44 1.05.2019)

היי, האם אפשר להכין את הבלילה מבשר הודו שווארמה יום קודם לאפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 1.05.2019)

כן.

ישעיהו (16:29 14.03.2019)

שלום וברכה,
האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה הקצוצה?
והאם צריך להוסיף משהו אחר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 14.03.2019)

כן אפשר לוותר.

אסתי נוסבאום (13:12 1.03.2019)

היי,
אין לי כוח להתפצ’קן עם הלחם:(

מה אפשר במקום – מהאריזה לקערה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 1.03.2019)

שימי שליש כוס פירורי לחם.

שיבי (20:24 8.10.2018)

יצא אש!!
בעיני אין צורך באבקת מרק, קצת מלח וזהו! טעים בטירוף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 8.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון

שרון (17:11 8.09.2018)

היי אפרתי
האם אפשרי להכין מתכון זה עם בשר טחון ? או שיש מתכון אחר ? היחיד שמצאתי זה המתכון עם הקמח חומוס ואותו מעדיפה לא להכין כי אין לי חלק מהמרכיבים
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 8.09.2018)

אפשר להכין את המתכון הזה עם בשר טחון.
יש מתכון נוסף – קציצות בשר בתנור.
שנה טובה 🌺

יערית (21:21 30.08.2018)

היי
הכנתי ויצא מעולההה
התירס ממש משדרג
חיסלתי חצי עוד בטיגון למזלי כי עלו לי נמלים על הקציצות כנראה שגם הן התאהבו…
מכינה מחר שוב והפעם רחוק מהנמלים הגרגרניות
תודה רבה

דוד (08:50 29.08.2018)

היי,

יצא לי שהן התבשלו (הוציאו מלא נוזלים באפייה) ולא בדיוק נאפו. מה עשיתי לא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 29.08.2018)

השתמשת במקרה בבשר קפוא מופשר?

דוד (00:53 30.08.2018)

מופשר

דוד (00:53 30.08.2018)

כנראה שהוא היה קפוא באיזשהו שלב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 30.08.2018)

בשר שהופשר מפריש המון נוזלים. כשמכינים בתנור עדיף להשתמש בבשר טרי.

נטע פסטרנק (20:22 28.08.2018)

הי אפרת, תודה! יצא מדהים.
כיוון שיש אצלנו חולי צליאק הרגישים לגלוטן הכנתי את המתכון עם לחם ללא גלוטן וכולם אהבו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 28.08.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

גילת (15:06 15.08.2018)

הי אפרת,
באיזה שמן להשתמש- בעיסה, ובשימון התבנית והקציצות

תודה,
גילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 15.08.2018)

בתערובת עצמה אפשר שמן זית או שמן קנולה.
לשימוש התבנית והקציצות – שמן קנולה.

עופר (20:37 31.07.2018)

תודה רבה אפרת! אחלה אתר, מתכון שני שאני מכין מפה ויצא מושלם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 31.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה עופר

לימור (09:30 24.06.2018)

מתכון מעולה
מאוד נהננו
גם התינוק אכל בתאבון
תודה רבה על הרבה מתכונים מוצלחים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 24.06.2018)

כיף לשמוע!
תודה לימור.
שבוע נפלא 🌷

חן (14:43 14.06.2018)

היי אפרת
הכנתי ויצא לי ממש טעים. במקום ביצה שמתי שמן
ולא שמתי תירס

אני רואה שציינת לגבי הא. מרק שלא כדאי לתינוקות…
למה? או שאני כן יכולה להביא לתינוקת שלי בת שנה???

תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 14.06.2018)

היי חן,
שמחה שיצא טעים 🙂
אבקת מרק בדר”כ מכילה מונוסודיום גלוטמט שהוא חומר שלא מומלץ לתינוקות. בכל מקרה אם זה במינונים קטנים זה בסדר.

