זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 15-20 קציצות
מצרכים:
500 גרם בשר הודו טחון
1 בצל קטן מגורד דק
1 גזר בינוני מגורד דק
2 פרוסות לחם (אפשר להשתמש בלחם מלא, שחור, חלה וכו’)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
חצי כוס גרגירי תירס משימורים (לא חובה)
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מסירים מפרוסות הלחם את החלק הקשה וטובלים כל פרוסה בקערה עם מים. סוחטים ומפוררים לתוך קערה.
-מוסיפים לקערה את כל החומרים, מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
קציצות מטוגנות: מחממים מחבת רחבה עם שמן (לא שמן עמוק) ומטגנים את הקציצות 4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה (בזמן הטיגון מומלץ להנמיך מעט את האש ולאחר שהופכים צד כמומלץ לכסות את המחבת). מוציאים וממניחים על נייר סופג.
קציצות אפויות בתנור: מוסיפים לתערובת הקציצות 2 כפות שמן ומערבבים. יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים/מברישים כל קציצה במעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות.
-הופכים צד ואופים עוד כ-10 דקות, עד להזהבה.
תודה רבה
מתכון מעולה
הילדים ממש אהבו!
שמחה שיצא טעים🧡
קציצות מעולות!!!
לא הצלחתי עם אף מתכון הודו טחון וזה מתכון פצצה!
אין לי אבקת מרק בבית אז השתמשתי עם חוויאג’ותבלין קארי במקום וגם לא היה לי לחם אז השתמשתי בפרורי לחם ואפיתי בתנור
תודה רבה!
אין פספוסים עם המתכונים שלך תמיד יוצא מעולה!!!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף❤️
עם איזה תוספת זה הולך הכי טוב?
אורז לבן, פירה, פתיתים.
יצא מושלםםם טיללל אני שמתי רק בצל ופירורי לחם ללא גלוטן ביצה ואת כל התבלינים ויצא אמאלהה
תודה שחזרת לשתף🧡
לגרסה של המטוגנות – איך אפשר להקפיא ושישאר טעים כמו טרי?
חשוב לשים בקופסה אטומה ולעטוף אותה בניילון נצמד.
תודה רבה
אפשר פטרוזליה יבשה?
2 כפות?
מספיק לשים חצי כפית:)
יצא ממש טעים! אני לא אוהבת הודו אבל משום מה זה יוצא מאוד טעים במתכון הזה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר לבשל את הקציצות ללא טיגון / אפיה?
היי
פחות כדאי אבל זה אפשרי. המרקם והטעם מעט ישתנו.
היי אפרת, האם אפשר להכין בנינגה גריל?
היי
אפשר(:
ערב טוב, אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום לחם, אם כן מה המינון?
תודה
ערב טוב,
לא ניסיתי בעצמי אבל מניחה שאפשר (עשוי להיות שינוי קל במרקם ובטעם). תתחילי מכמות של שליש כוס.
היי אפרת נגמר לי הביצים בבית מה אפשר לשים במקום?
היי,
אפשר לוותר על הביצה.
הכנתי בלי אבקת מרק ובלי תירס ויצא מושלםםםםם!!!!!!
תודה רבה!!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לשתף❤
התכוונתי לכתוב במתכון של הקציצות הודו עם אורז ובטעות כתבתי פה.
אפשר לשים במקום כף סילאן ולהוסיף מעט כורכום.
היי אפרת
אם משתמשת מהירקות רק בבצל וכל השאר כרגיל
יצא טעים?
תודה מראש .
היי,
אין בעיה, יצא טוב גם ללא גזר.
הכנתי, הוספתי חצי קישוא ובמקום הלחם קוואקר.. הקציצות פשוט לא נהיו מוכנות מבפנים! מחא זמן על הגז, ניסיתי גם לאפות אחרי וכלום.. זרקתי לפח. מה לא עשיתי בסדר? הטעם היה טעים אך מבפנים לא מוכן
היי,
הבעיה ככל הנראה הייתה שילוב של הדברים ששינית- הוספת קישוא שהוא ירק מאד נוזלי וגם המרת את הלחם שסופג נוזלים בקוואקר.
