זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות
מס’ מנות: 20 קציצות דגים
סוג: פרווה
מצרכים:
500-600 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי (בלי העור ועצמות)
1 גזר גדול קלוף חתוך גס
1 תפו”א בינוני קלוף חתוך גס
3 שיני שום קצוצות גס
חצי בצל בינוני קצוץ גס
חצי כוס עלי פטרוזיליה
חצי כוס עלי כוסברה
1 ביצה
שליש כוס פירורי לחם
תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
פירורי לחם לציפוי (לא חובה)
אופן הכנה:
-משרים את נתחי הדג עם 3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה לפחות (עדיף להשרות אפילו כמה שעות במקרר).
-מניחים במעבד מזון את הדג, הגזר, תפו”א, השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, פירורי לחם ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מערבבים היטב.
-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.
-יוצרים קציצות בקוטר של 4-5 ס”מ, עובי – ס”מ וחצי ומניחים על נייר האפיה המשומן. ניתן (לא חובה) לצפות את הקציצות בפירורי לחם משני הצדדים.
-מכניסים לתנור במשך 15-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב.
-הופכים בזהירות צד ואופים 5-10 דקות נוספות.
להכנת קציצות דגים מטוגנות: מחממים מחבת רחבה עם שמן (בנדיבות), יוצרים קציצות ומטגנים אותן על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לנייר מגבת.
הערה: בדר”כ קשה למצוא דג נסיכה טרי ברשתות המזון אלא רק בחנויות דגים. בכל מקרה, אם לא מצאתם אז אפשר להשתמש בכל פילה דג טרי אחר כמו אמנון, אמור, בקלה/מרלוזה, בורי, לוקוס, קרפיון וכו’.
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
תודה יצא טעיםםםםםםםםםם
כיף לאכול קציצות שהם גם בריאות וגם טעימות!!
שמחה שיצא טעים🧡
תודה על המתכון!
אני משתמשת בדג טחון
איך להוציא לו את טעם וריח הלוואי- בדומה להשריית הדג במיץ לימון כשהוא לא טחון?
תודה!
היי, לא מכירה דרך. דג טחון אי אפשר להשרות.
היי אפרת,
אם אני קונה את הדג כבר טחון אני צריכה לוותר על השלב של ההשרייה והמעבד המזון?
ושאלה נוספת, אפשר לוותר על הכוסברה והפטרוזיליה?
תודה רבה,
אוהבת מאוד את כל המתכונים שלך!!
היי
נכון(:
אפשר לוותר על העלים אך הם מאד מוסיפים.
שלום,
אני מחפשת תוספת נחמדה שאפשר להגיש בצד הקציצות, אולי משהו אם רוטב או משהו לח שילך טוב עם הקציצות.
האם יש לך משהו להציע?
תודה רבה!!!!
היי
מתאים מאד להגיש עם פירה, פתיתים או אורז.
תודה על כל המתכונים,
אנחנו מתלקקים כל פעם מחדש:)
אפשר לעשות את המתכון בלי ירקות?
או שיש לך מתכון אחר לדג טחון בלי ירקות?
היי
אפשר לוותר על גזר, אבל לא על תפו”א(:
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים🩷
באמת עשיתי בסוף עם תפו”א בלי גזר ויצא טעיםםםםםםםםםם!
כיף לשמוע!
קציצות רכות וטעימות!
מרקם מדהים!
כולם אהבו!
שמחה שאהבתם את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
יצא מעולה! תודה על המתכון! הכנתי מדג קפוא, עשיתי חצי בציפוי פירורים וחצי בלי – בשניהם זה טעים.
אם אני רוצה להוסיף אקסטרה לחות או עסיסיות לקציצות – מה ניתן להוסיף? אולי חמאה או שמן או ירק כלשהו?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
המתכון מכיל תפו”א וגזר, אז לא חושבת שכדאי להוסיף עוד ירק. אפשר להוסיף כף שמן לתערובת.
שלום אפרת
תודה על האתר המהממםם!!!!
האם העיסה טובה לפני האפייה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
לא הבנתי את השאלה…
אוי נכון…
התכוונתי לשאול אם אפשר להקפיא את העיסה לפני האפייה?
חח לרגע חשבתי ששאלת אם ניתן לאכול את העיסה לפני האפייה😊
כן, אפשר להקפיא.
אפשר להקפיא ?
כן, אפשר(:
הי אפרת. אשמח לדעת עם איזה סוג נוסף של דג ניתן להכין את הקציצות האלה. תודה רבה 🙂
היי,
לקציצות מתאימים דג מושט, בקלה, בורי ואפילו סלמון.
עוד משהו, באיזה תכנית בתנור?