יחזקאל (09:00 31.05.2018)

אבא שלי גר אצלי והוא בגיל 87 שיהיה בריא, ללא שינים, ומפתח אספירציות(צריך לאכול טחון טחון) -ואלרגי לפחמימות יחד עם חלבונים, איזה מרשם תציעו לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 31.05.2018)

היי יחזקאל,
אני ממליצה להכין לו קציצות ברוטב כי הרוטב מרכך את הקציצות. יש לבקש מהקצב שיטחן את הבשר לפחות פעמיים.

דבי (12:45 3.05.2018)

צהריים טובים,

עשיתי משארית העיסה וזה ממש מוצלח!

הם לא יצאו לי מהתנור בצבע שלך, מה עושה צבע דומה לטיגון?

הרבה תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 3.05.2018)

אני משמנת את נייר האפיה בנדיבות וגם מברישה מעל הקציצות קצת שמן. שימנת?

דבי (22:35 30.04.2018)

ואגב,
הקציצות נטו קצת להתפרק, מה עושים?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:11 1.05.2018)

בוקר טוב דבי,
אם את רוצה להכין לזה גם רוטב אז את יכולה לאפות את הקציצות (תנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהן מתייצבות).
במקביל לטגן רצועות בצל, להוסיף גם 1-2 שיני שום אם את אוהבת. להוסיף 1-2 כוסות מים, אבקת מרק, מלח, קצת פלפל שחור.
את יכולה להוסיף קצת סילאן אם את רוצה שזה יהיה יותר מתקתק (גם הרוטב של הכבד והבצל יכול לעבוד). תני לרוטב קצת להסמיך, אפילו תסמיכי אותו עם כפית קורנפלור (רק תערבבי אותה קודם עם רבע כוס מים קרים ורק אז תוסיפי לרוטב). אחרי שטעמת את הרוטב ואת מרוצה תוסיפי את הקציצות ותבשלי כ-10 דקות לספיגת הטעמים.
לגבי הקציצות שהתפרקו – בטיגון לעומת אפיה, חשוב שהתערובת תהיה יציבה יותר לכן לפעמים ביצה אחת לא מספיקה וכדאי להוסיף עוד אחת.

דבי (21:44 30.04.2018)

כבר לא היה לי כוח אחרי הטיגון לעוד שלבים.

יצא טעם גם ככה.

התכוונתי לחסוך את הטיגון ע”י אפייה ואז לשדרג על ידי טיגון קצר עם בצל מטוגן (אולי מתאים מעט רוטב כמו בתבשיל של כבד עם בצל.)

בכל מרה תודה לך!

דבי (11:38 30.04.2018)

השאלה שלי חזרה למסך אחרי שנעלמה כרגיל לזמן מה, אך בלי תשובה שלך. (ושוב נעלמת וחוזרת אך בלי תשובה)

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 30.04.2018)

מוזר 😐 עדיין לא הצלחתי לפתור את התעלומה למה זה קורה.
בכל מקרה, ראיתי את השאלה שלך והשבתי עליה.

דבי (09:43 30.04.2018)

בוקר אור אפרת,

קצת דחוף.

אני רוצה להכין קציצות הודו אבל מאד רוצה לעשות משהו קצת חדש.

חשבתי לאפות קציצות קטנות ואח”כ לטגן אותם קלות עם בצל מטוגן ואולי עוד משהו, לא יודעת!

נשבר לי כבר מהאוכל הרגיל!

יש לך רעיון בכיון שלי?

תודה רבה בכל מקרה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 30.04.2018)

היי דבי,
את יכולה בהחלט. לפעמים הכי פשוט יוצא הכי טעים.
את יכולה לדלג על האפיה אם את מטגנת. תטגני רצועות של בצל מטוגן (תחתכי כל בצל לחצי ואז לחצאי עיגול דקים). אחרי הטיגון תעבירי לצלחת ואז תטגני את הקציצות ובסוף תערבבי עם הבצל.