בפעם הבאה אם תשתמשי בקישוא כדאי לסחוט אותו מנוזלים לפני השימוש בו.
טעיםםםם!! אפרת תודה!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! נראה מעולה🌺
האם בשביל קילו בשר, צריך להכפיל כמויות? 2 ביצים, 2 גזרים, 2 בצל?
היי,
נכון(:
יצא מצוין! הילדים חיסלו בשניות..תודה🤗
איזה כיף! תודה על השיתוף❤
היי אפרת, מה שלומך? אשמח לקבל את עזרתך. אני רוצה להכין קציצות לנכד שלי בן 9 חודשים. האם זה יתאים? אין לי לחם,מה אפשר לשים במקום? המון תודה מראש
היי,
כן המתכון מתאים. אפשר לשים פירורי לחם.
שבוע טוב, תודה רבה על התייחסותך. לצערי, לא הצלחתי לראות את תגובתך. אבל הכנתי ושמתי פירורי לחם. את הגזר בישלתי ומעכתי (ראיתי שהמלצת כך למישהיא…). היה ריח מעולה של הקציצות, אני “גנבתי” קציצה אחת והטעם היה וואו! הבת שלי כתבה לי שהתינוק אכל. איך אני שמחה. תודה רבה לך. תבורכי
איזה כיף שיצא מוצלח! שמחה שאהבתם את המתכון❤
תבורכי!!
היי אפרת,
האם ניתן להחליף את הגזר בקישוא?
תודה רבה
היי נטע,
יתכן שהמרקם יצא שונה מעט, אבל אפשר. כדאי לסחוט את הקישוא מנוזלים לפני ההוספה שלו.
בהצלחה😊
היי 🙂 ראיתי שאמרת שאפשר להכין רוטב לאחר האפיה ולבשל, אפשר מתכון לרוטב בבקשה?
היי,
אפשר להכין רוטב עגבניות לפי המתכון לקציצות ברוטב.
הי אפרת, האם לסחוט מנוזלים את הבצל והגזר? תודה!
היי מיכל,
לא חייב לסחוט כי אלו ירקות שפחות מוציאים נוזלים:)
תודה רבה על מתכונים טעימים קלים ומעולים!
בשמחה😃 תודה רבה לך❤️
מעולה! טעים ומוצלח! אלופה ואתר מקסים
תודה חגית 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
האם אפשר להכין מהודו אדום?
כן אין בעיה 🙂
היי אפרת,
האם ניתן להכין את הקציצות ללא גזר?
אפשר ❤️
הי אפרת,
אני רוצה להכין בגרסה שמתאימה לתינוקות ואולי בתוך מרק כדי לטחון אחר כך. יש פורמט מתאים לקציצות האלה?
היי מוניקה,
תוותרי על גרגירי התירס ומומלץ לבשל את הגזר ולמעוך (במקום לגרד טרי בפומפיה).
אין לי גזר, בצה אפשר להחליף אותו?
אפשר להכין בלי הגזר.
יצא מעולההה
הכנתי כבר פעמיים את הקציצות אפיתי בתנור
הכל התחסל !
מתכון מעולה וקל, תודה !
שמחה לשמוע 🙂
תודה שיר
יצא לי קצת טפל. מה יכול להיות?
תיבלת כמו שרשום במתכון?
חג פסח שמח,
מהי הגרסה לפסח? אני זקוקה לגרסה ללא חשש קטניות.
אודה לעזרתך!
קורין
אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות קמח מצה או קמח תפו”א.
יצא מעולה! תודה
שמחה לשמוע 🙂
מה ניתן לשים במקום אבקת מרק עוף ?
אפשר להגדיל את כמות המלח לכפית במקום חצי כפית.
תודה רבה, לנמנעים מגלוטן מה ניתן לשים במקום פרוסות הלחם?
אפשר לגרד תפוח אדמה בפומפיה דקה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת הקציצות. אם הקציצות עדיין לא יציבות אפשר להוסיף 1-2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן או קמח אורז או קמח תפו”א.
תודה קמח חומוס גם אפשרי?
כן אפשר.
תודה, אתר מצוין עם מתכונים טובים
היי אפרת
אם אשים רסק תפוחים (תחליף לשמן ) כחלק מהתערובת לקציצות אפויות או שחצי מכמות השמן בשמן וחצי כמות השמן ברסק תפוחים?