תודה!
תכנית קו עליון ותחתון. בהצלחה(:
בוקר טוב!
אפשר לטגן?
אפשר לשים תבלין כוסברה במקום הפטרוזליה והכוסברה?
כמה?
תודה רבה!
היי דבי,
להכנת קציצות דגים מטוגנות: מחממים מחבת רחבה עם שמן (בנדיבות), יוצרים קציצות ומטגנים אותן על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לנייר מגבת.
אפשר לשים כחצי כפית תבלין כוסברה.
בהצלחה🙂
יצא לי מהמם:)
תודה!
שכחתי לציין שהכנתי מדג טונה קפוא
באהבה אלישבע
יום נפלא🌸
שלום
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש דג קפוא או שצריך דווקא טרי וכן, מה אפשר לשים במקום כוסברה (אני מאוד לא אוהבת את הטעם שלה…)…
עם דג טרי זה יוצא יותר טעים אבל אפשר להשתמש גם בדג קפוא.
במקום כוסברה אפשר לשים יותר פטרוזיליה.
היי האם אפשר להכין את התערובות של הקציצות יום לפני ולשים בתנור יום אחרי
כן.
שבוע טוב,
מתכוננת לשבועות: יש לך מתכון לדגים בשילוב פסטה?
תודה!
לא, אין לי אבל אפשר להכין את המתכון הזה למשל – פסטה ברוטב שמנת ופטריות ובמקום הפטריות לשים קוביות סלמון.
היי אפרת, האם חייב להשרות את הדג? מה זה נותן?
היי אולגה,
השריית הדג מוסיפה טעם ומנטרלת ריח במידה ויש לדג ריח.
קודם כל תודה על מתכונים אלופים, טעימים, קלים וברורים.
יש לי נסיכה אבל אני רוצה לאפות אותה ככה ולא בתור קציצות. (לשבת)
יש לך אולי מתכון מתאים?
תודה מראש
היי ציפי,
נסיכת הנילוס זה דג שמתאים לו רוטב. אפשר להכין חריימה או להכין אותו כשניצל דג.
אם את רוצה לאפות כפילטים בלי רוטב אז אפשר להכין כמו במתכון הזה – פילה אמנון מתובל.
היי אפרת,
תודה על המתכונים המדהימים.
שאלה-יש לי כוסברה ופטרוזיליה יבשים-כמה לשים?
היי חני,
במקרה הזה עדיף לשים עלים טריים. אם אין לך בכלל שימי חצי כפית מכל תבלין מיובש.
אופרה שאלה על איזה תנור שמת את הקציצות,ומה הכמויות של המרכיבים אלו:
גזר, תפו”א, השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה.
באילו שמנים שימנת את התבנית.
וגם על טיגון על המכבת איזה גם סוג של שמן.
תודה מיראש (אני לא יורד פשות אני צריך מתקון יותר מדויק)
היי דוד,
תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
כל הכמויות רשומות במתכון.
שמן קנולה בשני המקרים.
היה לי בבית רק רולדה קפואה של גפילטע פיש. החלטתי לנסות עם המתכון הזה. יצא מאלף! חטיף!!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים המעולים ועל התגובות שלך, זה כל כך מוסיף!
כל כך רציתי להכין קציצות דגים לשבת ולא היה לי מושג איך עד שראיתי את המתכון הזה..
רק לעדכן, שעשיתי את המתכון עם דג מושט קפוא(שהורדתי לו את העור כמובן…) ובמקום פרורי לחם שלא היו לי שמתי קמח כוסמין, יצא מדהים,מדהים!! תודה רבה ושבוע נפלא 🙂
שמחה שיצא מוצלח!
תודה אביגיל ושבוע מקסים 🙂
היי אפרת, שאלה קצת דחופה! קניתי עכשיו דג טחון טרי (מעדיפה כבר טחון) – לצערי לא נסיכת הנילוס, אמרו שאין דבר כזה טרי ..! לא רציתי לקחת סיכון ולקנות קפוא אז הביאו לי ערבוב של לברסק ובורי (אני חושבת) והבטיחו לי שזה מתאים לקציצות ומאוד טעים 🙂 בכל זאת יצא רק 450 גרם. תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות של שאר המצרכים? תודה רבה וערב טוב 🙂
סורי, ראיתי רק עכשיו..
תכיני את הכמויות הרשומות במתכון. זה בסדר.
תודה רבה אפרת, יצא מעולה 🙂
היי
נראה ממש טוב
יש אפשרות להשתמש בדג נסיכה קפוא?
היי שלי,
אפשר אבל זה יוצא פחות טעים ולעיתים עם ריח חזק של דג.