רונה (00:32 11.03.2018)

מתכון מעולה. בן שלוש בררן ותינוקי נגסן אוהבים גם בגרסה המטוגנת וגם באפויה. אני לא אוכלת בשר ונעזרת רבות במתכונים מהרשת. אתר מצוין ומתכון מנצח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:59 11.03.2018)

תודה רונה!
שבוע נפלא 🙂

ליאת (14:42 26.01.2018)

שלום אפרת,

מעוניינת להכין ללא גלוטן. האם אפשר במקום הלחם לשים קמח תפוחי אדמה? אם כן, מה הכמות?

תודה לך ועל המתכונים הנפלאים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:58 26.01.2018)

היי ליאת,
את יכולה לגרד תפוח אדמה בפומפיה דקה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת הקציצות. אם עדיין הקציצות לא יציבות אז תוסיפי להן 1-2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן או קמח אורז ורק אם אין לך אז קמח תפו”א.

ליאת (16:19 27.01.2018)

תודה רבה אפרת. הולכת להכין אותם.
ואלפי תודות על המענה המהיר.

נירה (21:29 10.12.2017)

הי אפרת,
הקציצות נהדרות.
עשיתי עם חזה הודו חתוך קצת גם עם סכין בשר, הוספתי גם 2 שיני שום מגורדות בפומפיה ואפיתי.
מה לאמר?
רכות, טעימות ונהדרות.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 10.12.2017)

שמחה שיצאו טעימות 🙂
תודה נירה.

מיה (12:19 12.11.2017)

הי אפרת,
הכנתי בסופ”ש עם עוף (לא מצאתי הודו) קציצות אפויות ויצא מעולה!
תודה רבה על עוד מתכון נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 12.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיה ושבוע נפלא

ענבל (09:32 10.11.2017)

הי, תודה על האתר. משתמשת בו המון וקוצרת מחמאות!
האם חובה גזר מרוסק? יש לי גזר אבל אען לי דרך לרסק אותו… במה אפשר להחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 10.11.2017)

היי ענבל,
בדר”כ כדאי להשתמש בפומפיה אבל אם אין לך אז אפשר לבשל את הגזר במים רותחים עד לריכוך ואז לסנן ולמעוך עם מזלג ולהוסיף לתערובת. כדי לזרז את הבישול מומלץ לחתוך את הגזר גס לפני הבישול.
שבת שלום 🙂

אינה (17:37 8.11.2017)

היי אפרת אפשר להכין עם בשר בקר או שעדיף לקחת מתקון אחר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:34 8.11.2017)

כן, אפשר.

לירון (19:11 26.10.2017)

מעולה! ללקק את האצבעות!
קל להכנה וטעים. הילדים טרפו!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 26.10.2017)

תודה לירון, שמחה שיצא טעים 🙂

מוניקה (12:26 14.10.2017)

הי אפרת
האם המתכון (החומרים והתיבול) מתאים לתינוקות בני 8 חודשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 14.10.2017)

היי מוניקה,
נראה לי שכן חוץ מגרגירי התירס, אבקת מרק ופלפל שחור.
אם את מכינה את זה גם לתינוקות וגם למבוגרים אז אני ממליצה להכין את התערובת מבלי שלושת המרכיבים שציינתי. לחלק אותה ל-2 חלקים שווים ולחלק אחד להוסיף חצי כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור וכרבע כוס גרגירי תירס. כך יהיו קציצות שמיועדות לתינוקות וכאלה שמיועדות למבוגרים.

אלכס רבינר (13:49 11.10.2017)

הכנתי כמות כפולה ויצא פשוט מושלם! ללא ספק אכין פעם נוספת. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:14 11.10.2017)

תודה אלכס, שמחה לשמוע 🙂

חן (20:50 26.09.2017)

הכנתי ויצא ממש ממש טעים
התחסלו הקציצות! הבנות שלי עפו עליהן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 26.09.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.

