זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית פאי בקוטר 24 

תחתית הבצק:

כוס ושליש (195 ג’) קמח רב תכליתי

רבע כפית מלח

50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר

2 כפות שמן

ביצה גדולה

5-7 כפות מים קרים

לתערובת המילוי:

בצל בינוני קצוץ

סלסלת פטריות טריות קצוצות (250 ג’)

שן שום קצוצה

כף גדושה שמנת חמוצה או גבינה לבנה

1 ביצה

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקמח (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה). מוסיפים בהדרגה את המים עד לתערובת בצקית (התערובת יכולה להיות מעט פירורית אבל לא יבשה).

-מעבירים את הבצק לתבנית פאי בקוטר 24 ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות. בעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג במספר מקומות ומכניסים לתנור החם במשך 20 דקות. מוצאים ומצננים. (משאירים את התנור דולק).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות קצוצות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מסירים מהאש ומצננים.

-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (תערובת הפטריות שהתקררה, ביצה, גבינות, מלח ופלפל שחור).

-מוציאים את התחתית מהתנור, יוצקים את תערובת המילוי ומשטחים. מחזירים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף בזעתרעוף בזעתר
ספגטי בפסטו ועגבניות ספגטי בפסטו ועגבניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
עדי (00:57 10.01.2022)

היי תודה על המתכונים לאא גלוטן מאד עוזר!! אשמח שתעשי עוד מתכונים מעוד קמחים כמו מולינו יש ירוק וכחול הכחול מתאים ללחמים והוא המוציא והירוק למאפים והוא מזונות אפשר להשיג באושר עד יש חסד ועוד…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:24 10.01.2022)

היי עדי,
שמחה שנהנית מהמתכונים ללא גלוטן!
אשתדל להעלות עוד מתכונים כאלו בהמשך.
אגב את יכולה להשתמש בקמח מולינו מהסוג המתאים למתכון (למשל במאפים כמו פיצה- מולינו כחול, לעוגות- מולינו ורוד…).

avatar
ברכה כהן (10:41 7.01.2022)

מה זה הקמח הזה? למה הוא עוד מתאים? ואיפה אפשר להשיג אותו?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:57 7.01.2022)

היי,
מדובר בתחליף קמח ללא גלוטן, הוא מתאים לאפיית עוגות ועוגיות ללא גלוטן.
ניתן להשיג אותו ברוב רשתות השיווק🙂

avatar
אירית (07:32 31.12.2021)

היי,
יעבוד גם עם קמח רגיל? באותה כמות?
במה אפשר להחליף את החמאה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:47 31.12.2021)

היי,
אפשר להשתמש בקמח רגיל באותה כמות. אפשר להחליף את החמאה במחמאה/מרגרינה/שמן קוקוס.
בהצלחה!

ספרי מתכונים ב10 דקות