איך יצא המרקם?
האם יש תחליף לשמן?
תודה
בוקר טוב,
אני לא חושבת שרסק תפוחים מתאים לקציצות הודו. עדיף כבר לוותר על השמן או להפחית לכף אחת.
לגבי שימון נייר האפיה, אין תחליף לשמן.
יצאו פשוט מעולות. הכנתי את הגרסה האפויה.
נראה מעולה 🙂
תודה אושרת
האם יש צורך לשמן את הקציצה לאחר שהופכים אותה? האם כדי לשטח אותה מעט או ליצור כדורים?
תודה רבה
אין צורך לשמן לאחר שהופכים.
כדאי ליצור עיגול ולשטח מעט לקציצה.
היי,
הודו טחון – הכוונה להודו נקבה?
כן, גם.
היי,
אפשרי להוסיף/לחלק חצי עם עוף טחון יצא טוב וטעים?
יש לך מתכונים מעולים.
תודה שרה
כן אפשר.
שלום אפרת היקרה,
האם ניתן להקפיא את הקציצות האלו לאחר אפייתם בתנור ? תודה רבה
כן אפשר.
תודה על התשובה הסופר מהירה!
שלום לך אפרת!
אולי תוכלי לעזור לי כי זה קצת דחוף.
אני רוצה להכין קציץ מבשר הודו ורציתי לדעת כיצד למנוע הצטברות נוזלית סמיכה על הקציץ
בסיום האפיה.
תודה רבה ושנה טובה!
היי דבי,
בדר”כ בשר קפוא מופשר מפריש יותר נוזלים מבשר טרי.
לא ניסיתי אבל שמעתי שציפוי הקציץ בפירורי לחם יכול לעזור.
שנה טובה ❤️
הי אפרת, קצת דחוף (מכינה עכשיו)-
אני מכינה בתנור עם בשר בקר. האם בכל זאת להוסיף שמן? בנוסף, חשבתי להוסיף לגזר גם קישוא. האם לסחוט נוזלים? תודה!!
כן, לפחות כף שמן אחת.
ולגבי הקישוא, כדאי לסחוט מנוזלים.
תודה על התגובה המהירה. יצא מעולה!!
שמחה לשמוע 🙂
נגמרו לי הביצים, אפשר להכין בלי? יצא טוב?
כן.
הי אפרת, האם אפשר להמיר את הלחם בשיבולת שועל? או לחלופין- קמח עדשים? ואם כן, כמה לשים? תודה! מיכל
אפשר לשים שליש כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר).
הכנתי קציצות אפויות ללא התירס ועם פירורי לחם
תיבלתי בשמיר קצוץ, פטרוזיליה, כמון, כורכום מלח ופלפל, ללא א. מרק
יצא מצוין!!!
תודה על המתכון!!
מעולה 🙂
תודה ניצן
היי, האם אפשר להכין את הבלילה מבשר הודו שווארמה יום קודם לאפייה?
כן.
שלום וברכה,
האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה הקצוצה?
והאם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
כן אפשר לוותר.
היי,
אין לי כוח להתפצ’קן עם הלחם:(
מה אפשר במקום – מהאריזה לקערה?
שימי שליש כוס פירורי לחם.
יצא אש!!
בעיני אין צורך באבקת מרק, קצת מלח וזהו! טעים בטירוף
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון
היי אפרתי
האם אפשרי להכין מתכון זה עם בשר טחון ? או שיש מתכון אחר ? היחיד שמצאתי זה המתכון עם הקמח חומוס ואותו מעדיפה לא להכין כי אין לי חלק מהמרכיבים
תודה
אפשר להכין את המתכון הזה עם בשר טחון.
יש מתכון נוסף – קציצות בשר בתנור.
שנה טובה 🌺
היי
הכנתי ויצא מעולההה
התירס ממש משדרג
חיסלתי חצי עוד בטיגון למזלי כי עלו לי נמלים על הקציצות כנראה שגם הן התאהבו…
מכינה מחר שוב והפעם רחוק מהנמלים הגרגרניות
תודה רבה
היי,
יצא לי שהן התבשלו (הוציאו מלא נוזלים באפייה) ולא בדיוק נאפו. מה עשיתי לא טוב?