נעמה (18:32 20.08.2017)

אפרת יקרה,

היום הכנתי את המתכון שלך בשביל התינוקת ובעלי והקציצות האפויות היו כ”כ טעימות,אפילו לי (: לא זוכרת מתי הסכמתי לטעום הודו…

תודה רבה! תבורכי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 20.08.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה נעמה 🙂

שלומית (23:37 16.08.2017)

הכנתי ויצא מושלם ,נהדר וטעים : ))

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 17.08.2017)

תודה שלומית, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

שרון (18:00 15.08.2017)

אם מכינים מבשר בקר צריך להוסיף שמן: 2 כפות, למרוח על נייר האפייה ולרסס על הקציצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 15.08.2017)

אם את מכינה מבשר בקר לא חובה לשים 2 כפות שמן בתוך התערובת.
כן חשוב לשמן את נייר האפיה ולרסס מעט על הקציצות.

בתאל (16:24 13.07.2017)

וואו המתכון יצא כול כך טעים, אני בעלי ואפילו התינוקות שלי התאהבנו. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (17:14 13.07.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לשתף

דבי (14:11 10.07.2017)

היי!

טיגנתי והקציצות מתפוררות נחתכות, ייתכן בגלל ששמתי פחות לחם?

שמתי ביצה גדולה, רסק עגבניות ואולי פחות גזר ובצל.

את הגזר והבצל ריסקתי עם הלחם והביצה.

תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (15:10 10.07.2017)

היי דבי,
התערובת רכה? אם כן אז היה צורך לשים יותר לחם.

אורלי (17:03 1.06.2017)

היי אפרת,

הכנתי את הקציצות אפויות בתנור – ללא התירס ובמקום הלחם כחצי כוס שיבולת שועל (קוואקר) – יצאו נפלאות, קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים ואפילו כיף וטעים לאכול אותן לאחר חימום במיקרוגל (בימים שאחרי האפייה).
תודה רבה על המתכון 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:40 1.06.2017)

תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂

אורלי (14:26 29.03.2017)

הקציצות האפויות יצאו מעולות, השתמשתי בפרורי לחם ללא גלוטן ועשיתי מראש כמות כפולה שחוסלה. אנסה להכין לפסח עם תפוח אדמה מגורד מקווה שגם יצליח. תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:40 29.03.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

שרון (16:35 21.03.2017)

אפרת מה כמות המרכיבים אם עושה מק”ג בשר?אם שמה חצי כפית א. מרק כמה מלח לשים ופירורי לחם (במקום פרוסות לחם)?

מתכונים ב-10 דקות (19:46 21.03.2017)

היי שרון,
תכפילי את כל החומרים ב-2. שימי כפית וחצי מלח. במקום 4 פרוסות לחם שימי 3/4 כוס פירורי לחם.

שרון (17:17 16.02.2017)

כמובן שיצא נהדר!!! תודה גם מהילדים!

מתכונים ב-10 דקות (19:28 16.02.2017)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

חנה (17:23 3.02.2017)

היי,

המתכון נראה מעולה ורציתי לשאול אם אפשר להחליף את הלחם בקוואקר ואם כן אז באיזו כמות.

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:43 3.02.2017)

היי חנה,
אפשר לשים בין שליש לחצי כוס קוואקר.
שבת שלום 🙂

מירה (21:14 4.01.2017)

מדהים!!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:26 4.01.2017)

תודה מירה 🙂

קרן (14:54 30.12.2016)

יצא מעולה!!! הילדים אמרו שזה המתכון הכי טעים שהכנתי עד כה. רכות ועסיסיות.

מתכונים ב-10 דקות (15:55 30.12.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה קרן ושבת שלום 🙂

שרה (17:42 24.11.2016)

יצא מעולה!
הוספתי קישוא מגורד ושום ולא שמתי תירס.
באפייה יצאו המון נוזלים, כלכך הרבה שהחלפתי תבנית. מה לעשות אחרת פעם הבאה?

