שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות

מס’ מנות: 20 קציצות דגים

סוג: פרווה

מצרכים:

500-600 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי (בלי העור ועצמות)

1 גזר גדול קלוף חתוך גס

1 תפו”א בינוני קלוף חתוך גס

3 שיני שום קצוצות גס

חצי בצל בינוני קצוץ גס

חצי כוס עלי פטרוזיליה

חצי כוס עלי כוסברה

1 ביצה

שליש כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

פירורי לחם לציפוי (לא חובה)

אופן הכנה:

-משרים את נתחי הדג עם 3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה לפחות (עדיף להשרות אפילו כמה שעות במקרר).

-מניחים במעבד מזון את הדג, הגזר, תפו”א, השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, פירורי לחם ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.

-יוצרים קציצות בקוטר של 4-5 ס”מ, עובי – ס”מ וחצי ומניחים על נייר האפיה המשומן. ניתן (לא חובה) לצפות את הקציצות בפירורי לחם משני הצדדים.

-מכניסים לתנור במשך 15-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ואופים 5-10 דקות נוספות.

להכנת קציצות דגים מטוגנות: מחממים מחבת רחבה עם שמן (בנדיבות), יוצרים קציצות ומטגנים אותן על אש בינונית במשך  3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לנייר מגבת.

הערה: בדר”כ קשה למצוא דג נסיכה טרי ברשתות המזון אלא רק בחנויות דגים. בכל מקרה, אם לא מצאתם אז אפשר להשתמש בכל פילה דג טרי אחר כמו אמנון, אמור, בקלה/מרלוזה, בורי, לוקוס, קרפיון וכו’.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ראו גם
פשטידת תרד וברוקוליפשטידת תרד וברוקולי
סלט חצילים בתנור סלט חצילים בתנור
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
שי (21:22 5.09.2023)

היי אפרת,
אם אני קונה את הדג כבר טחון אני צריכה לוותר על השלב של ההשרייה והמעבד המזון?
ושאלה נוספת, אפשר לוותר על הכוסברה והפטרוזיליה?

תודה רבה,
אוהבת מאוד את כל המתכונים שלך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:08 6.09.2023)

היי
נכון(:
אפשר לוותר על העלים אך הם מאד מוסיפים.

avatar
רחל (19:56 7.08.2023)

שלום,
אני מחפשת תוספת נחמדה שאפשר להגיש בצד הקציצות, אולי משהו אם רוטב או משהו לח שילך טוב עם הקציצות.
האם יש לך משהו להציע?
תודה רבה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:05 8.08.2023)

היי
מתאים מאד להגיש עם פירה, פתיתים או אורז.

avatar
חיה (12:29 23.07.2023)

תודה על כל המתכונים,
אנחנו מתלקקים כל פעם מחדש:)
אפשר לעשות את המתכון בלי ירקות?
או שיש לך מתכון אחר לדג טחון בלי ירקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:02 23.07.2023)

היי
אפשר לוותר על גזר, אבל לא על תפו”א(:
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים🩷

avatar
חיה (17:38 23.07.2023)

באמת עשיתי בסוף עם תפו”א בלי גזר ויצא טעיםםםםםםםםםם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 23.07.2023)

כיף לשמוע!

avatar
א א (19:48 13.12.2022)

קציצות רכות וטעימות!
מרקם מדהים!
כולם אהבו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:26 13.12.2022)

שמחה שאהבתם את המתכון(:
תודה על השיתוף❤

avatar
שני (11:30 8.12.2022)

יצא מעולה! תודה על המתכון! הכנתי מדג קפוא, עשיתי חצי בציפוי פירורים וחצי בלי – בשניהם זה טעים.
אם אני רוצה להוסיף אקסטרה לחות או עסיסיות לקציצות – מה ניתן להוסיף? אולי חמאה או שמן או ירק כלשהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 8.12.2022)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
המתכון מכיל תפו”א וגזר, אז לא חושבת שכדאי להוסיף עוד ירק. אפשר להוסיף כף שמן לתערובת.

avatar
יוכי (12:07 4.08.2022)

שלום אפרת
תודה על האתר המהממםם!!!!
האם העיסה טובה לפני האפייה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:07 4.08.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
לא הבנתי את השאלה…

avatar
יוכי (17:59 4.08.2022)

אוי נכון…
התכוונתי לשאול אם אפשר להקפיא את העיסה לפני האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 4.08.2022)

חח לרגע חשבתי ששאלת אם ניתן לאכול את העיסה לפני האפייה😊
כן, אפשר להקפיא.

avatar
osnat1011@gmail.com (16:26 7.11.2021)

אפשר להקפיא ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 7.11.2021)

כן, אפשר(:

avatar
אביטל יגאל (18:23 27.10.2021)

הי אפרת. אשמח לדעת עם איזה סוג נוסף של דג ניתן להכין את הקציצות האלה. תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:16 27.10.2021)

היי,
לקציצות מתאימים דג מושט, בקלה, בורי ואפילו סלמון.

avatar
דבי (14:59 12.07.2021)

עוד משהו, באיזה תכנית בתנור?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:06 12.07.2021)

תכנית קו עליון ותחתון. בהצלחה(:

avatar
דבי (09:31 12.07.2021)

בוקר טוב!
אפשר לטגן?
אפשר לשים תבלין כוסברה במקום הפטרוזליה והכוסברה?
כמה?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:11 12.07.2021)