השתמשת במקרה בבשר קפוא מופשר?
מופשר
כנראה שהוא היה קפוא באיזשהו שלב.
בשר שהופשר מפריש המון נוזלים. כשמכינים בתנור עדיף להשתמש בבשר טרי.
הי אפרת, תודה! יצא מדהים.
כיוון שיש אצלנו חולי צליאק הרגישים לגלוטן הכנתי את המתכון עם לחם ללא גלוטן וכולם אהבו.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת,
באיזה שמן להשתמש- בעיסה, ובשימון התבנית והקציצות
תודה,
גילת
בתערובת עצמה אפשר שמן זית או שמן קנולה.
לשימוש התבנית והקציצות – שמן קנולה.
תודה רבה אפרת! אחלה אתר, מתכון שני שאני מכין מפה ויצא מושלם.
שמחה לשמוע 🙂
תודה עופר
מתכון מעולה
מאוד נהננו
גם התינוק אכל בתאבון
תודה רבה על הרבה מתכונים מוצלחים
כיף לשמוע!
תודה לימור.
שבוע נפלא 🌷
היי אפרת
הכנתי ויצא לי ממש טעים. במקום ביצה שמתי שמן
ולא שמתי תירס
אני רואה שציינת לגבי הא. מרק שלא כדאי לתינוקות…
למה? או שאני כן יכולה להביא לתינוקת שלי בת שנה???
תודה:)
היי חן,
שמחה שיצא טעים 🙂
אבקת מרק בדר”כ מכילה מונוסודיום גלוטמט שהוא חומר שלא מומלץ לתינוקות. בכל מקרה אם זה במינונים קטנים זה בסדר.
אבא שלי גר אצלי והוא בגיל 87 שיהיה בריא, ללא שינים, ומפתח אספירציות(צריך לאכול טחון טחון) -ואלרגי לפחמימות יחד עם חלבונים, איזה מרשם תציעו לי?
היי יחזקאל,
אני ממליצה להכין לו קציצות ברוטב כי הרוטב מרכך את הקציצות. יש לבקש מהקצב שיטחן את הבשר לפחות פעמיים.
צהריים טובים,
עשיתי משארית העיסה וזה ממש מוצלח!
הם לא יצאו לי מהתנור בצבע שלך, מה עושה צבע דומה לטיגון?
הרבה תודה לך!
אני משמנת את נייר האפיה בנדיבות וגם מברישה מעל הקציצות קצת שמן. שימנת?
ואגב,
הקציצות נטו קצת להתפרק, מה עושים?
תודה!
בוקר טוב דבי,
אם את רוצה להכין לזה גם רוטב אז את יכולה לאפות את הקציצות (תנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהן מתייצבות).
במקביל לטגן רצועות בצל, להוסיף גם 1-2 שיני שום אם את אוהבת. להוסיף 1-2 כוסות מים, אבקת מרק, מלח, קצת פלפל שחור.
את יכולה להוסיף קצת סילאן אם את רוצה שזה יהיה יותר מתקתק (גם הרוטב של הכבד והבצל יכול לעבוד). תני לרוטב קצת להסמיך, אפילו תסמיכי אותו עם כפית קורנפלור (רק תערבבי אותה קודם עם רבע כוס מים קרים ורק אז תוסיפי לרוטב). אחרי שטעמת את הרוטב ואת מרוצה תוסיפי את הקציצות ותבשלי כ-10 דקות לספיגת הטעמים.
לגבי הקציצות שהתפרקו – בטיגון לעומת אפיה, חשוב שהתערובת תהיה יציבה יותר לכן לפעמים ביצה אחת לא מספיקה וכדאי להוסיף עוד אחת.
כבר לא היה לי כוח אחרי הטיגון לעוד שלבים.
יצא טעם גם ככה.
התכוונתי לחסוך את הטיגון ע”י אפייה ואז לשדרג על ידי טיגון קצר עם בצל מטוגן (אולי מתאים מעט רוטב כמו בתבשיל של כבד עם בצל.)
בכל מרה תודה לך!