מתכונים ב-10 דקות (19:25 24.11.2016)

היי שרה,
הקציצות באפיה מפרישות קצת נוזלים אבל אם יצאו המון נוזלים אני מניחה שזה בגלל הקישוא שהוא ירק שמפריש נוזלים.
בנוסף, חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את הקציצות כדי שהן יקבלו מכת חום (זה יגרום להן להפריש פחות נוזלים).
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂

טלי (19:48 15.11.2016)

תודה רבה רבה ! יצא מעולה קציצות בקר אפויות, אין כמו האתר והמתכונים שלך כה לחי
גם הבת שלי בארצות הברית נעזרת במתכונים שלך
ושוב תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:04 15.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה טלי 🙂

טלי (10:04 15.11.2016)

האם אפשר את אותו מתכון אבל עם בשר בקר טחון באפיה כמובן , תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:18 15.11.2016)

כן טלי, אפשר בהחלט.
יום מקסים 🙂

צילה (13:13 11.09.2016)

היי אפרת,
אני מכינה את הקציצות האלה כל הזמן, אני אופה אותן והן יוצאות ממש טעימות.בדרך כלל אני לא משתמשת בהודו אך בקציצות האלה זה יוצא ממש טוב. תודה לך על עוד מתכון נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (13:19 11.09.2016)

שמחה לשמוע צילה, תודה על העדכון ושבוע נפלא!

לאה (20:53 1.09.2016)

הכנתי, טעים.
פשוט מדהים.
תודה לכם.

מתכונים ב-10 דקות (21:29 1.09.2016)

תודה לאה, שמחה שיצא טעים 🙂

חגית (09:17 19.07.2016)

האם אפשר בלי ביצה?

מתכונים ב-10 דקות (09:20 19.07.2016)

היי חגית,
אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה. אם הקציצות מתפרקות אפשר להכניס את התערובת למקרר להתייצבות למשך כשעה.
בהצלחה 🙂

עדו (14:10 13.07.2016)

שלום. רציתי לשאול האם ישנו תחליף במתכון לאבקת מרק? תודה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות (14:46 13.07.2016)

היי,
אפשר לשים חצי כפית כמון במקום ובכל מקרה יש להגדיל את כמות המלח לכפית אחת (במקום חצי כפית).

מזל (11:11 7.07.2016)

היי,
שאלה קטנה..
יש אפשרות לעשות את הקציצות ברוטב ולא מטוגנות?

מתכונים ב-10 דקות (11:18 7.07.2016)

היי מזל,
את יכולה לאפות את הקציצות, להכין רוטב בנפרד ולאחר שהן אפויות להוסיפן לרוטב ולבשל על אש נמוכה במשך 10-15 דקות לספיגת הטעמים.

שני (00:42 7.07.2016)

בעלי ביקש קציצות וצ’יפס לכבוד סעודת ראש חודש והתענגנו על כל ביס…
יצא פשוט מושלם ! תודה רבה .

מתכונים ב-10 דקות (08:57 7.07.2016)

תודה שני, שמחה שנהניתם! 🙂

אדריאן (00:10 22.06.2016)

אפשר פירורי לחם במקום 2 פרוסות לחם וכמה?

מתכונים ב-10 דקות (08:51 22.06.2016)

היי אדריאן,
אפשר לשים שליש כוס פירורי לחם.
יום נפלא 🙂

מיכל (13:44 16.06.2016)

שלום אפרת,
הכנתי את המתכון עם עוף ואפיתי בתנור ויצא מעולה!
הכנתי גם לבעלי הצמחוני ללא העוף/הודו, והוספתי 2 פרוסות גבינה צהובה שחתכתי קטן וערבבתי לתוך הבלילה, גם אותן אפיתי ויצא מעולה 🙂
תודה רבה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות (14:13 16.06.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה מיכל והמשך יום נפלא 🙂

הדס (21:26 10.04.2016)

