זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
סוג: חלבי
תבנית פאי בקוטר 24
תחתית הבצק:
כוס ושליש (195 ג’) קמח רב תכליתי
רבע כפית מלח
50 גרם חמאה רכה / מרגרינה בטמפ’ החדר
2 כפות שמן
ביצה גדולה
5-7 כפות מים קרים
לתערובת המילוי:
בצל בינוני קצוץ
סלסלת פטריות טריות קצוצות (250 ג’)
שן שום קצוצה
כף גדושה שמנת חמוצה או גבינה לבנה
1 ביצה
חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקמח (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה). מוסיפים בהדרגה את המים עד לתערובת בצקית (התערובת יכולה להיות מעט פירורית אבל לא יבשה).
-מעבירים את הבצק לתבנית פאי בקוטר 24 ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות. בעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג במספר מקומות ומכניסים לתנור החם במשך 20 דקות. מוצאים ומצננים. (משאירים את התנור דולק).
-בינתיים, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות קצוצות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מסירים מהאש ומצננים.
-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (תערובת הפטריות שהתקררה, ביצה, גבינות, מלח ופלפל שחור).
-מוציאים את התחתית מהתנור, יוצקים את תערובת המילוי ומשטחים. מחזירים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.
- מתכון ללחם ללא גלוטן |
- לחמניות ללא גלוטן |
- עוגת מילקי ללא גלוטן |
- פיצות אישיות ללא גלוטן |
- אוזני המן ללא גלוטן |
- מאפינס תירס וזיתים
אפרת יקרה, יש לי תבנית 28, האם להכפיל כמויות או להגדיל ביחס אחר? לתשובתך אודה.
היי ליבנה,
את תערובת המילוי תכפילי ב-2.
מבחינת כמויות של התחתית אלה הכמויות המומלצות:
2 כוסות קמח רב תכליתי
שליש כפית מלח
75 גרם חמאה רכה / מרגרינה בטמפ’ החדר
3 כפות שמן
ביצה גדולה
8-10 כפות מים קרים
תודה רבה אפרת,
יצא לי מושלם❤️
תודה לך שחזרת לעדכן❤️
יצא כל כך טעים! זו הפעם הראשונה שהכנתי טבעוני/פרווה, עם גבינות ויוגורט של תנובה אלטרנטיב. קצת הגדלתי את כמות המילוי שיצא גבוה והוספתי קישוא ובטטה. פשוט מושלם. 💚
נראה מעולה💜
תודה על השיתוף!
היי אפרת. ושוב מככב הקיש במפגשי גן שלנו מה נחמד הוא :-). הפעם מבקשת להכינו מקמח רגיל ואשמח לדעת אם כמות הקמח ויתר המרכיבים, זהים למתכון ללא גלוטן. תודה!
היי
אפשר להכין עם קמח רגיל ללא שינוי, רק תתחילי מ-3 כפות מים ותוסיפי עוד לפי הצורך.
היי אפרת! האם ניתן להמיר הפטריות והבצל בפלפלים אדומים? אם כן, אשמח לדעת כמה בערך. תודה. הקיש יככב שוב בגן שלנו מה נחמד הוא, הפעם ביום המשפחה 🙂
היי,
אפשר להשתמש בפלפלים אדומים, אני כן ממליצה לא לוותר על הבצל. מניחה ששני פלפלים בינוניים-קטנים יספיקו.
שמחה מאד שאהבתם את המתכון בגן❤
היי אפרת! מחכה לנסות, להכין לגננת שרגישה לגלוטן, לכבוד יום המורה הקרוב. רציתי לשאול, מניסיוני במתכונים אחרים של פאי, צריך משקולת אפייה לקלתית, קטניות כלשהן, כדי שהבסיס לא יעלה. האם זה רלוונטי לפאי הזה, או שבגלל שאין גלוטן וכו’, מספיק לדקור במזלג? תודה רבה על כל מענה.
היי,
כל הכבוד על היוזמה המתוקה(:
היות ומדובר בבצק ללא גלוטן אין צורך לשים משקל על הבצק ומספיק לחורר במזלג.
היי , יש לך מתכון לקיש פרווה ? תודה 🙂
היי,
את מתכוונת לקיש פטריות פרווה ללא גלוטן?
אם כן את יכולה להכין את המתכון הנוכחי עם שמנת צמחית במקום שמנת חמוצה ועם גבינה טבעונית מגורדת.
אם אין לך גבינה טבעונית אני חושבת שאפשר לשים 2 ביצים קטנות ולוותר על הגבינה המגורדת.
הי אפרת,
אפשר להכין מפטריות משימורים?
היי,
זה פחות טעים אבל אפשר🙂
הכנתי ויצא טעים.
הכנתי בתבנית יותר גדולה (קוטר 26) והמילוי יצא נמוך, בערך בעובי של הבצק.
מניחה שייצא יותר טוב בתבנית בקוטר המתאים (24)
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
אכן חשוב להשתמש בתבנית הדרושה למתכון(:
תודה ששיתפת וחג שמח❤
הי אפרת תודה על המתכונים האלופים!!!!!!!!!!!
טעימים ומהירים והעיקר קוצרים מחמאות:)….
חוץ מבצק פריך אני עושה עם המולינו כחול הכל!!!!
משתמשת במתכונים הרגילים שלך ומחליפה למולינו….
לעניין הקיש יצא לי אלוף שידרגתי את המלית עם גביע לבן
יצא מושלם!
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף❤
היי תודה על המתכונים לאא גלוטן מאד עוזר!! אשמח שתעשי עוד מתכונים מעוד קמחים כמו מולינו יש ירוק וכחול הכחול מתאים ללחמים והוא המוציא והירוק למאפים והוא מזונות אפשר להשיג באושר עד יש חסד ועוד…
היי עדי,
שמחה שנהנית מהמתכונים ללא גלוטן!
אשתדל להעלות עוד מתכונים כאלו בהמשך.
אגב את יכולה להשתמש בקמח מולינו מהסוג המתאים למתכון (למשל במאפים כמו פיצה- מולינו כחול, לעוגות- מולינו ורוד…).
אין מולינו ורוד חחח
התכוונת לירוק ברור שמשתמשת…
רציתי שאת וכולם ידעו שיש דבר כזה, הוא פשוט בשורה לציבור הרגיש!!!!
לא, דווקא התכוונתי למולינו ורוד. מצרפת תמונה שלו (הצבע נע בין ורוד לכתום אז יתכן שבגלל זה לא הבנת למה התכוונתי…)
מה זה הקמח הזה? למה הוא עוד מתאים? ואיפה אפשר להשיג אותו?
תודה מראש!
היי,
מדובר בתחליף קמח ללא גלוטן, הוא מתאים לאפיית עוגות ועוגיות ללא גלוטן.
ניתן להשיג אותו ברוב רשתות השיווק🙂
היי,
יעבוד גם עם קמח רגיל? באותה כמות?
במה אפשר להחליף את החמאה?
תודה!
היי,
אפשר להשתמש בקמח רגיל באותה כמות. אפשר להחליף את החמאה במחמאה/מרגרינה/שמן קוקוס.
בהצלחה!