השאלה שלי חזרה למסך אחרי שנעלמה כרגיל לזמן מה, אך בלי תשובה שלך. (ושוב נעלמת וחוזרת אך בלי תשובה)
תודה.
מוזר 😐 עדיין לא הצלחתי לפתור את התעלומה למה זה קורה.
בכל מקרה, ראיתי את השאלה שלך והשבתי עליה.
בוקר אור אפרת,
קצת דחוף.
אני רוצה להכין קציצות הודו אבל מאד רוצה לעשות משהו קצת חדש.
חשבתי לאפות קציצות קטנות ואח”כ לטגן אותם קלות עם בצל מטוגן ואולי עוד משהו, לא יודעת!
נשבר לי כבר מהאוכל הרגיל!
יש לך רעיון בכיון שלי?
תודה רבה בכל מקרה!
היי דבי,
את יכולה בהחלט. לפעמים הכי פשוט יוצא הכי טעים.
את יכולה לדלג על האפיה אם את מטגנת. תטגני רצועות של בצל מטוגן (תחתכי כל בצל לחצי ואז לחצאי עיגול דקים). אחרי הטיגון תעבירי לצלחת ואז תטגני את הקציצות ובסוף תערבבי עם הבצל.
מתכון מעולה. בן שלוש בררן ותינוקי נגסן אוהבים גם בגרסה המטוגנת וגם באפויה. אני לא אוכלת בשר ונעזרת רבות במתכונים מהרשת. אתר מצוין ומתכון מנצח.
תודה רונה!
שבוע נפלא 🙂
שלום אפרת,
מעוניינת להכין ללא גלוטן. האם אפשר במקום הלחם לשים קמח תפוחי אדמה? אם כן, מה הכמות?
תודה לך ועל המתכונים הנפלאים.
היי ליאת,
את יכולה לגרד תפוח אדמה בפומפיה דקה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת הקציצות. אם עדיין הקציצות לא יציבות אז תוסיפי להן 1-2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן או קמח אורז ורק אם אין לך אז קמח תפו”א.
תודה רבה אפרת. הולכת להכין אותם.
ואלפי תודות על המענה המהיר.
הי אפרת,
הקציצות נהדרות.
עשיתי עם חזה הודו חתוך קצת גם עם סכין בשר, הוספתי גם 2 שיני שום מגורדות בפומפיה ואפיתי.
מה לאמר?
רכות, טעימות ונהדרות.
תודה.
שמחה שיצאו טעימות 🙂
תודה נירה.
הי אפרת,
הכנתי בסופ”ש עם עוף (לא מצאתי הודו) קציצות אפויות ויצא מעולה!
תודה רבה על עוד מתכון נפלא.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיה ושבוע נפלא
הי, תודה על האתר. משתמשת בו המון וקוצרת מחמאות!
האם חובה גזר מרוסק? יש לי גזר אבל אען לי דרך לרסק אותו… במה אפשר להחליף?
היי ענבל,
בדר”כ כדאי להשתמש בפומפיה אבל אם אין לך אז אפשר לבשל את הגזר במים רותחים עד לריכוך ואז לסנן ולמעוך עם מזלג ולהוסיף לתערובת. כדי לזרז את הבישול מומלץ לחתוך את הגזר גס לפני הבישול.
שבת שלום 🙂
היי אפרת אפשר להכין עם בשר בקר או שעדיף לקחת מתקון אחר? תודה
כן, אפשר.
מעולה! ללקק את האצבעות!
קל להכנה וטעים. הילדים טרפו!
תודה לירון, שמחה שיצא טעים 🙂
הי אפרת
האם המתכון (החומרים והתיבול) מתאים לתינוקות בני 8 חודשים?
היי מוניקה,
נראה לי שכן חוץ מגרגירי התירס, אבקת מרק ופלפל שחור.
אם את מכינה את זה גם לתינוקות וגם למבוגרים אז אני ממליצה להכין את התערובת מבלי שלושת המרכיבים שציינתי. לחלק אותה ל-2 חלקים שווים ולחלק אחד להוסיף חצי כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור וכרבע כוס גרגירי תירס. כך יהיו קציצות שמיועדות לתינוקות וכאלה שמיועדות למבוגרים.