שלום ותודה
האם וכיצד אפשר להכין ללא גלוטן (וללא קטניות)? אפשר פשוט לוותר על הלחם? אולי לשים במקום קמח תפוא? ושאלה נוספת- אפשר לבשל אותן בתוך מרק ירקות (חיקוי של קניידלך כזה)?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:03 10.04.2016)

היי הדס,
את יכולה לשים במקום תפוח אדמה מגורד דק.
לגבי בישול הקציצות במרק, אין בעיה כל עוד הקציצות יציבות מספיק ואינן מתפרקות. אם הן מתפרקות יש לטגן או לאפות אותן מעט עד שהן יתייצבו ורק אז לשים במרק.
בהצלחה 🙂

רותי (14:04 27.11.2015)

מתכון מעולה! במקום לחם שמתי 2 כפות קמח מצה ו-2 כפות קוואקר. חוסל תוך דקות. הילד שבדרך כלל בררן באוכל ביקש עוד ועוד. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:07 27.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה רותי ושבת שלום 🙂

שלי (12:29 25.11.2015)

תודה רבה. מתכון מעולה, טעים קל ובריא. הקציצות האפויות מתאימות במיוחד לילדים.

מתכונים ב-10 דקות (12:53 25.11.2015)

תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂

ליטל (08:19 5.11.2015)

הי
תודה על המתכון
מילאתי במדוייק אחר ההוראות
אך משום מה יצאו לי קציצות דחוסות ויבשות…
יש לך מושג מה יכול לגרום לזה? כי לפי התגובות כאן אני מבימה שזה לא אמור לקרות
תודה רבה 🙂
ליטל

מתכונים ב-10 דקות (09:50 5.11.2015)

היי ליטל,
שמת בתערובת לחם או פירורי לחם? לא שכחת ביצה? אפית אותן?
אם הקציצות יצאו יבשות זה יכול להיות בגלל שלא היה מספיק לחם בתערובת. זה יכול להיות בגלל שהקציצות נאפו יותר מידי זמן. בדר”כ אם מוסיפים לקציצות ביצה וירקות (כמו גזר מגורד וכו’) זה אמור לאוורר אותן.
בכל אופן, אם הקציצות יצאו יבשות אני ממליצה להכין להן רוטב. תוכלי להכין רוטב לקציצות מהמתכון הזה.
יום נעים 🙂

קריסטינה (23:07 26.10.2015)

טעים טעים טעים!!!
היה לי רק עוף טחון, לא היה לי תירס וטיגנתי(עם מעט שמן…כן זה אפשרי, לאט, מעט ומבטיח!
שוב תודה לך יקירה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:03 27.10.2015)

שמחה לשמוע קריסטינה!
תודה ויום מקסים 🙂

קריסטינה (11:59 26.10.2015)

שלום אפרת היקרה.
האם אפשר להכין את המתכון עם עוף? ממש נטרפה דעתי אתמול שלא יכולתי למצוא הודו טחון.
אז קניתי עוף.
אשמח אם תעני לי:-)
המשך יום טוב ושבוע שקט.

מתכונים ב-10 דקות (12:04 26.10.2015)

היי קריסטינה,
כן, אפשר להכין עם עוף טחון 🙂
המשך יום נפלא!

מורן (19:13 24.10.2015)

תודה רבה על המתכון המוצלח! הכנתי בלי תירס, הוספתי בצל ירוק קצוץ וטיגנתי. כולנו נהננו מהן, כולל הילדים!

מתכונים ב-10 דקות (20:26 24.10.2015)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

דבי (19:08 19.10.2015)

הקציצות בתנור יצאו פשוט מעולה, חבל לטגן!!!
יש לי שאלה. הנגלה הראשונה שעשיתי בתבנית חד פעמית יצאה אפויה יותר מהר והצבע גם אולי יותר טוב לעומת הקציצות באות שעשיתי בתבנית רגילה. נראה לך קשור לתבניות?