היי דבי,
להכנת קציצות דגים מטוגנות: מחממים מחבת רחבה עם שמן (בנדיבות), יוצרים קציצות ומטגנים אותן על אש בינונית במשך  3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לנייר מגבת.
אפשר לשים כחצי כפית תבלין כוסברה.
בהצלחה🙂

avatar
אלישבע (11:50 17.12.2020)

יצא לי מהמם:)
תודה!

avatar
אלישבע (11:52 17.12.2020)

שכחתי לציין שהכנתי מדג טונה קפוא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 17.12.2020)

באהבה אלישבע
יום נפלא🌸

avatar
שולמית (09:06 11.07.2019)

שלום
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש דג קפוא או שצריך דווקא טרי וכן, מה אפשר לשים במקום כוסברה (אני מאוד לא אוהבת את הטעם שלה…)…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 11.07.2019)

עם דג טרי זה יוצא יותר טעים אבל אפשר להשתמש גם בדג קפוא.
במקום כוסברה אפשר לשים יותר פטרוזיליה.

avatar
שירלי (14:34 13.06.2019)

היי האם אפשר להכין את התערובות של הקציצות יום לפני ולשים בתנור יום אחרי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 13.06.2019)

כן.

avatar
דבי (20:39 25.05.2019)

שבוע טוב,

מתכוננת לשבועות: יש לך מתכון לדגים בשילוב פסטה?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:32 26.05.2019)

לא, אין לי אבל אפשר להכין את המתכון הזה למשל – פסטה ברוטב שמנת ופטריות ובמקום הפטריות לשים קוביות סלמון.

avatar
אולגה (17:42 25.01.2019)

היי אפרת, האם חייב להשרות את הדג? מה זה נותן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 26.01.2019)

היי אולגה,
השריית הדג מוסיפה טעם ומנטרלת ריח במידה ויש לדג ריח.

avatar
ציפי (16:48 19.07.2018)

קודם כל תודה על מתכונים אלופים, טעימים, קלים וברורים.
יש לי נסיכה אבל אני רוצה לאפות אותה ככה ולא בתור קציצות. (לשבת)
יש לך אולי מתכון מתאים?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 19.07.2018)

היי ציפי,
נסיכת הנילוס זה דג שמתאים לו רוטב. אפשר להכין חריימה או להכין אותו כשניצל דג.
אם את רוצה לאפות כפילטים בלי רוטב אז אפשר להכין כמו במתכון הזה – פילה אמנון מתובל.

avatar
חני (14:16 12.07.2018)

היי אפרת,
תודה על המתכונים המדהימים.
שאלה-יש לי כוסברה ופטרוזיליה יבשים-כמה לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 12.07.2018)

היי חני,
במקרה הזה עדיף לשים עלים טריים. אם אין לך בכלל שימי חצי כפית מכל תבלין מיובש.

avatar
דוד גרטופסקי (19:53 5.05.2018)

אופרה שאלה על איזה תנור שמת את הקציצות,ומה הכמויות של המרכיבים אלו:
גזר, תפו”א, השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה.
באילו שמנים שימנת את התבנית.
וגם על טיגון על המכבת איזה גם סוג של שמן.
תודה מיראש (אני לא יורד פשות אני צריך מתקון יותר מדויק)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 5.05.2018)

היי דוד,
תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
כל הכמויות רשומות במתכון.
שמן קנולה בשני המקרים.

avatar
בת שבע (11:49 13.04.2018)

היה לי בבית רק רולדה קפואה של גפילטע פיש. החלטתי לנסות עם המתכון הזה. יצא מאלף! חטיף!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 13.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אביגיל (13:29 31.12.2017)

היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים המעולים ועל התגובות שלך, זה כל כך מוסיף!
כל כך רציתי להכין קציצות דגים לשבת ולא היה לי מושג איך עד שראיתי את המתכון הזה..
רק לעדכן, שעשיתי את המתכון עם דג מושט קפוא(שהורדתי לו את העור כמובן…) ובמקום פרורי לחם שלא היו לי שמתי קמח כוסמין, יצא מדהים,מדהים!! תודה רבה ושבוע נפלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 31.12.2017)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה אביגיל ושבוע מקסים 🙂

avatar
אודליה (17:46 27.11.2017)

היי אפרת, שאלה קצת דחופה! קניתי עכשיו דג טחון טרי (מעדיפה כבר טחון) – לצערי לא נסיכת הנילוס, אמרו שאין דבר כזה טרי ..! לא רציתי לקחת סיכון ולקנות קפוא אז הביאו לי ערבוב של לברסק ובורי (אני חושבת) והבטיחו לי שזה מתאים לקציצות ומאוד טעים 🙂 בכל זאת יצא רק 450 גרם. תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות של שאר המצרכים? תודה רבה וערב טוב 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 27.11.2017)

סורי, ראיתי רק עכשיו..
תכיני את הכמויות הרשומות במתכון. זה בסדר.

avatar
אודליה (22:59 27.11.2017)

תודה רבה אפרת, יצא מעולה 🙂

avatar
שלי (13:35 21.11.2017)

היי
נראה ממש טוב
יש אפשרות להשתמש בדג נסיכה קפוא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 21.11.2017)

היי שלי,
אפשר אבל זה יוצא פחות טעים ולעיתים עם ריח חזק של דג.

לקריאת כל התגובות