הכנתי כמות כפולה ויצא פשוט מושלם! ללא ספק אכין פעם נוספת. תודה!
תודה אלכס, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי ויצא ממש ממש טעים
התחסלו הקציצות! הבנות שלי עפו עליהן
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת יקרה,
היום הכנתי את המתכון שלך בשביל התינוקת ובעלי והקציצות האפויות היו כ”כ טעימות,אפילו לי (: לא זוכרת מתי הסכמתי לטעום הודו…
תודה רבה! תבורכי.
איזה כיף לשמוע!
תודה נעמה 🙂
הכנתי ויצא מושלם ,נהדר וטעים : ))
תודה שלומית, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
אם מכינים מבשר בקר צריך להוסיף שמן: 2 כפות, למרוח על נייר האפייה ולרסס על הקציצות?
אם את מכינה מבשר בקר לא חובה לשים 2 כפות שמן בתוך התערובת.
כן חשוב לשמן את נייר האפיה ולרסס מעט על הקציצות.
וואו המתכון יצא כול כך טעים, אני בעלי ואפילו התינוקות שלי התאהבנו. תודה רבה
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לשתף
היי!
טיגנתי והקציצות מתפוררות נחתכות, ייתכן בגלל ששמתי פחות לחם?
שמתי ביצה גדולה, רסק עגבניות ואולי פחות גזר ובצל.
את הגזר והבצל ריסקתי עם הלחם והביצה.
תודה לך!
היי דבי,
התערובת רכה? אם כן אז היה צורך לשים יותר לחם.
היי אפרת,
הכנתי את הקציצות אפויות בתנור – ללא התירס ובמקום הלחם כחצי כוס שיבולת שועל (קוואקר) – יצאו נפלאות, קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים ואפילו כיף וטעים לאכול אותן לאחר חימום במיקרוגל (בימים שאחרי האפייה).
תודה רבה על המתכון 🙂
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
הקציצות האפויות יצאו מעולות, השתמשתי בפרורי לחם ללא גלוטן ועשיתי מראש כמות כפולה שחוסלה. אנסה להכין לפסח עם תפוח אדמה מגורד מקווה שגם יצליח. תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת מה כמות המרכיבים אם עושה מק”ג בשר?אם שמה חצי כפית א. מרק כמה מלח לשים ופירורי לחם (במקום פרוסות לחם)?
היי שרון,
תכפילי את כל החומרים ב-2. שימי כפית וחצי מלח. במקום 4 פרוסות לחם שימי 3/4 כוס פירורי לחם.
כמובן שיצא נהדר!!! תודה גם מהילדים!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי,
המתכון נראה מעולה ורציתי לשאול אם אפשר להחליף את הלחם בקוואקר ואם כן אז באיזו כמות.
תודה!
היי חנה,
אפשר לשים בין שליש לחצי כוס קוואקר.
שבת שלום 🙂
מדהים!!!!
תודה מירה 🙂
יצא מעולה!!! הילדים אמרו שזה המתכון הכי טעים שהכנתי עד כה. רכות ועסיסיות.
איזה כיף לשמוע!
תודה קרן ושבת שלום 🙂
יצא מעולה!
הוספתי קישוא מגורד ושום ולא שמתי תירס.
באפייה יצאו המון נוזלים, כלכך הרבה שהחלפתי תבנית. מה לעשות אחרת פעם הבאה?
היי שרה,
הקציצות באפיה מפרישות קצת נוזלים אבל אם יצאו המון נוזלים אני מניחה שזה בגלל הקישוא שהוא ירק שמפריש נוזלים.
בנוסף, חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את הקציצות כדי שהן יקבלו מכת חום (זה יגרום להן להפריש פחות נוזלים).
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה רבה ! יצא מעולה קציצות בקר אפויות, אין כמו האתר והמתכונים שלך כה לחי
גם הבת שלי בארצות הברית נעזרת במתכונים שלך
ושוב תודה
שמחה לשמוע!
תודה טלי 🙂
האם אפשר את אותו מתכון אבל עם בשר בקר טחון באפיה כמובן , תודה רבה
כן טלי, אפשר בהחלט.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
אני מכינה את הקציצות האלה כל הזמן, אני אופה אותן והן יוצאות ממש טעימות.בדרך כלל אני לא משתמשת בהודו אך בקציצות האלה זה יוצא ממש טוב. תודה לך על עוד מתכון נפלא.