מתכונים ב-10 דקות (19:53 19.10.2015)

שמחה שיצאו טעימות!
כן, לפעמים סוג התבנית משפיע על הצבע ומידת האפיה. כבר נתקלתי בתופעה זו כמה פעמים 🙂

דבי (13:54 19.10.2015)

עשיתי ויצא מאד טעים במחבת עודמעט יצאו מהתנור. הרבה תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:26 19.10.2015)

מעולה! 🙂

דבי (10:05 19.10.2015)

בוקר אור! שמעתי בקולך ועברתי לקציצות הודו אבל אני מעדיפה פחות לחם. אפשר? את מתכוונת ללחם פרוס או פרוסות עבות? אפשר גם כוסברה ובכמות יותר גדולה?

מתכונים ב-10 דקות (10:14 19.10.2015)

היי דבי,
הכוונה ללחם פרוס. אפשר לשים במקום הלחם כשליש כוס פירורי לחם ואם את רוצה להכין בלי לחם בכלל אפשר לשים במקום תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה או פשוט לגרד תפו”א ללא בישול (מקווה שזה יחזיק את התערובת).
אפשר להוסיף כוסברה בכמות שאוהבים.
יום נעים 🙂

דבי (11:55 19.10.2015)

סליחה על הנדנודים, אבל אני אוהבת לטגן על טפלון עם טיפת שמן האם כדאי לשנות משהו מהמרכיבים? מליון תודות!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:59 19.10.2015)

כדי שהקציצות יהיו עסיסיות אולי כדאי שתוסיפי לתערובת הקציצות 1-2 שמן.

קריסטינה (23:26 31.08.2015)

אפרת היקרה!!!!תודה!!! שוב תודה על מתכון נפלא!!
הכנתי את הקציצות עם אורז מלא ופלפלים, נהדר!

מתכונים ב-10 דקות (23:42 31.08.2015)

אני שמחה לשמוע! ותודה לך שאת תמיד זוכרת לחזור ולעדכן! 🙂

לימור (16:39 7.08.2015)

הכנתי בלי לחם כי לא היה לי (בטוח שיוצא טעים יותר), הוספתי במקום קצת קמח, יצא טעים- חוסל ברגע מומלץ

מתכונים ב-10 דקות (17:06 7.08.2015)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

אפרת (11:55 14.07.2015)

הי, מה שלומך? הכנתי את הקציצות והן יצאו טעימות מאוד, הוספתי לבלילה מעט צ’ילי מתוק ומעט רוטב טריאקי, דרך אגב כמו ששמת לב שמי הוא גם אפרת וגם אני נשואה עם שלושה ילדים….אז תודה בשמי ובשם הילדים!

מתכונים ב-10 דקות (12:04 14.07.2015)

היי אפרת,
איזה כיף 🙂
ולגבי הקציצות, נשמע מעולה (אנסה גם בהזדמנות 😉 )
המשך יום נפלא!

נטלי (12:39 7.02.2016)

הי, תודה על הטיפ המשגע.. הכנתי את הקציצות והוספתי צילי מתוק וטריאקי ויצא מדהים!

מתכונים ב-10 דקות (13:06 7.02.2016)

שמחה לשמוע נטלי!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

ליאת (12:43 12.07.2015)

היי אפרת,

מאוהבת במתכונים שלך (-;
הכנתי את הקציצות כאפויות בתנור (ללא התירס)- יצאו טעימות- מעולההההההה

תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:12 12.07.2015)

היי ליאת,
אני שמחה לשמוע!
תודה ושבוע מעולה 🙂

איילת (20:23 9.07.2015)

אפשר לשים פירורי לחם או קמח מצה במקום הלחם? ואם כן אז מה הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (20:38 9.07.2015)

כן אפשר, כשליש כוס פירורי לחם.

הילה (16:51 9.07.2015)

אין הבדל אם משתמשים בבשר בקר נכון?

מתכונים ב-10 דקות (17:24 9.07.2015)

נכון 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.