שמחה לשמוע צילה, תודה על העדכון ושבוע נפלא!
הכנתי, טעים.
פשוט מדהים.
תודה לכם.
תודה לאה, שמחה שיצא טעים 🙂
האם אפשר בלי ביצה?
היי חגית,
אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה. אם הקציצות מתפרקות אפשר להכניס את התערובת למקרר להתייצבות למשך כשעה.
בהצלחה 🙂
שלום. רציתי לשאול האם ישנו תחליף במתכון לאבקת מרק? תודה ויום טוב
היי,
אפשר לשים חצי כפית כמון במקום ובכל מקרה יש להגדיל את כמות המלח לכפית אחת (במקום חצי כפית).
היי,
שאלה קטנה..
יש אפשרות לעשות את הקציצות ברוטב ולא מטוגנות?
היי מזל,
את יכולה לאפות את הקציצות, להכין רוטב בנפרד ולאחר שהן אפויות להוסיפן לרוטב ולבשל על אש נמוכה במשך 10-15 דקות לספיגת הטעמים.
בעלי ביקש קציצות וצ’יפס לכבוד סעודת ראש חודש והתענגנו על כל ביס…
יצא פשוט מושלם ! תודה רבה .
תודה שני, שמחה שנהניתם! 🙂
אפשר פירורי לחם במקום 2 פרוסות לחם וכמה?
היי אדריאן,
אפשר לשים שליש כוס פירורי לחם.
יום נפלא 🙂
שלום אפרת,
הכנתי את המתכון עם עוף ואפיתי בתנור ויצא מעולה!
הכנתי גם לבעלי הצמחוני ללא העוף/הודו, והוספתי 2 פרוסות גבינה צהובה שחתכתי קטן וערבבתי לתוך הבלילה, גם אותן אפיתי ויצא מעולה 🙂
תודה רבה על המתכון!
שמחה שיצא טעים!
תודה מיכל והמשך יום נפלא 🙂
שלום ותודה
האם וכיצד אפשר להכין ללא גלוטן (וללא קטניות)? אפשר פשוט לוותר על הלחם? אולי לשים במקום קמח תפוא? ושאלה נוספת- אפשר לבשל אותן בתוך מרק ירקות (חיקוי של קניידלך כזה)?
תודה רבה
היי הדס,
את יכולה לשים במקום תפוח אדמה מגורד דק.
לגבי בישול הקציצות במרק, אין בעיה כל עוד הקציצות יציבות מספיק ואינן מתפרקות. אם הן מתפרקות יש לטגן או לאפות אותן מעט עד שהן יתייצבו ורק אז לשים במרק.
בהצלחה 🙂
מתכון מעולה! במקום לחם שמתי 2 כפות קמח מצה ו-2 כפות קוואקר. חוסל תוך דקות. הילד שבדרך כלל בררן באוכל ביקש עוד ועוד. תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה רותי ושבת שלום 🙂
תודה רבה. מתכון מעולה, טעים קל ובריא. הקציצות האפויות מתאימות במיוחד לילדים.
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
הי
תודה על המתכון
מילאתי במדוייק אחר ההוראות
אך משום מה יצאו לי קציצות דחוסות ויבשות…
יש לך מושג מה יכול לגרום לזה? כי לפי התגובות כאן אני מבימה שזה לא אמור לקרות
תודה רבה 🙂
ליטל
היי ליטל,
שמת בתערובת לחם או פירורי לחם? לא שכחת ביצה? אפית אותן?
אם הקציצות יצאו יבשות זה יכול להיות בגלל שלא היה מספיק לחם בתערובת. זה יכול להיות בגלל שהקציצות נאפו יותר מידי זמן. בדר”כ אם מוסיפים לקציצות ביצה וירקות (כמו גזר מגורד וכו’) זה אמור לאוורר אותן.
בכל אופן, אם הקציצות יצאו יבשות אני ממליצה להכין להן רוטב. תוכלי להכין רוטב לקציצות מהמתכון הזה.
יום נעים 🙂
טעים טעים טעים!!!
היה לי רק עוף טחון, לא היה לי תירס וטיגנתי(עם מעט שמן…כן זה אפשרי, לאט, מעט ומבטיח!
שוב תודה לך יקירה!!!!
שמחה לשמוע קריסטינה!
תודה ויום מקסים 🙂
שלום אפרת היקרה.
האם אפשר להכין את המתכון עם עוף? ממש נטרפה דעתי אתמול שלא יכולתי למצוא הודו טחון.
אז קניתי עוף.
אשמח אם תעני לי:-)
המשך יום טוב ושבוע שקט.
היי קריסטינה,
כן, אפשר להכין עם עוף טחון 🙂
המשך יום נפלא!
תודה רבה על המתכון המוצלח! הכנתי בלי תירס, הוספתי בצל ירוק קצוץ וטיגנתי. כולנו נהננו מהן, כולל הילדים!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
הקציצות בתנור יצאו פשוט מעולה, חבל לטגן!!!
יש לי שאלה. הנגלה הראשונה שעשיתי בתבנית חד פעמית יצאה אפויה יותר מהר והצבע גם אולי יותר טוב לעומת הקציצות באות שעשיתי בתבנית רגילה. נראה לך קשור לתבניות?
שמחה שיצאו טעימות!
כן, לפעמים סוג התבנית משפיע על הצבע ומידת האפיה. כבר נתקלתי בתופעה זו כמה פעמים 🙂
עשיתי ויצא מאד טעים במחבת עודמעט יצאו מהתנור. הרבה תודה!
מעולה! 🙂
בוקר אור! שמעתי בקולך ועברתי לקציצות הודו אבל אני מעדיפה פחות לחם. אפשר? את מתכוונת ללחם פרוס או פרוסות עבות? אפשר גם כוסברה ובכמות יותר גדולה?
היי דבי,
הכוונה ללחם פרוס. אפשר לשים במקום הלחם כשליש כוס פירורי לחם ואם את רוצה להכין בלי לחם בכלל אפשר לשים במקום תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה או פשוט לגרד תפו”א ללא בישול (מקווה שזה יחזיק את התערובת).
אפשר להוסיף כוסברה בכמות שאוהבים.
יום נעים 🙂
סליחה על הנדנודים, אבל אני אוהבת לטגן על טפלון עם טיפת שמן האם כדאי לשנות משהו מהמרכיבים? מליון תודות!!!
כדי שהקציצות יהיו עסיסיות אולי כדאי שתוסיפי לתערובת הקציצות 1-2 שמן.
אפרת היקרה!!!!תודה!!! שוב תודה על מתכון נפלא!!
הכנתי את הקציצות עם אורז מלא ופלפלים, נהדר!
אני שמחה לשמוע! ותודה לך שאת תמיד זוכרת לחזור ולעדכן! 🙂
הכנתי בלי לחם כי לא היה לי (בטוח שיוצא טעים יותר), הוספתי במקום קצת קמח, יצא טעים- חוסל ברגע מומלץ
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
הי, מה שלומך? הכנתי את הקציצות והן יצאו טעימות מאוד, הוספתי לבלילה מעט צ’ילי מתוק ומעט רוטב טריאקי, דרך אגב כמו ששמת לב שמי הוא גם אפרת וגם אני נשואה עם שלושה ילדים….אז תודה בשמי ובשם הילדים!
היי אפרת,
איזה כיף 🙂
ולגבי הקציצות, נשמע מעולה (אנסה גם בהזדמנות 😉 )
המשך יום נפלא!
הי, תודה על הטיפ המשגע.. הכנתי את הקציצות והוספתי צילי מתוק וטריאקי ויצא מדהים!
שמחה לשמוע נטלי!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
מאוהבת במתכונים שלך (-;
הכנתי את הקציצות כאפויות בתנור (ללא התירס)- יצאו טעימות- מעולההההההה
תודה
היי ליאת,
אני שמחה לשמוע!
תודה ושבוע מעולה 🙂
אפשר לשים פירורי לחם או קמח מצה במקום הלחם? ואם כן אז מה הכמות?
כן אפשר, כשליש כוס פירורי לחם.
אין הבדל אם משתמשים בבשר בקר נכון?
נכון 🙂